Vestel de bir kaç kişiyle görüştüm çamaşır bölümünde pazar dahil ful mesai ile çalışma var. İşler iyi demek
Printable View
Vestel de bir kaç kişiyle görüştüm çamaşır bölümünde pazar dahil ful mesai ile çalışma var. İşler iyi demek
Vestel uçtu. Bir haber mi var
Daldan dusmustur , yere dusene kadar ucuyor hissi verir [emoji16][emoji16]. Hicbir temeli olmayan manuplasyon hissesi 1 yildir diye dusunuyorum..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün vesbeden güzel bir kapanış bekliyorum.
Yavaaaaas ......
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ulan Arçelik bile arkadan geldi geçti. Ceraskal getirsen yerinden kalkmıyor bu hisse
Aslında bir haber gördüm bi yerlerde. Sanayi bakanlığı mı aselsan mı ne Vestel fabrikasını gezip inceleme yapıyorlarmış. Büyük bir proje varmış. Rivayete göre bunlar yani.
İşlem hacmi de 160 milyon u geçti bu arada
Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.*
Yatırım tavsiyesi değildir.
Haber bu ama vestelin hareketlenmesinin bu haberle ilgisi yok sanırım.
Zorlu Grubu'nun savunma sanayisi şirketleri Manisa Teknokent’i inceledi
09 Ocak 2019 Çarşamba, 11:36 | Güncelleme: 09 Ocak 2019 Çarşamba, 12:00 İHA
Zorlu Grubunun Savunma Sanayisine hizmet veren şirketlerinden olan Vestel Savunma Sanayi A.Ş. ile Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayi A.Ş. yetkilileri Manisa Teknokent'i ziyaret etti.
euro usd paritesi artıyor. emtia fiyatları düşüyor. usd ve euro mevcut seviyelerini koruyor. bu vesbe belasından 12 aylık bilanço sonrası kurtulurum diyordum ama 1 ceyrek muhteşem ötesi gelebilir eğer böyle devam ederse
Twitter da son çeyrek için 100 milyon tl civarı kar bekleyenler var. Sebebi de son çeyrek maliyetlerinin oldukça yuksek olması gösteriliyor.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vestel den alacağı faiz geliri yok muydu, o 100 milyon un içinde mi?
Bence bu 100 algısı hissenin düşen fiyatıyla oluştu.
Hisse yükselirken de herkeste gelecek yıl 1 milyar kar gelecek inancı başlar herhalde
Aslında Yıllık 560 milyon kar gelse bu vesbe nin 2014den beri içinde olduğu 8-12 bandını kırmaya yetmez mi?
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sacmalik...
Bu tip sirketler max 10 gun srokla calisir. Koca 3.ceyrek 6tl kur ile malzeme almaz.
Operasyonel kâr 3.ceyrekten belki %10-20 az olabilir ama daha fazla degil. O da sezonsal satis hacmi kaynakli.
Ben 300-350 arasi kâr bekliyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En düşük tahmin bile 100-150 ml ise yıllık 600 ml küsür kar diyorlarsa daha ne... Geçen sene ne kadardı? 325 ml. İkiye katlamışsa daha ne olsun. Üstelik sürdürülebilir kar bu.
Twitter dan Barış bey Manisa ihracat rakamlarını paylaşmış. Oradaki rakamları baz alarak hesaplayın bir de. 412 milyon Sadece bu çeyrekte yapmıyor mu? . Geçen 3 ceyrekte 463 elde varken etti mi 875 milyon. Hadi kar marjı %12 olsun... YPP zararı düşün, stok maliyeti düşün. Sonuçta şirket içini bilmeden tahmin yapıyoruz. hatta başka tırıvırısı olsun da sonuçta zarar mı ediyor?
Gelecek ay bu zamanlarda göreceğiz bilançoyu inşallah. Şimdilik beklentiyi düşük tutacam, 100ml kar gelirse ala, fazlası gelirse aliyyül ala..
Beklentiyi düşük tutma konusunda size katılıyorum. Biz kendimizi bu duruma göre ayarlayalım 2 katı gelirse takla atarız.
Ama diğer taraftanda Baris beyin paylaştığı rakamlar var. Rakamlar yalan söylemez.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket dolar 7 TL olunca, durun dolar çok arttı malzeme alımını durdurun mu diyor. Vesbe gibi 24 saat çalışan bir firma 1 sn bile durursa zarar eder. O yüzden Ağustos Eylül döneminde artan kur danda , kayda değer miktarda malzeme alımı yaptılar. O yüksek kurdan aldıkları malzeme ile üretim ve satis yaptıkları donemde bu donem. Ama satış döneminde kur aşağı geldi.O yüzden kar marjı in bu donem için azalacağı dogrudur. Twitter da yazan arkadaş doğru yazmis. Ama ihracat çok arttığı için karlılık oraninda düşüş yaşanırken , Total karda artış beklenebilir
1. Çeyrekte inanılmaz bir kar gelecek. Yani 1. Ceyrekler arasında tüm zamanların rekoru kırılacak.
Nasıl yani? Dolar artınca malzeme alırken aynı zamanda euro ile satış yapılmıyor mu? Bazı aylar alış bazı aylar satış.değil ki.
Stok miktarı ile satış tam paralel gitmediği için farklılık (kar zarar) olur ama
Euro dolar parite farkı öyle 50-100 milyon zarar yaptıracak kadar açıldı mı?
İhracatcı firma farkı!
Hocam 1 malzemeyi sipariş edersin. 10 hafta da gelir. Onu içeride 10 hafta da proses edersin . Eder sana 20 hafta. Aldığın gün dolar 6.5 TL . Sattigin gün 5.5 TL. Ne oldu 1 TL zarar ettin. Geçen 9 aylıktan tam tersiydi. 4.5 TL'den malzeme alındı . 6 TL den ürün satildi
bu yazılarımı üstüne alınacaklar kendilerini biliyor.burada bazı iyi niyetliler şirket hakkında somut bilgiler verirken kötülemek için can atıyorlar.yatırımcılar satsın onlar alsın.
Rizeli28 sen hasta mısın? Hangi yazıda şirket kötülenmiş? Bu çeyrek Stok zararı yazacağı ama 2019’da şirketin kar rekorları kıracağı belirtildi. Nerenle okuyorsun sen yazıları?
bakın yazdıklarımı üstlenenler teker teker parmağını kaldırıyor.sizin başka işiniz yokmu.kağıdı rahat bırakın.13tl maliyetim var yeter artık.sizin yazdıklarınızdan.
aklınızı kendi yatırımlarınızı yönlendirmek için kullanın başkalarını hisselerini sattırmaya yönlendirmek için kullanmayın.yoksa sizi şikayet edeceğim manipilatör olarak.
Ciddi bir mebla ile %100 vesbe deyim. Iyi ihtimal 100 milyon kar gelecegini dusunuyorum. Twiterda yazanda benim.
Ama 13 maliyetle bile 1 senede minimum %50 kar edeceginizi dusunuyorum.
Bu ceyrekde ki kar dususunun sebebi, tamamen muhasebesel.
Tavsiyem 2 ceyrege beraber, toplu bakmaniz olur. Daha anlasilir bir veri cikacaktir o zaman.
Burada kimse artniyetli degil. 100 milyon kar bekledigim halde, 300 milyon bekliyorum deyip. Bilanconun aciklandigi gun, patrona soven, bilancoyla oynadilar diyen, o sirada elinde 1 adet hissesi olmayan tiplerden degilim sadece. Bu topicde oyle biride yok zaten. Herkesin aksine, ben patronunda kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum.
Hisse ortalamam 9 lira. Gecen sene maliyetlendim. Eski yazilarimdan da gorebilirsiniz. Bu sene icinde 20 liraya UCUZA, tekrar ediyorum ucuza satacam elimdekilerin yarisini. Satarkende yazarim mutlaka.
SAYGI'lar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4.çeyrek eğer 1,950 milyar ciro olursa 500 milyon bürüt kar olacak .150 milyon kur farkı gelir.60 milyon yönetim gideri.800 milyon stok var 80 milyon zarar yazar.nereden baksan 510milyon kalır nereye saklıyacaksın.
Yaşar bey görüşlerinize saygı duyuyorum ama bir şeyi merak ediyorum. Barış beyin ihracat rakamlarıyla ilgili son derece sağlıklı paylaşımları var. O paylaşımlarda yurtiçi satışlarla birlikte 1,94 milyar tl son dönem hasılat rakamı bulmuş kendisi. En kötü dönemde bile %9 kar marjı ile çalışmış şirket. Biz %10 taban rakama yakın bir oran hesaplasak 194 milyon kar rakamı çıkıyor. (+) vestel elektronikten gelecek faiz ve kur düşüşünden gelecek olan kombiyo karı.
Yani sizin dediğiniz kadar nasıl kırpacaklar kar rakamını gerçekten merak ediyorum.
Sögut altina geliiin ,, Malda olan Sakin olsun ,,, Parasi olan firsat kollasin,, herkese firsat sunuyor saolsun patron.......Mayista parti yapiyor muyuz ??
%2 kadar sumas var sadece, geri kalan tum yatirimim Vesbe de. Hemde 1 yildir.
Ikincisi daha nasil methedebilirim aceba hisseyi. Bist in en ucuzu diyorum. Bu ceyrek gelecek kara uzulmeyin ve paniklemeyin diyorum. Size bile en az %50 kazanirsiniz diyorum. Daha ne yapabilirim aceba?
Neyse. Bildiginizi yapabilirsiniz.
Ekran basina gecince detayli hesabi yazarim.
Saygilar.
Yaşar beyi twitter 'dan takip edip yorumlarını okurum.
Bana göre en iyi temel analiz yapanlardan birisidir. Ben şahsen hisselere temelden ziyade teknik olarak bakmama ragmen fikirleri benim için önemlidir.
Şahsi olarak tanisikligimiz yoktur ama gördüğüm kadarıyla çok beyefendi birisidir.
Lütfen kırıcı olmadan nezaket içinde yorum yapalım.
Teşekkürler, sayın Mutant. Saygılar.
Sayın Balıkadam,
Kendi yaptığım hesabı yazayım ama buradan fotograf gönderemediğim için lütfen bilançolarda bahsettiğim kalemleri inceleyiniz.
Öncelikle satış rakamını tahmin edelim,
- Gecen ceyrek 279 milyon yurtiçi hasılat olmuş. Turkbesd verilerine göre, bu ceyrek cok artacagını dusunmuyorum ama zam ve artış yaşandı diyelim. 324 milyon olsun.
- Gecen ceyrek 1.177 di yurtdışı hasılat olmuş. %20 ihracat arttığını varsayarsak. (%40-50 lik bir artış söz konusu olamaz, fabrikaların kapasiteleri bile o kadar yok) 1.177 * 1,20 * 0,87 = 1.226 ihracat hesaplıyorum. 0,87 ile çarpmamın sebebi, euronun %13 değer kaybı.
- Bu şartlarda toplam hasılat 1.600 milyon oluyor.
Maliyet tahminini ayrı bir mesaj olarak yayınlıyacağım. Buraya itirazı olan varsa konuşabiliriz.
Maliyet hesabı,
5 kalemde inceleniyor,
3.çeyrek için bu giderler Bilançonun 49. sayfasında dipnot 19 da var.
1 - ilk madde malzeme 971.469
2- Stok değişimi -91.611 (Burası çok önemli, çünkü maliyet arttırmıyor, aksine azaltıyor. 2.çeyrekdeki stogumuz 609 milyon tl idi, demek ki %15 civarı stok değerlenmesi yasamısız. Bunu da kar olarak buraya yazmısız. İleride bu veri bize lazım olacak)
3- İşçi ve personel 93.568
4- Amortisman 43.250
5- Diğer 71.130
Şimdi bunları 4.ç için hesaplıyalım.
1- İlk madde malzeme = 971.469 x 1,15 (satış arttı) x 1,15 (hammadde fiyat artışını yukarıda bulmuştuk) = 1.284 milyon
gecen ceyrek 90 milyon kar yazmayı biliyorsak, bu ceyrek ceremesini cekmeyide bileceğiz.
2- Stok değişimi = Hani döviz %30 arttıgında, %15 stok degerlenmesi yasadık ya, onuda kar olarak yazdık ya, onun ceremesi daha bitmedi. Dolar %11 arttı bu ceyrek. Stogumuzda 799 milyondu. 799 x 0,11 / 2 = 44 milyon malesef maliyete eklenecek
3- İşçi personel değişmedi varsayıyorum 93 milyon
4- Amortisman döviz bazında düşecek varsayıyorum 43.250 x 0,87 = 37.500
5- Diğer giderlerde satış oranında artacaktır 37.500 x 1,15 =43.000
Toplam maliyet ; 43.000 + 37.500 + 93.000 + 44.000 + 1.284.000 = 1.501.500 yapıyor.
Geçen çeyrek 48,5 milyon genel yonetim, arge ve pazarlama harcamaları oldu. Satış oranında artsa 55 milyon tahmin ediyorum.
Toplam 1.556.500 gider oluyor.
Kalan rakam 1.600 - 1556 = 44 milyon oluyor. Net esas faaliyet karı
Finansal gelir gideri bir daha ki mesajda yazacam.
Şimdi bazı arkadaşlar finansal gelire vestele verdiğimiz borçdan alacağımız yüksek faizide ekliyor. Ve fakat atladıgımız konu, şirketimizin bütün finansal borçları kısa vadeli ve faiz oranları 'saçma' denecek kadar düşük. Bu çeyrek bu borçlar çevrilirken, çok büyük ihtimal, vestele uyguladığımız faizleri, bankalarda bize uygulayacak.
739 milyon finansal borcumuz var, 731 milyonda vestele verdiğimiz borç var. Ben buradan çok bir gelir yazacağımızı düşünmüyorum.
640 milyon yabancı para pozisyonu açığımız var. Çoğu euro cinsinden. %13 değersizleşmeden kaynaklı 88 milyon kambiyo geliri yazmamız muhtemel olacak.
Bu şartlarda
44 mil Nefk + 88 mil Finansal gelir = 132 milyon net kar gelme olasılığı yüksek.
Muhtemel sapmaları ve Genel yorumumu da bir daha ki mesajda yazacağım.