kısa vade belki biraz daha çıkabilirde.
orta vade yani nisan ayına kadar borsalardan bir şey beklemiyorum..
dow
aylık
https://i.hizliresim.com/5UPyPy.png
Printable View
kısa vade belki biraz daha çıkabilirde.
orta vade yani nisan ayına kadar borsalardan bir şey beklemiyorum..
dow
aylık
https://i.hizliresim.com/5UPyPy.png
GARAN'da çok iyi hacim oldu bugün...3,5 milyar TL kabaca...kötü kapattı...
https://i.hizliresim.com/CwSqSo.png
merhabalar,geçen ayki vadeye göre,banka pay vadelilerde yaprak dökümü var örnek olarak akbank pay vadeli geçen ay tam bu zamanlarda 560 bin kontrat civarı idi,şuan 280 bin kontrata inmiş garandada % 40 civarı azalma var,spota gelirsek akkızda bu ay bugun hariç 30 milyon lot yabancı alışı vardı,bugun zaten banka taşıyanlar bin pişman ögleden önce vermediklerine,yarın pay vadelide ve spotta kredili mal taşıyanların malıda ucuzdan alınacak ve banka hisselerinde ky enaza indirilecek,sonrası fişeklerse adıda tuzak olacak gördüklerim bu kadar y.t.d.
ABD ADR
Türkiye kapanışlarını kabul etmişler gibi.
https://i.hizliresim.com/0OJGhF.jpg
dolar bazlı bist100..
1992-2002 dipleri görülecek mi yoksa 2009 dibi yeterli mi..
eğer buralar bist100 ün zirveleriyse ve dolar/tl yi de düşünürsek hedef 2002 zor değil..
https://i.hizliresim.com/5gVHtt.jpg
çıkamadım işin içinden
gr altın günlükte nahoş bir durum var.
https://i.hizliresim.com/fSJXe3.png
Avrupadaki covid 2.0 hoş değil.
Bizi de zorlar bu konu.
Kapatma yapmayacağız dediler ama rakamlar anormale evrilirse yapabilirler.
ki bu da beklenmedik bir gelişme olur.
Bizi de hayli etkiler.
bence.
Geçen faiz arttırımından sonra piyasa faiz arttırımlarının başlıdığını ve gerisinin geleceğini düşündü haliyle de bankalar prim yaptı. Ancak bugün gerçeklerle yüzleştiler ve değişen bir şeyin olmadığını gördüler. Haliyle de bankalara ağır satış geldi. Ben bu saatten sonra bankaların gideceğini düşünmüyorum. Ama tabii giderse de selametle diyeceğim arkalarından el sallayacağım. Bundan sonrası muallak, bidon seçilirse ne yapacak, hükümet bidona karşı ne tavır alacak, karşı hamleleri ne olacak. Gerçekten abd seçim sonuçlarını mı görmek istediler yoksa yine piyasadan kopuk bir hükümet ve merkez bankamız mı var. Bunların hepsinin cevabını zamanla göreceğiz. Şahım adına ben burnumuzun boktan çıkacağına inanmıyorum doğal olarakda döviz pozumu bozmaya hiç niyetim yok ve hatta bankadan çekip yastık altına atmayı dahi düşünüyorum. Mevcut durumda artık ağzımız ile kuş dahi tutsak yabancı sermaye bize gelmez.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
$indi bu DoWar emmi deyoki; Fazla jcazZ maz yapmayın ula.. deyo, komple gezegene hemde..
Öyle Dolar eksik faizli TL bist mist uycanız imama gibi bi$ey.. İster al ister alma yarim elma )
Sindirella..
00:00 olmuş ya
bu da şey...
https://i.hizliresim.com/p5PfzC.png
tl=usd (aynı noktadan başlatılırsa) relative bist 100 aylık log
https://i.hizliresim.com/urTAHc.jpg
Bim önemli bir sıkışmayı yüksek hacimle kırdı. Endeks üzerindeki etkisini düşünürsek ilginç günler bizi bekliyor. Formasyon teyidi için 70 - 70,5 aralığını tekrar test edip oradan yukarı fırlayabilir. 68,5 altına inerse boğa tuzağı olarak kalır, formasyon iptal olur.
Bana göre endeks kontratında işlem yapanlar için Viop ve USD grafiği ile birlikte takip edilmesi gerekiyor.
Ek 26164
Herif biden i tokatlamis dun münazara da
Simdi tum ulke trump baba gitme secil nolur diyor
Trump , tr ekonomisini felc edecegim derken , asla yapmayacak ne s400 ne baska birseyden yaptirima engel olacak gaz almak icin twit atiyor. Herifin taa kendisi bu diyen bir kardeşiniz vardi taa 3 yil once 80 milyon Herif e soverken :yes:
Herif kaybederse tl ilk cakilir sonra fake bir beklenti ile ters algi yaratilabilir ( gorusme vs ) ama sonra 4 yil boyunca tl nin isi cok cok zor
Bankaları sattın, 500 mil USD cebe indirdin..
Bugün TL'den dönüp, paranı çıkaracaksın..diyelim..
Ne kazandın?
%5 bankayı satarak kaybettin.. +%2 kurdan zarar ettin.. %6-7 günlük zararın var yabancı..
Ne işin var TR'de...!
Trump akp oylarini dusurucu etki de yapiyor
Biden gelip yaptirim yaptiginda akp oylari %8 10 ziplar
Biden ile ekonomik kriz derinlesir ve akp nin oy deposu yeni dusmani hazir olur
Hem akp yi diri tutar hem agir kriz felaket olur
Ins kazanamaz
Trump , ile batıgiz ama yuzdurulmeye devam ederiz kor topal ve akp nin abd bizi batırıyor diye aldigi %10 oy geri donmez
Yazin bunu
President Herif !!
JP Morgan:
-TCMB eski alışkanlıklarına geri dönerek piyasaları bir kez daha şaşırttı
-TCMB bir kez daha efektif fonlama faizini para politikası için gerçek gösterge haline getirdi
zaten osmanlıya bi özlem var merkez yakında osmanlı politikalrını uygulamaya koyabilir.
eksi açtık ............... :evil:
hayırlısı
GARAN vadelisi de tık demiyor yani...dün o kadar dayaktan sonra ayağa kalkacak hali kalmamış gibi...feci dövdüler dün bankaları...
Piyasa Dün hazırlıksız yakalanmıştı
Piyasa ile maşak geçilmez
Kredi limiti yetersiz gelenleri sabahtan sattırıp akşama doğru tepki gelir diye kafadan atıyorum bakalım tutacak mı?
Dolarımızi aldik sabah yine adam tl ye dusmansa yapacak birsey yok
135 bin rallisini bitirdi dun karar cok feci gidecekti
anladığım kadarıyla dün kararla ilgili son saate kadar tartışmalar oldu.
MB bu tür bir karara piyasayı öncesinde hiç hazırlamadı. piyasa hareketlerindede özellikle son yarım saatte tuhaflıklar oldu.
Merhabalar, öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Fazla vaktinizi almadan kendimi kısaca ifade edip paylaşımlarıma devam etmek istiyorum.
Sıfırdan ticarete atılmış kendi tırnaklarıyla kazıyarak sermayesini sıfırdan inşaa etmiş hem alaylı hem mektepli profosyönel bir borsacıyım, hayatım boyunca borsacılık dışında bir meslek icraa etmedim. 2004 yılından bugüne fiktiv işlemlerin nispeten zor gerçek derinliğin olduğu yerli/yabancı bir çok enstrümanda ticaret yapıyorum. Şahsıma ait Facebook, Twitter İnstagram gibi sosyal hesabım hiç olmadı bugüne kadar finansal sayfalarda paylaşım dahi yapmadım ancak hem sosyal medyayı ve finansal forumları sık sık takip eder piyasanın genel nabzını tutmaya çalışırım. Son bir yıldır BİST ve VİOP ta dönen mizansenler artık çok aleni ve insanların gözlerinin içine baka baka insanları salak yerine koyarak gerçekleşmeye başladı artık ilgili durumun bir sonraki aşaması yatırımcıları tehdit ederek zorla pozisyon kapattırmaya kadar gidecek gibi duruyor tabi bu dediğim espri olsada insan acaba demeden edemiyor. Buna dair bir çok örnek verebilirim ilerleyen paylaşımlarımda vereceğimde. Keza geçen hafta şişe cam spot hisse senedi ve vadeli pay kontratlarında gerçekleştiğine inandığım ve delillerle kamu oyuyla paylaştığım manipülasyon hakkında paylaşım yapmıştım. Şüphelilerin daha önce icra ettiği bunun gibi daha nice maymunluklara şahit oldum ve mağdur oldum ancak Şişe Cam da yaşanan olay artık şahsım adına bardağın taştığı son nokta oldu. Biz küçük/orta/büyük yatırımcılar birer yağmur damlası olabiliriz ancak kenetlenirsek bir sele dönüşebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu haklı davada sizlerinde desteğini rica ediyorum keza bu davadan zaferle ayrıldığımız takdirde emsal bir karar olacaktır ve tüm sonuçları tüm yatırımcıların menfaatine olacaktır.
22 Ekim tarihinde İstanbul Cumhuriyet Baş Savcılığına şüpheliler hakkında suç duyurumu gerçekleştirdim. Üstünü basarak tekrarlıyorum "şüpheliler" forum yöneticilerinin mesajlarımı haksız suçlama nedeniyle tekrar silmemesini umud ediyorum. Savcı bey sağolsun konuya kısmen vakıftı dava ilgisini çekti soruşturmayı hemen başlattı. Umarım en yakın zamanda şüpheliler hakkında kamu davası açılacak akabinde bende şüpheliler hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım ayrıca ilgili tarihlerde ilgili enstrümanlarda zarar görmüş/mağdur olmuş tüm yatırımcıların tazminat davasına dahil olabilmesi için gerekli desteği vereceğim.
Sizlerle savcılığa yaptığım suç duyurusu dilekçemi paylaşmakta bir beis görmüyorum. Olayı tüm teknik detaylarıyla anlatmaya çalıştım. İlgili olayda apaçık şekilde manipülasyon/nitelikli piyasa dolandırıcılığı suçu işlendiği aşikardır, sizde kısa bir araştırma yaparsanız yurtdışı piyasalarda yüzlerce kazanılmış türev piyasa dolandırıcılığı/manipülasyonu davası olduğunu göreceksiniz. Bu davanın sonucu ne olacak hep birlikte yaşayıp göreceğiz.
Ayrıca, 30 Eylül tarihinden bugüne neredeyse her gün SPK ve Cimere şikayette bulunuyorum, sizinde tahmin edeceğiniz üzere tüm başvuruların görmezden gelindi. Bir diğer suç duyurusunuda ayrıca yozlaşmış, yatırımcıyı koruması gerekirken bir kaç büyük manipülatörün iş ortağı olmuş SPK hakkında yakında Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımıda sizlerle paylaşmak isterim. Bir sonraki paylaşımımda dikkatimi çeken SPK ya ait şüpheli hareketleri ve savcılığa sunacağım dilekçemi paylaşacağım. Dava süreci başladığında bilirkişi ve uzmanların yapacakları incelemeler hiç şüphem yok ki SPK hakkındaki suçlamalarıma daha net ışık tutacaktır. SPK yöneticilerinin kamu yetkilerini kendi menfaatleri doğrultusunda su istimal ettiğini düşünüyorum ve bu konunun araştırılması için elimden geleni yapacağım.
Son olarak, size tüm iyi niyetimle şunu söylemek isterim ki tüm amacım zarar görmüş diğer tüm yatırımcılara destek olmak ve hepimizin işlem yaptığı BİST ve VİOP’un daha ahlaklı ve temiz bir piyasa olmasına katkıda bulunmaktır. Şahsıma taş atacak belden aşağı vuracaklar olacaktır. Haksız zarara uğratılmış güveni zedelenmiş insanların sesi olmaya çalışıyorum evet bende ilgili olayda hem kardan mahrum bırakıldım hemde maddi zarara uğratıldım. Batmışta olabilirdim ancak batmadım ne yaptığımı çok iyi biliyor ve son derece sakinim şişe cam tahtasında operasyonumu güzel bir karla tamamlayacağımdan ve hukuki mücadelemden de zaferle ayrılacağımdan hiç şüphem yok. Gerekirse 100 kere batar 101 kere de çıkarım benim mesleğim bu piyasadan belki 10larca tokat yemişliğim vardır ancak her zaman ayağa kalkmasını bildim. Bu açıdan dalga geçer üsluplarla hitap edecekseniz lütfen hiç etmeyin keza bu şekilde taş atanlara ben cevap vermeyeceğim çünkü beni incitemez yolumdan döndüremezsiniz ancak ilgilli olayda yara almış eminim bir çok insan vardır, insanları üzmeye kalbini kırmaya umudumu kaybettirmeye hakkınız yok
Olayın teknik açıklamasını deliller ile yaptım. Dilekçemi ve eklediğim eklere göz atarsanız olayın iç yüzünü daha iyi anlayacaksınız.
İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA 22 Ekim 2020
MÜŞTEKİ:
ŞÜPHELİLER:
SERMAYE PİYASASI KURULU, BORSA İSTANBUL A.Ş, ŞİŞE CAM A.Ş., İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., İŞ BANK A.Ş, ŞİŞE CAM HİSSE SENEDİ VE ŞİŞE CAM HİSSE SENEDİ PAY VADELİ KONTRAT PİYASA YAPICI KURUM, KURULUŞ VE KİŞİLER
SUÇ:
NİTELİKLİ PİYASA DOLANDIRICILIĞI(MANİPÜLASYON) ve İÇERİDEN ÖĞRENENLERİN TİCARETİ SUÇU.
HUKUKİ NEDENLER:
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu 106. Ve 107. Maddeleri.
DELİLLER, AÇIKLAMA, SONUÇ VE TALEP:
30 Eylül 2020 Borsa İstanbul 12:00-18:00 işlem saatleri arasında Şişe Cam A.Ş. hisse senedi, Şişe Cam Eylül ve Şişe Cam Ekim vadeli pay kontratlarında nitelikli piyasa dolandırıcılığı kısacası manipülasyon ve içerden bilgi alanların ticareti suçu işlenmiştir.
30 Eylül 2020, 12:00-18:00 Borsa İstanbul işlem saatleri arasında Şişe Cam hisse senedinde anlık olmayan (bir veya birkaç emir ile tüm satış kademelerinin bir anda satın alınması veya alış kademelerine bir anda satış yapılması gibi) kısacası anlık likidite sağlanamama bahanesi öne sürülemeyecek şekilde 6 saate yayılmış 80 kademe, yaklaşık %12 yükseliş hareketi yaşanmıştır. Şişe Cam hisse senedinin fiyatının yükselişine istinaden, Eylül vade Şişe Cam pay vadeli kontratı aynı miktarda yükseliş göstermiş Ekim vade pay kontratta ise alenen manipülasyon yapılmış ve adil fiyat likiditesi piyasa yapıcılar tarafından kasten ve fiilen sağlanmamıştır. 30 Eylül 2020 Eylül vade son günüdür, vade geçiş gününe istinaden en çok açık pozisyon sayısına sahip, en çok işlem gören ve en likit olan Ekim vadeli pay kontrat ise sadece 52 kademe, yaklaşık %7 yükseliş göstermiştir. Hisse senedi en yüksek 7.90TL fiyatından işlem görürken Ekim pay vadeli kontrat normal şartlarda taşıma maliyeti(faiz) dahil 7.90TL üzerinde (7.97-7.98) işlem görmesi gerekirken en yüksek 7.56 fiyatından trajikomik şekilde işlem görmesi sağlanarak manipüle edilmiştir. Kaldıraçlı piyasada yatırımcıların 1:10 kaldıraç oranında işlem yapabildiği göz önüne alındığında %6 gibi bir negatif teorik fiyat farkının işlenen nitelikli piyasa dolandırıcılığının ne ölçüde büyük olduğunun kanıtıdır. Piyasa yapıcılar/manipülatörler kasten ve fiilen 6 saat boyunca Ekim vadeli kontratta adil fiyatlardan işlemlerin gerçekleşmemesini sağlayarak Ekim Pay Vadeli Kontratta suni bir fiyat oluşumu sağlamıştır. Piyasa yapıcıların/Manipülatörlerin buradaki amacı 1 Ekim tarihinden önce Şişe Cam Ekim Pay Vadeli Kontratta uzun pozisyon satın almış olan yatırımcıların pozisyonlarını 1 Ekim tarihinden önce kapatmalarını engellemek ve yatırımcıları pozisyonlarına hapis ederek satın aldıkları pozisyonlarda yatırımcıları ilerleyen günlerde Şişe Cam hisse senedinde devam edecekleri manipülasyonla dayanak varlık Şişe Cam hisse senedi fiyatında gerçekleştirecekleri fiyat düşüşüne istinaden Ekim vadeli kontratta yaşanacak değer düşüşüyle yatırımcıları zarara sokmak ve kendi menfaatleri için haksız kazanç sağlamaktır. Keza Şişe Cam hisse senedi yatırımcılarının da hiçbir anlam veremediği şekilde 1 Ekim tarihinden itibaren 20 gün boyunca Şişe cam hisse senedinin dahil olduğu BİST30 endeksi 20 gün boyunca yükseliş trendi gösterirken Şişe Cam hisse senedi 20 gün boyunca suni/manipülatif fiyat hareketleriyle piyasadan negatif ayrıştırılmış ve yaklaşık %10 değer kaybetmiştir. Maddi zarara uğratılan yatırımcılar teminat tamamlama çağrılarına/margin call maruz bırakılarak zorla satın aldıkları pozisyonlar zararına sattırılmış kasten ve fiilen büyük zararlara uğratılmış hatta batırılmıştır. Manipülatörler nitelikli piyasa dolandırıcılığı suçu işlemiş ve haksız kazanç sağlamıştır.
30 Eylül Çarşamba günü Şişe Cam Ekim pay vadeli kontrat Şişe Cam hisse senedine göre yaklaşık %3 negatif teorik fiyat farkı ile kapanış yapmıştır. Manipülatörler hali hazırda kirli oyunlarını 1 Ekim tarihinden önce kurgulamış ve icra etmeye başlamıştır keza 1 Ekim Perşembe günü 30 Eylül Çarşamba işlem günü hiç yaşanmamış şekilde Şişe Cam hisse senedi güne yatırımcıların hiçbir anlam veremediği şekilde %3 düşüşle açılış yaparak Ekim vadeli kontratla teorik fiyat farkı tek hamlede piyasa yapıcılar tarafından eşitlenerek işlemlere devam edilmiştir. Sadece 1 Ekim tarihindeki sise cam hisse senedi açılış fiyatı dahi nitelikli piyasa dolandırıcılığının kısacası manipülasyonun ve içerden bilgi alanların ticareti suçunun organize ve planlı işlendiğinin kanıtıdır. Piyasa dolandırıcıları/Manipülatörler 1 Ekim Perşembe günü hisse senedinin açılış yapacağı fiyatı dahi önceden bilmektedir veya suç ortaklarıyla planlamıştır bu derece nitelikli bir piyasa dolandırıcılığının Borsa İstanbul’un en yüksek ağırlığa sahip ve en çok işlem gören hisse senedi ve hisse senedine dayalı türev varlıklarda yaşanması büyük bir utanç tablosudur. Sermaye Piyasası Kurulu ise yaşananlara 30 Eylül tarihinden bugüne şahsen yaptığım tüm şikayetlere kayıtsız kalmıştır. SPK, yüzeysel piyasa yapıcı yükümlülükleriyle manipülatörleri teşvik ve cesaretlendirmeye devam etmektedir. İşlenen suç nitelikli bir piyasa dolandırıcılığıdır, manipülasyon evrensel bir suçtur ve tanımı sabittir. Yatırımcılar piyasa yönüne ters pozisyon aldığında her zaman fazlasıyla zarar etmektedir ve bu zararın bilincindedir ancak bu olayda yatırımcılar doğru yönde pozisyon satın almış olmalarına rağmen kasten kar etmelerine engel olunmuş ve trajik bir kabus yaşamaya maruz bırakılmıştır. İşlenen suçlar yatırımcıların piyasaya güvenini zedelemekte ve kamuya büyük zarar vermektedir.
Diğer tüm yatırımcılar gibi şahsımda bu manipülasyonun bir kurbanı olmuş, 29/30 Eylül 2020 tarihlerinde Şişe Cam Ekim pay vadeli yükseliş kontratları satın almıştır. Şişe Cam hisse senedi 30 Eylül 2020 tarihinde en yüksek 7.90TL 7 Ekim 2020 tarihinde ise en düşük 6.69TL fiyatından işlem görmüştür. 30 Eylül 2020-7 Ekim 2020 tarihleri arasında şahsım maddi ve manevi zarara uğratılmıştır. Suçluların cezalandırılmasını ve haklarında nitelikli piyasa dolandırıcılığı kısaca manipülasyon ve içerden bilgi alanların ticareti suçlarından kamu davası açılmasını arz ederim. İlgili suçlardan zarar görmüş şahsımın da davaya suçlulardan maddi ve manevi tazminat davası açarak dahil olacağını bilginize sunarım.
[IMG]https://i.ibb.co/3Brq097/spk.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.ibb.co/48SDvYL/spkk.jpg[/IMG]
Garan 7.60 dun
Bugun 7.07
Tek bir keyfi karar tek kisinin ulkeyi yonetmesi
Baskanlik sistemi
Kolay gelsin.
Bence dilekçene ilgili günlerde MKK dan alınacak ana ortakların alım satım işlemlerini de ekle, birleşme sırasında %51 lik pay oranının altına inerse İş Bankası'nın birleşmeyi onaylamayacağını içeren KAP açıklamasını da bul ekle. Birleşme raporlarını da indir ekle.
Bir de Denizli Cam'da bir kaç kişinin birleşmeden haberi yokmuş zarar etmişler, onlar yardım etmekte istekli olabilir.
Senin dilekçeni ancak uzman ve tecrübeli trader anlar, bilirkişi vs de talep edebilirsin. Be hukukdan anlamam dışarıdan mantık yürütüyorum.
Kolay gelsin.
biden seçilirse mb olağanüstü toplanıp faiz arttırır bence...hemen seçimin ertesi günü değil tabii o hafta içinde belki...diye düşünüyorum...biden seçilirse bela olur ülkemizin başına...sarı kafa ile düşe kalka idare ediyorduk bir şekilde...
2 gün önce paykaşacaktım ancak cezalı olduğum için bugüne kısmet oldu.
SPOT30 görünüm.
[IMG]https://i.ibb.co/cTR2tgG/spot30.jpg[/IMG]
https://i.ibb.co/cNzRT8Q/spot30-yak-n-g-r-n-m.jpg
bende sistemler teker teker sata geçiyor...
gazamız mübarek olsun...
üst vade ilk işlemi açtım 1,331 den shortları giydim...