Yahu batıklar zati billa yorulma o detayla..
Eski çevir kazı muhabbeti ya bunnarın ezbere takılıyollar..
Eyvallah..
Printable View
Aşılamayı isteğe bağlı olarak yapacaklarını sanmıyorum.
Çalışanlar aşı olmak zorunda denirse ya da aşı olmayanın tedavi masrafları karşılanmayacak denirse olmam diyenler ne yapar merak ederim.
Herkes kendini Finlandiya da falan yaşıyor sanıyor. İstemezsen olmazsın.... Tabi....
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkes faiz arttırmaz krediler ödenmez demiş
Yaw arkadaş hiç mi bilgi birikim yok..
Adam kredi çekerken en az 1 sene ticari vs kredi ise 3-5 sene çekiyor.
Basiretli olan krediyi doğru yerde kullandı basiretsizler orada burada harcadı şirkete araba aldı ya da dolar altına hücum etti.
Bankalar teminatlarını ucuza satar anında likit olur.
Kamu bankaları en kötü hazine kağıdı alırlar olur biter.
Batan batar basiretli olan karına kar ekler...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben aşının yakın zamanlarda geleceğini sanmıyorum..kimse bu sorumluluğunu almamalı..
belkide insanlara güven vermek için şimdiden sipariş dendi..daha sonra derlerki, aşıda eksiklikler varmış 3-5 aya geliştirilecek falan..
o yüzden diyorum, hem içerde hem de dışarda birkaç aya aşı fiyaskosu ortaya çıktığında piyasalar çalkalanabilir.
tersi olur da aşı başlarsa zaten esas kaos o zaman olur.2020, 2021 in fragmanı olur deniyor..
Hani, hakemi de yendik derler ya
Fenerbahçe bugün rakibi de hakemi de yendi.
Hakemin verdiği penaltıda, Serdarın omuzuna çarpmasına rağmen penaltı verdi, takımı 10 kişi bıraktı.
O kadar art niyetli kararlara rağmen yenmesi
Altay ın dünyaları kurtarması büyük başarı.
Altay bu performansı ile en az 30-40 milyon avro ile transfer yaparsa şaşırmam
2 gun sonra İngiltere başlıyor aşılamaya milleti...
https://www.yenimesaj.com.tr/ingilte...r-H1365795.htm
Ali Koç vermez Altay’ımızı konserve temelreisci.
9,11 turboS gündibi kapamalı Garanseverler malda mı damda mı belli )
Arif olan anlar..
Uğraşıp durmaya gerek yok artık.Bıktık usandık bu pandemiden saniye kaybetmeye hiç gerek yok bizde vakit kaybetmeden başlamalıyız bizde 11 aralık diye hatırlıyorum .Güvenilirlik açısından yerli aşıya daha sıcak bakıyorum adamlar 3-5 aydır uğraşıyorlar son fazı felan beklemeye gerek yok gibi en son 250 kişi üzerinde daha denenecekmiş eğer sıkıntı çıkmassa hemen üretime geçilmeli ben yerli aşı vurulma kararı aldım.:ok:
Çinde aşı uygulaması yok ama biz Çinden 50 milyon sipariş veriyoruz..tuhaflık yok mu bu işte
https://abcnews.go.com/Health/wireSt...cines-74565366
Uygulaması var milyonlara vurmuş. Sinovac bizimki. Dozu 60 $ gözüküyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyaletler sipariş geçmişler ( isteğe bağlı olacakmış) ayrıca Çin salgın olmamasına rağmen milyon üstü aşı vurmuş diyor haberde.
Sadece aşının yan etkileri ve başarı yüzdesi ile ilgili paylaşım yapılmamış bu da tabi baya bir eksik yani :) SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünyada hangi virüs olduğu gibi kalmış, covid 19, 20 olur 60 olur 100 olur kuş, böcek inek domuz olur sürekli üzerine koyarak gider. Burada bu hastalık ile yaşamayı korunmayi bilmemiz gerek. İyi tarafı bizim nüfus genç Avrupa yaşlı. Avrupa emeklilik sistemi bu hastalık yüzünden nefes alacak emeklilerin azalması sebebiyle. Bizim üretmemiz gerek. Devleti yönetenlerin itibardan tasarruf yapmasi gerek ki vatandaş da acı reçeteyi kabuk etsin. Yoksa keyif çayı ile ancak kahvaltı ederiz.
mesele aşı ya da virüs değil, mutasyon da değil, aşıdan gelecek para da değil..mesele yeni dünya düzeni, yeni alışkanlıklar, yeni parasal sistemler.o yüzden keşke aşı ile bitse de geçse bu illet..
yani Çin ya da başka ülkenin aşısı ya da yerli aşı, bunların hiçbiri çözüm değil..keşke olsa.
durum buysa ve virüs bu amacın aracıysa yeni senaryo üretmemiz lazım;
ya aşı yetersiz olacak, yan etkileri vs.
ya virüs mutasyon geçirecek ve aşı etkisiz hale gelecek,
ya da bu virüs bitip yeni tip virüs piyasaya sürülecek..
yani eski dünya sistemi değişecekse aşı çözüm olmayacaktır diyebiliriz..
bunun için ilk aşama aşıdır..bunun ise fiyaskoyla sonuçlanması gerekiyor..
yoksa yeni dünya sistemi olmaz, eskiye devam olur..keşke olsa.
aralık ons ayı olmalı bence.
yani bilemiyorum altan seceneklrr sunlar.
1 600 dolardan tesla al.
2 0 faize gir.
3 20 bin dolar civarindan coin al.
4 1800 lerden ons al.
ecnebi fon yöneten abilerin ons almasi icap ediyor gibi bir foto var.
gram için döviz yorumu da gerekir o beni asar.
Bu batıklar elimizi göremedikçe , hayal kuruyor:)
Gazoz kapağı ile oynamayan değerli topik sakinleri kimin ne pozisyonda olduğunu biliyor .
bakın mart ayında Cumhurbaşkanımız ne dedi; dünya artık eskisi gibi olmayacak, eskiyi unutun, artık kendi kendine yetebilen ülkeler ayakta kalacak..
..o zamanki konuşmasını dinleyin..
hani aşı çözümdü..aşı çözümse eskiye devam olmuyor mu..demekki aşı yalan..
Russia state-affiliated media
Merkel: Tünelin sonunda ışık görüyoruz
https://sptnkne.ws/E8Da
merkezin faizi %20 yaptığını düşünelim.
banka müşterisine %15 faiz vererek aldığı mevduatı merkeze %20 alarak verecek.
bu bankalara yaramazmı.
uçar hisseleri.
yanlışmıyım.?
Sağlık Bakanı Koca: Çin daha fazla talebimizi karşılayamadı, bulabildiğimiz diğer aşıyı getirteceğiz
Hani yazın Almanya'da sokakta arabaları durdurup günde 200-300-500bi test yapıyorlardı. Övünüyorlardı laboratuarlarıyla.
Şimdi günde 50.000 vakaya tırmanıyorlar oradada...
Virüsün en büyük darbe vurduğu
iktidarlardır. muktedirlerdir.
Merkel de kapılmış yalan rüzgarına...
Hocam seni ve görüşlerini çok önemserim...
Fakat; adam saçmalıyor...
Aşı bu işte yegane çözüm gibi duruyor...
Bu kadar hızlı yayılan bir virüsle ve kimde nasıl reaksiyon veremeyeceği bilinmezken toplu aşı olmak en mantıklı yol...
Virüs mutasyon geçirdi sözleri ise biraz anlayanlara zaten saçma gelir...
Sebebi , o zaman mevcut pcr testlerinin hepsi negatif sonuç verir , çünkü; DNA dizilimi değişir mutasyonla...
Aşılarla alakalı benim de kafam çok bulanık ve kısa sürede çıkması bir çok güvenlik açığı doğurabilir ama umarım etkindirler ve biran önce toplu aşılamalar olur...
Vadeli arenada kimsenin umuru olmaz sen gibisinin eli, zaten yönün bile belli değil, ne yöne gitse gelip bişeler anlatıyon her nasılsa..
Arada gırla iftira falan, kim naapsın sen gibisini, zati Bademli arenada kalmış bi yanın ki anca gidersin )
Gazoz olma, kapak oldu bak yine..
Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar.
Ev sahibi onlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılınca hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 mt kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair aralarında bir tartışma başlar.
Kimyacı, Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış.†der.
Fizikçi, Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.†der.
Jeolog, Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangin olasılığını azaltmayı amaçlamış. der.
Matematikçi, Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış. der.
Antropolog, Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş. der.
Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar.
Köylü cevap verir: Boru yetmedi ağam...
bide boru yetmedi derlerse:)
Nasil abi ya bunu nasil dersin.
Bankalar silah zoruyla dünyanın kredisini dağıttı bitti bitti bankalar.
Ben faiz artırımlarında ya sonuncusu gecen aydi ya da bu ay diyorum.
Bundan sonra para bolluğu ile beraber dolari 7 5 8 bandında tutarak yavaş yavaş faiz indirimleri beklerim 2021 boyunca. Sebebi yönetim değil fed dir.
2021 bütün sene faiz indirimleri ile geçse bile, bu verilen zorla konut vs kredilerden bankalar kar yazamayacaklardır.
AMA bankalar o kadar ucuz ki, ülke normalleşmesi halinde serbest piyasa koşullarında yabancı da gelirse bi fiyatlarla FIYATLANAMAZLAR bunlar batık fiyatıdır.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
IRAN SAYS THE MACHINE GUN USED TO KILL A TOP NUCLEAR SCIENTIST WAS ACTIVATED BY SATELLITE - BBG
Yörüngedeki uydudan aktive edilen makinalı silahla adamı öldürmüşler
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
2d
Russia state-affiliated media
Meteoroloji ve AFAD'dan Ege Bölgesi için uyarı https://sptnkne.ws/E8RW
Sağlık Bakanı Koca: Yoğun bakım doluluğu konusunda Adana, İzmir, Samsun, Hatay, Antalya, Ordu gibi illerde sorun yaşıyoruz
https://sptnkne.ws/E86q
bu adam boş biri değil..üniversitede hocalık yapıyor..görüşlerini neye dayandırdığını yazıp söylüyor..birçok eseri var..
inanma olayı ayrı, ihtimaller ve kuşku ayrıdır..bilim adamı olmak bunu gerektirir..
aşı geldi, birileri bizim iyiliğimiz için çalışıyor o halde uyuyalım diyemeyiz..
şahsen aşı bilimsel olarak ispatlanmadan ben aşı olmam..akıl bunu gerektirir..