Ben 👽 aldığını hatırlıyor yanlış da olabilir.
Printable View
İstanbul Sözleşmesinden çekilme, MB nin görevden alınmasının gölgesinde kaldı. Biraz araştırayım dedim KHK ile bir milletlerarası anlaşmadan çekilmek mümkün mü diye, çünkü herkesin kafalar çorba durumda, kimsenin bir şey bilmediği de ortada, buna milletvekilleri, parti kurucu üyeleri v.s. gibiler de dahil.
Şurada konuya hukukçu gözüyle bir bakış var ve konu karışık, yani önce KHK ile kendine yetki verme (KHK 9) ve sonra bununla anlaşmadan çekilme yaklaşımı doğru değil.
http://tbbdergisi.barobirlik.org.tr/m2004-54-65
Bu yetki eskiden de varmış, yürütmeye tanınan bir imtiyaz, hak gibi, Bakanlar Kurulundaymış ve CB ye geçmiş. Diğer yandan temel hak ve özgürlüklerle ilgili KHK düzenlemesi yapılamaz yaklaşımının da teknik açıdan doğru olduğu söylenemez zira bu anayasada geçen temel hak ve özgürlüklerle sınırlı, bir milletlerarası anlaşma nasıl bakarsanız bakın bir milletlerarası anlaşma, feshedilmediği sürece uzatılmış sayılır, durdurulabilir, kaldırılabilir v.s.
Zamanında yürütme erki yasama erkine karşı bir yetenek geliştirmiş, olay bu. Buradan hukuken bir şey çıkmaz benim anladığım.
Gelelim diğer boyutuna. Bu sözleşme aslında kadına ve çocuklara karşı şiddeti önlemeyi esas almakta, cinsel kimlik ve eşitlik konusu satır aralarında geçen bir genelleme şeklinde, yani toplumsal cinsiyete dayalı tüm şiddet eylemlerini hem kamusal hem de özel alanlarda engellemek amaç. Ancak bu sözleşmeye karşı olanlar, -aslında kadın erkek eşitliğine dahi inanmayanlar, bunu açıkça ifade edemediklerinden mevzuyu LGBT ye tanınan haklar, bunların meşrulaştırılmasının topluma vereceği zararlar şeklinde lanse ettiler, kamuoyu oluşturdular ve oradan yürüyerek baskı kurdular. İşin ilginci bu sözleşmeyi savunanlar da LGBT hakları savunucularının gölgesinde kaldı veya öyle gösterildi ve tuhaf işler gelişti.
Esasında ise, bu AKP içindeki gelenekçilerle yenilikçilerin savaşı, zaten memlekette muhalefet olmadığından/yok sayıldığından. Pek yansımasa da AKP içi yenilikçiler de bu sözleşmeyi kadınlar açısından bir kazanım olarak görüyor ve savunuyorlardı, lakin gelenekçiler son dönemde iyice güçlendiler, mevzuyu oportune ettiler ve kazanmışlar görünüyorlar. Şimdi de 5816 sayılı kanun kalksın demeye başladılar bile, hoş zaten fiilen hiç bir savcı gereğini yapmadığı için halen memlekette Atatürk'e küfretmek suç teşkil ediyor sayılmaz bile ya.
Hem İstanbul Sözleşmesini çekincesiz onaylayan ilk ülke olmak, hem de tek taraflı çekilen ilk ülke olmak, ilginç. Çekince konulabilir, bir milletlerarası anlaşmanın nasıl uygulanacağı tamamen iç hukukla alakalı bir konu, iç hukuk uyum yasaları değiştirilebilirdi, geliştirilebilirdi. Sadece biz değiliz bu sözleşmeyle ilgili sorunlar yaşayan, başka birçok ülke var. Nasıl sorusunun kısa, orta, uzun vadeli cevapları geliştirilebilirdi. Hem NATO nun parçasıyız, hem Avrupa ile birçok alanda entegreyiz, AB adayıyız hem de bu, olmadı.
Bu kadar objektif kalmaya çalıştıktan sonra, bende geriye ne kaldı onu ifade edeyim; beyler KHK ile CB uluslar arası anlaşmalardan, sözleşmelerden çekilebilir meclis onayı olmadan, bu çok tehlikeli bir yetki gibi göründü bana. Yani en azından, meclisten gelmiş ve bu yüzden kanun sayılmış bir anlaşma KHK ile kaldırılamamalı, toplumsal bir uzlaşı gözetilmeli, gerektirmeli.
AKP içindeki gelenekçiler git gide azıtıyorlar, muhtemelen MB meselesi de aynı çerçevede. Ama Naci beyin 200 baz puanı kafasına göre arttırdığına inanmak da saflık olur. Bir danışıklı dövüş, bir güçler savaşı içten içe yürüyor, çok da açık vermiyorlar, ama bir Marmara Üniversitesi düzlemi var ki, nedir, niye bu kadar önemli, anlamak çok zor. En küçük örnek, bir zamanlar diploma tartışmalarına nokta koyan bir CHP li mv vardı, bakın bakalım nereli, hangi üniversiteden, ve tüm bunlar ne anlama geliyor, çok ilginç.
Gelişmeler
-BM de İstanbul Sözleşmesinden çekilmeyle ilgili kaygı veren açıklamalar yapmış.
-ABD sözde Ermeni Soykırımını bu sefer resmen tanıyacak gibi, sırada bu var.
-Biden ürkütüyor, eksen kaymasından iş başka eksene geçmeye doğru hızla evriliyor. Anlaşılan Biden hasta, bilinç kaybı yaşıyor zaman zaman, alzheimer da var. Eskiden büyük bir trafik kazası geçirmiş, ailesini kaybetmiş, galiba onun yansımaları/devamı. Yani bizimki nasıl Eyy diyorsa, Biden da umulmadık bir şeyler söyleme potansiyeline sahip, cart diye bir açıklama gelebilir/yapabilir.
-HDP kapatma davası.
-Suriye-Irak gelişmeleri.
-Mısır'ın yanaşma hamlelerine dirsek çıkması.
-Libya'da BM dayatmaları daha da gelişecektir.
Dolar TL ye gelince...normal bakmamak lazım olaylara, dalgalandırıyorlar ve deliler gibi çeviriyorlar, olay bundan ibaret, yoksa bu kadar devalüasyonvari imalarla uçmalıydı şimdiye, bir tık ötesi, hep bir tık fazlası var bildiklerimizden, ve kitleye karşı bir hareket var, zira kitle büyük çoğunlukla tek yönlü, bu yön istismar ediliyor, yine beklemedik şeyler yaşayacak o kitle/biz.
Hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurulda okunmasının ardından milletvekilliği düşen ve Meclis'te eylem yapan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı.
Migros'un ana ortaklari,
Mh Perakendecilik ve ticaret Anonim Şirketi %49.18 ( Ozilhan'in)
Kenan Investmentss.A %11.7 ( yabanci)
Halka acik kisim %39
Odenmis sermayesi 181 Milyon lot.
2020 yili net zarari 403 Milyon TL.
Cuma kapanis fiyati 38.86 TL.
Ileriki yillarda onca rekabete ragmen, kazanacak, once zararlari odeyecek, kalan para olursa, yedek akcelerden sonra kar payi verecek.
---------
Türkiye’nin en büyük süpermarket zinciri olan Migros, COVID-19 sebebiyle değişen tüketim alışkanlıklarından büyüme anlamında oldukça olumlu etkilendi.
Hem ortalama sepet büyüklüğündeki artış hem de özellikle pandemi döneminde talep patlaması yaşayan online satış kanalı büyümeyi destekleyen en önemli unsurlar oldu.
Online satış kanalına uzun yıllardır önemli yatırımlar yapan Şirket, doğal olarak COVID sonrası artan talepten de en çok yararlanan oyuncu oldu. Nitekim Migros Sanalmarket üzerinden verilen sipariş miktarı, COVID-19 sonrası dönemde dört katına yükseldi.
Bu üçlü büyüme sayesinde online satış kanalının toplam cirodaki payının 2020 yılında %10’a ulaşacağını düşünüyoruz. Ayrıca online satış kanalındaki büyümenin sadece bu yıl değil, COVID-19 sonrası dönemde de güçlü kalmaya devam edeceğini ve Şirket’in büyüme hızını destekleyeceğini düşünüyoruz.
Güçlü operasyonel nakit akışı ile birlikte devam eden gayrimenkul satışları, Şirket’in Euro bazlı borçlarının önemli ölçüde azalmasına yardımcı oluyor.
Düşük faiz ortamında devam etmesini beklediğimiz gayrimenkul satışları ile borç geri ödemesinin hızlanmasının hisse performansını olumlu yansımaya devam edeceğini düşünüyoruz.
IsYatirim.
Tinaz şaşirmiş . Allah şasirtmasin.
Şaşisaran avradina , aba dermiş .
Şasiran dolar forumunda, migros yazmaya , satmaya cikar.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saadet Partisi de İstanbul Sözleşmesine karşıydı. Acaba Cumhur ittifakına dahil olurlar mı?
Cuma akşamı Whatsup ve İnstegram kesintiye uğramıştı.
Bu kesinti MB Başkanının görevden alınma ve İstanbul sözleşmesinden çıkılmasını ile bir ilgisi olabilir mi?
% 19 faiz halen devam ediyor sonuçta. Belki Pazartesi gün içinde bir hareketlenme olsa da gün sonunda bir bakmışız döviz ve borsada pek bir değişiklik olmayabilir mi?
Kafamda deli sorular.
Naci Ağbal geldiğinde dolar birkaç gün içinde 8.50 den 7.50 ye düşmüştü.O zamanda henüz faiz artmamıştı.Ama artacak beklentisiyle bu hareket olmuştu.Şimdide faiz henüz düşmedi ama artık herkes biliyorki faiz düşecek.Çok karışık bir başlangıç olacak.Mutlaka doları satıp yüksek faize geçmek isteyen olacaktır. Ama bir ayda alınacak faiz oranı dolardaki yükselişle birlikte tatmin edici olmayabilir.Bu hafta birçok şeye gebe gibi duruyor.Özellikle kongre olması dolayısıyla.
Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz.
Bu soz Pablo Neruda'nin
Bu Istanbul sözleşmesini iptali uzerine soylenecek tek cumle gibi.
Naci Agbal gibi ekonomiye paraya güven veren birini görevden alan. Olası senaryolara karşı da önlem alacaktır. Tahminen dolar ile alakalı önlem, vergi yada kısıt gelme ihtimali, bankadan TL çekme limiti, erken seçim değil ihtimali. Pts çok sert yukarı giderse bunlardan ilk saydığım olabilir mi. Ytd
Hukukî düzenlemeler, insan haklarınıa zıt uygulamalar, İstanbul sözleşmesinin iptali. Bağımsız MB nin başkanınin görevden alınması. Piyasa da sert hareketler olursa ne gibi tedbirler olur. Özellikle yabancıların davranışı nasıl olur. ABD nin Ermeni soykırımını kabul etmesi bununla ilgili tazminatlar, Halkbank davası, S400, Putin'i savunma bunların sonuçlarıni da ilave ederseniz yumuşak bir tepki bekler misiniz. Benim param yok çocukluk arkadaşımin hayatında ilk defa kentsel dönüşüm den gelen parası var. Bunu çok doğru değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda fikrine önem verdiğim kardeşlerim var sizlersiniz kardeşlerim.
istanbul sözleşmesinin yerine daha detaylı ankara sözleşmesi hazırlanıyor.
yaygaraya koparmanıza gerek yok.
merkez bankası başkanı görevden alındı.
yeni merkez başkanı atandı.
naci ağbala yeni görev veriliecemi.
maliye bakanlığı gibi.
bazı bakanlıklarda değişim olabilir.
doların yükselmesi hepimizin aleyhine.
faiz evet dünyada sıfır gibi bizde 19 çok çok yüksek.
faizin düşmesi bizde çok kolay olmayacak.
abd nin ve ab nin faizleri sıfıra yakınken öncelikle mb döviz rezervleri eski haline getirilmesi şart.
cari açık verdiğimiz sürece döviz düşmez.
cari fazla verecek üretim anlayışı şart.
sürekli borçlanarak üretim modeli ile doviz düşmez.artar.
bunu bilen yabancı fonlarda bunu çok iyi kullanıp türkiyedeki doviz hareketlerini kasten yükseltiyorlar.
böylece türkiyeyide yüksek faiz vermeye mecbur ediyorlar.
dünyada para basarak ayakta duran abd ve ab ekonomilerindeki durum çok iyide değil.
bu virüs hava atan zenginim sağlık sistemimi çok iyi diyen abd yi ab ülkelerini ne hale getirdi.hepside diz çoktüler diz.
o yüzden döviz yükselecek diye yaygaraya gerek yok.
yükselirmi.yükselir.
düşmesi için doviz bulup borçla üretim yaparsan cari açık veriyoruz.yıllardır.
malesef böyle büyüme türkiyemize faydası olmuyor.
borçlanarak büyüme cari açıkla dövizin düşmesi mümkün değil.
çin bunu başardı adamlarda kasada cari fazla ihraacat fazlası ile büyüme ile 4 tirikyon dolar var kasalarında.
bizde taşıma suyu ile değirmen döndürme yerine gerçekten üretimle büyüyerek ihraacat fazlasıyla doviz kaynağı yaratırsak.dovizi düşürürüz.
bunun dışında betonlaşma ile ekonomide büyüme olmadığını herkez biliyor.
ne zaman gercekten üretimle ihraacatımızı arttırıp ithallattan fazlasına dönüştürüz.
çin başardıysa 4 tirilyon abd dovizi var kasasında fazladan.
bizde başarmalıyız.bizde başarırsak.başarmalıyızda o zaman burada bu döviz yükseldi.düştü.bunları konuşmayız.
devletimizi kötülemeyin.bunları hep birlikte inşallah başarırız.
hepimiz aynı gemideyiz..ytd
Biz sizinle ayni gemide degiliz, bu bir.
Bir'de Deniz Bey yazmis, bir oku bakalim, bir faydasi olacagini sanmam ya, yine de bizlerin nasil dusundugunu belki anlkarsin.
-----
Olay sadece merkez bankası başkanının görevden alınması ve para politikasının ters yöne çevrilmesi, reform vaatlerinin tersine uygulamalara gidilmesi değil,hukuk'un üstünlüğünün kalmaması,anayasa ve yasaların çiğnenerek keyfi kararların alınması.Hukukun olmadığı yerde yatırımın da, paranın da güvenliği olmaz,para da panik halinde çıkış kapısına koşar:
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...-yok-hukmunde/
-TBMM'de tüm partilerin oy birliği ile geçerek yasalaşan "İstanbul Sözleşmesi",Cumhurbaşkanı'nın yasaları yürürlükten kaldırma yetkisi olmamasına rağmen anayasa çiğnenerek yürürlükten kaldırılıyor.
-Tapusu İstanbul Belediye'sine ait Taksim gezi parkı,tapu delinerek bir mahkeme kararı olmaksızın anayasanın "mülkiyet hakkı" maddesi ihlal edilerek ,idari bir kararla vakıflar genel müdürlüğüne devrediliyor.
-Bütün uyarılara rağmen Türk Milleti'nin sırtına onlarca yıl büyük kambur olacak "Kanal İstanbul" için devlet garantisi verildi.
https://www.paraanaliz.com/2021/ekon...verildi-g-871/
-Biden'ın Putin'i suçlamasına,Erdoğan'ın Putin'e arka çıkması'na ABD'den, yıllardır resmi olarak tanımadığı "sözde ermeni soykırımı"nı bu yıl tanıyacağı cevabı geldi.
https://twitter.com/ianbremmer/statu...65095426842626
Ne manaya geliyor.Bu karar ile, ermeniler tarafından ABD mahkemelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine onlarca milyar dolarlık dava açılacak..
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bugün 16.00'da banka genel müdürleriyle görüşecek
TCMB başkanı : Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.
Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.
Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır.
Bu kadrolu embesillerin okuma ozurlu oldugunu dusunuyorum.
Ya da anlayan yerleri arizali.
TCMB/Kavcıoğlu: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görevimize başladık. Rabbim, ülkemize ve aziz milletimize güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin
Merkez bankası başkanı : PPK toplantıları daha önce belirlenen takvimde yapılacak
Cuma günü aldıramadim Benjamin ve altını arkadaşima. Yarın versinler 7,3 dan alıp cekip yatacağız. Bu saatten sonra izahı zor. İstanbul sözleşmesinin bence kötü tarafı evden uzaklaştırma. Ondan sonra o adam eve geri döndüğünde musmutlu bir hayat ihtimali kalmıyor.
Herkes önce kendi üslubuna baksın .. Sakin olun derdinizi özelden cozun ..
İngiltere imzalamadıysa bize ne ? Ben okudum , hatta meclisin yaptığı 6284 sayılı yasa maddesinde bile bu ve bunun gibi sözleşmelere atıfta bulunuyor . Bu sözleşmenin kimseye zararı yoktu , bu kadar kadın cinayeti yaşanırken bu sözleşmenin kaldırılmasına gerek yoktu , bu sözleşme olmasa bile yasalarınla gerekli tedbirleri alabilirsin ama bu ortamda bu sözleşmenin kaldırılmasına ihtiyaç yoktu . Eşcinselliği özendiriyormuş vs vs bunlar sacmalik hangi escinsel İstanbul sözleşmesinden esinlenerek bu tercihi yapar .
kardeş beni bulaştırma biz diyerek.
burayı okuyan anlıyor zaten.sizler çoğul ben bu ne demek.ya.
kardeş ben siyaset yapmıyorum.
sen siyaset yapıyorsan yada muhalefette yapıyorsan yap.
beni karıştırma. ben sadece yazdım.
burada zaten yazılanları okuyan .okuyordur.
okuyan değerlendirir.sizleride.benide.
yazanları okuyorum.değerlendiriyorum.ne derler.demezler.
senden not alacak değilim.....ytd
İstanbul sözleşmesinin bize uymayan sıkıntı olan maddeleri var bunu Medeni kanun ve ceza kanunu ile bileşenleri uygun hale getirirsek olurdu. Adam evden uzaklaştırma aldı. Maddi gücü yok nerede kalacak yada ailesinin yanına gitti orda dolduruşa geldi döndü evine bu adam artık potansiyel katil adayı. Bence sebep bu. Katledilen kadınların çoğu bu yoldan geçip öldürüldü.
Mb baskani sakinlestiriciyi verdi ...
12, 14 , 18 ,48 ve 60 a bakarsan görürsün medwig..
kadın beyanı esastır gibi bi saçmalığı ben kabul etmiyorum o garabette kalkacak..
çocuklar hariç herkes eşittir , anayasada güvence altına alınmıştır bu..
hiçbir zanlı mahkeme önünde ifadesi alınmadan ceza alamaz , fatura kesilemez ;hangi hak hukukla bağdaşır bu olay..
cinsel kimlik diye birşey yoktur , erkek ve kadın vardır..
bu mu övmelere doyamadığınız sözleşme..
Eşitsizlik ve çaresizlik daima şiddeti ve kaosu körükler.
Böyle olacağı belliydi.
https://i.imgur.com/jh3Nknp.jpg
Her ailede tartışma ve kavga olur. Önemli olan burda yapıcı olmak. Bizdeki tartışma kültürü Avrupa ile aynı değil ki. Bakınız burda bile tartışma konusu hakarete dönüşüyor. Ailede bundan farklı olması da mümkün değil. O zaman buna uygun kanun çıkacak. Her iki taraftan bir konsorsiyum oluşturulup ortak bur ceza yada tedbir kararı kanuna dönüştürulmeli yoksa bu sonuç değişmez. Eskiden komşumuzun kızının kafasını okşamak sorun değil di. Şu an sapık damgasını yiyebiliyor. Birbirimizden uzaklaştıkça ne komşuluk kalır ne dostluk kalır.
istanbul sözleşmesinin yerine daha detaylı ankara sözleşmesi hazırlanıyor.
yaygaraya koparmanıza gerek yok.
merkez bankası başkanı görevden alındı.
yeni merkez başkanı atandı.
naci ağbala yeni görev veriliecemi.
maliye bakanlığı gibi.
bazı bakanlıklarda değişim olabilir.
doların yükselmesi hepimizin aleyhine.
----------
Bu yazdigin siyaset degil yani.
Şu an 6284 sayılı yasada kadın herhangi bir delil vs göstermeden karşısındaki hakkında tedbir (uzaklaştırma ) kararı alabiliyor , bu karara itiraz etsen bile kaldırılmıyor çünkü yasa delil aramıyor amaç korumak gelip başvurduysa kararı veriyor .. Yanı İstanbul sözleşmesindeki o beğenmediğiniz konular 6284 sayılı yasamızda mevcut .
Kadın hırsız Tokatçı tırnakci. Adam yakalıyor kamera olmasa bu suçlu kadın adamı yakar. Bunu çok iyi biliyor bu kadın. Kamera olmasa o adamın işi bitti.
İstanbul sözleşmesi 12 Madde :
Taraflar kadınların daha aşağı düzeyde olduğu düşüncesine veya kadınların ve erkeklerin toplumsal olarak klişeleşmiş rollerine dayalı ön yargıların, törelerin, geleneklerin ve diğer uygulamaların kökünün kazınması amacıyla kadınların ve erkeklerin sosyal ve kültürel davranış kalıplarının değiştirilmesine yardımcı olacak tedbirleri alacaklardır.
Taraflar herhangi bir gerçek veya hükmi şahsiyetin bu Sözleşmenin kapsamında kalan her türlü şiddet eylemini önleyecek gerekli yasal ve diğer tedbirleri alacaklardır.
Bu bölüm uyarınca alınan tüm tedbirlerle, belirli şartlar nedeniyle hassas konuma gelmiş insanların ihtiyaçları göz önüne alınacak ve karşılanmaya çalışılacak ve tüm tedbirlerin merkezinde mağdurların insan hakları yer alacaktır.
Taraflar özellikle gençler ve erkekler olmak üzere, toplumun tüm bireylerinin bu Sözleşme kapsamındaki her türlü şiddet olayının önlenmesine aktif bir biçimde katkıda bulunmasını teşvik etmeye yönelik gerekli tedbirleri alacaktır.
Taraflar kültür, töre, din, gelenek veya sözde “namus” gibi kavramların bu Sözleşme kapsamındaki herhangi bir şiddet eylemine gerekçe olarak kullanılmamasını temin edeceklerdir.
Taraflar kadınların güçlendirilmesine yönelik program ve faaliyetlerin yaygınlaştırılması için gerekli tedbirleri alacaklardır.
14. Madde
Taraflar, yerine göre, tüm eğitim seviyelerinde resmi müfredata, kadın erkek eşitliği, toplumsal klişelerden arındırılmış toplumsal cinsiyet rolleri, karşılıklı saygı, kişisel ilişkilerde çatışmaların şiddete başvurmadan çözüme kavuşturulması, kadınlara karşı toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve kişilik bütünlüğüne saygı gibi konuların, öğrencilerin zaman içinde değişen öğrenme kapasitelerine uyarlanmış bir biçimde dahil edilmesi için gerekli tedbirleri alacaklardır.
Taraflar 1. fıkrada belirtilen ilkeleri yaygın eğitimin yanı sıra, spor, kültür ve eğlence tesislerinde ve medyada yaygınlaştırılmasına yönelik gerekli tedbirleri alacaklardır.
Madde 18 – Genel yükümlülükler
Taraflar tüm mağdurları daha başka şiddet eylemlerine karşı korumak için gerekli yasal ve diğer tedbirleri alacaklardır.
Taraflar, iç hukukları uyarınca, bu Sözleşmenin 20 ve 22’nci maddelerinde belirtilen genel ve uzman destek hizmetlerine sevk de dahil olmak üzere, mağdurları ve tanıkları bu
Sözleşmenin kapsadığı her türlü şiddet eylemine karşı korur ve desteklerken; yargı birimleri, savcılar, kolluk kuvvetleri, yerel ve bölgesel yönetimler dahil, ilgili tüm devlet kurumlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla etkili bir işbirliği için uygun mekanizmaların mevcudiyetini temin etmek üzere, gerekli yasal ve diğer tedbirleri alacaklardır.
Taraflar bu bölüm uyarınca alınan tedbirlerin:
– kadınlara karşı şiddetin ve aile içi şiddetin toplumsal cinsiyet boyutlu bir anlayışa dayalı olmasını ve mağdurun insan haklarına ve emniyetine odaklanmasını,
– mağdurlar, mağduriyete neden olanlar ve çocuklar arasındaki ilişkileri ve bu unsurların daha geniş toplumsal ortamını da göz önüne alan bütüncül bir yaklaşıma dayalı olmasını,
– ikincil mağduriyetten kaçınılmasını amaçlamasını,
– Şiddetin kadın mağdurlarının güçlendirilmesini ve ekonomik bağımsızlığını amaçlamasını,
– yerine göre çeşitli koruma ve destek sistemlerinin aynı binalarda bulunmasına imkan sağlamasını,
– Çocuk mağdurlar dahil, hassas konumdaki insanların spesifik ihtiyaçlarına dönük olmasını ve bu imkanların mağdurlara sağlanmasını temin edeceklerdir.
Söz konusu hizmetler, mağdurun şikayette bulunarak dava açmasından veya mağduriyete neden olanlar hakkında ifade vermesinden bağımsız olarak sağlanacaktır.
Taraflar uluslararası hukuk uyarınca konsolosluk korumasına veya diğer tür korumaya veya desteğe hakkı olan vatandaşlarına ve diğer mağdurlara bu tür hizmetleri sağlamak üzere uygun tedbirleri alacaklardır.
Bu maddelerde yanlış hiç birşey yok bana göre ..