200 günlük ho üstüne çıkmadan endeksin işi zor ,bugünkü gibi tepkiler verebilir ama güvenli değil düşük poz long hariç.....ytd
Printable View
Borsayı izlemeyi bırakmak ve Ağustosdan başlayarak Altın ve Gümüşün rallisini izlemek.........
200 günlüğün üstüne atmadığı sürece boğalar hiç sevinmesin...
gideceği yer belli...
makyajlı günler yaşıyor boğalar....
boğaların yüzü ne zaman gülecek...
hep aşağı hep aşağı...
https://i.hizliresim.com/8yfrs0r.jpg
delikanlı sana ağır gelirim.madrabazlık yapacağın son eleman benim...şimdi gidipte sana ayrıntılı anlatacak halimde yok..15 yıldır vobda aktif işlem yaparım....muhakemen olsa bile ergen,kaynaktan yeni akan suya harcayacak enerjim yok...
vobta 5 yılın geçsin ve batma...sonra gel anlatayım.
Bu forumda kötü niyetli hobidikler var.Adamin teki bist100 en zirvede iken günde 10 mesaj atardı.vektorel vs.diyerek.Hatta o kadar olumlu konusurdu ki ,sen bist100 diplerdeyken neredeydin...umariz bist100 duserken de burada olursun ,dedik...
Short açanlara hasım gibi davranan bu zat,mart düşüşünden sonra 3 ay mesaj atmadı...neden mesaj atmadın dediğimde,işler yoğundu dedi...😀
vadeli pasta neden gözüme short gözüküyor?????:)
teb in l0ngu olmayabilir ve ya 2-3000adet olabilir netde:)
Bist 30 da 50 günlük ho 1509 da,200 günlük ho 1501 de.Death cross tehlikesi devam ediyor.......
https://imgyukle.com/f/2021/07/15/xC10H.png
mesela bu dağılımda ky short gözüküyor.. ama ben böyle okumuyorum. her kurumda short long açmak mümkün sonuçta.. iş yatırımda da eminim bir sürü long poz açan ky vardır.. ama kurum net short..öyle bir dağılım olabilirdi ki mesela ilk 5 kurum yaklaşık %10 'ar pay , diğer %50 olsun.. mesela böyle bir dağılım enteresan olurdu.. ciddi volatilite beklerdim..
"Cari açık azalırken döviz ihtiyacı neden artıyor?"
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ca...artiyor/627718
üç gün önceki dünya gazetesi..zaman zaman aldığım bir gazete.. iktidarı eleştirebilen yazılara da denk geliniyor bazen..bir nevi yerli "financial times".. bir çok diğer gazete ekonomi haberlerinden faydalanır bu gazetenin..
neyse.. bu yazıda ilginç konular var.. dış borç ödemelerini mesela 24 milyar dolar olarak belirtiyor, yılın ilk 5 ayı için, korkunç bir rakam..
"Kurların düşmemesinin ana nedeni açık; dövizli borçlar ve onların geri ödemeleri" şeklinde belirtilmiş..
https://www.markey.senate.gov/news/p...ons-in-varosha
Kıbrıslı Türklerin Cenevre'deki en son turda Kıbrıs'ta iki devlet kurma önerisi - müzakerelerin 2017'de kesilmesinden bu yana ilk kez - Kıbrıs'ı BM Güvenlik Konseyi Kararları ve uzun vadeli kararlar uyarınca iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon olarak yeniden birleştirme umutlarını baltaladı.
Adada kalıcı bir siyasi çözüm arama konusundaki isteksizliğinin bir başka kanıtı olarak, Türkiye'nin Türk işgali altındaki Kıbrıs'taki askeri varlığını genişletmek amacıyla Lefkoniko havaalanında insansız hava araçları için bir üs kurduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Kıbrıs'ı yasadışı işgalinin yıl dönümü olan 20 Temmuz'da Türk işgali altındaki Kıbrıs'ı ziyaret etme planının, kabul edilemez bir durumu yalnızca daha da kötüleştireceğini söyledi. Türkiye'nin Maraş'ın yeniden yerleşimini veya yeniden açılmasını desteklemeye yönelik her türlü girişiminin çok taraflı yaptırımlarla karşılanacağını şimdiden netleştirmek için AB ile birlikte çalışmanızı istiyoruz.
ABD'li senatörlerden Türkiye'ye yaptırım uygulanması için Biden'a mektup gitmiş.
20 Temmuzda Erdoğan'ın KKTC ziyaretini ve kapalı maraş'ın yerleşime açılması planına karşılık ABD ve AB birleşip Türkiye'ye yaptırım uygulasın istiyorlar.
https://i.hizliresim.com/4oxz91n.jpeg
VİOP nemalandırma günlük oranını takip edebileceğim bir link var mı? Takasbank'ın sitesinde göremedim.
Açıkçası moralim bozuldu. Dr arkadaşım eğer covid varyantı öne alınmazsa okullar açılmaz demiş. Yani bu saatten sonra herkes kendini korumalı. Aşı olmalı ilaveten çoklu ortamda çalışanlar için tavsiyem ortama nebuzeletor alıp kekik yağı damlatıp ortamı dezenfekte etmek bir önlem olabilir. İlaveten kekik yağıni maskenin dışına nefes alma bölgesine yarım Damla kadar sürüp arada teneffüs etmek de koruyucu olur. Sürekli olarak o şekilde nefes almak zorlar. Arada maskeyi indir ama sürekli bu şekilde yapanlar sinüzit akıntısından da kurtulur boğaz enfeksiyonunu önler akciğeri temizler kanseri önler
usdtry 8.56 işlem görüyor, kritik mavi ortalamayı aşağı kırdı gibi görünüyor.. tabii, bu tür teknik analiz işlerinde fake geçişler sık görüldüğü için henüz emin konuşamayız.. olasılığı en yüksek senaryo : bayram tatili haftasında 8.50 net biçimde aşağı kırılıp, sonraki pazartesi açılışında 8.00- 8.10 desteğine kadar gelmesi..
şeyin düşmesinin borsaya bi faydası olmayacak bu ara, dolar aşağı- borsa aşağı tandemi yarın da çalışacak gibi görünüyo
- vadeli eksi açar, artı kapar diyorum başka bi şey demiyorum.. kimse de başka bi şey demesin, lafımın üstüne laf edilmesinden hoşlanmam
bana şerefsssizliğin resmini çizebilirmisin deselefr anca bu kadar güzel örnek verebilirim...
dap yapı ormanköy...
ne Allah korkusu kaldı ne gelecek nesillere bırakacak bir ortam kaldı...
binlerce yıllık ormanlar yok edilip proje yapılıyor...
https://i.hizliresim.com/3qmo5ov.jpg
Amerika ile iyi ilişkiler kuracağız bu gidişle galiba ne dersiniz? :cool:
https://i.hizliresim.com/ccxdr2s.jpg
kaynak: https://t24.com.tr/haber/iletisim-ba...ksizdir,966161
viopun en karanlık tarafı bu kısım olabilir. ilk 5 alıcı satıcı aşağı yukarı birbirine denk ama diğer kısımda neredeyse 3. sırada olan aracı kurumlara eşit poz farkı var. pasta diğer kısımda çok daha büyük.
mesela düşünün bu durumda long olanlar spotta alım tarafına daha iştahlı saldırmalı. karlarını katlamalı. ama öyle de olmuyor.
bofa hatırlarsınız haziran vade sonunda 50 bin long taşırken spotta en iyi 2. satıcıydı.
darbeyi abd yaptı diye açıktan konuşan tek yetkili süleyman soylu idi, onun da pek bi siyasi ömrü kalmış gibi gözükmüyo..
16.haz bidon-reis görüşmesinde neler konuşulduğu, hangi konularda nasıl bi mutabakata varıldığı, hangi konularda mutabık kalınamadığı bilinmiyor.. açıktan konuşulan tek şey, kabil havaalanı oldu, ama artık bazı alametler belirmeye başladı.. mesela bugün boğaziçi rektörünün alınması açık ki, bu zirvede alınmış bi karar, üniversitenin asıl sahibi ağırlığını koydu ve rektör alındı- kimi aptallar, üç beş tane kıçı kırık lgbt+ hisarüstünde olay çıkardı da, o yüzden alındı sanıyor, gülüp geçmek gerekir
tr bi şeyler verirken, abd ne verecek karşılığında ?? öyle ya, bi anlaşma varsa karşılıklı bi şeyler olmalı- ve bizimkilerin talep edebileceği tek şey, döviz saldırısının durdurulması.. döviz düşmeye başlarsa, enflasyon düşer, faizler düşer, inovasyon ve teknolojik yatırımlar artar, unicornlar çıkar, toplumsal refah yükselir.. döviz kuru, türk ekonomisinin aşil topuğu
siyah kemal abd başkanı niye bu ülkedeki bir üniversitenin adını ve hatta rektörünü bilsin ve hatta niye görevden alınmasını istesin.
rüyalarda yaşıyorsun.
allah'a kullukta, rabbi bilmekte sorun yok. kula kulluk etmeyin.
O gadar da deel...
Yok zenci....
ESMER bari de...:)
Ne dedi aslan Garam Kemalım;"sözümün üstüne söz istemem"...
Ben de şu fikrimi beyan edemedim,,,
Gurban dönüşü kesilen danaların ve de goyunların parası Bencamine döner...
Mesela ben öyle yapcem...
Bak bu danacılarda çok yeşil oluyor...
Nereden biliyorum!
Hani bir zamanlar hayvan pazarlarında dolar yakıyorlardıya oradan biliyorum...
Şimdi nemi yapıyorlar...
Yem fiyatları 3 katına çıktı diye zır zır ağlıyorlar...
"Su sıkan itfaiyenin hortumunu skm"..:)
Neyse meramımı anlatabildim galiba...
Sen de ırahat bırak Gara Kemalımı...:)
karakemal hocam doğru tespitlerde bulunmuş. boğaziçi konusu da dahil katılıyorum.
sofist hocam da 40 dakika (ben 30 dk. diye hatırlıyorum) için haklı. bazı detaysız konular için belki A4 verilmiş olabilir diye düşündüm.
emekdar hocama da katılıyorum ama benjamini sevdiği için. dana diyince aklıma biftek geliyor. dolara bağlayamam benden bu kadar. :)
Heyetler arası görüşmeler yapılacağı söylenmişti...Sadece o zaman için değil zaman zaman bir araya geleceği belirtilmişti yanılmıyorsam.
Kabil havalimanı için bile devamlı görüşüp duruyorlar detaylarla ilgili..
Ana toplantıda genel hatlar çizilmiştir, sonuçta ne olacağı belli.. Görüşmenin olması bile bizimkiler için kritik önenme sahipti.
Onlar söyleyecek bizimkiler yapacak... Onlardan bir şey isteme şansımız pek yok gibi..
Tüm kozları adamların eline vermişler...sadece biz ettik siz etmeyin modunda olan bir görüşme olmuştur..
2018 Rahip krizi çok iyi bir örnek dışarı karşı atıp tutmalar, sonra 4 ay sonra serbest bıraktılar..
Zaten halka, birbirine iki zıt şeyi çok iyi pazarlamayı beceriyorlar o tarafta sıkıntı yok yani..
Ha bir şeyler aldığımızı iddia edebilen varsa, F35'leri ve Fetoşgillerin liderini oradan alabildiğimiz zaman kabul ederim...
Tabi Boğaziçi Rektörü neden alındı bilemem belki cuma kararnamesiyle MB başkanlığına atanır belki, bilemeyiz..
Geceleri ben bu ülkede uyumaktan aşırı korkmaya başladım..
Kimin nereye atanabileceği ya da görevden alınabileceği hiç belli değil...
Ya da başka nelerin olabileceği pek belli olmuyor...
Bu arada dolardaki gevşeme beklediğimden biraz yavaş oluyor...Uzun bir iki bar bekliyordum..
Bayramdan önce 8.50 altını test edip etmeyeceği benim için önemli...
Bir arkadaş bahsetmiş bu konuda kısmen benzer düşünüyoruz...Asıl hareketin bayramdan sonra olabileceğine dair.. O kadar sert olur mu bilemem ama 8 civarı çok kolay olmayabilir...
Önümüzdeki aylarda turizmden ne kadar döviz gireceğine bağlı olabilir..Ki sadece buna da bağlı değil dolardaki durum daha çok güvenle alakalı bir durum..
Hele ki ağustos ayında MB ne yapacağı belli değilken.
Bu durumda zaten geri çekilmeler anlık olacaktır ve çok iyi bir alım fırsatı verme ihtimali var....Buna izin verirler mi göreceğiz.. Grafik olarak zaten hoş gözükmüyor, asıl hedefe daha var..Dövizde orta ve uzun vadeli ana trend belli..
Ülkendeki vatandaşın kendi parasına güvenmiyorken ne yaparsan yap, bir çok kişi biraz daha aşağı gelse de dolar alsak diye kenarda bekliyor..
Çok mühimdi o konu. Atlamalari mümkün değildi ayrıca biden o görüşmede hilal kaplan karısının trt ye atanmasını istiyordu. 40 dakikalık görüşmenin yarım saatini buna ayırmıştı.
Amerika yine istediğini aldı anlaşılan.
He he:)
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
İşimiz dön babam dön.
Faiz indirimi gelecek bahara kaldı.
Bir kaç ay sonra faiz artışı gerekebilir.
Ama şahapamazlar.
Aval aval bakarlar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oradaki bağlantı, Boğaziçi'nin geçmişine bağlı olarak kurulmaya çalışmış sanırım...
Malum kesim için halen ABD'nin malı ve toprağı olarak gözüküyor ya oradan...
-Ah birde üzerinde bulunduğu yerin milyonlar etmesi var ya neyse..-
Halbuki oraya gelinceye kadar neler var neler, konuşulacak konuların en sonundaki listede bile değildir muhtemelen..
hocam batılılar için sembolizm çok önemli bir konu. her ülke bunu kullanır. en son kraliçenin huzuruna çıkması, toplantıda basına sunulan fotoğraf ve binlercesi.
gidenin yerine gelecek kişi durumu daha netleştirecektir. aynı ekolden olursa teori iptal olur. bir kaç güne netleşir.
Boğaziçi bu ülkenin saygın ve önemli eğitim kurumlarından ve bize aittir artık....
Dünya sıralamasında ülkemizden listeye giren bir iki üniversitedendir..
Hem inovasyon diyoruz hem de bilim üreten kurumları ayaklarından prangalamışız...
Bence her üniversite özerk olmalı, kendi yönetimini ve kadrosunu seçebilmeli...
hepsiburada çok akıllıca bir iş yaptı nasdak borsasına girerek...
burda olsa harcanıp heba olup gidecekti...
Türk borsasında işleme açılmak klansman düşürtür firmaya...
belki büyükler bundan sonra böyle yapacak...