bist100 den de çıkıyoruz artık
Printable View
bist100 den de çıkıyoruz artık
Dogru :)
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu turgut eski başbakan olan o dönem kardeşi sayesinde gsdh ye çöktü .ilk işleri tekstil bankı satmak oldu % 5 gibi hisse ile bnlerce girişimci giyim sanayicinin kurduğu banka bile kurdukları gsdh yi darmadan etti. şimdi gene uyanık vaziyet devam azınlık hisse ile imtiyazlı tekke olmuş .şirket büyümesi yok hisseler zaten çöküşlü.bunlar aynı zaman da k.y düşmanı.tekstil bank kalsaydı şimdi ederi şirket ederinin 2 katı olurdu .giyim sanayini bırakıp gemici olcam dedi gemici oldu enteresan .ne yaptıı belli değil.acil bir mali denetim şahsi mallarınıda kapsayacak şekilde olması gerekiyor.
ne yazıkki bu hisse global ve turcas kesinlikle bunlar aynı anap eskileri bunlar tehlikeli k.y cı için bulaşmayın diyoruz her zaman .ve mali şikayetlerinizi yapın diyoruz .mali şubeye her yere .şirket devamlı geri gidiyo .kolay gelsin buradaki arkadaşlara .klinik vaka bu ekip .
temmuz da ataması yapılan yatırımcı bölumu personleı daha yenı atandı . nılay tulum u bekledıler sanırım . spk 3 lisansı edınmış kendısı :)
son tahlilde gsd durum ne ?
ıkı gmı teslım alındı ve 3 ceyrekte gelır yazacak . eğer gemı endeksı ıyı duzeyde olsaydı bır etkısı olurud ama malum bır oncekıne gore ıyı ama 2021 ve 22 ye göre dusuk sevıyede .
bu arada bır gemı daha sıparıs verıldı ve 2026 da teslım gozukuyor . genel kurulda samet alı yavuz şerh koydugu maddelere ılışkın özel denetcı ıcın mahkemeye gıttı mı bılemıyoruz . ve bunun için 3 ay suresı var . gittiysede şirket bunu açıklar mı zerre umudum yok . gsd özelınde bilanço ne gelır üç aşağı beş yukarı gecen yıla yakın gelecektır . farkı bız 12 aylıkda gorecegız . siloi farkı orda cıkıyor karsımıza .
Bu samet ali yavuz oğlu ile beraber şirketin yüzde onunu toplamış.Bu yüzde 10 halka açık kısmın yüzde onu mu şirketin tüm sermayesinin yüzde onu mu
Yani bu adam yüzde onu topladım derken kaç lotum var diyor
Mac fonunda da 35 milyon lot vardı.Eğere totalin yüzde onu samet ve oğlundaysa 135 milyon samet oğlu ve mac fonda
bu turgutun acil denetime sokulması lazımdı .koskoca gsdho ne hale getirdi.azınlık hisseyle hemde.bankası olan nadir holdinglerden biriydi. ülkenin ilk ve en büyük giyim sanayicileri grubuydu .bu turgut ve avaneleri mutlak azınlık % 10 lar falan o zaman şirketin yönetim imtiyazını ele geçirmişlerdi .adamın ilk işi bankayı satmak oldu .sonra gemici olcammmm bana ne bana ne gemici olcam ayaklara diretti gemici oldu şirketi mavetti .şirket şu an borsada tek herhalde defter değeri, altı işlem gören şirket holding.merdiven altı şirketşler bile defter değeri üzeri işlem görürken bu turgut mizz ler gibi kendine dünya kurmuş sahi bankanın parası ne oldu .bu derece çöküş sebebi hamişlememi .araştırışlıp izlenip gerekiyorsaki bize göre gerekiyor devlet tarafından kayyum denetimine girmeli yoksa bu turgut ve avaneleri belliki şirketi iice darmadann edecekler .
samet alı nın 6,14 payı var hesaplama 1 milyar tl sermaye üzerinden . kurul oncesı alınan paylar bildirim yapılmadığı için bilemıyoruz . sanırım oğlu yuzde bes sınırına gelmeden durdurdu alımı veya gectı ama bıldırm yapmadı . bızde tutanaklardan oğrendık bunu .
mac fonuna geldıgımızde son alım ıle 4,52 düzeyine çıkardı payını . 5 milyon daha alırsa haydar bey bildirm atar .
Asıl denetim, TY nin Park holding le yaptığı hşsse alım ve iade şartları üzerinde olmalı. Olay saraydan kız kaöırma olayımı acaba!?
Şirketin tamamı kendisinin olan hiç bir patron, şirketine 80 milyon dolara aldığı hisseleri 30 milyon dolara iade etme olasılığı oluşturan bir anlaşma yapar mı?
Gsdho önce 125 milyon dolarını faize 4 yıl faize verseydi, sonra 80 milyon doları
4 yıl faize verseydi, 8 yıllık bileşik faizle bugun gsdho nun ana parası ne kadar olurdu?..
Veya, Cinere ait Park holding bu kadar parayı bankalardan kredi olarak alsaydı, faizlerle kendisine maliyeti ne olurdu?
Borsada halka açık gsdho, önce 4 yılda 125 milyon dolara, sonrayı 4 yılda 80 milyon dolar vererek bünyesinde tutuğu silopi elektrik hisseleri üzerinden toplam ne kadar zarara uğratılmıştır?
Sonuç: borsada yüksek oranda halka açık gsdho nun varlığı, park holdinge peşkeş mi çekilmiş? Burdan bireysel faydalar sağlanmış mı?
burda bedelli ve temettu alımını dusmek lazım ama yınede nerden bakarsanzı bakın leş bir anlaşma . ve halen süreç nasıl bilemıyoruz . sözleşmede halka arzdan bahsedılıyor ama 2015 de ortaya atılan bu olayla ılgılı açıklama yok . hatta spk ya basvuru var mı yok mu ? o bellı değil . gsd sordum biz azınlık ortagıyız bılmıyoruz dıyor parkem ye soruyorum bızım değil diyor . park holdınge soruyorum kapı duvar gsd sorularına . kaç sefer aradım ama sıze donecegız dıyor ve tlf çıkmıyorlar
30 Haziran 2020 tarihinde yapılan yeni sözleşmeye göre GSD Holding A.Ş.’nin Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’de kalan %9,60 paylarını eğer Şirket 31 Aralık 2024 tarihine kadar halka açılmaz ise opsiyon bedeli (geri satma hakkı bedeli) 30 Milyon ABD doları olarak belirlenmiştir.
Tutanaklarda samet ve oğlu yüzde 10 u geçti diye yazıyordu,mac fonda yüzde 4.5 sa demek ki 145 milyon lot sağlam ellerde.Kalır 435 milyon lot tahtacıda da bunun en az yarısı vardır.Piyasada yüzer gezer 150 200 milyon lot vardır bence.Aslında çok iyi bir olgu da şu ,turgut a karşı onun hareketlerini takip eden kıllandığında mahkemeye gidebilecek güçlü bir ortak var.Bu turgut un serbestçe at koşturmasına engel olur.2 gemi eklendi ,7 gemi 9 gemiye çıktı,yüzde otuz burdan kapasite artımı demektir,navlunlar son çeyrekte çok çok iyi,dolar 20 den 28 çıktı bu da yüzde 35 hasılatta artış demektir.her şey denizcilik karının lehine.2 gemi özsermayeye eklendi mi onu tam anlıayamadım.Şirketin tüm iştirakleri her zaman kar yazıyor.Borcu yok 35 milyon dolar keş parası var.Bence şirketin önü çok açık.
Benim bildiğim mac fonun maliyeti 3.75,sametin de ortalaması ona yakındır,bu adamlar dolar bazında zarardalar,enflasyona oranla zaten tamamen batık durumdalar.Bunlar düştükçe toplarlar.Deprem zamanı 2.5 a düştüğünde mac hemen 1 milyon lot almıştı.Bunlar çok iyi şeyler.
gemiler özkaynakta . yıllardır biz hatalı yaklaştık olaya . :) kasada dolar yok . gemiler dolar bazlı olduğu için varış gibi duruyor . o nedenle yıllık kar yansıması olmuyor . burda sorun gemı de degıl gemı gelırınde de degıl . gecen yıl 500 milyon tl ye yakın kar yazdı ne oldu ? koca bir hiç . sorun yönetim açık ve net silopi den 30 milyon dolar gelem tarıhı ıle 10. gemı siparısı aynı zaman gelır o para oraya gıder . 20 gemıde olsa bu yönetım ıle olmaz.
samet alı ıtıraz ettıgı maddelere serh koydu . denetcı ıçın 3 ay suresı var . gıttı mı bılmıyoruz
. 02/11/20023 son tarıh . ya uzlaşacaklar kı fıyata baktıgımızda sanmıyorum . beklıyoruz bakalım .
mac fonu 5 mılyon daha alırsa %5 bıldırımı yapar .
gemiler özkaynakta ama sürekli amaortismana tabi ! bir de vu açıdan bakmak lazım
Evet kasadaki dolar aslında sadece 35 milyon dolar sanırım,faaliyet raporundan anladığım o şekilde.Ama bu şirketin en güzel yanı memleketimizle alakasının az olması,olayı dolar kuru ve navlun,memleket batsa tınlamaz,bu arada memleketin gidişatı da tatsız,o açıdan bence dolar bazlı getirisi olan bu şirket güvenli liman gibi duruyor.
ne dedisek o arkadaşlar.bu turgut ve avaneleri gsdh o grubu ne hale getirdiler.dikkat edin bunlar k.y sevmezler. tekstil bankı bile sattılar.nadir banka sahibi bir holdingken şimdi merdiven altı gemici oldular sahi bu gemi hevesi nedir acaba ??? .ülkenin en büyük giyim ortaklığını da bitirip gemici yaptı imtiyazlı % 3 mü 5 mi artıkın neyse.dikkat edin bu ve kuzen globale dikkat .turcas dicez o biraz keeeff vermye başladı .shell sayesinde . piyasadaki tek d.d altı işlem gören holding şirket .acil araştırılmalı bu gemicilik sevdası ne .bankanın parası nerede ki hisse neden böle çöküşte .neler oluyor gsdho da acil kayum takviyesi gerekir .dyor işi bilen ekonomisler yoksa bu turgut ve avaneleri azınlık imtiyazlı hisselerle şirketi çökertme kebabı yapmaya devam
Arkadaşlar şu anda 9 gemimiz var değil mi.Son iki gemiyi kaç milyon dolara almıştık hatırlayanınız var mı.Benim hatırladığım 25 er milyon dolardı fiyatlar.Hafızası iyi olan bir forumdaş tam rakamı yazarsa çok sevinirim
Eskiden sn chevron vardı,sektörden bir forumdaştı.Denizcilik sektörü hakkında altın değerinde bilgiler verirdi,sanırım kağıtlarını sattı epeydir yok.
[QUOTE=hkm;6593499]Arkadaşlar şu anda 9 gemimiz var değil mi.Son iki gemiyi kaç milyon dolara almıştık hatırlayanınız var mı.Benim hatırladığım 25 er milyon dolardı fiyatlar.Hafızası iyi olan bir forumdaş tam rakamı yazarsa çok sevinirim[/QU
adamalar kap atmaktan bıle acızken fıyat açıklarlar mı :)
Navlunlar ve dolar sürekli artıyor.Bence sıkıntı yok.
17 aralık 2021 o zaman bunu yazmışım.0.20 cente inanılmaz ucuz demişiz.Zaten bir dıpdıp namlı forumdaş vardı.Baya atışırdık.Epeydir yok sanırım o da sattı.Onun teorisine göre 0.20 ile 0.25 bandı bu kağıtda oyun alanı olmalı.0.2 centte al 0.25 de sat derdi.Bugünkü kurla sanırım 0.16 cent deyiz.:)))))))))))Ama elbet bedelsiz olayı da var arada.Onu da katarsak 0.35 cent falan eder.Aslında dolar bazında para kazandırmış,temettüleri de arada oldu.Aslında gidişat kötü değil.
turgut ülkemizin en önemli holdingini ne hale getirdi.nadir banka sahibi holdinglikten merdiven altı hamurtlama düzenine geçti turgut ve avaneleri. banka kalsaydı şimdi sırf banka bile holding eder fiyatını katlardı .gemici olcamm ben bane ne banene dedi turgut gemici oldu .gemici turgut holdingide ne hale getirdi .mutklak azınlık hisseyle hemde .elindeki imtiyazlı kalan hisselerle kafasına göre takılıyor.büyük ihtimal rezi,l bi bilanço gelecek .ve sanırım defter değeri, altı işlem gören hemde yarı yarıya tek şirket holding diyemicem gemiden başka bi şe yok gerisi balon zaten .ii bitirdiler holdingi .gemici turgut ii çalışıyo .ha gayret gemici turgut .üniversitelerde eğitim olmalı bu gemici turgutun yaptıkları .bi şirket mutlak azınlık imtiyazlı hisseyle elindeki bankayıda elden çıkarıp nassıl hamurtlanır .gemici olunur .gemici turgutun maceralrı bilançoyu iyi izleyin rezalet bi bilanço gelcek gibi .gemici turgutun maceraları devam ediyor.
turguttt imtiyazlı hisselerle daha nereye kadar şeytan kestiremez yarın sabah ne yapacağını galip öztürkler bile poposuna teneke bağlayıp kaçtılar döndüm tahtana atraksiyona devam
gemicilik tarafında büyük bir konsolidasyona hazırlık olduğunu düşünüyorum. sadece gemicilik tarafını konsolide edip, gsd marin kottan çıkarılırsa (ki zaten marin tarafında piyasada hisse yok) gemicilik holdingin lokomotifi olur.
silopi işi çözülür ise zaten çok zaman kalmadı burdan gelecek para ile yeni hamlelerde yapılabilir.
ikinci alternatif silopi halka açılırsa oradaki varlık bilançoya ciddi değer katar.
yatırım bankacılığı devam (beklenti yok) ama faktoring tarafında sermaye artırımı sonrası bir halka arz beklentisi içindeyim.
gsd marınin holdıng ıle birleşmesi bı anlam ıfade etmez zaten %68 ı holdıngde . silopi işi çözümden kastınız ne zaten protokol var orda sorun yok . 75 milyon dolar çöp oldu gitti
silopi arz edilse bile gelecek para ile 2024 de satış mıktarı es deger olur :(
faktoring neden bedellı artırım yaptı para basarken bilemıyorum . tek akla gelen holdingde kar transferı sımdılık
faktorıngın arzı için bedelliye gerek yoktu .
denizcilik tarafının holding ile birleşmesi diye bir durumu ifade etmiyorum..
denizcilik tarafının grift yapısının (ki bilançolarda net görülüyor) kosolidasyonundan bahsediyorum ayrıca düşünülen bir şeydi, yeni bir şeyden bahsetmiyorum yani. Konsolidasyon sonrası çok farklı bir durum olacaktır ve ciddi bir hikaye olur.
zaten bana göre ilk adımı attılar, olacaksa zamanlama yakındır bekleyip görelim.
Ben faktöringteki bedelli artırımına neden olumsuz bakılıyor çözemiyorum.Benim bildiğim son zamanlarda faktöring yapan tüm firmalar sıkı para kazanıyor.Bu bedelli ile 55 milyonluk faktöring şirketimiz 400 milyonla piyasada işlem yapabilecek bu sayede karı artacak.Zaten faktöringin yüzde 88 i holdingin.Kar eden bir iştirakini güçlendirmiş oluyor bunun ne sakıncası var anlıyamadım.Neticede faktöringin karı da bize yaramıyor mu.
Bu denizcilik karı hesabında çözemediğim bir konu var.6 aylık bilançoda denizcilik hasılatı 326 milyon gibi bir şey ama korkunç bir hasılat maliyeti ile kar denizcilikte 44 milyon gelmiş.Geçen yıl altı aylıkta 400 milyon hasılata çok daha az bir maliyet nedeni ile acaip bir denizcilik karı gelmiş.Bu hasılat maliyeti nedir neden geçen yılla bu yıl arasında neden bu kadar fark var.
Bu arada 6 aylıkta 7 gemimiz vardı son üç ayda 9 geminin hasılatı hesaplanacak.Dolar 20 den 26 ya gitti dolar seviyesi nedeniyle de hasılatta bir artış var.Navlunlar bence ikinci aylık ve üçüncü üç aylık bilançolarda pek değişmemiş ortalamalar aynı.4.çeyrekte navlunların artışından da yararlanacağız.12 aylıkta denizcilik karı patlar o kesin.
Yapmış ki 326 milyon hasılat var