Starlink manipilasyonu ile milleti paniklettiler.
100$ a internet satan 5 kilo çanak anten gerektiren internet sağlayıcı.
Kırsal kesimde rekabetsiz olabilir ama fiberin çekili olduğu yerde hiç şansı yok.
;)
Printable View
Starlink manipilasyonu ile milleti paniklettiler.
100$ a internet satan 5 kilo çanak anten gerektiren internet sağlayıcı.
Kırsal kesimde rekabetsiz olabilir ama fiberin çekili olduğu yerde hiç şansı yok.
;)
endeksın önünde 3 sınav var ve hepsi de yazılı sınav .. kırmızı ve pembenin oluşturduğu 8.127 en önemli sınav .. ara sıra yazdığım üzeri güzel altı üzer seviyesi.... diğer turkuaz ve kirli sarı yakın takıp edilmeli..
iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/l5r7axo.png
Biraz geride kalmış şunu tekrar şuraya koyalım.
Yapay zeka ile TTKOM bilanço analizi
https://www.youtube.com/watch?v=KL2-deBX51o
yön konudunda bu hafta karasız kaldım... ana taramada 100 senet içinde 30 tanesi (8. kolon ÇPRZ) olası yukseliş sınyalı veririken haftalıklarda bu 1 adet.. bu hafta ilginç bir hafta olabilir.. grafiklerde de gunlükler yukarı haftalıklar aşağı yönde.. biri baskın çıkacak.. izleyip göreceğiz... iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/3181lgt.png
Şirket senelerdir milyarlarca yatırım yaptı fibere, şimdi starlinkmiş şuymuş buymuş ile hisseyi baskılıyor, o iş olsa bile çok lokal olabilir, kırsalda ulaşılamaz yerlerde ancak işe yarayabilir, hadi olsa bile ne fiyat ne de diğer açılardan pastadan bir şey alacağını sanmıyorum. bir de tam bağımlı hale geliriz ki kimse bunu kabul etmez.
Hissenin önünü kesmeye yetti ama.
Koca turkcell in genel müdürü 15 gün içinde 2.kez görevden alındı:)) Sonra yabancı yatırımcı bu şirketlere neden gelmiyor deriz..
sen nasıl bir hayal kırıklığısın anlayamıyorum..
Hissede olu toprağı var.satin koç alsın bari
Tuprasa 5 milyar dolar yatırım yaptı 80 den 800 oldu veridgi temettü de cabasi
https://www.youtube.com/watch?v=EL0RQtuLyyc
4:25 den sonra tcell olayını anlatmış.. Meğer mesele oğul-damat kavgasıymış...
Bence hükümet ne bu şirketleri satar ne de kimse bu şirketleri alır..
Bu sirketi kimse almaz arkadaslar . Rekabetci degil . Finansal borcu var . Alirsa biri yalvar yakar ne olur alinda kurtulalim isi olur .
Bence bunda ikinci halka arz yapacaklar bir 10 sene daha kendine gelemez ondan sonra zaten
Sahsi gorusum .
Enflasyon muhasebesi gelecek diyorlar yil sonuna . Buna nasil etkisi olur . Bilen arkadaslar aydinlatiraa seviniriz . Toplam kar yillik enflasyon oraninda dusurulup net kar diyemi geciyor
https://www.iha.com.tr/ankara-haberl...diyor-35140329
Hükümet, uzay çalışmaları, tesla fabrikası, twiter vs işler ile ilgili Elon musk ile yakın ilişkiler içerisinde olmak için starlink e izin verecekler gibime geliyor..
Tükenmişlik şeyine yakalanmış tahta.
Türk Telekom, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali coşkusunu özel etkinliklerle artıracak
Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 30 Eylül-15 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, sanatın kalbi Atatürk Kültür Merkezi'nde birbirinden heyecanlı etkinlikler gerçekleştirecek.
Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Ekin Uzunlar, Ümit Besen, Pamela, Göksel, Ceza, Bilal Sonses, Gripin, Kolpa ve Can Bonomo'nun sevilen şarkılarının yükseleceği Türk Telekom Açık Hava Sahnesi, festival süresince; yerli ve yabancı filmleri de izleyicilerle buluşturacak.
Yeşilçam'dan Hülya Koçyiğit ve oyuncu Atakan Çelik, Türk Telekom Lounge alanında hayranları ile bir araya gelecek.
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerinin deneyimlerini paylaşacağı söyleşilere ve dünyaca ünlü dijital oyunlara yönelik turnuvaların heyecanına sahne olacak.
Katılımcılar, AKM'de düzenlenen konser ve film gösterimlerinin yanında ödüllü yarışmalar ve interaktif sahne sohbetleriyle gün boyu festivalin tadını çıkaracak.
Ayrıca oyun severlere yönelik, dünyaca ünlü dijital oyunların turnuvaları düzenlenecek. Türk Telekom'un teknoloji ile sanatı buluşturduğu AKM, Robot Cafe'nin kahve ikramlarıyla ziyaretçilere dijital deneyimler sunarken, girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerinin deneyimlerini paylaşacağı sohbetlere de ev sahipliği yapacak.
Kaynak : Anadolu Ajansı
her gun kapanışta gelen boş beleş kaplar.. monopol piyasada, bu kadar reklam-pazarlama gideri israftır, birilerine kaynak aktarımıdır..
yatay 8127 kırıldı mı 7981 aktif hale gelir.. daha sonrada 7550 bu gün 8276 üzerini denedi ama gücü yetmedi..
https://i.hizliresim.com/ge2fys5.png
telekom için söylenecek pek bir şey yok 23.94 üzerinde rahat nefes alır .. adam olacak çocuk 24.18 ve üzeri..
https://i.hizliresim.com/5gaqal5.png
Bosver honky ponky burasi turkiye . Sacro denen adam dun sosyal medyada yarin gyo lar patlayack deli para girecek diyor nerdeyse hepsi sabahin korunde %7 8 tabiki villada oturur paraya para demez .
Fantazisinide yapar sen bende burda essek gibi beklerz turkiye gercekleri . Duzen bu
Koç niye alsin bunu yahu ayrica . Suan bile 3 milyar dolar . Kaca alacak koc bunu . Niye alsin . Elon muskin uydusu geliyor . Tcell var . Koc bunu ne yapsin koc tekel sirkete girer . Bundan bir cacik olmaz koc da buna 7 8 milyar dolar vermez bence .
3 milyar zaten suan ediyor
Koç bunu alacak kdr aptal degil . Kablo alacak 5 milyar dolara alsa bir suru finansal borcu var . Pttcell bimcell tcell vodafone eee bunlarla ugrasmaz koc .
.
Milletin guvenini kazanana kdr 5 yil gecer zaten ölü yatirim olur .
Ben diyorum tcell bunu bunyeye katmali . Yabanci ortaklari ile gorusup ttkoma 5 b dolar sayacagiz pamuk eller cebe demeli . Tcell bunu alip tek dev olmali . Bundan cacik olmaz . Olmadi olmayacak rehin kaldk aq
Ayrica mal.toplu dert mal toplamak degl . Mal toplamak istese 40 liraya kdr ky kalmaz . Ama yapamaz kagit 40 lira olsa 140 150 milyar pd oluyor 😀😀😀 koc thy bankalar 1 trilyon pd ye gelirse buda anca ozaman 100 liraya gelir . Ozamanda dolar heralde 70 80 tl.olurbelkide 100 olur
teşekkürler ttkom. bugün de utandırmadın ve tüm borsaya karşı bir kez daha değer kaybettin.
ttkom/bist100 oranında son 15 senenin en düşük fiyatlamalarında.. olacak iş değil.
somun ekmek bile 50 kuruştan 7.5 liraya çıktı. değer kazandı demek değil maksadım.. değeri neyse odur ekmeğin. ve de en azından karın doyuruyor.. bu vatandaş temettü de dağıtmadı bu sene..
covid döneminde mayısta temettüyü dağıtacam dediler.. herkes genel kurulunu bir şekilde toplarken bunlar erteledi.. bu bahane ile hem açıkladıkları temettü miktarını yarı yarıya azalttılar.. hem de dağıtım tarihini temmuzun sonuna ertelediler.. hali ile parayı enflasyona karşı erittiler..
2021 de üçer ay arayla üç taksitle temettüyü dağıtacam dediler... temettüyü yine enflasyona karşı erittiler..
bu sene vermeye tenezzül bile etmediler ama olağan üstü bağış yapmaktan da geri kalmadılar..
valla olacak gibi değil.
https://www.haberturk.com/elon-muski...625328-ekonomi
Şaka maka derken starlink e onay verecekler gibi görünüyor.. Gelir de Elon Musk Türkiye özel fiyatlamaya giderse işler değişir..
2020 mart ayinda ttkom 4.5 lira . Endeks 800
Ki ttkom harriri kazigi yemis bankalar varlik fonuna satmaya calisiyor bir suru olay . Bunlar cozulmus endeks 10 kat yapmis ttkkom 5 kat .
Sadece harriri olayinin cozulmesi zaten 5 kat yaptirirdi .
Neresinden tutsak elimizde kaliyor .
https://www.patronlardunyasi.com/hab...klamasi/291197
Konu ile ilgili kamuoyuna sık sık haberler düşmeye başladı.. Oldukça sıcak bakıyorlar bu işe ..
Starlink uydularının etkinliği düşük olacaktır.
Uydu net yıllardır Türkiye de olan bir hizmet. Uydu interneti hem maliyetli hemde tepki süresi yüksek bağlantılardır.
Kurumsal şirketlerde veya online oyun sektöründe etkili olması şimdilik çok zor.
IOT sistemlerinde internet tepki süresi çok önemlidir. Fiber kablo yerini tutması çok zor.
Özellikle uydu bağlantıları hava şartlarından ciddi oranda olumsuz etkilenir.
Veri vermerkezleri için iletim hızı ve tepki hızı yine çok önemlidir. Fiber kablo Saniyede terabit düzeyinde veri iletebilir. Uydu netin buna ulaşması çok zor
Bu da uydu net için ciddi bir handikaptır.
Benim de uydu net ile ilgili bir endişem yok. hatta pazara giriş yapması demek buradaki telekom şirketleri ile temasa geçmelerine vesile olabilir.
hele bir 5g gelsin.. abone sayıları ve ciroların katlanarak arttığını göreceğiz.. umarım...
Sürekli gündemde olan satış ile ilgili benim bir beklentim yok. firmanın yönetiminden bu konuyu düşündürecek bir niyet beyanı da olmadı. Nedense bu konu ile alakalı sürekli dedikodular çıkıyor.. Varlık fonu ttkomu devralırken, toplu hisse satışı düşünmüyoruz, bunun yerine ikincil halka arz yapacağız diye açıklmışlardı.
1.65B krediyi ilk iki sene ödemesiz yedi sene vade ile ödenecek şekilde de anlaşmışlardı. ek peşinat olarak da bankaların yüzde 55lik payına düşen 2022 temettüsünü vermişlerdi.. Vadesi gelince de borcu temettülerle ödeyeceğiz ve varlık fonunun kasasından birşey çıkmayacak demişlerdi.
Ödeme takvimini bilmiyorum ama 1.65 milyar doları beş eşit taksitte ödeyeceklerse bu sene 330 milyon dolar varlık fonunun kasasına temettü girmesi gerek. En kötü senaryodan hesap edip, elde önceden var olan hisselerin temettüsü ile de bu kredi borcunun ödeneceğini varsayarsak, yüzde 61.68 varlık fonu hissesine 330M dolar temettü yatması gerek. Yani toplam 535M dolar temettü dağıtılması gerek. (Yani bu kadar temettü dağıtılması için 2023 net karının 15 milyar üzerinde olması lazım..) Bu da hisse başı 0.153 dolar, yani bugunün kuru ile yaklaşık 4.2 lira temettü demek.
kur atağı olmazsa, ve de abone fiyat artışları her üç aya bir devam ederse, rahatlıkla net karda bu rakam üzerine çıkılır diye düşünüyorum.
E o zaman da bu fiyatların çöp olduğunu farkeder piyasa bi zahmet.
Cok degerli bilgiler tesekkurler . Genel kurulu olursa daha net ortaya cikar temettu ile odeme olayi . Belki bu sene vermedigi temettu ile ilk taksitide odeyebilirler . 2023temettu beklentisi zannetmiyorum 4 lira olsun . 15 b kar etmesi cok cok zor bu sene . Ama 2024 icin olabilir .
Turkcell'den deprem bağışı açıklaması -AA
Turkcell'den deprem bağışı açıklaması
İSTANBUL (AA) - Turkcell, depremzedeler için yaptığı 3,5 milyar TL'lik bağışın ilk taksiti olan 1 milyar 750 milyon TL'lik ödemeyi gerçekleştirdi.
Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında depremzedeler için yaptığı 3,5 milyar TL'lik bağışın bu ay yapılan olağan genel kurulda alınan karar gereği ilk taksiti olan 1 milyar 750 milyon TL'lik ödemeyi gerçekleştirdi.
Şirket, aynı karar gereği kalan 1 milyar 750 milyon TL'lik bölümü ise Ocak 2024'te ödeyecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Telekom hepsini tek parça da ödedi herhalde..
vadelisin de çok ciddi satış yapıldı diye tahmin ediyorum,
hsbc kol kesiyor diye mi acaba diye düşünüyorum
bu relatif performans ile pyş lerde pes ediyorsa ne zaman gideceksin meraktayım ,büyük hayal kırıklığı oldu
sinirden anlam bütünlüğünü bozacak cümleler kurdum,kusura bakmayınız
hsbc fonları muhtemelen biraz senet değiştirdi,geçen hafta bankaları almışlardı sanıyorum ttkom oranlarını azalttılar,
senet relatif perfomansı tüm zamanların dibinde ,sanıyorum sebebi bankalardan devir öncesi alınan (kamu fonlarının alımları yaklaşık 22 mil hisse ) senetlerin yeterince güçlü ellerde toplanmamış olması..
stabil(kısmen) tl ve kontrol altına alınmaya çalışılan bir enflasyon normalde telco pozitif olur.
geri alıanan paylardan satış yapılacak baskısı olsa analyışla karşılarım toplasan 500bin lot geri alınan pay mevcut..
bakalım ne zaman bu mcap den rahatsız olacaklar
Lisans uzatma talebi beklemede bırakıldı
Deprem için yapılan bağış sebebi ile temettü veremedi.
Bu dönemde ne oldu ?
Yabancı takası tarihi diplere indi.
Yabancıların sattıklarını alanlar yeteri kadar aldıklarında hareket başlar.
Ne zaman? Bilmek çok zor
Şahsen ben beklemeye devam ederim.
Ama benim maliyetimin 0 olduğunu belirtmek isterim. Bu sebeple kimseyi yanıltmak istemem
Benim evde hat çekmiyor, aksi gibi de 3 hattım var.. :one: telefonları pencerelerin önündeki mermerlere koyuyoruz..
Bugün gidip tcell aldım, ttkom yarın harekete başladı başladı, başlamadı Ekime girdik zaten.. :hi:
https://i.hizliresim.com/64azio7.png
Elinde malı olan, çıkmak için yukarı sürer. Çıkışları fırsata çevirir. Bu tam tersine çıkarken tepele. düşerken üstüne çık halay çek misali.
Gitmesini istemiyoruz mesaj bu!
Neden :Hala biryerlerde devletin malını peşkeş çeken hainler var. Bunlar temizlemeden ülkem refaha veremeyecek.
Spk da seyrediyor. Tam bir manipülasyon var. Görüntü bu.
Acaba birilerine ucuz fiyattan peşkeş mi çekmek istiyorlar? Onun için mi hisse fiyatı düşük tutuluyor? Hiç boşuna heveslemeyin 5 dolardan aşşağı olmaz.
Şu imtiyaz uzatılmadan bu hisse biryere gitmez. 10 aydır başvuru yapılmış neyi bekliyorsunuz artık. Bu yapılana manipilasyon denir... 27,70 e çıkar kitle millete imtiyaz başvurusu yaptık diye. Sonra 10 ay cevaplama. Allah belanızı versin...
Sayın temelci
İmtiyaz süresi satış için pazarlıkta kullanılacak bir kaldıraç
Bir alıcı çıkarsa 10,15,25 yıl şeklinde teklif edebilirler
Devlet elini güçlü tutmak için bekletiyor bence
Bu arada alıcı gelene kadar tek tek hisse topladıklarını sanıyorum ama ispat edemem