ASELSAN yabancı oranı 23 Oca 2023 % 23,78. 24 Ocak 2023 % 23,51.
Fark % -0,27. Hisse kapanış 63,00 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Printable View
ASELSAN yabancı oranı 23 Oca 2023 % 23,78. 24 Ocak 2023 % 23,51.
Fark % -0,27. Hisse kapanış 63,00 TL (Kaynak İş Yatırım).
Günlükte kocaman bir elmas formasyonu belirmeye başaldı hedefleride büyü, hedefleri usd bazda tahmini 4,2$ ve 2,20$ seviyeleri balaşım hangisi tutacak.
ASELSAN yabancı oranı 25 Oca 2023 % 23,46. 24 Ocak 2023 % 23,51.
Fark % -0,05. Hisse kapanış 61,65 TL (Kaynak İş Yatırım).
Primli olması ve bu anormal piyasaya rağmen iki defa aynı hareket oldu. 59.6 ya kadar vurdu döndü çizdi gene 62 lere kadar. Hep aynı kurumlar aralarında paslaşıyorlar ama ilginç bir şekilde de aralarına kimseyi almak istemiyorlar. Şimididen kar tahminleri paylaşılmaya başlandı. Aselsan yonetiminde kimin ne yaptığı neyi nasıl yönettiğini bana gore cok fazla önemi yok. Bu kalitede bir savunma sanayi şirketinin eder bedeli bence bu değil. 3 ay onceki 25*26 bandındaki ileri geri vitesleri gene calışıyor. Hareket etmesi gereken nokta 4-4.5 usd arası. umarım seçim oncesi bu gerçekleşir. tüm paydaşlar bol bol para kazanır.
Seans başı yükselt ve açığa sat, Sena's sonu düşür ve açıkları yerine koy. Bugünlerde moda bu. Açığa işlemlerini prensip ve dini olarak uygun bulsam bende yapardım. Borsayı yatıırmcılıktan çıkaran ve vurkaç yeri yapan şeylerden biriside bu açık işlemleri. Bakalım daha ne kadar sürecek bu kaldır indir işleri. Yönetim hala uyumaya devam ediyor. Bir kere yatırımcı lehine ciddi bir hareketleri yok malesef. Bu kadar muazzam bir şirket ancak bu kadar berbat yönetilir herhalde
ASELSAN yabancı oranı 25 Oca 2023 % 23,46. 26 Ocak 2023 % 24,24.
Fark % 0,79. Hisse kapanış 60,95 TL (Kaynak İş Yatırım).
SPK kayıtlı sermaye tavanın 10 milyar tl ye çıkarılmasını onayladı.
Oldukça hızlı oldu.
Umarım bedelsiz sermaye artırımı kararını bir an önce alırlar.
Bu fiyattan bedelsiz verecekse hiç vermesin.SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine sosyal medyada saçma salak ASELSAN muhabbetleri başladı. Neymiş SPK sermaye tavanı artırımına onay vermiş yüzde 500 bedelsiz kapıdaymış bunun öncesinde fiyat ona göre uçacakmış üstelik hükümet seçim öncesinde borsayı düşürmezmiş düşürürse oy kaybedermiş. Bu haberleri görünce ikna olduğum fiyatlardan hisse azaltımı cazip geliyor :))
Tabiki kimseye yaptığımı yapmasını tavsiye etmem, en iyi yol bildiğin yol ama bu aralar ASELSAN gazcıları türedi dikkatli olun alırkende saterkende diyebilirim
Kayıtlı sermaye tavanının artırılması, bedelsiz sermaye artırımı yapacak anlamına gelmez
Doğrumu acaba
https://twitter.com/yalcinizamettin/...0GKs4tTcoVVr4A
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ASELSAN yabancı oranı 27 Oca 2023 % 23,58. 26 Ocak 2023 % 24,24.
Fark % -0,66. Hisse kapanış 61,55 TL (Kaynak İş Yatırım).
Daha önce uyarmıştı ASELSAN gazcıları çoğaldı diye. Her ne kadar baykar tartışmalarından sonra ASELSAN için ümitli olsamda yönetimin tavrı hala değişmemiş gözüküyor. Son günlerdeki sürekli düşüşlerden önce yönetim özellikle tvan artırımı yaptı sanki. Millete yüzde 400 bedelsiz geliyor havası yaratıldı. Şimdi BIST yüz bir düşüyorsa ASELSAN iki düşüyor. Çıkarken ise tam tersi. Yönetimin son bel yıldır olduğu gibi bu senede yatırımcı lehine yaptığı birşey yok. Hamasi şunu millileştirdik bunu ğrettik demeleri dışında. Üstten sat alttan lot artır devam. Şirket güzel yönetim art niyetli durum bu malesef
ASELSAN yabancı oranı 27 Oca 2023 % 23,58. 30 Ocak 2023 % 24,28.
Fark % 0,69. Hisse kapanış 59,05 TL (Kaynak İş Yatırım).
https://i.hizliresim.com/84lddgb.jpg
Korkularım gerçekleşiyor sanki :vk:
Yine borsadan daha fazla düşen ASELSAN şaşırttımı hayır tabiki. Üstten sat alttan yerine koy devam ediyor. Yalnız bu genel ve ısrarlı düşüşün sadece kar satışı ile alakası yok bence. Olasılıkları sıralamak gerekirse
1.Borsanın enflasyonla beraber şişen bir tarafı vardı bu sene dünya geneli anflasyonda duraksama ve gerileme olacaksa bu şişme yerinş sönmeye bırakabilir.
2.Yükselen borsada kar satışı olacak tabiki ama dolar bazlı hala ucuz olsada seçim öncesi kenara çekiliyor belkide büyükler.
3. Zayıfta olsa bir başka olasılık Türkiyeye yönelik olası terör saldırıları riski. Bunun sebebi global turizmden fazla pay almaya başlayan Türkiyenin önüne terör saldırıları ile set çekilme istenmesi. Özellikle Istanbul Taksim Beyoğlu Sultanahmet....
Bi süredir tehlike var diyordu zaten batılı denyolar bugün Hollanda büyükelçiliği geçici kapatmış İstanbul'da.
4.Hükümet seçimi kaybetme olasılığını hissettiyse gitmeden borsadan güzel rakamlar kaldırmak isteyebilir.
5.Aşırı küçük yatırımcı girdi kasa kazanmalı malum
6. Hiç aklıma gelmeyen bir başka şeyde olabilir.
Ocak başından buyana sporlarda ağırlık artırıyorum ama aselsanda sat al yaparak lot artırmaya da devam ediyorum. Al sat tut tavsiyesi değil başkasına göre lütfen yatırım yapmayın
ASELSAN yabancı oranı 31 Oca 2023 % 25,02. 30 Ocak 2023 % 24,28.
Fark % 0,74. Hisse kapanış 56,80 TL (Kaynak İş Yatırım).
Ben uyarınca eleştirince karşı çıkan gençler burda mısınız ?
Bedelsiz verecek diye alttan alta milleti gazlayanlar kayboldular.
Sakın milletin gazıyla al sat yapmayınız alın terinizle kazandığınız paralara yazık olur. Borsada fırsatlar bitmez sabırlı ve duygusallıktan sıyrılarak yatırım yapın.
Vatan millet millikeştirme kelimelerini duyunca bin kere daha düşünün. ASELSAN ihracatı kaııtlanırken Baykara semşrten adamalar bakın bel sene sürğndüğü yatırımcı parça pinçik olurken piyasada yok. Yönetim bir kere çıksa dese geri alım yapıyoruz temettü şu kadar vereceğiz, sermaye tavanı artırdık bedelsiz ile yatırımcıyı kollayacağız. Ama sadece şunu yaptık bunu ettik der siyasi şov yaparlar. Aselsanın kottan çıkması gerek hem siyasi olarak hükümete zarar veriyor hemde yatırımcı gözünde milli manevi kelimelerinin değerini törpülüyor.
Kendi adıma en uygun fiyattan ver alttan lot artır devam. ASELSAN asla bir değer yatırımı hissesi olamadı malesef bu aptal yönetim elinde
Kap'a düşen haber konusunda ne düşünüyorsunuz.
"ASELSAN İş Geliştirme ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Osman Devrim Fidancı görevinden ayrıldı"
Aselsan da üst düzey yönetici olan biri neden kendi rızasıyla ayrılsın, bu kariyer intiharı olur,
belliki görevden almışlar, doğrusu bende merak uyandırdı.
ayrılan kişi yerine vekaleten Haluk Görgün bakacak diye hatırlıyorum o kap haberinde. Haluk görgün denen kişi daha öncede belirttim Aselsandan çok Baykarı düşünen bir adam. Direk onu görevden alsalar THY başkanları gibi kendi şirketine çalışan birisini getirseler olumlu haber derdim ama aynı tas aynı hamam şu anda ASELSAN.
Hükümet baykar eleştirilerini kulak ardı ederek büyük yanlış yapıyor bu yüzden ASELSAN yönetimi ne denirse onu yapıyor. Hükümetin ASELSANı ve yatırımcısını görmeaden gelmesi değişmeli öncelikle ama duruma bakılırsa değişmedi bu .
Oda olabilir adam benim gibi doğrucu davut ise istenmez muhtemelen. A BC bütün partiler söyleneni tekrar eden papağanlar istiyorlar malesef. Akıllı adamı kimse sevmez bu yerlerde
Yüklü şekilde bu hissedeyim.. Nakit olsa daha da alırdım.. Nisan ayında elime bol para geçecek... O para ile alacak başka bişey yok, Aselsan dışında herşey çok pahalı.. Düştüğü için seviniyorum.. Yükselirse altın alacağım artık mecburen
Alırsın kardeşim merka etme alana veriyorlar bu günlerde bol bol. Bakalım olurda borsa yukarı dönerse bu ne kdar borsaya uyacak :))
ASELSAN yabancı oranı 31 Oca 2023 % 25,02. 1 Şubat 2023 % 24,74.
Fark % -0,28. Hisse kapanış 53,05 TL (Kaynak İş Yatırım).
Büyük fonlar ciddi dolaplar döndürüyorlar, bakalım nereye kadar düzeltme yapacaklar.
Küçük yatırımcıda para kalmadı tabi bir yukarı 3 aşağı, iyice sallıyorlar elbette bu şekilde tüm boşlukları topluyorlar.
Düşüş durmuş gibi görünsede teknik fırtına gelecek diyor.
Asels 50 cent gibi bir düzeltme daha muhtemel
Bugün rakam makul geldi 50 den tekrar lot artırıdım üstten verdiklerimin bir kısmı ile ama dediğinde haklılık payı var gibi. Bir miktarda düşerse kırklı rakamlar için beklettim elim gitmedi açıkçası. Ortam biraz karanlık beklemek daha mantıklı milletin canı daha fazla yanabilir. Bilmediğimiz birşeymi var beklenek sıkıntılı bçr durummu var açıkçası bilemiyorum
Açığa satışa düzenlemeyi bugün yeni getirdiler, mşyllet panikle sattı galiba, ki bugün bu açığa satış ile ilgili düzenlemeye gidildi.
Son iki haftadır neredeydiler acaba?
Bu spk da ASELSAN yöneticileri gibi kafa hep sonradan çalışıyor iş işten geçince :))
ASELSAN yabancı oranı 2 Şubat 2023 % 25,14. 1 Şubat 2023 % 24,74.
Fark % 0,40. Hisse kapanış 53,45 TL (Kaynak İş Yatırım).
ASELSAN geliştirdi! Türkiye'nin en büyüğü: Petrol ve gazın tahtını sallayacak
Bilim insanları için kömür, petrol ve gazın yerini almak ve iklim krizini durdurmak için en güvenilir enerji kaynakları Güneş, Rüzgar, Jeotermal, nükleer ve hidroelektrik. Bu kapsamda güneş enerji santrali kurma çalışmaları yürüten ASELSAN, santrallerin en kritik bileşenlerden biri olan fotovoltaik eviriciyi de bu yıl pazara sunacak. Tasarlanan fotovoltaik evirici, Türkiye'de şu ana kadar milli imkanlarla tasarlanmış ve yerli imkanlarla üretilmiş en büyük çıkış gücüne sahip fotovoltaik evirici olma özelliğini taşıyor.
ASELSAN/Güçlü:Hisse geri alım programları dahil olmak üzere birçok alternatifi gündemde tutarak ve gerektiğinde yönetim kurulumuza bu hususlarda bilgi vererek kendi ajandamda tutuyorum
ASELSAN Mali Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Güçlü, borsada şirket yatırımcılarını korumanın önceliklerinden biri olduğunu belirterek, bu yönde birçok alternatifi gündemde tuttuklarını bildirdi.
Güçlü, ATO Congresium'da düzenlenen "5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı"nda, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Ülkenin teknolojide geldiği noktayı gösteren organizasyonların birinde yer almaktan gurur duyduklarını vurgulayan Güçlü, "ASELSAN'ımız savunma sanayimizin amiral gemisi, hepimizin göz bebeği, gururu. Teknoloji ve verimlilik en çok inandığımız ana unsurlar. Verimlilik ASELSAN'ın sürekli canlı tutmak zorunda olduğu bir kası, teknoloji de asli var olma sebebimiz. Ülkemizin yerlilik ve millilik konusunda ulaştığı son noktaya ASELSAN'ın katkısını da bilen birisi olarak gurur duyuyorum. Vatana, millete hayırlı olur inşallah." dedi.
- 250 bin bireysel yatırımcı
Şirketin Borsa İstanbul'daki performansına ilişkin sorular üzerine Güçlü, ASELSAN'ın 2018 yılında ikinci halka arzı başarıyla gerçekleştirdiğini ve o günkü olağanüstü şartlarda 650 milyon dolarlık bir değeri ülkeye ve şirkete kazandırdığını söyledi.
Güçlü, bunu yaptıklarında aynı zamanda 200 bine ulaşan bireysel yatırımcıyla tanıştıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bugün ASELSAN'ımız Türkiye'de bireysel yatırımcı sayısı en fazla şirketlerden bir tanesi, bu konudaki liderlerden biri. Bugün 250 binden fazla bireysel yatırımcımız var. ASELSAN'da yönetim kurulundan bütün yönetime, özellikle mali yönetimde bu farkındalık, bilinç temel şiarımız. Küçük yatırımcıyı, hissedarlarımızı korumak bizim için şirketimizi, ülkemizi korumaya da bir hizmet. Olaya bu anlamda ziyadesiyle önem veriyoruz, sürekli de gündemimizde. Kendi görevim gereği de Mali ve Finans İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak sadece bugüne özel değil, hisse geri alım programları dahil olmak üzere birçok alternatifi gündemde tutarak, bu yükümlülüğümü sürekli bilinci artırmak adına ve gerektiğinde yönetim kurulumuza bu hususlarda bilgi vererek kendi ajandamda tutuyorum. Dolayısıyla yatırımcılarımız bu hususta ASELSAN'a güvendiler ve uzun dönemde de hep kazandılar, güvenmeye devam etsinler. ASELSAN her zaman yatırımcısının arkasındadır."
- "Şirketlerimiz hak etmedikleri kadar ucuz"
Mehmet Fatih Güçlü, ASELSAN'ın hisse değerine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:
"Sadece ASELSAN değil, Türkiye'de borsada işlem gören, birçok dünya devi şirketlerle rekabet eden şirketlerimizin kendi alanlarındaki sıralamalarıyla korele olmayan, hak etmedikleri kadar iskontolu, piyasa tabiriyle ucuz kaldıklarını görüyorum, buna da üzülüyorum. Kendi sektörümüzde dünyada ilk 50'deyiz fakat şirket, market değerlemeleri açısından bakıldığında ziyadesiyle iskontoluyuz. Dünya devi Türk Hava Yolları gibi şirketlerimiz de benzer durumda. Dolayısıyla bu hususta bütün bu şirketlerimizin uygun zamanlarda doğru yatırımlar yapılarak hak ettikleri yerleri yakalayacakları inancındayım. İnşallah hak etmediğimiz bu yerden kurtulur ve hak ettiğimiz yerlerde, zirvelerde finansal anlamda da oluruz."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Olması gereken o zaten. Tek burası değil Genel piyasada bu yaşanan 15-20 gün bence devletin büyük ayıbıdır.
Kumarcıları bilmem bu 15-20 gün yatırımcılara çekilmiş bir operasyondu sen buna engel olamıyorsan eğer devlet olarak.....
SPK kanunu tamamen değişmeli. Fon portföy yönetmelikleri tamamen değişmeli.
Piyasanın işleyişi tamamen değişmeli. Bir an önce bu serbest fon işi kaldırılmalı. Fonlarında yaptığı işlemler Akşama görülebilmeli takas eşleşmeleri de yok yabancı yatırımcı takası yetiştiremiyormuş ayağına getirilen +1 ivedilikle geri alınmalı. Yabancı mı kaldı piyasada çoğu yerli zaten kimi kandırıyorsunuz?
Piyasada bazılarını kandırabilirsiniz ama benim gibiler neyin nasıl olması gerektiğini iyi bilir. Boşuna benim gibileri kandırmaya kalkmayın.