ilk 3 ay totalde 32500 geçkin satış iyi bir rakam, muhteşem ilk çeyrek habercisidir.
Printable View
ilk 3 ay totalde 32500 geçkin satış iyi bir rakam, muhteşem ilk çeyrek habercisidir.
Pahalı araba satışlari artmis Bently, Porsche gibi.
Scania verisini sonra ekleyip paylaşıyormuş.
Satış fiyatları da sürekli artıyor döviz kuruyla.
Yanlış görmediysem İş Bankası ve Yapı kredi'nin FK'sı bile Doas'tan yüksek. Bir de bunlar kuş kadar temettü veriyor.
Tahtacı böyle giderse yüksek verimle temettüleri almamızı sağlayacak.
Borsa ehil kişilerin elinde olsa 1000 TL'den aşağı olmaması gereken fiyat 300 lü fiyatlarda.
Bist 50 finansallar.
İş yatırım sayfasından aldım. Bende Doas, iş ve ykredi'den daha düşük çarpanlı gözüküyor. Çok da fark etmiyor zaten yakında 1 numaraya oturur da CEO ve patronu rahatlar.
https://i.hizliresim.com/r82sbj9.PNG
Borsadan değil patronun üç kağıtçılığından dolayı bu halde. Kâr rekorları kırarken sürünen hisse, yarın bir gün pazar gerçekten daralmaya başladığında da yerinde saymaya devam edecek ve böylece bu döngüden yatırımcısını minimum faydayla uğurlayacak. Kâr rekorlarıyla FKsı 7-8'lere çıkıp pazar daralıyor diye 5'e düşeceği yerde, 3 FK'larda gezip gezip 5'e çıkacak. Patronun marifetleri işte. Umarım yanılırım ancak böyle olacakmış gibi hissediyorum. Ayrıca %60 faiz olan ortamda temettü verimini falan kimsenin umursayacağını zannetmiyorum. Aksine temettü zaten fiyattan düşüyor vs. diye algı bile olabilir.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Ocak şubat iyi ama Martta bir önceki marta göre %50 ye yakın daralma var.
2311DRK48G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarınıza katılıyorum. Patronu piyasa tarafından mimlenmiş sanki. Şirket çok iyi karlar da getirse 5 FK'yı geçemiyor. Kimse de alıp götürmüyor kağıdı ya da götüremiyor bilmiyorum.
Ama anlamadığım bir nokta var. Bunca olumsuz dış görünüşe rağmen DOAS nasıl son 5 yılda getiride fark atmış diğer şirketlere ? Tradingview'de bakıyorum Ford'tan da, Toaso'dan da ve hatta çoğu baba hisseden daha çok kazandırmış gözüküyor. Ben Doas'a ilk defa bu yıl yatırım yaptım yani eskisi değilim ama grafiklere göre bekleyene çok iyi kazandırmış gözüküyor.
Ben de temettücü değilim ama seveni de çok. Yani anlayamadığım nadir şirketlerden biri bu DOAS.
Son 5 yılda diğerlerinden daha fazla kazandırmasıyla ilgili dedikleriniz doğru olabilir. Ben o kadar uzun süredir takip etmiyorum. 1 yıldır takipte olduğum bir hisse. Belki o geçmiş zamanlarda hissenin dinamikleri başkaydı, hissedeki oyuncular başkaydı, patronun icraatları, hisseye bakışı başkaydı bilmiyorum. Benim sitemim bu kadar rekorlar kırarken şu fiyatlarda sürünmesine. Dgyyo'nun satın alınmasıyla aşağı sert bir hareket yapmış ve saçma sapan gezinmişti aşağılarda. İlk orada bir acaba dedim patron hakkında. Sonrasında manasız vakitlerde gelen hisse satışları vs. Hissenin şu halini de görünce soru işaretleri artıyor insanın kafasında.
Fiyat artışları oldu.
Satış adet, Mart satışları nedenli yatay.
3 aylık ciro geçen seneye göre fiyat ve vade farkı gelirleri ile daha fazla olacak.
sadece mart ayı satış adetleri düşük izlenmesi nedeniyle %3 civarında spot ve vadelilerde satış var.
ancak satışı karşılıyorlar.
310 bir bakıma destek.
Nisan ve sonraki ay verileri beklenecek.
Temettü ile iyi bir rakam görülmesi muhtemel.
Kötü güne göre;
spot 310
nisan sonu 320 (40) temettü farkı 280
mayıs sonu 330 (40) temettü farkı 290
haziran sonu 345 (40) temettü farkı 305
dip veriler üstünde oluşumları beklerim.
Düşmeye çok istekli. Düşmek için adeta bahane arıyor.:vk:
Fk 5 e çıkacağına 2.5 a inecek gibi., Mart verisi kötü geldi diyemi düşüyor.
Sanki çok prim yapmıştıda.
2311DRK48G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse her türlü 2023 karını geçecektir.
İştiraklerin 2023 karına katkısı 3.6 milyar. Bu sene en az 5-6 olur. Sadece bu parayı bile dağıtsa 30 lira temettü garanti. Oto satışından kar yazmasa bile yeter.
Bölünmeyi beklemekte bi alternatif bazılari icin.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katalizor temettu,ama kisada endeks te salinca pala icin bulunmaz kaftan. Kabul edelim gectigimiz seneden yuzde 35 dusen bi mart satis adedi var,totaldeki gecis nisan itibariyle gecen senenin gerisine dusecez goruntusunu hissettirdi. Zaten cok dusuk carpanlarda hala cazibesi yerinde ama piyasa nedense paso holding ve banka kasiyor sadece
ne güzel yüksek kar açıkla önce yukarı çek sonra ver ,yüksek temettü açıkla ,herkezin iştahını kabart yukarı çek ,ondan sonra vur aşağı ,yukarı çek yine vur ..ne güzel kullanıyolar .tam bir kumarbaz gibi hareketler yapıyolar ..yüksek temettü vermenin biz küçük yatırımcılar için bir faydası yok .çünkü temettü verdiği kadar hisse düşüyor .faydası nerede ;düşmese temettü verdi derim .bu işi mal vermek yedirmek için güzel çeviriyolar ...yazık çok yazık ...
İncelemedim bilançosunu ama Sabancı Holding bile Doas'tan daha az kar açıklamış. Muhtemelen Koç Holding hariç borsada işlem gören tüm holdinglerden daha fazla kar açıkladı DOAS.
Yarın endeks thy coşkusu ile nereye gidecek bakalım. Doas da tekrar 310 üstüne yerleşecek mi. Perşembe 18:05 göreceğiz.
ODD'nin verilerini incelediğimde en çok dikkatimi çeken nokta Chery'nin satış adetleri. Adamlar piyasaya sonradan girdi ama satış adetleri çok iyi. Sitesini incelediğimde de araç fiyatları uygun gibi geldi. Araçların tipi de yakışıklı. Performansı bilmiyorum.
Doğuş'un Almanlar'la nasıl bir sözleşmesi var bilmiyorum ama bence Çinli bir üreticinin de distribütörlüğünü alsa iyi olacak gibi duruyor.
Benim de aklıma gelen şirket ilk 3 aydan memnun ki, yılsonunu da önden siparişlerle de dengeleyebiliyor.
Yılsonu yapılan kampanya istense her ay kotalı, kademe kotalı yapılabilir. 3 aylık veya 6 aylık da olabilir.
Zaten içeriği değişmek ile birlikte 120 ile 140 bin satış adetine bu sene de çıkacaklar.
Sadece anlık satış adetinin algısal baskısı yanında bayram öncesi nakte geçme hasidesi.
Anlık 311.
Geçen hafta Kasımpaşa uzay oto birde hemen yanında DOD oto satış noktalarında tıka basa sıfır wosvogen doldurmuşlar bugünde Mecidiyeköy tam merkezinde çift katlı lojistik tırın üstünde yedi sekiz tane wosvogen sevkediyolardı kısacası bu aralar acayip bir şekilde sıfır araç sevkiyatı var
315 kapattı
9,88-usd
Haziran vadeli temettü eksi olarak 318.95 alış ile kapandı.
Yani 3 aya %15-20 bandında yükseliş olacak. Farklı bir gelişme olmazsa. ytd.
Sayın talkandwalk,
Şirketin satışlarının etkileneceğini ben de düşünmüyorum. Hatta bu sene daha yüksek kar bekliyorum.
Doğuş oto bu zamana kadar hep lüks ve lüks sayılabilecek segmentte ilerledi ve yine o şekilde ilerleyecek gibi duruyor. Son çeyrek hariç %20'ye yakın net kar marjı ile araba satıyordu. Son çeyrek %6 ile satıp ortalamayı %13,5 a çekmiş.
Evet sayın erdi, dün youtube şeker yatırım izledim.
Geçen yıl yakalanan %30 üzeri brüt kâr marjının 2024 için sürdürülebilir olmadığını söylediler.
Ben kendi adıma hem elektrikli araçlar hem de lüks segment noktasında ilerleme bekliyorum.
Eş zamanlı d şarj ile de rekabete açık olduğunu göstermesini.
Hazirandan sonra her şey daha berrak olacak düşüncesindeyim.
Görüş alışverişi için size teşekkür ederim.
Bardagin dolu tarafina akti bugun para,bankaciliktan cikarak yanlara geldiler. Madem herkes yuksek fk lardan fiyatlanmayi hak ediyor doas da yeni ath ile beraber katildi bu coskuya
Pd/dd 3 olması gereken KV içinde 560 üzerine geçmesi beklenen sadece otomobil satıcısı olmayan şirket. ytd.
Temettüye kadar 350 TL bekliyordum bu biraz erken oldu. Tabi akşama kadar nefesi yeterse.
Tavan olunca tılsımı bozulacakmış gibi nedenle tavan olmayan,
vadelileri üzerinde gölge yapan pay senedi.
Vurdu gecti direncleri gun boyu tavan kokladi durdu:)
Bugün dinlensin. Haftaya cuma temettü öncesi ve Cuma günü tepkimeleri görelim.
22 nisan haftası ayın 24ünde hesaplara gelecek para ile yine doas a alım gelir.
Ay kapanışı da 330 bandında gibi şimdilik.
Son 2 hafta da neler olur göreceğiz.
Savaş tamtamları çalıyor. Her an savaş patlayabilir. Lütfen dikkatli olalım. Temettü haftamız güme gidiyor. Ne güzel hayal ediyorduk, 450'leri görürüz diye. Nasip.
Haziran viop doas 359,99 yakarak
Spotta 400 üstüne mesaj yaktı.
Brüt temettü dahil edilmiştir.
Sıcak anlara gebe ilerliyor spot. ytd.
Bist düzgün olsa neler yapacak da.
Örnek cherry en fazla satan, ancak kazada hava yastığı açılmıyor.
Doğuş oto için ürün kalitesi önemli.
İki gündür düşen endekse karşın bugün ilk 6 dk içinde 393 gördü. Şimdilik.
17.04.2024 açılış 395 :yahoo:
415,50 zirve görerek, yarın için de 400 üstü mesajını verdi.
19 Nisan Cuma açılışı 360 üstü olacak.
24 Nisan Çarşamba günü hesaplara temettü yatacak.
Çarşamba günü de hareketleri görmek lazım.
Bereketli olsun.
Yorumcular gitti galiba ,yazmıyorlar mı
Biz uzun vadeciyiz