1 000 TL ödersin Dostum...
Printable View
Bu ve fonet sayesinde bürüte girecek birkaç hisse vardı bunları almadıkları için kurtuldular
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben gerçekten anlamıyorum ...
biz neyi tartışıyoruz .....
bedelli , nominal değer üzerinden yani 1 tl olması lazım ....
bölünme spk onayından sonra olacağından , fiyat o günkü fiyat üzerinden olacak .....yak. 2 ay sonra
şelale düşüşü yaşadığından fiyat istikrarı önem kazanacak ........spk için ....
hisse nin ortalama rakamlarına gelmesi gerekiyor , ki spk dan onay alsın ....
Normal şartlarda bedelliye talep olması için hissenin fiyatının yukarı dönmesi gerekmez mi ?
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MA 50 2,484
MA100 2,752
bu rakamlar ortalama ......... 2,40-2,70 min fiyat dan aşağıda SPK onay vermezzzzz
2.5 fiyattan bedelli kararı verilirse
2.50+1=3.5/2=1.75 olur diye düşünüyorum.
Bedeli kabul edilip işleme girerse hisse bu ortalamaya yaklaşır sanırım kendi dusuncemdir ytd
Yüzde 10 çakar belki taban geçmiş olsun elinde olanlara
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
acaba ptesi panik satışlar gelirmi .spk şelale düşüşü yapan bir kağıda bedelli onayı verirmi?
Düşerse sen alırsın o zaman :)
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dundan sonra tırmanış baslar ...
Ben tavan yapacak demiyorum ....
Spk sartlari agir diyorum
Onay alabilmesi icin istikrarli olmasi , ortalama rakamlar
Onemli diyorum ..
Birde geri alim taahudu 2.00 tl idi yanilmiyorsam ...
Bedelli oncesi istersen 2 tl den hisseni alirim diyor ..
Spk nin cok sert dusus surecini dikkate alabilecegini
Tahmin ediyorum
Bu yuzdendir ki panik yapmaya gerek olmadigini
Benim zaten lot sayim az , bedelli bana dokunmaz
Lot sayim cogalir , portfoyde bekler , uygunfiyati
Bilmeyenlere dir notlarim , ekran ve hisse yapicisi da degilim ....
Galip te para coookkkk , sirkete nakti ancak boyle saglayabilir ....
Pazartesi fiyati hakkinda yorumum yoktur
Bedelliye katılmak mecburi mi. Ye iç kot almazsak ne olur. Spk ne zaman karar verir artırılmasına
Bedelliye katilmazsan karar alındığında elinde de hisse varsa hisse fiyati o gün örneğin 2.5 ile kapatmış sa sonraki seans yeni hisse otomatik olarak 2.5+1=3.5/2=1.75 ilə isleme başlar ki sen kafadan 0.75 zararla başlarsın derim benim bildiğim bu yanlış varsa düzeltin lütfen yatırım tavsiye değildir.
Bedelli tarihi nezaman arkadaşlar tarih bellimi ilk defa başıma geliyor katilmak için bankayimi arayacam nakdim var nasıl olacak ne yapmam gerek
Pazartesi görürüz
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu işler aylar alır yani şuan olan birşey yok. Başvuru var, onaylandı mı? Yok. Evrak eksik olur gider gelir. Yaz geçer. Onay alabilir. O zamana kadar neler olur neler. Alırsın satarsın. Tekrar alır satarsın. Bir şey de ödemezsin. Kazanır ya da kaybedersin. Onaylanırsa. Hisse başı elindekiler için 1 tl ödersin. 5000 hissen varsa 5000 tl ödersin. Ne zaman aylar sonra elinde Hale'n hisse varsa. Olur 10000 hissen. Bölündüğü günkü fiyat örneğin eylül 2017 diyelim neyse fiyat+1/2 olur o gün hissenin borsadaki açılışı alışı satışı. Yani çok var daha.
Ben de 6000 adet var ve şimdiden kiatılacağımı söyleyebilirim. Bu onayı alırsa. Maliyet 2.55 beklemedeyiz.
Çakarsa alırım tavan vs olursa da satmam. Durum bu benim için,
Bana bir oyun gibi geliyor bedelli,fiyatı düşürüp toparlama yapmak için güzel bahane, sağlam sallayacaklar hisseyi 1 ay bakmamak lazım.
Yukarıdan verdiklerini aşşağıdan yerine koyacak bu zaman zarfında Trade edebilen edecek.
http://www.spk.gov.tr/displayfile.as...896&fn=896.pdf
C) Payları Borsada İşlem Gören Ortaklıkların Bedelli Sermaye Artırımları
1) Payları Borsa'da işlem gören ortaklıklar tarafından yapılacak nakit sermaye
artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun ortaklığın mevcut sermayesini
aşması ve Kurulun Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa Tabi Olan Anonim
Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğinde tanımlanan ilişkili taraflara olan ve
ortaklığa nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan borçların ödenmesinde kullanılacak
olması durumunda sermaye artırımı, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu nun (SPKn)
23’üncü maddesi çerçevesinde önemli nitelikteki işlemler arasında sayılır. Bu durumda söz
konusu sermaye artırımı sebebiyle Kurul’a yapılacak başvuru öncesinde, SPK nın 24 üncü
maddesi gereğince ortaklara ayrılma hakkı verilmesi gerekir. Ayrılma hakkı verilmesine
ilişkin işlemler tamamlanmadan yapılacak sermaye artırım başvuruları Kurulca
değerlendirmeye alınmaz.
2) Sermaye artırımında toplanacak fonun yukarıda belirtilen ilişkili taraflara olan
borcun kapanmasında kullanılmayacağı ortaklık tarafından beyan edilmiş olsa dahi, sermaye
artırım başvurusu öncesinde kamuya açıklanan son dört finansal tablolarında, ilişkili taraflara
nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan toplam borçları ortalamasının, söz konusu
borçlar dahil edilmemiş aktif toplamları ortalamasına oranı yüzde yirmiden fazla olan
ortaklıklar hakkında da bu kararın (C) bölümünün 1 inci maddesinde belirtilen hüküm
uygulanır.
3) Payları Borsa'da işlem gören ortaklıklar tarafından yapılacak nakit sermaye
artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına
ilişkin olarak bir rapor hazırlanması, bu raporun yönetim kurulunca karara bağlanarak
izahnamenin onayı amacıyla Kurula yapılacak başvuru sırasında gönderilmesi ve
izahnamenin ilan edildiği şekilde kamuya açıklanması zorunludur. Sermaye artırımından elde
edilen fonların raporda ve izahnamede belirtilen esaslara uygun bir şekilde kullanılıp
kullanılmadığına ilişkin olarak, sermaye artırımının tamamlanmasından itibaren ara dönem
dahil olmak üzere iki finansal tablo dönemi boyunca kamuya açıklanan finansal tablolarının
ilanını takip eden on iş günü içinde bir rapor hazırlanması ve söz konusu raporun ortaklığın
internet sitesinde ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanması zorunludur. Bu
yükümlülük denetimden sorumlu komite tarafından yerine getirilir.
4) Bu kararın (C) bölümünün 1 inci ve 2 inci maddelerinde yer alan esasların
dolanılması suretiyle sermaye artırımı gerçekleştirdiği tespit edilenler hakkında Sermaye
Piyasası Mevzuatı kapsamında tesis edilecek işlemler saklıdır.
D) Halka Açık Ortaklıkların Bedelsiz Sermaye Artırımları
Sermaye artırımının yapılmasına ilişkin yasal zorunluluklar saklı kalmak üzere;
1) Dönem karı hariç iç kaynaklarının sermayeye eklemesi durumunda, sermaye
artırım kararının kamuya açıklanmasından önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı
ortalama fiyatların ortalaması dikkate alınarak yapılacak hesaplama sonucunda payların
düzeltilmiş borsa fiyatının 2 TL nin altına düşecek olması durumunda, sermaye artırımı
başvuruları Kurulca işleme alınmaz.
2) Halka açık ortaklıkların yasal kayıtları ile Kurul düzenlemeleri uyarınca hazırlanan
ve kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolarında yer alan geçmiş yıllar zararlarından
düşük olanı iç kaynaklardan mahsup edilmek suretiyle kapatılmadan veya kapatılacağı
Kurula taahhüt edilmeden iç kaynaklardan sermaye artırımı yapılamaz. Ancak, sermayeye
eklenmek amacıyla öz kaynaklar içerisinde bekletilen gayrimenkul satış kazancı ile iştirak
satış kazancı için bu hüküm uygulanmaz.
D nin 1 maddesine göre yükselmesi gerekiyor
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
D'nin 1. maddesi sadece bedelsizler için mi eğer değilse bedelliler için de 2 TL sınırını gösteren bir madde var mı?
Yahu yukselir tabii 10000 lot var 1000 tl verdim 2o000 lot oldu ...e hisee dustu ama muhakkak yerini bulur tekrar
Burda spekülatör kalemcileri var. Aman dikkat edin. Malınızı ucuza vermeyin
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunuda öğrenmiş olduk ruchandan bilgim yoktu verdiğiniz için teşekkürler.
Hala KY ayak diretiyor kazanicaz zannediyor gerçekten üzülüyorum
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya arkadaşlar neyin kavgasindayiz. Satan satar bekleyen bekler. Adam bunu hep yapıyor. Korkutuyor ondan sonra hepsini topluyor. Önce bedelli haberi sonra alışveriş merkezi haberi. Hangisine göre yatırım yapacaksanız siz bilirsiniz dedi.
sermaye artırımı basvurusu oldu spk ya.önce spk bültende bunu görüşmeye aldığını basvurulduğunu duyuracak.sonra konuyu degerlendirecek.kabul ederse onaylayacak.şirket böiunme ve rüchan kullanma tarihi acıklayacak.isteyen elindeki lot kadar 1 tl uzerinden parayı hesabında bulunduracak(kes para nakit olması lazım) .bu noktaya kadar bedellinin ne sekilde olacagını izah etmeye calıştım.spk bedelliyi kabul etmemesi olayıda alternatifler arasında.bedelliye katılmak istemeyenler 15 gün sürecek ruchan pazarında yavrularını satabilirler.bu süreclerin gelişmesi hemen olacak bir olay degildir.en az 2-3 ay arasında olmasını tahmin ediyorum.tahtada ne yapmak isteyebilirler bunu pazartesi seans baslayınca görürüz.panik korkutma algı her türlü olay tahtada ve bu tür forum sitelerinde mevcut gördügüm kadarıyla.o yüzden kimsenin yorumundan etkilenmeden kendi göbeğinizi kendiniz kesin.kimsenin fikriyle yatırım yapmayın derim.y.t.d.
Bedelli Spk tarafından onaylanmadı değilmi? Yani bu bedelli hisse için haftaya bizden para istemez herhalde .bende 15.000 lot var maliyet 2.90 taban olursa alım yapsam mı ? Bedelli ye katilsam ne kadar para yatırmam gerekir acaba? Ama spk onayı olmadan bedelli parası yatırmak zorunda değiliz sanırım.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10000 lota 10.000 tl ödeyeceksin 10.000 lotun olur sana 20.000 lot olur. bu fiyattan yani 2.32 den bölündüğünü farz edersek 1.66 olur güncel fiyatı. Sonuç sağlamasını yapalım 10000 lotun maliyeti 23200 + 10000 (bedelli parası) 33200 TL toplam maliyetin 20000 lot x 1.66 =33200
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bence bu hisselerin ve bacısı olan avgyo nun daha önceki bedelli sermaye artırımı nı inceleyin bölünmeden önce ve bölündükten sonra ki durumları
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi