Ben orta vade için aldım en az 2 bilanço bekleyeceğim. Bakalım neler olacak.Bence potansiyeli olan bir firma faliyet raporlarını falan okudum. Bilançoyu da süper bekliyor.
Printable View
Ben orta vade için aldım en az 2 bilanço bekleyeceğim. Bakalım neler olacak.Bence potansiyeli olan bir firma faliyet raporlarını falan okudum. Bilançoyu da süper bekliyor.
Bıkmadan toplamaya devamm..
Heyy neredsiniz millet..Herkes satıp çıktımı??
Bin lotum var, bilançoyu bekliyorum.FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bofa nın yaklaşık 1.5 milyon lot açığı olduğunu düşünüyorum. Citibank ın takası 2.8 milyondan 800 binr inmiş durumda.. Bilançonun yaklamasıyla bu hisseleri yerine koyacağını düşünüyorum..Teknik olarakda sıkışmış durumda..30 lu fiatların artık işleme başlaması gerekir..
QNB nin ve BOFA nın toplam 900 bin lot alışıya 30 un üzerine attık.. Bilanço gelmesi ile 40 lı yolculuğumuza başlarız artık..
QNB aldığı malları TERA dan dün tekrar boca ett..Ulan 2 gün de satmadan tutun şu kağıdı be kardeşim... 800-850 milyar net kar kağıdı 40 üzerine taşır ..
Yatırım tavsiyesi asla değildir..
Olağan üstü bir kar ortaklara hayırlı olsun 1.200 milyar
600 milyon olan 6 aylık karın üstüne, 1 çeyrekte Q3- 680 milyon kar eklemiş..
1.279.672.345 Q1-Q2-Q3 9 aylık 2022 net karı..
muazzam.. sene sonu 1.9 Milyar TL net kar ve 8 F/K ile 15 milyar TL değerlemesi fair value olur.
bu da şu an ki 8.7 milyar TL piyasa değerine göre yüzde 72 artış demek.
hedef değerim 31.5* 1.72= 55 civarı.
zaten önceki yazılarımı okursanız- AYEN dışında yazmıyoorum ve 6 lira iken 1 sene önce yazdım..
3 euro adil değer beklentime eşit.
40 bin lot ile beklemeye devam.
Arnavutluk yatırımı çok akıllıca olmuş...
Darphane mübarek,
Çok güzel bilanço. Hayırlı olsun
Ytd
Primlenmiş enerji hisselerinden çıkanlar AYEN'e dönüyor. Malınıza sahip çıkın gidecek çok yol var. Özellikle ocak ayına kadar tutanlar güzel ekmek yerler.
Kağıdın tavan olması artık kimsede blok mal kalmadığının göstergesi ..Henüz yurt içinde yapılan elektrik zamları yansımamış. 4. çeyrekte bu fiat farkınıda koyarsanız son dönem bilanço 3. döneminde üstünde gelecektir..Ayen Enerjinin avrupa da elektrik trade işini yapan arkadaşları tebrik etmek lazım.. Uzun vadeli kontratlarla iyi fiattan elektrik satmışlar . Öğrendiğimize göre önümüzdeki dönemde fiatları daha önceden yükdek fiatlarla vadeli kontratlarla satmışlar.. Yıl sonu 2 ila 2.4 arası bir net kar şaşırtıcı olmayacaktır.
Auf düzenlemesi ve Yekdem nedeniyle yurt içi ciroyu asıl belirleyen üretim miktarı olur. Yurt dışında da ikili anlaşma ile elektriği satmışlar. O tarafta da fiyata bağlı durum yok. Bu çeyrek çok iyi sonuç geldi. Bu çeyrekteki Favök ve net kar son çeyrekte devam etse de olumlu.
Uzun vadede borçların azalmasıyla beraber net kar artışı katlanarak gidecektir. Arnavutluk Kaliçya Elektrik satrali ve rüzgar enerji projelerinin hayata geçmesiyle Ayen global bir şirket olacaktır..
Tek sıkıntı olarak net yabancı para pozisyonunda açığı görüyordum fakat bu bilançoyla bununda hızla düzeldiğini görmek rahatlattı. Euro nun değer kaybı da şirket borçları açısından olumlu idi ama şu sonra günlerde yükseliş keyfe biraz limon sıkıyor Ek 29114
Sayın Fulu AYEN ENERJİ nin gelirlerine bakarsanız %75 i avrupa daki satışlarından elde ediyor ve tabii euro olarak.. Dolayısıyla Euro artışının AYEN e zarardan çok kar yazdığını görebiliyorum.. Bu yıl 2 milyar TL üzeri kar su içinde gelir diye düşünüyorum..Umarım bu hafta 40 ların üzerine çıkarak hakettiği yere oturur..
haftalık..
üsüt kalıcılık ileride daha güzel yerlere taşıyabilir hisseyi..
https://i.resm.im/pcaVGdK.JPG
ilk hedef 48 tl..Teknik öyle diyor..
Zararda olan Akenerji zorlu ve çokborçlu olan aydem..Piyasa fiatı Ayen nin üstünde olan Qwind..Tün bunların bilançosunu karşılaştırdığınız zaman Ayen şu an en ucuz şirket görünümünde yani endekste bir sıkıntı olmazsa daha çoook gidecek yerimiz var yukarılarda...
Bugünkü düşüş tamamen saçmalık…
Sayın Balina affınıza sığınarak sormak ve öğrenmek istiyorum ; benim bildiğim ayen yurtiçi toplam üretim kapasitesi 300 mw civarı yurtdışı üretimi ise 111 mw civarı, en azından kalivaç devreye girene kadar bu şekilde bildiğim kadarıyla. yurtiçi üretimi yurtdışı üretiminin 3 katı olmasına rağmen gelirlerin %75 inin yurtdışından kaynaklanması iç piyasaya göre müthiş fahiş fiyatıyla satılıyor olmalı . ?
Kesinlikle avrupa da elektrik fiatları Türkiye den kat kat fazla özellikle yaz aylarında fiatlar 700 eurolara kadar çıkmıştı. Avrupa birliği bunu 180 euro da sabitlemek istedi ancak başarılı olamadı. Zaten 180 euro da sabitleseler dahi bu fiatda oldukça iyi bir fiat olduğunu söyledi Ayen deki yatırım uzmanı arkadaş..Dolayısıyla Ayen nin satışları 4. çeyrektede yurt dışında oldukça iyi gidiyor zaten yurt içinde Ekim den itibaren fiatlara %25 zam yapıldı buda 4. çeyrek bilançosuna yansıyacaktır..
Bu hafta 40 ın üzerinde kapatması yılbaşına doğru 50 li rakamları görmemizi sağlayacaktır..Avrupa da elektrik borsasnda fiatlar artmaya devam ediyor..
Bir kere de tavan kapat be kardeşim:)
Guzel bir yatirim. Benim icin uzun vadeli tutabilecegim bir hisse
Ayen bugün 47.20 leri gördü.. Bu hafta 50 tl yi görecek derken patron kendi ayağına kurşun sıktı..Fiat 47 lerde gezerken Gedik Yatırım a 40 tl den 1.750.000 lot özel emirle mal sattı.. neredeyse %20 iskonto ile..Gedik yatırımda 40 tl den aldığı bu hisselerden 500 bin lotunu 44.80 ortalama ile sattı..Böyle bir kıyak kısa gün karı görülmemiş bir skandal .. Bari 6 ay satmama garantisi alsana be kardeşim..Veya kendin sat borsada..Yazık birde vbts kapsamında kredili işlem ve açığa satış yasağı geldi 23 aralık 2022 ye kadar..
VBTS kapsamında AYEN.E payları 24/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Patronun 40 tlden mal satması hayra alamet değil. Umarım Şirketin pahalı olduğunu düşünmüyor da sadece paraya ihtiyacı vardır.
100 kat gidecek hisseler
ASELSAN
FORD Otomotiv
Arçelik
Sıse
Tüpraş
KİMTEKS Poliüretan
YEO Teknoloji
KORDSA
AKENR - AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.
AKSEN - AKSA ENERJİ ÜRETİM A.Ş.
AKSUE - AKSU ENERJİ VE TİCARET A.Ş.
AYEN - AYEN ENERJİ A.Ş
BioTrend (BIOEN)
İlginç. YTD.
100 kat nereye gidecekmiş bunlar?[emoji28]
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
10 kat dese anlarım da 100 kat saçmalamışlar..Benim Ayen de fiat beklentim 2023 nisan mayıs gibi 3 lü rakamlar
İki gündür patron satışı var. Tahtanın dengesi bozuyor.