altına imza atarım...ehli olması yeter...bi sürü var..
ytd...
Printable View
"olan ülkeye ve insanımıza olacak" demişsiniz.
Bu ifadeye siyasete girmeden elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım:
Şu an ülkenin %80 gibi çok büyük bir bölümü yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
2 yıldır % 11 küsür açıklanan enflasyonun aslında çok daha yüksek olduğunu 6 yaşındaki ilkokul öğrencisi dahi biliyor. Buna rağmen işçiye memura %8.8 zam verilip yaşam koşulları gün geçtikçe zorlaştırılıyor.
Ülkede çok büyük bir kesim asgari ücret veya biraz üzerine yaşamaya çalışıyor.
İşsizlik koronavirüs çıkmadan önce dahi son 60 yılın zirvesindeydi. Şu an tahmin bile edemiyorum.
Yurtdışından 4.000tl gümrük girişi olan oyun konsolunun fiyatı vergilerle bayi karı hariç 8.500tl ye fırlıyor.
Avrupada yarım (1/2) asgari ücrete satılan ikinci el otomobil burada tam 20 asgari ücret.
Yani 40 kat zor alabiliyoruz gavurdan.
Ülkede böyle devasa problemler varken, neredeyse nefes almak bile zorlaşmışken, insanlar zorunlu harcamaları harci ek bir ürün almak için acımasız vergiler altında ezilip gavurun 10-20 hatta 40 katı fazla çalışmak zorundayken o ülkenin ekonomi bakanı çıkıp da "dolarla işiniz ne? Dolarla mı maaş alıyorsunuz?" diyemez.
Bu, en hafif tabirle insanları kandırmak olur.
Bakın ekonomi bakanı a partiden b partiden olsun demiyorum. Bu açıklamayı başka bir ülkenin bakanı da yapsa görüşlerimi korurum. Bu akılla izanla açıklanamayacak bir durumdur.
Şu an Türk insanından bitkisel hayattaymış gibi davranması, yemek içmek dışında bir harcaması olmaması isteniyor. Yanlış politikaların cezası halka ödetiliyor. Bu, benim nazarımda ülkeme ve insanımıza yapılmış en büyük kötülüklerden biridir.
Babacan konusuna gelirsek;
İktidarın ekonomi olarak en parlak dönemini Babacan döneminde yaşadığı bir gerçek. Babacan mevcut ekonomi yönetiminin yanlışlarını bir bir sıralayıp kurtuluşun reçetesini sunuyor. Bugün bankacılık endeksi bilmem kaç aydan sonra ilk defa -hem de yurt dışı kötüyken- günde +%4 yaptıysa, bu, Babacanın aylardır söylediği politikalar yönünde bir adım atıldığı için olmuştur. Aylardır, belki de yıllardır yanlış politikaların mağduru bir yatırımcının da bugün Babacan adını zikretmesi gayet doğal.
LM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
5,02 ben mutlu kağıt işve..
5.04 olursa ..
olmazssa da önemi yok..
% 10 ncuların günü bugün....
büyük resme takılmayın..
herkesin olması aynı olması gerekmiyor..
% 5 geldi...
:yahoo:
Siyasi paylaşımın yeri hisse başlığı değil ..
Böyle bir engel olmazsa sürekli aynı kişiye aralıksız itibar puanı verilebilir , Buda adil olmaz.
Siyasetten bağımsız sadece ekonomi politik üzerine olacak, aslinda bu konuda bir kitap yazma niyetim var ama zaman olmuyor maleseff..zaman bulabilirsem tabi yarinki yazimda ..bulamazsam kisa bi cevap yazarim..iyi aksamlar dilerim
neyse arkadaşlar... benim havuz doldu niz muabbet ederken...
kabakçı 5.04 den kabakları almış...
ben artık thy la 11. sektıona ucuyorum...
kalın sağlıcakla..
ytd.ytd.
aktif rasyosu muhabbeti asıl yük bankalardaki...
kasadaki yedek akçeler bankaların ederini 2 ye katlıyor...
kriz endişesi ile yedek akçelerin kar olarak dağıtılmasını engelliyor..
yedek akçe olmalı tabi ki..
ama bankanın ederinin 2 katı mı olur ya hu??
en azından her yıl kazançlarının yarısını dağıtsalardı şimdi bankalar defter değerinde işlem görüyor olacaktı...
2...3 yıldır ky nin maliyetinin yarı fiyatında tutuyorlar...
reel olarak paramızın 4 te 3 ü erimiştir..
zirve yapsa ancak tl bazlı kazanırız..
dolar ve altın cinsinden ederine ulaşması
lazım ki kazandık diyelim....
20 tl den aşağı kurtarmaz akbank..
Allah yardumcımız olsun...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu işler böyledir, en son batacak söylentileri ayyuka çıktıktan sonra %90 ihtimalle o seviyeler dip olur.
Burada kontrol sıkıymış ; bir zamanlar hulk topigi neydi be. Gerçi orda da hisse çeyrek fiyatına düşünce doktorun" artık ne yersen ye" dediği hasta modunda yaşıyorduk . O yüzden aşırı müdahale pek olmuyordu.
Borsada uzun yıllar ama ara ara takilirim. Teknik çok anlamam. Ama şunu gördüm; zararına sattığım her hisse maliyetini de aşarak yukarılara gitti. Ama 3 ay ama 10 ay. Hisse adı vermeyim ama son 6 ayda
ihe.. pet.. ed.. esc.. bunlarda beklesem süper kâr yapmıştım. Şu an zarardayim.
Sadece tek hulk u gördüm zamanla maliyetine çıkmayan. Belki spek kağıtlar dan da vardır ama onlara çok girmiyorum
Borsanın tabiatı bu.Üzülecek o kadar çok şey buluruz.
4.80,4,90 lar,da daha düşecek pohpohlandı ,şimdi 5 üzeri küçük yatırımcı korkar girmez yani anlıyacagınız yine aynı oyunun bir benzerini göerdük (örnek emlak konut ) yine diyorum elinde olan küçük yatırımcı ekrana bakmasın beklesin.ytd sadece sesli düşündüm.
Başka yerlerden ançak kaçabildim, biraz burada duralım. beyazlanalım, aklanalım.
Ak kızlığı kalmadı bilesin.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
laguna çizdi..ben sordum o cevap vermedi...
4,95 üştünün üstününde kapattı..
burdaki arkadaşlar için..en azından bu haftalık..iyi kapattı..
ytd..ytd.
İşte sorunda o abi.
Ak kızı yabancılar hareme attılar.
Bize de hadımağalı düştü iki aydır
Neyse garanti assolistinin bacağını tutmuştuk. Direk dansına kalktı.
Herkes elindekini kaptirmazsa elbet yükselecek
SAYIN SAHNA pasta atarmısın dostum.
http://share.matriksdata.com/Images/...1837250131.png
ecnebiler biraz omuz atmış
Ekotürk kanalında yorumda bulunan Ahmet Mergen, 5.13 de satış gelir, 5.25 üzeri 5.70 e kadar yolu olur diyor. Bu son iki günde diktiği mum yani günlük hacim ile geçtiği kademe boyunun artık hissenin dönüş trendine girdiğini söyledi.
Çok karmaşık bir süreç içindeyiz. Sadece ucuzluk yeterli değil. Halkbank ziraat ve Vakıfbank sorgusuz kredi verdi ve verdirildi bu yetmez gibi BDDK eli ile işini iyi yapan diğer bankalar ak iş garan ve yapı da baskı ile bu desteğe dahil edildi. Perşembe günü yaşanan faiz artırımı baskının ne kadar anlamsız olduğunu bizlere gösterdi. Özel bankalar çok yakında BDDK’ya bayrak kaldıracak. Çünkü artan faizin etkisi sadece 27 saat sürdü, 27 saat sonra dolar neredeyse eski yerine geldi. Kredi verme baskısı geri çekilecek. Bankalara gelen tepkiyi ve oluşan hacmi birlikte izledik, özel bankalar devlet bankaları ile ayrışacak. Bu sürecin başladığını düşünüyorum.
Gelecek yıl her ay çok yüksek iç borç geri ödemesi var. Faizleri yukarı yönde baskılayacak. Büyüme ister istemez frenlenecek. Göreceli %3-4 e razı olacaklar. Ya da kontrolu tamamen kaybedecekler.
AKBNK ayrışır diğer bankalardan.
güçlü bir uzun süreli ekonomik plan ve uygulama konulamazsa güvensizlik devam eder.
son yıllarda seçim için bu plan feda edildi.
Maliye ve ekonomiye kim bakıyorsa -keza ben kimin ilgilendiğini gerçekten bilmiyorum- mümkünse paket yada program açıklamasınlar. Yapmaları gereken tek şey enflasyonun faiz ürettiğini kabul etmek olmalı ve bu nedenle faiz enflasyondan bir tık yüksek olmalı ilkesine uygun hareket etsinler.
ekonomi işine iç işleri bakıyor.