Nokta atışı olarak mı doğru yoksa yakın konum olarak mı?
Linkten ben de kontrol ettim ama sadece yaklaşıyor ama konum gerçek değil...
Printable View
Sayın Hocam,
Sabit hattan girdim.Şehir doğru semti farklı gösterdi.
Tam doğru bulmak neredeyse imkansız. O nedenle şehri doğru bulsun yeterlidir. Semte gerek yok. Ben zaten test edebilelim diye böyle bir uygulama yaptım. Fakat ev/iş tam vericinin yanındaysa kesin doğru gösterecektir...
Sent from my E6853 using Android mobile app
benimkisini nokta atışı olarak verdi sayın T/A.
acaba fark statik/dinamik IP kullanımı farkından kaynaklanıyor olabilir mi? bu konuda bir bilgim yok tabii, aklıma geldi sadece.
her geçen zamanda yeni şeyler katıyorsunuz, güzel ve değerli emekleriniz için teşekkür ederiz, elinize sağlık.
Eğer IP statik ise kapı numarasına kadar doğru bilebilir...
O nedenle statik IP kullananlar girdikleri sitelere dikkat etmek zorundadırlar. En ufak bir problemde yerleri hemen tesbit edilebilir...
Dinamik IP 'de ise yer tesbiti daha zor. O saatte o IP adresini kim kullanmış önce onu bulmak gerekir. Bunun için de işin içine yetkili merciler girecektir veya bu bilgilere ulaşabilenler...
Tüm başlıklarda eklentiye izin veriyor bu başlıkta eklenti kısmı çıkmıyor, hızlıresim siteside şuan yüklemiyor, ilginç...
Sorun çözülünce atarım çok ilginç bir durum gerçekten bir resmî hasbel kader yükledi...
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Temel Tabolar da güncellenmiştir...
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
http://www.directupload.net/file/d/5...qa3h9r_png.htm
http://www.directupload.net/file/d/5...vttxet_png.htm
Bugünlük böyle olsun bari :)
Ziyaretçi Bilgileri maşaAllah tıkır tıkır çalışıyor...
En son 7 kişi online görünüyordu.... :ok:
Bu bilgileri daha önce bilemiyordum. Çok güzel oldu benim için... :)
Sn. T/A
Ellerinize, emeklerinize sağlık.
İyi akşamlar, hürmetler..
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Temel Tabolar da güncellenmiştir...
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Üstadım iyi akşamlar...
Elimden geldiğince bir çalışma yaptım. Geç oldu ama sanırım oldu gibi...
"Bahsettiğiniz böyle birşey mi?" tam emin değilim ama Yıllık Kâr zarar ise F/K kırmızı renk oluyor...
Eksik veya yanlış anlaşılan/yapılan birşey varsa lütfen belirtiniz. Yeniden bir çalışmayı seve seve yaparım...
Hürmetler... :)
Teşekkürler sayın T/A...
Hayırlı geceler...
Hayırlı geceler..
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadım günaydın,
Olmuş olmuş; hem de pek güzel olmuş. :) Elinize, emeğinize sağlık.
Her fikre kulak verip her öneriyi değerlendirdiğiniz için her türlü takdiri hak
ediyorsunuz.
Geçen siz beni aracı kurumda vakti bol yatırım uzman yardımcısı mı sandınız
demeyesiniz diye susmuştum. Ama şimdi konuşma vakti geldi. :)
Her dönem sonunda kardan zarara, zarardan kara geçen şirketler olduğundan
F/K oranını yıl sonu bilanço rakamlarına sabitlemek doğru değil. Adamlar bu
engeli F/K oranını son 4 çeyrek kar/zarar toplamı üzerinden hesaplayarak
aşmışlar. 3-6-9 Aylık bilançoların gönderilmesi tamamlandığında biz de F/K
oranını yeni duruma göre güncelleriz değil mi? :)
Gününüz güzel geçsin; işiniz rast gitsin.
Bilgisayarı değiştirdim.sayfayı yenilemiyor.Ofis programı olmadığından olabilirmi arkadaşlar.
Günaydın Üstadım...
Elimden geldiğince her talebi değerlendirmeye çalışıyorum. Zor olanlar biraz zaman alıyor olsa da hiçbirisi gözardı edilmiyor. Kafamda ne zaman çözüm yolu netleşirse anında harekete geçiyorum.
Bu proje de öyle oldu. Elimde başka bir iş vardı. Malum "Ziyaretçi Bilgileri" bölümü. Bir yandan bu işi yaparken diğer yandan zihnim sizin talebinizi nasıl yapabilirimle? meşguldü. Dün gece çözümünü buldum ve hemen harekete geçtim. Kısa bir sürede de hallettim.
Şimdi yeni talebinizle ilgili olarak ben yapabileceklerimi size anlatayım, duruma siz karar verin:
- Ben elimde veri olarak her daim şirket için açıklanan son bilançoyu tutuyorum. Şu anda 12 aylık bilançolar geldiği için son bilançolar bunlar.
- Yakında 3 aylıklar geldiği zaman tüm Bilançolar bu 3 aylık döneme göre olacak ama Yıllık sütununda bunun yıllıklandırılmış hali olacak.
- Bu nedenle ben F/K tablosunu oluştururken her zaman elimdeki bu son bilanço verilerini kullanıyorum. O nedenle eski dönemlerin F/K oranlarında kırmızı görünenler bu yeni bilançolara göre düzenleniyor. Bu bir bakıma hata olarak görülebilir ama şimdilik elimdeki veriler bunlardan ibaret....
- 3 aylık bilançolar gelmeye başladığı zaman bu F/K oranlarını tekrar gözden geçirelim. Siz zaten takip edeceksiniz biliyorum... :) Eğer ihtiyacı karşılamıyorsa; siteyi tamamen kökten değiştirmek bahasına bile olsa bu sorunu çözmeye çalışırım.
Aslında çözüm belli. Database kullanmam lâzım. bu konuya yeni yeni geçiş yapıyorum. Önceleri verileri dosyalar halinde saklıyordum. Bu nedenle kısıtlı imkanlar oluşuyor. Fakat veritabanına tam olarak geçebilirsem tüm verileri saklayıp lâzım olduğunda kullanabileceğim.
Şimdilik sitedeki verileri komple veritabanına aktarmam mümkün değil. Bunun için çalışmalara başladım. Sizin göremediğiniz bir bölümde bir Yönetici bölümü oluşturarak bu işleri halletmem lâzım. bu da başlı başına yeni bir site demektir. Eğer 3 aylıklar açıklanana kadar bu konuda yol alabilirsem o zaman duruma göre geçiş yapabilirim...
Selamlar, hürmetler...:)
Mesajımın altındaki imza bölümünden giriş yapmayı deneyebilirsiniz...
Eski site ismi artık kullanılmıyor ve zaman zaman site içi sayfalar güncelleniyor. Onedenle CTR ve F5 ile sayfayı yenilemeyi de deneyebilirsiniz...
Sitede çok şükür sorun yok, çalışıyor...
Durumu bildirirseniz memnun olurum...
Eğer bilişim sektörü yetkilileri köşeyi ziyaret edip yazdıklarını okursa pek yakında
bu bilgi, birikiminizi boşa heba etmeyin; gelin birlikte çalışalım diyeceklerdir. :)
Maksadım size iş çıkarmak değil. Ancak son çeyrek bilançolarından yola çıkıldığında
resmin sadece 1/4 ü görünecek; önceki yıl bilançosu esas alındığında da
site ziyaretçilerine eski, eksik, yanlış bilgi aktarma mahsuru ortaya çıkacaktır.
F/K Oranı tablosu site geneline bakıldığında sadece binanın pencerelerinden birine
denk geliyor. Bir tek bunun için koca binayı yıkıp yeniden yapılandırmaya gitmek
sarf edilen emek ve zamana değmez.
Aracı kurum görevlileri bu işle profesyonelce ilgilenip derledikleri bilgileri kamuoyu
ile paylaşıyor. Biz de herkesin yaptığını yapar; dönem sonlarında paylaşılan F/K
oranlarını daha fazla ilgiliye ulaşsın diye kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle siteye
aktarırız. Olmaz mı? :)
Kolay gelsin.
Siteyi yazacağım derken bayağı bir bilgi birikimine sahip oldum. Bir de her öğrendiğimi unutmasam şimdi çok çok süper olurdum. Çoğu kez aynı şeyleri tekrar tekrar açıp öğrenmek zorunda kalıyorum.
Ben hobi olarak bu işi yapıyorum. Paraya dökmek istesem ucundan kıyısından şimdiye kadar girerdim. En azından reklam alırdım. Böyle herkese açık şekilde devam etme düşüncem bâkîdir... Bir ihtimal belki zararlı erişimleri engellemek adına girişleri abonelik sistemi ile yapabilirim. Bu sayede her önüne gelen girip göremez. Sadece üye olanlar görebilir. Elbette üyelik yine ücretsiz olacaktır. Hem üyelik söz konusu olursa bazı raporları üyelere doğrudan e-posta ile yollamam da mümkün olacaktır...
Ben en ufak bir hatada herşeyi kökten değiştirebilecek bir yapıdayımdır. Fakat arık yaş geçtikçe bu iş zorlaşıyor. O nedenle idare ettiği yere kadar idare etmeye başladım. Fakat bariz bir hata varsa elbette herşeyi kökten yıkar yeniden yaparım. İnanın bu şekilde yapmak, düzeltmeye çalışmaktan daha kolay oluyor...
Gerekirse son çare olarak dediğiniz gibi Listeyi doğrudan paylaşırız. Sorun olmaz. Fakat ben hergün F/K listesini yeniliyorum. Son duruma göre herşey güncel halde bulunuyor. Orada bir sorun olacağını sanmıyorum. Sorun sadece geçmiş dönemlerdeki F/K oranlarına bakmak istenirse (örn. 2016/09 gibi) bu durumda yine bilgiler doğru olacak ama sadece sizin son talebiniz olan "zarar açılayan şirketlerin kırmızı olma" olayında elimde eski bilançolar olmadığı için son bilançoya göre yıllıklandırılmış veriden dolayı renklendirme de bir hata olacaktır.
Fakat son dönem bilanço ve F/K ^larda hiçbir sıkıntı olmayacaktır. İnşaAllah da öyle olur. Vakti geldiğinde takip edelim...
Yeni talepleriniz ve gördüğünüz eksiklikler varsa lütfen çekinmeyin, her zaman taleplerinizi bekliyorum. Sizden ve herkesten...
Selamlar, hürmetler...
Bilirim parada-pulda gözünüz yok. Hayır duası almak için bunca külfete
katlanıyorsunuz. Zaten her insan kendinde olmayanı ister. Köylü margarine,
şehirli tereyağına özenir. :)
Yeri gelmişken bir hatıramı paylaşmak isterim.
Sanırım yıllardan 2004. O zamanlar popüler olan bir borsa forumunda birşeyler
karalamaya başladım. Forum polisi ile aramızda yakınlaşma oldu. Kendisi forum
yönetimi benim aracılığımla senden yazarlar takımına katılmanı istiyor. İstediğim
halde bana verilmeyen yazarlık sana sunuluyor diye sitemkar bir mesaj attı.
Senden esirgeneni benim kabullenmem şık olmaz deyip teklifi geri çevirdim.
Yönetim bu arada sitenin isim tescil, alan adı, barındırma hizmeti bize yük oluyor.
Bunun için sadece üyelere açık olan yazarlar bölümünü ücretli yapıp VIP üye
kabul edeceğiz dedi. Araya para girince işin rengi değişir, devlet elde edilen
gelirden pay ister, bunun için vergi numarası almak, şirket kurmak gerekir
desem de yönetimi ikna edemedim. Gel yazarlar arasına dahil ol teklifini de umuma
açık bölümde herkes yazılanları okurken VIP bölümde sadece parayı bastıran
okuyacak diyerek geri çevirdim. Sonrasında ne mi oldu? SPK olaya el koydu.
Yönetici ve yazarlara gece yarılarında kendi mekanında mecburi çay-kahve
ikram etti. Toplanan paraları üyelere geri iade etmek ve borsa forumunu
kapatmak kaydıyla ilgilileri azat etti.
Aramızda engin borsa bilgisini paraya dönüştürmek isteyen arkadaşlar vardır;
bu hikayeden kendilerine gerekli dersi çıkarırlar diye anlattım. :)
Vallahi üstadım ne kadar haklısınız...
Ardımızdan dua edenimiz olacak mı emin değilim?
"Yapılan duaların en hayırlısı, kişinin gıyabında yapılan duadır" buyuruluyor.
O nedenle ben aciz bir kul olarak ancak buna talip olabilirim. Çok şükür dünya nimetlerinde hırsım yok. Bana yetecek kadarına da sahibim. Artık ahireti de düşünmek lâzım... Hep dünya için çalışmak olmaz. Ardımızda bir eser bırakmadıktan sonra bu dünyaya boş gelir, boş gideriz...
Bana ait olan tek site malumunuz burası değil. Birkaç tane daha sitem mevcut. Hepsinde de herşey bedava... :)
Üstelik bilgi de bedava... Burada çok fazla bilgi isteyen yok. Hazır yemek isteniyor. O nedenle burada hazır pişmiş aş sunuluyor... :)
Allah kısmet ederse çok daha güzel projelere de imza atmak isterim. Elbette herşey kâdir kıymet bile...
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Reklama gerek yok. Üstelik de kontrol edemeyeceğim reklama hiç gerek yok. Oradan gelecek paraya da ihtiyacımız yok çok şükür. Hayra dağıtma fikri iyi güzel ama gerisi karışık olacaktır...
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başlangıçta eskiler hayır-hasenat işlerine düşkündü. Ardından bir iz bırakmak,
insanların hayır duasını almak için kuyu açar, çeşme yapar; yanına da hayvanlar
susuzluğunu gidersin diye yalak kondururdu. İçiniz rahat olsun; kadir, kıymet
bilenler çıkacak, sizden dualarını esirgemeyecektir diyecektim. Fakat sonradan
bu kasvetli havayı dağıtmak için bir muzurluk yapmaya karar verdim. :)
“Her kula helâl, Müslüman’a haram!”
Vaktiyle Bursa’ da bir Müslüman, bugünkü adı Arap Şükrü olan muhitte çeşme
yaptırmış ve başına bir kitabe eklemiş:“Her kula helâl, Müslüman’a haram!”
Bursa başkent, tabii Osmanlı karışmış, bu nasıl fitnedir diye…
Gitmişler kadıya şikâyete, adam yakalanıp yaka-paça huzura getirilmiş. “Bu nasıl
fitnedir, dini İslâm, ahalisi Müslüman olan koca devlette sen kalk, hayrattır,
sebildir diye çeşme yap, ama suyunu Müslüman’a yasakla! Olacak iş midir, nedir
sebebi, aklını mı yitirdin?” diye çıkışmışlar adama. Adam:
– “Müsaade buyurun, sebebi vardır, lâkin ispat ister, delil şarttır…” dedikçe kadı
kızmış:
– “Ne delili, ne ispatı? Sen fitne çıkardın, Müslüman ahalinin huzurunu kaçırdın,
katlin vaciptir!” demiş. Demiş ama bir yandan da merak edermiş:
– “Nedir gerekçen?” diye sormuş. Adam:
– “Bir tek Sultan’a derim…” diye cevap verince, ortalık yine karışmış. Söz Sultan’a
gitmiş, adam yaka paça saraya götürülmüş. Padişah da sinirlenmiş ama diğer
yandan o da meraklanırmış:
– “De bakalım ne diyeceksen. Bu nasıl iştir ki, hem çeşmeyi yaparsın, hem de her
kula helâl, Müslüman’a haram yazarsın?” Adam, başı önünde konuşur:
– “Delilim vardır, lâkin ispat ister.”
– “Ya dediğin gibi sağlam değilse delilin?”
– “O zaman boynum, hükme kıldan incedir Sultanım…”
– “Eeee!”
– “Sultanım, herhangi bir havradan rasgele bir hahamı izahsız yaka-paça tutuklayın,
bir hafta tutun. Bakın neler olacak…” Dediği yapılmış adamın. Bütün azınlıklar bir
olmuş, başlarında Museviler, “Ne oluyor, bu ne zulüm? Bizim din adamımıza biz kefiliz,
ne gerekirse söyleyin yapalım, o masumdur, gerekirse kefalet ödeyelim…” Çevre
ülkelerden bile elçiler gelmiş, elçiler mektup üstüne mektup getirmiş. Bir hafta
dolunca, adam:
– “Sultanım, artık bırakmak zamanıdır” demiş. Haham bırakılmış, azınlıklar mutlu,
bu sefer Sultan’a teşekkürler, hediyeler.
– “Aynı işi herhangi bir kiliseden herhangi bir papaz için yaptırınız Sultanım” demiş.
Aynı şekilde bir papaz derdest edilip yaka-paça alınmış Pazar ayininden ve aynı
tepkiler artarak devam etmiş. Haftası dolunca da serbest bırakılmış. Mutluluk ve
sevinç gösterileri daha bir fazlalaşmış, teşekkürler, şükranlar… Din adamlarına
kavuşmanın mutluluğuyla daha bir sarılmışlar birbirlerine… Sultan:
– “Bitti mi?” demiş adama.
– “Sultanım son bir iş kaldı, sonra hüküm zamanıdır izninizle” demiş.
– “Şimdi nedir isteğin?”
– “Efendim, payitahtımız Bursa’nın en sevilen, âlimini alınız minberinden…” Adamın
dediğini yapmışlar, Ulucami imamını Cuma hutbesinin ortasında almışlar, yaka-paça
götürmüşler.
Bir Allah’ın kulu çıkıp da, “ne oluyor, siz ne yapıyorsunuz? Hiç olmazsa vaazı bitene
kadar bekleseydiniz”, gibi tek bir kelâm etmemiş, imamın peşinden giden, arayan-
soran olmamış… Geçmiş bir hafta, “Nerde imam” diye gelen-giden yok! Halk hâlinden
memnun, başlamış bir dedikodu, o geçen hafta tutuklanan koca âlim için:
– “Biz de onu adam bilmiş, hoca bellemiştik…”
– “Kim bilir ne suç etti de tevkif edildi!”
– “Vah vah! Acırım arkasında kıldığım namazlara…”
– “Sorma, sorma…”
Padişah, kadı ve adam izliyorlarmış olup-bitenleri. Sonunda Padişah çeşmeyi yaptırana
sormuş:
– “Eee, ne olacak şimdi? Adam:
– “Bırakma zamanıdır. Bir de özür dileyip helâllik almak lâzımdır hocadan.” “Haklısın”
demiş padişah, denilenin yapılması için emir buyurmuş ve adama dönmüş. Adam
başı önünde konuşmuş:
– “Ey büyük Sultanım, siz irade buyurunuz lütfen, böyle Müslümanlara su helâl
edilir mi?”
Sultan acı acı tebessüm etmiş:
– “Hava bile haram, hava bile!” demiş. :)
Sn.T/A
Her daim seni hayırla anıyorum. Ben olsam bu kadarınız yapmazdım dediğimi bilirsin.
Don Kişot ağabeyin de ağzına sağlık !.. Ne güzel anlatmış "hali pür mealimizi"..
Tekrar emeklerin için teşekkürler
Saygı ve Hürmetlerimle..