umuttuğun bi şey var üstadım müsadenle bi eklenti
şimcik bundan on sene evveli var
frik vadisimi orlarda gittiydim turlan
dediydiki rehber
taş çağında orda siyah her ucu keskin sivri antimon mu antonit mi garip parlak siyajh taş var imiş dağlarda
ordaki kavimlerde dağları ele geçirmeye birbirlerine dağ yamaçlarına koçlar gibi girerkene
işin tuhafı -- biribirlerini gene biribirilerini daha iyi öldürmeye yaraycak olan bişey için katlediyolar ha :-)
boşa yane beyhut iş, ulen insanolğlu sen ne kindar varlıksın
velhasıl bu daş ı alıyon iplen ok a mızrak ucuna bağlıyon bıçak demir çelik maden ergitme daha yok o devir ve o vesile ile hamle edince rakibe tabi ucu sivri oduna nazaran daha iyi etki yapıyo
yani bu devrin o daş ı uğruna ölünülecek meta da enerji
enerji de fosil yakıt
millet nuklierden ürküyo
alternatif enerciler ise dişimin kovuğunu doldurmuyo rüzgar felan denince bnm aklıma enerciden ziyade ruzgar ercetin felan daha çok geliyo
alternatifte bulamıyolar 2024 de guya avrupanın hakim ulkesi dizel araç üretimini durdurcakmış
gelsin durdursun bugunden iddaa varım durdurabilemez. yani gelelim elektrikli araç fosaryasına . emperyaller işin kotusunu gelişmemişlere yıkar gene benzinli araca biner bi epey yıl daha
ne o şarj etçem gitcem sonra bitçek şarjmı bekliycem ben bugun mesela 350 km yol yaptım geldim bunu elektiriklen yapaman ah keşke olsa
neyse demek istedğim yazdığım bu 3. ilave madde enerji yoksa sizin talebe halinizle bilader yazdığınız ilk iki madde de az hükümsüz gibi ya da ben oyle fikren bişeyler karaladım iyi pazarlar