Originally Posted by
dadaş ali
Düşüncemi aktarayım;
Teknik analiz fiyat hareketlerinin istatistik olarak incelenmesi;
-derlerki gap dolar peki her zaman dolarmı, geri gelmeyip dolmazsa ne olur veya neden dolar neden dolmaz?
-derlerki bolinder bandının üstünde sat altında al, peki sattığın bandın altına neden gelir veya neden gelmez?
-direnç veya destek kırılınca iki gün izle kırılma kesinse al veya sat, kesin değilse alma veya satma?
Şimdi yanılgılar da cevap hazır denecek ki şu filanca olmadı kulpun ucu kırıldı, flamanın direğine rüzgar çarptı, yahu kardeşim aklın varmı aklın, neden kullanmazsın, bu iş istatistik değil elim sende oyunu, mal sendeyse farklı kural, mal ondaysa farklı kural.
Uzun yıllar piyasadayım çevremde tek ama tek bir teknik analistin para kazandığını görmedim, çıkmaz dediklerinin defalarca çıktığını çıkar dediklerinin çıkmadığını gözlemledim.
Adama diyorlar ki arkadaş malı kıpraşmadan 15 yıldır alın teriyle taşıyor, bu alemin kuralı farklı, arkadaş akıllı ya şansı yaver gitmiş istatistik de, hayır ben bilirim diyor, yapacak bir şey yok hadi siz bilmiş olun ne denir ki bilmem, diyalektik düşünce tarzın yoksa bu piyasada adamı çısçıplak yaparlar vesselam.
Çalı dibinde kıpraşmadan bekleyen abilere ve hala malı taşıyorsa terzi Eyüp Abime selam ve saygılar.