ibraaam koşş :he:
Printable View
Ha evet, piyasayı yapan bir kişi. O ne derse o oluyor.
Benim de en sevdiğim dizi Kurtlar Vadisi, favori karakterlerim Pala ve Dayı. YouTube'daki bütün bölümlerini izledim. Şimdilerde ise (Arif'in Manchester'a attığı golü ararken YouTube'da bulduğum) Illuminati, BOP, 11 Eylül saldırısının nasıl içeriden yapıldığı, Yahudi soykırımının aslında bizzat Yahudiler tarafından İsrail'i kurma amacıyla nasıl yapıldığı, aslında Ay'a hiç ayak basmamış olmamız ve Dünya'nın aslında düz oluşu videolarını vakit buldukça izliyorum. Ayriyeten sohbet dinlemek istediğimde de (Yahudilik ve Masonluk ile Evrim Teorisi Yalanı) kitaplarının yazarı Sayın Harun Yahya (namı diğer Adnan Hoca) ve kediciklerini izliyorum.
Boş zamanlarımda da Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Büyük Resmi Okuma kursuna devam ediyorum.
Borsa ve ekonomik konularda ise Erdinç Hoca ve Yiğit Bulut'u beğenerek takip ediyorum. KY bir hisseye dadandıysa kaçacaksın, KY dolar alıyorsa satacaksın, en sevdiğim vecizelerdir. Ama resmi rakamlara bir konuda kırgınım, çünkü enflasyon rakamları gerçekçi değil, gerçek enflasyon %40 arkadaş. Ama ben hep 50tl'lik benzin aldığım için zamlardan hiç etkilenmiyorum, tavsiye ederim.
Yarışmaya katılan herkese başarılar dilerim.
1987 --19 Ekim..
KARA PAZARTESİ....
DJ ... %22
Hong-KONG %45 düşmüş...
Her zaman olabilir.. SHORT pozisyonlara sahip çıkalım...
John Phelan New York Borsası Başkanı
Piyasalar 1987 yaz ayları boyunca son derece kuvvetliydi.
Herkes borsadaki portföyünden bahsediyor, arabanı parkettiğin yerdeki görevliler bile size borsa tüyosu veriyordu.
Pazartesi gününden önceki cuma günü, piyasada çok büyük bir işlem hacmi gerçekleşmişti.
Pazartesi sabahı tüm büyük firmaları toplantıya çağırdık, piyasadaki havanın ağır olduğunu ve
yatırımcıların emirlerini girebilmesi için sistemi erken açacağımızı anlattık.
Toplantıdan sonra personelimizi diğer firmalara da gönderdik ve çok ağır bir işlem hacminin olacağını, bu nedenle tüm sistemlerinin açık kalmasını söyledik.
O sabah piyasalar sakin başladı. Ancak saat 13 sıralarında yemekten döndüğümde piyasa 180 puan aşağıya gelmişti. Saat 16.00’a kadar da tüm borsalar çöktü. İşlem hacmi ise 600 milyon hisse olarak gerçekleşti ki bu rakam borsanın tahmini kapasitesinin 200 milyon üzerindeydi.
O tarihi günden ne öğrendiğim konusunda emin değilim.
Belki piyasada bu tür aşırılıkların her zaman yaşanabileceğini öğrendim. Bu engellenebilir bir durum değil.
Michael Steinhardt Steinhardt Fine Berkowitz Fonu Kurucusu
1987 yılının nisan ayında müşterilerime bir mektup göndermiş ve piyasanın fazla ısındığını ve tehlikeli olduğunu söylemiştim. Neden borsadan çıktığımı tüm sebepleri ile anlatım.
Fakat 19 Ekim günü tahmin edin ne yapıyordum?
Evet, tekrar borsaya girmiştim…
Ben her zaman piyasada bir miktar ters pozisyon almaya eğilimliyimdir.
Bu yüzden piyasa düştükçe alım yapıyordum.
Her 10 puanlık düşüşte ben senet alıyordum.
Piyasa düştükçe ben düzenli olarak alım yaptım, ama bu alımlar biraz erken oldu…
O gün kaybettiğim para karşısında şoka girmiştim.
tiye alıyorum diyorsun yani şöyle bir örnek vereyim birinden bir gün duyarsın yarın türkiyeye nükleer füze atılacak diye varını yoğunu dolara yatırırsın sabah kalktığında derlerki şaka yaptık uçak dolusu para türkiyeye geliyormuş nükleer füze abd'ye gönderilmiş. sonra bir bakarsın dolartl 1 tl olmuş sonra beni ararsın :) şaka şaka dünyanın bir numaralı haber takipçisi olur çıkarsın boşuna dememişler bir musibet bin nasihatten iyidir fala inanma falsız kalma. bu lafı anlayabiliyorsan beni gayet net anlamışsındır. saygılar