abi tesekür ederimde benimkisi atıp tutmak işte..bolınger bandı aşırı ıhlal etmişiz bakalım bi kırmızı yakarmı???eğer yakarsa longa giremeyenler için süper alım fırsatı olur...
Printable View
Tezgah güzel kurulmuş akşam jp morgan dan bankalar için al tavsiyesi ve fiyat güncellemesi geliyor:)
Gündüzünde bankalarda şov oluyor vay be, kim biliyordu bu haberi acaba ,
sonrada uzmanlar hikaye yazıyor , neymiş RTE toplantı yapmış faiz indirimi olmama ihtimalini alıyorlarmış ,
Olmayacaksa zaten ogun kamu bankalarıda toplantıda idi onlar sinyali vermiştir :kahkah:
hadi merkez sağlıksız fiyat oluşumundan dolayı piste bekliyoruz...
sal benjaminleri piyasaya... :)
2490 gördü..
https://www.dunya.com/ekonomi/modeli...-haberi-642732
nomurayı bulamadım, çomurayı buldum. varsa 15 dk. sabır ve vaktiniz okuyun. tüm bunları -yok 5 kademeli plandır, ohaldir- birkaç günlük gündemle bir araya getirince zaten az çok bir fikir oluşuyor akılda. satır aralarında öyle vurgular var ki, soğuk soğuk terledim. birkaçını koyayım:
- Bu, yeni stratejinin beklenen bir sonucudur. Kurların yükselmesi dolarizasyonu artırırken TL arzında kısma olur. TL borçlanarak tüketimi artırma ya da iç pazara dönük yatırım yapılmasının önüne geçer. Kur artışları, orta ve uzun vadeli TL faizleri artırdığı için yatırım ancak kur artışı, TL faizlerinin üzerinde ise gerçekleşir. Bu da iç talebi kısar ve ihracata dönük yatırımları artırarak programa katkı verir.
- İsrail, istikrar programına 500 devalüasyon, çok yüksek oranda bütçe fazlası ve ABDden de her yıl bütçesinin yüzde 3ü kadar hibe alarak başladı. Kısa sürede enflasyonu yüzde 20ye düşürdü. Ancak 20 den yüzde 2nin altına düşürmesi 16 yıl sürdü.
- Ve yıllık 150/250 ton altın ithal ederdik, Tabi altın ithal etmek için dövize ihtiyaç var. Kıt kanaat sıcak para ile yüksek faizle topladığımız dövizler de hiçbir üretim değeri olmayan altına gidiyordu. Madenciliğin önü açılıp bürokrasi de hafifleyince yılda 48 ton altın üretir hale geldik.
- Ülkemizde paranın işlevini gören iki araç bulunuyor, TL ve dolar. Bu asla göz ardı edilmemelidir. Çünkü iktisat ilminde az da olsa mevcut olan determinizm o zaman ters çalışmaktadır. Bu durum ülkemize zarar vermektedir, ancak şu anda verili bir durum ve cebri tedbirlerle bunun önüne geçilemez, onun için üretilen politikalarda bu konuyu da yönetmek gerekecektir. Kurların artışındaki ivmelenmenin bir nedeni de dövizle tasarruf yapma isteğidir. Bu, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda gayet normal. Ancak bu normale göre taktik üretmemiz lazım. Nedir o? Dövize dönen mevduatı tamamen ihracatı desteklemek için kullanmalıyız. Swapla TLye dönüp içeride kullanmamalıyız. İhracatçı firmalar üzerinden nakit yaratmalıyız.
basmakalıp -yerinde ve zamanında doğru olabilecek- birkaç ekonomik hipotez, bolca övgü sevgi vs. terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. umrumda da değil açıkçası su akarken testiyi doldurur geçerim.
galiba siyasi bilimler mezunu, ylisans da islam konferans teşşkilatı... mesleğiniz ne demişler röportajda:
- şirket dohtoruyum demiş... :kahkah: :kahkah:
ohhh
çok duygulandım şu an 3.000 puanlık satış geldi... :he: