Originally Posted by
ugusek
Okuyunca sanki son kýsýmlardaki ürünler dediðiniz gibi yerli Elektirikli araba (benim bildiðim bir tane) üretimi tarafýnda maliyet avantajý oluþturur gibi bir algý (cahil bir algý olduðu için yanýlgý da olma olma olasýlýðýný yüksek görün) oluþturdu.
Ýmaj olduðu için bir kaç text çevirme denemesi yaptým GPT’ye ne iþe yarar bunlar diye sormak için ama kaliteli çýktý elde edemediðim için çok net þeyler elde edemedim. Ama text olarak iletililirse tekrar denerim. Ýþte bir kaç örnek:
GPT:
Her bir kimyasal madde ve malzeme farklý endüstrilerde ve farklý uygulamalarda kullanýlabilir. Ýlk üç maddeye dayanarak genel bir yorum yapabiliriz:
1. `2846.90.30 00` - Organik veya inorganik itriyum veya skandiyum nadir toprak metallerinin bileþikleri genellikle ileri teknoloji uygulamalarýnda kullanýlýr. Örneðin, skandiyum, alüminyum alaþýmlarýnýn yapýmýnda kullanýlýr ve bu alaþýmlar uçak üretiminde kullanýlýr. Ayrýca nadir toprak elementleri genellikle elektronik ve yenilenebilir enerji teknolojilerinde kullanýlýr.
2. `2914.29.00 55` - Bu madde (CAS RN 32388,-55-9) belirli bir CAS numarasýný belirtir, ancak bu numara hatalý gibi görünüyor ve belirli bir bileþiði belirleyemiyorum. Ancak genel olarak kimyasal maddeler bir dizi endüstride kullanýlýr, örneðin ilaç, boya, plastik, tarým, kozmetik ve daha fazlasýnda.
3. `3204.20.00 10` - C.I. optik beyazlatýcý 184 boyar madde (CAS RN 7128-64-5) genellikle tekstil, kaðýt ve plastik endüstrilerinde kullanýlýr. Bu tür beyazlatýcýlar, bu malzemelerin görünümünü iyileþtirmek için kullanýlýr.
Her bir maddeye daha ayrýntýlý yanýtlar vermek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarým - özellikle düzgün ve tam CAS numaralarýna. Bu maddelerin birçoðu çok çeþitli uygulamalarda kullanýlabilir ve belirli bir kullanýmý belirtmek için genellikle daha fazla baðlam gerekir.