onumuzdeki yıl nereye çıktı ?
Printable View
onumuzdeki yıl nereye çıktı ?
Hangisi dusukmus
Yapıkredi de eurobond min alış miktarı malesef 1000USD degil. Dolayısıyla dolar bakiyemi başka bankaya aktarıp oradan eurobond alacagım.
Garanti'yi kullanan arkadaşlar genel olarak memnun mu ? Yeterli çeşitlilikte, 1000USD alt limitli eurobondları, yarışmacı bir fiyat ile satıyorlar mı ?
Ibkr den eurobond alan arkadaslara bir sorum var, vergilendirme isi tr ile ayni midir? Para yurt dışına çıkıp girdiği isin farkli bir uygulama oluyor mu? Eger oyle ise aslinda burada banka lar ile hiç muhatap olmadan oraya taşımak lazım portfoyu
Gecmis sayfalarda vardi konu ,bond lar ayni bankada olan baskasina transfer olabiliyormuydu?
evet virman edilebiliyor,ücretsiz yaptım bir sefer. Benim de aklıma takılan şu; bu virman işlemi teknik olarak virman eden için bir satış
virmanı alan için de "alış" olarak değerlendirilecek Vergisel açıdan.Peki burada "fiyatı" ne olarak belirleyeceğiz. o günkü bankanın alış-satış fiyatlarını not etmiştim mesela .Orada bile alış 104,5- satış 106 gibi bir makas var.Ama işin resmi bir fiyatı var mı acaba
itfada ortaya çıkan kar durumunda ,alış maliyetine endeksleme yapılıyor mu yapılmıyor mu ?
Kendim Mehmet Bingöl'ün 3/21 tarihli yazısından cevap vereyim.Yani endeksleme yapılmıyor
" Bononun itfasındaki iskonto tutarını da vergi mevzuatı yönünde "faiz" geliri olarak kabul edilmektedir.
Örneğin; nominal tutarı 1.000.000 USD olan bono 982.000 USD alış maliyeti ile iktisap edilmişse vadede 18.000 USD gelir söz konusu olacaktır. Itfa tarihindeki TCMB döviz alış kurunu 7,50 olarak alırsak 135.000 TL faiz geliri elde edilmiş olmaktadır."