Bu da kağıtdan büyük oranda çıkış yaptığım zaman yaptığım yorum.
Printable View
işyatdan çıkma nedenim borsadaki çok sevdiğim diğer kağıt olan güneş sigorta bedellisine katılmaktı.Görüldüğü üzere işyatın yüksek temettü vereceğini ilk tahmin edenlerdendim.Biraz erken çıkmışım.Güneş cuma günü 1.92 kapadı ben 1.65 1.70 ortalama ile güneşi de sattım şu ara gümüş alıyorum:)))))))) Tabi olay böyle gelişmeyebilirdi.İşyatdan çok erken çıkıp başka kağıtda zarar da edebilirdim.Borsa böyle bir yer.Sn boschish in yorumunda katıldığım tek nokta var paranın içinde olmadığı bir kağıtda fazla bilgi paylaşımı yapmam en azından benim açımdan çok yararlı değil:)))))) Ama işyat o kadar çok emek verdiğim o kadar çok kafa patlattığım bir kağıt ki dayanamadım.Umarım herkes daha fazla para kazanır ..Ha gene de yaz diyen arkadaşlar olursa yazarım düşüncelerimi,uygun fiyat gelirse alırım da ,gelmezse de burada bu kadar değerli arkadaş var onlar kazanmış olurlar ben gene sevinirim.
Bir insan aldığı hisseyi sattığını neden yazar ki..
Şu sebepten soruyorum.
Benim BORSA deneyimim çok değil.
Hatta bir çok kavramı buradaki tartışmalar esnasında öğreniyorum.
Toplam deneyimim uygulamada en fazla 1-2 yıl
ama özellikle son 6 ay
Tüm hayattan öğrendiğim ise bir işten para kazandığında bekle
Biraz daha artarsa yine bekle
Daha artarsa yine bekle
Ama karlılık inanılmaza geliyorsa ve artmamasının arkasında makul gerekçeler oluyorsa, artık vedalaşma zamanı gelmiştir mantığındayım.
Son 6 ayda bu kağıttan %100 kazanmış olduğumdan çıkmayı uygun gördüm.
Belki hatalıyım.
Bir süre bekleyip tekrar düşünebilirim tabi.
60K lot aldım. 1.572 ortalama. Temettüye doğru 2 yapar şahsi görüşüm.