uzun zaman oldu oldu abi ..
Sadece Türk kahvesi.. Keyifli anlarda o da. Eh o da bu aralar bizde pek olmadığı için tüketim de azaldı :notr:
Printable View
Dandan abi; o kadar da olmaz dediğimiz ne varsa yaptılar. Hatta yetmedi üstüne ıslatıp ıslatıp dövdüler. Adamlar yoruldu.
Beklediler,
Üstümüz kuruyunca bir daha baştan başladılar.
Elimdekileri satmaya fırsat kalmadan bir daha bastılar.
Beni tanıdılar, arkadaşlar siz kaçın bari.
Ben artık kenarda çekirdek fanta takılırım..
Çok uzun süreceğini sanmıyorum. İyimser tavrım devam ediyor. Ama siz gene de bana bakmayın.
https://youtu.be/onPrJpX_A0s
Abi şu konuda ne dersin
Seninde dediğin gibi emekli memur zamları artı eyt parası piyasaya girince bu dolara mi gider yoksa borsaya mi faize mi , bu enflasyonu kesin artıracak bu durumda şirketler ucuz kalmis olmayacak mi , ayrıca bankalar dolar bazlı hala ucuz değil mi , bu düşüş reel ama temel anlamda derinleşmesi makul mu , kalıcı olabilir mi , ne dersin ?
Abi sana ne desem bilemedim.
Şimdi ortaya çıkacağını düşündüğümüz para eğer dolara giderse doları yukarı iteler bu bir gerçek
peki bu para eğer yahu borsa düştü, deyip yada ne bileyim başka bir bahaneyle borsaya gelirse......
dur bak ben sana bi fıkra anlatayım en güzel cevap orada
:rules:
Yeni evli iki çift gerdek gecesi sevişmek için hazırlanırken kadın birden eşine
-Yapamayacağım, der.
Eşi sebebini sorduğunda
-Bu papağan bana bakarken rahat davranamıyorum, yanıtını verir. Bunun üzerine adam papağana doğru yönelir. Papağana
- Şimdi arkanı dön. Eğer bizim tarafa dönecek olursan senin ***** ....., der.
Bunun üzerine papağan arkasını döner. Karı kocanın işi biter, sabah olur. Papağanın arkası hala dönüktür. Çift ise balayına gitmek için
valizlerini toplamaya başlarlar. Fakat son bir parça valize sığmamaktadır. İçeride şu diyalog geçer:
- "İttir ittir..."
- "Olmuyor ittiriyorum."
- "Biraz daha zorla, girdi girecek."
- "Dayanamayacağım, gücüm kalmadı."
- "Ha gayret, sık dişini, az kaldı giriyor."
- "Yok bu böyle olmayacak.Ben en iyisi gardolabın üstüne çıkıp oradan atlayiim, belki o zaman girer."
Bunun üzerine papağan arkasını dönerek
- "Valla diil anamı, sülalemi ........ bu pozisyon kaçmaz..."
Aslında bir sinir harbi içinde olmamız gerekirken nasıl bu kadar rahat olabileceğimi sormayı aklından geçiriyor olabilirsin. Bak abi basit bir şey söyleyeceğim. Bundan bir sene önce bizim bu fabrikaları kurmak için mesela 1 milyon Tl lazımken. şimdi şartlarda, yani ekonomik olarak bu fabrikayı kurmak için en az 5 milyon TL lazım. Şimdi fabrikanın sahibi bunu biliyorken, yeniden fabrika kurmaya da kimse cesaret edemeyeceğine göre, piyasada olan işleri gene bu fabrikalar ve onların istediği fiyattan yapacaklar. Dolayısıyla enflasyondan kaynaklanan büyüme devam edecek. O yüzden ben dert etmiyorum. He dersen ki zaman.
O da bizde bol be abicim. Emekli edecekler bizi. Biz bekleriz tekkeyi. Meselenin özünde yeni gelenler yani son 2-3 ayda borsa yükseliyor diye gelenler ne zaman paralarından vazgeçerler. :yes::one: