Pardon 3 3 5 flatin c dalgası bariz beşli..
2020 sonu 2021 başları arasını kastediyorum.
Printable View
Sn Başkara,
Ben bu flat bakışa pek katılmıyorum, o yüzden de gündeme geldiğinde TÜFE bazlı grafik ekliyorum.
Esasen bu flatta almaşıklığa gelene kadar başka problemler var, zaten almaşıklık bir kural değil, olmaya da bilir, mesela flattan sonra flat gelme ihtimali %70 lerde, zigzagtan sonra flat olma ihtimali yani almaşıklık ihtimali %85, o sonraki mesele de, bir kere flat C impulse ve 4 ncü dalga 1 i örtüyor ve herkes buna tamam diyor???
Döviz sepet bazlı baktığımızda, bir kere 4 ün 1 i örtmesi sorununu da geçtim, ana yapıda başka bir sorun var, flatın B dalgası yukarıdan ne kadar fark attıysa, aynı mesafede A nın altına gitme eğilimindedir. Onu bakın dikdörtgenle işaretliyorum.
Sonra 1 nci dalganın boyunu 2 ye ekledim, olsa olsa uzatan 1 li itki olur bu, öyle görünüyor, 4 ün 1 i örtmesini de şöyle (şekilde) aşarsak, hala aşağıya görünüyor, ama önce bir flat daha çizmeli (son kısım) ve ardından son düşüş 5 dalgası gelmeli..
4 ün 1 i örtmesi meselesi üçgen bir 4 le de aşılabilir, ama o da hala son 5 li gelmedi anlamına gelir.
Bence bu ana yapı flat değil, sanki ED in ED5 gibi zirvedeki yapı ve düşüş de zigzag gibi, zigzag A ED şeklinde, zigzag hedefi mesafece aynı, yani daha düşmeli diyor.
Yani başka türlü bakamıyorum. YTD
https://i.hizliresim.com/7vkerrf.PNG
https://www.tradingview.com/x/q0ZgRpbM/
Valla hocam dikkatimi buna çektiğiniz için teşekkür ederim. Bence yukarıdaki gibi. Orta kanal da gayet tutarlı çalışmış. Kritik yerleri göstermiş.
4 1'i örtüyor diyorsunuz ama, birinci dalga ilerleyen diyagonale bakın birinci ve beşinci dalgalar üçer dalgaladan oluşuyor. Örttü örtmedi üçer dalga beşer dalga bence ikincil. Bir fiyat akımı oluşuyor mu? Evet.
O halde trend izleme kriterlerine göre takip et. Bu kadar..
Not: 3'ün i ve ii'si dediğiniz yerler dolar bazlıda tutarsız, ii i'yi geçiyor.
https://www.tradingview.com/x/XR2idNNR/
Dördüncü dalga yakın çekim. Bence gayet nizami bir hızlı yassıya benziyor. A ve B üçer dalga bariz.
Hızlı yassılardan sonra trend yönünde sert hareketler olur..
4 1'i örtüyor diyorsunuz ama, birinci dalga ilerleyen diyagonale bakın birinci ve beşinci dalgalar üçer dalgaladan oluşuyor. Örttü örtmedi üçer dalga beşer dalga bence ikincil. Bir fiyat akımı oluşuyor mu? Evet.
Diyagonallerde örter, itkilerde örtemez, bu bir temel kural.
O halde trend izleme kriterlerine göre takip et. Bu kadar..
Trend izleme kriterlerini tanımlamak lazım.
Not: 3'ün i ve ii'si dediğiniz yerler dolar bazlıda tutarsız, ii i'yi geçiyor.
Son gönderdiğim grafiğe bir daha bakın.
Dördüncü dalga yakın çekim. Bence gayet nizami bir hızlı yassıya benziyor. A ve B üçer dalga bariz.
A ve B nin alt sayımlarına bir daha bakın, farklı alternatifler var.
---------------------------------
Genel olarak evet sanki burasının henüz bitmediği bence daha ağırlıklı, 1 in boyuna bakın, 3 ün boyuna, 4 ün boyu, 5 nereye gitti...
Ama asıl problem, bu bir rasyo, dolar önceki yıllarda baskılanmış durumda, yani dolar baskılanmasaydı muhtemelen şimdiye bu yapı çoktan bitmiş bir görünüme kavuşacaktı, dipten kalkma formları çizecekti, dolar baskılanıp faizler inadına düşürülmeseydi geçmiş yıllarda bu sefer de bankacılık endeksi bu kadar düşmeyecekti, bu da bir paradoks yaratıyor.
Bazı yataylar geçilmeden bu soruların cevabını bilemeyeceğiz.
"Strict" kuralları bence boşverelim, deliş deşik edilmeyen kural kalmadı! 4 1'i biraz örtsün ne var !
Sizin grafta ağustos 2017 ile mart 2020 arasına beşlik yapı etiketlemişsiniz. İkinci dalga 8 hafta sürmüş, dördüncü dalga 65-70 hafta civarı. Net söylüyorum, OLMAZ! Böyle dengesiz bir yapı elliott aleminde yoktur. yapana hiçbir şey katmaz, kazanıp kaybetmek tesadüfidir. Mohikan'ın grafiklerinde de gördüm.
Kanal rehber ilkesi öyle kolay vazgeçilecek bir ilke değildir.
Hızlı yassı alternatifi ve beşin aşağı devam edeceği fena görüş değil. Nasıl olacak bakalım. Eğer böyle olursa 2022 sonlarına kadar izdırap devam eder gibi görünüyor. Düşe kalka çok süre alır..
https://www.tradingview.com/x/SRBERH8L/
Bu da trendin fib uzatması. Üçüncü dalga birincinin yüzde 61'i kadar. Dördüncü dalga yüzde 61 ile 38 arasında gitmiş gelmiş.
Üç en kısa kalamayacak hesabı, beşinci dalga üçün yüzde 61'i olursa hedef 110 civarları!
Ben bu grafiği neden farketmedim daha önce, dördüncü dalgadaki sınırların mükemmelliğine bak!!
Sn Başkara,
Bir iletişim problemi yaşıyoruz.
Flat sayım benim sayımım değil, bütün piyasanın yaygın olarak kabul ettiği sayım.
Ben o sayıma benzeterek XU100 ün Döviz Sepeti bazındaki halini etiketledim, bence düşüş daha çok zigzag olmalı gibi de dedim.
Kurallar önemli çünkü sayım kurallara dayanıyor, sayabilmek için kurallar gerekli, başka birisi de bu seferlik 3 en kısa oluversin der, başka birisi de bu seferlik 3 kendi içinde itki değil de ED oluversin nasıl olsa o da motive dalga der, çıkamayız işin içinden..
4 ncü dalga zamanca, 2 nci dalgaya göre oldukça genişleyebilir, özellikle kompleks ise, misal flat+flat+üçgense, ya da genişleyen bir üçgense...
Örnek vereyim, bakın bu orijinal etiketleri;
https://i.hizliresim.com/21hhmy8.PNG