kama mama hıkaye cuma ya dek testere surer sonra yukarı ben sunu anladım seçim e dek ortam güzel olmalı yani endeks 7500 ytd
Printable View
sabah dedim 1 ay once bazı hisseleri alan su an zararda yani 1 aydır borsa limoni yeni bir heman ya da voltran gelebuler ytd :)
abi n güzel dunya borsaya once halka arzlar ile yatırımcı cekildi sonra yukselisle ... o halka arzcılar yavas yavas borsa buyusune kapıldı ve simdi hisse aldılar gerci genelde alanı SASA :)
KKM kuralını ek opsiyon vs satarak kırmak yasaklanmış.
SPOT, 2 gündür masanın kaybedeni İs Yatırım,
https://i.hizliresim.com/31lk6aa.PNG
Fona yüksek talep oldu diye fiyatı yükselmez veya tersi düşmez.
Siz fon alım talimatı verince paranız fonun elindeki ürünlerin yüzdesini göre dağılım yaparak alınır ve bunun için 2 gün beklersiniz.
Tersi durumda kar yazdınız. Satış verince size ayrılan yüzde dağılımli kağıtlar satılır ve paranız verilir. Bu durum dada beklemeniz gerekir.
Fon cebinden para çıkartıp vermez. Fon kendisi risk almaz. Riski alan sizsiniz. Yani fon yöneticileri başarılı olmak için sizin adınıza risk alır.
Riske göre başarılı veya başarısız fon olur.
Borsa tepetaklak iner mesela yüzde 80 düşer fon yüzde 70 düşer. Bu başarılı fon olur.
Bir de üstüne prim alır. Yani borsa düşüşten bile Short olmadan başarılı fon olmak mümkündür.
FON yönetim giderleri belli şeylerdir. Yazılı çizili imzalı şeylerdir. Yönetici prim alacak ise bu önceden oraya yazılmıştır.
Pala şubat vadeye lönklerini taşıyor diye düşünüyorum, herif yüzyılın rallisine imza attı 2022 yılında, nerden nereye
2bin500yüzlük endekis 6bin oldu.
Millet alıştı ralliye ve fışkırtmaya, go go tar tar
Akşam pazarı olsada biraz mal alsak keşke ama vermezler kene gibi yapışmışlar silkelenmiyor :he: