her türlü karşılıksız servet aktarımı vergiye tabidir.. beyan etmen gerekir.. etmezsen incelemede ortaya çıkarsa öperler :)
siz bence önce iyice araştırın bu vergi konularını..
Printable View
Bence eurobond ve/veya hisse senedi vb virman yapmamak lazım eşler üzerine. Vergiden kaçma amacı olduğu net belli olur ve er ya da geç maliye yakalar ve vergilendirir diye düşünüyorum. Onun yerine eşinize nakiti elden verip hesabına kendi yatırmasını sonrasında hisse, eurobond vs onun alım yapması daha doğru olur.
Benim eşim devlet memuru olduğu için biz ekstra dikkat ediyoruz.
Anladığım kadarıyla kupon geliri beyanname limitini aşan bir durumda eldeki mevcut EB'lar eşe vergisiz devredilebilir mi konu. Benim de bildiğim kadarıyla vergisiz bir devir yöntemi yok.
2021 yılı için kupon ödemeleri hesaba yattı ve beyanname sınırını aştıysa yapacak bir şey yok, bu saatten sonra geriye dönük bir işlem anlamsız olacaktır.
Önümüzdeki yıllar için konuşuyorsak vergi çıkmasın maksadıyla - bir alternatif yönetm olarak - portföydeki EB'ların bir kısmı satılır, eşin hesabından tekrar alınır. Elbette al-sat makası ve vadesinden önce EB satıldığı için TK bazında gelir elde edilmesi dolayısıyla yine bir vergi çıkacaktır. Artık virman mı yoksa al-sat mı uygun ona kişi karar verebilir.
Bu arada EB'ların alış-satış kar ve zararlarının TL ile vergiye tabi tutulması da ne kadar saçma bir uygulamadır. USD / EUR bazında kar ettiysem vergisini ödeyeyim de USD bazlı karın TL vergisi mi olur? :(
Ben hep eurobond fonu alırdım ilk kez biraz portföyü eurobond sabit gelirine dağıtmak istedim ancak alacak Bond bulamıyorum isbank dan,ne süre ile yenileniyor bondlar söyleyebilir misiniz, alma zamanını nasıl takip etmek gerekiyor
https://m.youtube.com/watch?v=y1wEq5...ature=youtu.be
Vergi konusu eurobond hakknda
1) bi ivazsız intikal tutturdunuz gitti. Borç verebilirsiniz ya da borç alabilirsiniz.Annenizden ,eşinizden,babanızdan.İlla ben eşime bila bedel para pul aktarıyorum diye beyanda bulunmanıza gerek yok. Borç verebilirsiniz.
TR de kaç kere ivassız intikalden kaynaklı vergi ödeyen duydunuz Allaşkına.
2) Halihazırda olan hesaba eşinizi ortak edemezsiniz.Yeni ve ortak bir hesap açıp oraya aktarmanız gerekir.
3) bu arada Eurobondları virman ettiğinizde olay bir satış işlemi olarak kabul edilecektir mantıken.