Originally Posted by
ressam
Direkt genelleme yapmaktansa ; Halen çalışmak zorunda olan, iş yeri merkezde , çocukları okuyanlar elbette kent merkezinde oturmalı. Daha sakin, daire sayısı ve kat sayısı az olan binalar tercih edilebilir.
Ama benim gibi emekliler için dediğiniz gibi, müstakil kent merkezine yakın ama ayak altı olmayan yerler tercih edilir. Ama ben artık bu fikrimden de vazgeçtim. Ülkeye doldurulan mülteciler nedeniyle , kırsal ( dağınık müstakiller ) da yaşam çok riskli. Her gün onlarca olay oluyor. Basına yansımıyor. Herkesin altında araç, bagajda pompalı deli dana gibi av peşinde dolaşıyorlar.
Özellikle müstakillerde yaşayanların kapılarını bir bahane ile çalarak analiz ediyorlar, keşif yapıyorlar. Sonra gözlerine kestirdiklerini soyuyorlar ve engel olanı yok ediyorlar. Bu nedenle köy içini tercih ederim. Müstakil bahçelerde birbirinden uzak yeni yerleşim yerlerinde koruman olacak ( korumaya da güvenemem ya ) , silahlanacaksın vb. Resmen meşakkatli bir yaşam olur. Onun yerine hastaneye, markete yakın kentin dış çeperinden bakıyorum.