Değerli Arkadaşlar;
Bir kez daha altını çiziyorum. İdare mahkemeleri başvurusu yanında, hissedar sahiplerinin yine yasal bir hakkı daha var.
Bir hissedar olarak,
Yatırımcı İlişkileri
Nihan Sena HERTAŞ - Müdür
Tel: +90 212 449 60 30
Faks: +90 212 677 08 92
Faks: +90 212 677 01 82
E-mail:
nshertas@hurriyet.com.tr
Adreslerinden, sözlü değil yazılı olarak;
HURRİYET Yönetim Kurulu'na iletilmek üzere Hürriyet Yatırımcı İlişkilerine başvuru yapalım. (Ben yaptım)
Bu başvuruda, Hürriyet Yönetim Kurulu'nun, gerekli gördüğü miktar kadar Şirket Paylarını Geri Alım programı kararı almasını talep edelim. Alınacak bu kararın hem Demirören Medya, hem küçük yatırımcılar, hem de global güçler tarafından ekonomik saldırı altındaki borsamıza destek ve güven getireceği belirtilmelidir.
SPK Muafiyet Kararı sonrasında, HURGZ'e hisselerine olan güvenin sarsılması ve kaybolmasıyla 1.39'dab 1.10'a inerek yatırımcısına zarar ettirmiştir.
Bizim gibi hissedarların tüm zararı toplamını 23 ise, Hisseyi o günkü kurla 1.61 TL, bugünkü kur üzerinden 2.20'den satın alan Demirören'in zararı daha fazla, 77'dir. Kaldı ki Demirören'in bugünkü kurla maliyeti olan 2.20'ye gelmesi için fiyatın %100 yükselmesi lazım ki aldığı fiyata gelsin. Bu örnekteki meramım, hissenin değer düşüklüğü Demirören'in de işine gelmez. Kim sahip olduğu şirketin değerinin düşmesini ister ki (hemen duyar gibi oluyorum, düşükten toplamak isteyenler), hele bu hisseler Ziraat Bankasına alınan krediler karşılığında rehin/ipotek/teminat olarak verilmişse.
Demirören Medya, Doğan Medya'yı Hürriyet için satın almamıştır. Hürriyet'in değeri DGZTE'den daha düşük değildir, öyle olsaydı Demirören, DGZTE için 138.3 Milyon DOLAR öderken, HURGZ için 155 Milyon Dolar ödemezdi. Bu satış esnasında Hürriyet haricinde 7 Medya şirketi daha olmak üzere toplam 8 tane şirket hep beraber satın alınmış, 916 Milyon DOLAR ödenmiştir.
Yine satın alma günkü kur üzerinde bu toptan satın almanın TL bedeli 4.08 MİLYAR TL iken, şu anda bu tutar TAM 5.6 MİLYAR TL'ye ulaşmıştır. Artan kur maliyeti 1.5 MİLYAR TL'dir. Bu Demirören'in satın aldığı medya varlıklarının TL bazında 1.5 Milyar TL daha maliyetinin arttığı anlamına gelmektedir.
Biz Hürriyet açısından bakalım. Hürriyet'in Demirören'e satın alma maliyeti o günkü kur üzerinden 691.0 MİLYON TL iken, bugünkü Kurdan 947 Milyon TL'dir. Yani tek başına kur artışından Hurriyetin TL bazında maliyeti 256.2 MİLYON TL artarken, muafiyet başvurusu öncesi 1.60 TL ve üzeri fiyatlarda seyreden Hisse fiyatları, 1.10 TL'lere inerek hem satın alana bir menfaat sağlamadığı gibi, bizim gibi diğer hissedarlarına borsa fiyatıyla maddi kayıplar getirmiştir.
SONUÇ OLARAK, başta bahsettiğim gibi, açıklamaya çalıştığım nedenlerle HURRİYET Yönetim Kurulu'nun ivedi olarak karar alıp, ŞİRKET GERİ ALIM PROGRAMI KARARI alması elzem bir durum arzetmektedir. Bunun için, yasal hakkımız olanı yaparak, yönetimi harekete geçirmek için Yatırımcı ilişkilerine yazılı başvuru yapmamız gerekmektedir.
Gün sızlanma günü değil, yasal ve hukuki şartlar dahilinde hak arama günüdür.
Saygı göstermeyen, saygı bulamaz, biz de hakkımızı ararken saygılı olalim ki, haklıyken haksız duruma düşmeyelim.