Originally Posted by
Cautionary
Büyük düşüş öncesi zaten portföyümde olanlar: aksa, Arçelik, deva, Doğtaşkelebek, Petkim, Toaso, ttrak, uluun
Son düşüşte kademe kademe aldıklarım: konfurt, kordsa, tavhl, Tüpraş,
85 bin civarlarında, yani borsa dip yaptığında aldığım ve oran olarak miktarları çok az olanlar: Aselsan, çimsa, doas, klimasan, şişe, tekfen
Pegasus ayrı bir paragraf hak ediyor tabii ki...geçen yıl kurumlar 20 tl hedef verirken, ben burada ölüsü 50 eder dedim ve almaya başladım...ortalama maliyetim 30 civarıydı...sonra herkes Pegasus u keşfetti ve 100-120 arası hedefler verildi...ben de ortalama 65 civarı sattım hisselerimi...daha sonra yukarı giderken kısa stoplu trade lerim oldu...kaza sonrası da 70 civarları trade lerim oldu...trade işinden nette kar zararım yoktur.
60 tl altında da kademe kademe almaya başladım..yaklaşık her %5 düşüşte alım yaptım...en son 25 tl altında bile alımım oldu..düşüş tahminimden fazla olduğundan biraz fazla almış da oldum. Ama max hisse/portföy oranı olan %25 i geçmedim...aslında bu oran daha küçük hisseler için %20 ama, çok güvendiğim ve endeks50 hisseleri için %25 e kadar esneyebiliyorum...zaten hisse fiyatı hızlıca yarıya indiği için, oransal olarak portföydeki ağırlığı hızlıca düşmüştü.