Tam olarak benim seviyemi ifade etmişsin başkanım.
Köpeklerime almanca.
Kadınlarıma İtalyanca.
Yokarısı ile işim olunca Arapça:)
Adamlarıma ise Türkçe hitap ederim.
Printable View
Sosyete pazarında siyahi afrikalı gelmiş bir şeyler satıyor, bana
-N'aber abi?
dedi, satış yapacak kadar güzel Türkçe konuşabiliyor.
Ömrüm boyunca bu şekilde bırak İngilizce'yi, Türkçe konuşabilmem mümkün değil.
Bu işler de bir yetenek veya Allah vergisi.
Bana your language is so bookish dedi bir yabancı arkadaşım. Çok takmıyorum, yanlış anlaşılma korkusu da olabilir.
bu lisan konusunda en takık millet fransızlar. ana dili gibi ingilizce bilse bile , gene fransızca konuşur. sokakta adres sor ingilizce, sana fransızca yanıt verir bir de burunları havalarda. haa paris'in gece hayatı süper orası ayrı. tabii kalkıp da absürd uç fantazilerin acayip işlerin döndüğü yerleri de var da orası dibin dibi. dediğim normal gece hayatı kaliteli paris'in . bordeaux da iyi mesela gece hayatı. lyon , strasbourg da öyle . gece klüplerinde çalışanlar daha normal illa fransızca diye diretmiyorlar . fakat normal bir restauranta cafeye git böyle burnu bi karış havada garsonlar. bildiği halde ingilizce konuşmaz sinir eder.
En iyi dil öğrenme şekli tekerleme, şarkı, şiir vs kalıplar ile öğrenmek olabilir.
Bu arada eskiden güzel bir tekelleme vardı.
"Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğü"
Bir de aklımda
"Türkiye Cumhuriyet Futbol Takımı Sovyetlere Gol Attı" kalmış, geçenlerde baktım değişmiş isimler.
Terzi kendi söküğünü dikemez derler.
Üstünkötü yapsa, adamın terziliği kötü derler, çok iyi yapıp belli etmemek de çok uğraştırıcı olur, kararsız kalıyor muhtemelen.
Müşteriye ne istiyor ise ona göre iş yapmak mümkün.
Güzel söz var
"Derler, derler, yapmasan da yaptı derler"
Paris kadar abartılmış balon bir şehir görmedim domuz kadar fareler cirit atıyor zenciler gündüz vakti metrolara işiyor zaten şehirde Fransız yok Asya ve zenci
Ağirlikli bir yer. Gece hayatı iyi yani de. O kadar. Bence özellikle gidilecek bir yer değil mecburen gidince de uzakta kalıyorum merkeze takılmıyorum artık. Arkadaşın şatosu var. Bekçi kulübesine bana verir hep sagolsun.
Korona çıkınca dedim ki bu virüs paris e geldiği anda Avrupa patlar ve harbi öyle oldu avrupanin pislik yumağı paris...