Bu Yasalarla, kaygı bozukluğun varsa bu ülkede yaşamak epey zor gelebilir....
Herşey bir savcının yorumuna bağlı sanki....
Printable View
Bu Yasalarla, kaygı bozukluğun varsa bu ülkede yaşamak epey zor gelebilir....
Herşey bir savcının yorumuna bağlı sanki....
Benzin, motorin ve LPG'ye ÖTV zammı resmen geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) dün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidildiğini duyurmuştu. Herhangi bir değişiklik de yapılmamasıyla zamlı fiyatlar resmen yansımış oldu. Yeni düzenlemeye göre benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL, LPG'ye ise 97 kuruş zam yapıldı
Görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında iptal edilen diploması nedeniyle "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası ve "siyasi yasak" talebiyle iddianame düzenlendi. İddianamede sonuç olarak; İstanbul Üniversitesi'ne Ekrem İmamoğlu tarafından yatay geçiş sırasında ibraz edilen belgelerin University College of Northern Cyprus'a ait bir tanıtım broşürü ve bir adet transkrip olduğu belirtildi. Bu nedenle İmamoğlu'nun Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin öğrencisi olmadığı anlaşıldığı halde, İstanbul Üniversitesi yetkililerinin yatay geçiş sırasında öğrenci kütük defterine Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olarak kaydettiği belirtildi.
Savcılığın iddiasına göre, İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi'ne yatay geçiş yaparken Doğu Akdeniz Üniversitesi ("DAÜ") öğrencisi gibi gösterilerek kayıt yaptırdı. Ancak dosyada yer alan belgelerin University College of Northern Cyprus (UCNC) adlı, YÖK tarafından tanınmayan bir kuruma ait bir broşür ve transkriptten ibaret olduğu belirtildi. DAÜ öğrencisi olmayan İmamoğlu'nun, İstanbul Üniversitesi kütük defterine hileli şekilde DAÜ öğrencisi gibi kaydedildiği ifade edildi.
İmamoğlu nu CB aday olması çok zor görülmüyor mu?
İtiraz için İlk kademe mahkeme süreci, istinaf, yargıtay 5-10 yıl sürebilir...
Hukumetten özür ve teşekkür amacı ile yazıyor ve paylaşıyorum.
Bütçeye yük getireceğini bile bile
( 80 Bin Gayme)
emeklimize mağdur etmedi ve maaşlara 2 kuruş ekleyerek ,emeklimizin biraz olsun nefes almasına sağladı.
Pis muhalif kanallarda aşağıdaki başlıkları atmışlar.
İktidar elini korkak alıştırmadı... Emekliye 2 kuruş daha zam yapıldı (!)
Emekliye 2 kuruşluk dev zammın (!) maliyeti belli oldu! Bu kadar zahmet vermeseydik
Bence esas sorun kök mayışı 8-10 bin olup artık en düşüğü ne ise , bunlarin hiç bir şey yapmadan prim ödeyerek 16 880 mayışı hak ederek alanlarla eşit parayı kapmalari..
Insanın en çok Adalet eksikliği canını sıkar yokluk ve varlık eşit hak ölçüsünde paylaşılmali , tabii SGK yi yanlış yatırımlarla ve düşük cezalarla işveren ve büyük sermayeye ezelden beri peşkeş çekenlerin hesabı yapılmalı ve soyundan sülalesinden mal varlığı anlamında tahsil edilmelidir, donlari dahi alınmalıdır. Ama. hemen herkes müteselsilen bu suça ortak olduğundan bu asla olmaz
Ama olabilse bu insanın biraz olsun yüreğine su serper ..
Önemli not : donlari alındıktan sonra katran ve tüye bulayıp eşşeğe ters pindirip şehir turu arttırılmalıdır. :evil:
Ben diploma yırtma olayına karşıyım o yirttigi Boğaziçi Üniversitesi diploması ile dünyanın pek çok ülkesinde iş bulur ve çalışır , accredite bir okuldur , protesto için başka bir yol bulmalıdır , son derece yanlış bir protesto.
Ancak gözaltına alınması yanlış bence madem diplomasina değer vermiyor o zaman Üniversite 5 yıl süreyle diplomasını tasdik etmesin askıya alsın.Arkadasin.
Şimdi diplomasını alanları aşşagilama anlamına da gelebilecek bu tutum cahillik değilse ahmaklıktan başka bir şey değildir.