Originally Posted by
enki
Kısaca fikirlerimi söyliyeyim..globalde fazla para sağdan soldan tepiyor..bu tepme noktalarından biride coinler..QT'ler dolayısıyla para azalacaksa, yada bir şok durumunda ABD bonoları dolayısıyla dolar güvenli liman olacaksa, bana göre bu coin piyasalarında satış kaçınılmazdır..şimdilik böyle bir durum yok tabiki..
Ancak aşağıdaki yazıyı yazalı 10 gün felan oluyor, şu sıralar esas sıkıntı bu bence:
Dünde ABD hazine bakanı bilindiği gibi şöyle dedi:
Yani kısaca bu coin hesaplarına kim girdi kim çıktı bilecekler..başıboş bırakmayacaklar..
Sanırım esas sıkıntı bu..yok Güney Kore yasaklıyacakmış, yok bir Alman yetkili şöyle şöyle demiş, yan unsurlar bunlar..Çin'in yasaklama niyeti ise bence esasen ABD ile bir sürtüşme başlarsa doların dışarı kaçmaması için tedbir almak..
Neyse ben kısaca bu coinlerin sıfırlayacağını düşünmüyorum ama bir çeki düzen getirecekleride kesin..zaten bugünlerde düşüşlerin sebebide bu..
Ha bu işler bittikten sonra yükselir mi, yükselebilir ama bu süreçte sağa sola savrulmanın, elde avuçtakinden olmanın bir anlamı yok bence..zaten hedge fonlar bu piyasada yeterince cirit atıyorlar..
Neyse hayırlısı olsun ve gönlünüze göre olsun diyelim..benimki sadece bilgilendirme amaçlıdır..YTD..