bunların bilgisini vermem çok zor, elimde tahminen 250 bin adet resim var, 2005 yılından bu zamana kadar biriktiriyorum.
Bunları toparlamak bile çok uğraştırıcı, çoğu link ya bozuk oluyor, ya resim ufak oluyor, ya da formatı buraya göndermeye uygun olmuyor.
Çoğu için bilgi bulmak için internette bolca vakit harcamam gerekiyor. Bunu bir ara yapmayı düşünmüştüm ama
başa çıkamayacağım için vazgeçtim. Ortalama her gün 25 adet resim gönderiyorum ve her resim için yapım tekniği, yılı vs
bilgilerini aramak benim için fazlasıyla uğraştırıcı. Bir çok resmin ismini bile bilmiyorum, önce ismini bulmak sonra da bilgiye ulaşmak
pek kolay gelmiyor. İnternette bunları topladığım siteler isimleri 55555161.jpg gibi rastgele isimler vermişler, bu bilgi ile ressamın
eserine ulaşmak da pek olası değil.
Bir site 50 resim yayınlarken, diğeri 70 tane yayınlıyor, bunları karşılaştırıp, temizlemek, benzerleri ayıklama, isimlere bakmak,
formatının uygunluğunu kontrol etmek, değil ise bunu jpg gibi bir şeye çevirmek vs derken epey vakit alıyor.
Sonuç olarak karışık serilerin neredeyse hepsinin resimlerinde yapanın adı ve resmin adı bulunuyor;
isteyenler bundan faydalanarak kendi bilgisini kendisi araştırabilir.
Bugün gönderdiklerimin bir kısmı Wassily Kandinsky'e aittir.
İyi günler dilerim...