Originally Posted by
carrah
biraz bombayı bıraktı kaçtı gibi olmuş kusura bakmayın.. Sorulara kabaca cevap vereyim, devlet rakamlar konusunda hep doğruyu söyledi ... Ilk kesin vaka ilk olum tesbit edildiğinde! Hemen aciklandi..bundan sonra da söylemezler bence ... Bu virüsü başa gelene kadar herkes kucumsedi ,devlet de oyle,ben de dahil.. Tamam çoğu hasta normal grip gibi hatta hiçbir şikayeti olmadan iyilesiyormus, ama biz onları hiç görmüyoruz , bize zaten şikayeti olan durumu gorece agir olan insanlar geliyor.. çoğu merkezde sadece zatürree olan hastalara tanı koyuluyor , ayaktan başvurana zatürre yoksa genelde ,test vs yapılmıyor..evde izole olmalari önerileri ile taburcu ediliyor.. Test yaptırmanın bu saatten sonra bence kimseye bı faydasi yok , o yüzden özel hastane vs kosup arayıp , gezmek bence yapılacak en son şey.. En iyisi izolasyon kurallarına uyup evde kalmak, hastalığı tasiyormus gibi önlem almak ve eşi dostu yakınları korumak. Sağlık camiasından da sürekli herkes test edilip ,evine öyle gitmek istiyor ama , şikayetler iyice oturmadan test negatif geliyor , negatif gelince 48 saat sonra doğrulamak lazım vs gibi nedenlerden test anlamsizlasiyor. Bence şu anda yapılması gereken sokağa çıkma yasağı ilan edip ,ağır hastaları 112 aracılığıyla hastaneye getirmektir... Onun dışındaki her öksürük ateş kendini covid kabul edip ,evden çıkmadan izolasyonu sağlayıp iyileşmeyi beklemelidir...
Devlet bence elestirilecekse , umre konusunda eleştirilebilir, umre olayı tam bir faciadir... şimdilik benim gördüğüm kesin vakaların birçoğu malesef umreden gelen hastalardır.. Bu yazıları mevcut hükümete zerre sempatisi olmayan ,borsada 100.000 civarından üçte bir oranında hisse senedi pozisyon u olan biri olarak yazıyorum, (objektifligimi kaybediyorsam da pozumdan veya siyasi gorusumden değil olayın fazla içinde olduğumdan karamsarlığa dustugum icindir..)sadece sağlık açısından evde kalın, hastalığı ciddiye alın meselesine vurgu yapmak için yazdım... Devlet memuru olduğum ve bu konuda çok hassas günler olduğu için benden bu kadar..