Printable View
Ne bu kardeşim her gün zam mı olur?
Ben yazdım Sn Patrick Bateman, koşullar sabit kalmalı, homojenlik olmalı teknik analiz için. Enflasyon artarken adam cart diye faiz indirdi, geçmiş olsun eski trendin ortalamanın anlamı kalmadı, yeni koşullarda yeni trendler formasyonlar oluşmaya başladı...gibilerinden...
----------------------------------------------------
Sabaha kadar ekonomist, finansçı, bankacı neyim okudum, ruhum karardı zor uyudum...
Abiler, stagflasyon diyorlar, yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik, alım gücünün düşmesi, düştüğü halde fiyatların arz sıkıntısından dolayı artması...
Aslında dünya için öngörülüyor da, galiba Yellen bu olmasın diye faiz arttıracak, 2022 ortası diyorlar, o bunu yaparsa, biz kesin stagflasyona gireriz.
Muhtemelen kur krizinin bir evrede, üreticiyi vurması ile başlayabilir. İhracaat tamam da, bi yere kadar, artan enerji, ham madde, talep düşmesi ve kredi faizlerinin iyice kısalmasını kaldıramayacak. Misal sadece ihracaat yapılan kalemler değil, gübre içindeki kimyasaldan dolayı fiyatı zıbıttı, yem de öyle, tavuk yemi de, bir yerde tarımı ağır vuracak gibi de düşünmek lazım.
Şu 'Ekmek Teknesinde' en sonunda çıldıran berber gibi olacam...
dokunulmazlığınız var mı ?
benim yok, sizin varsa kusuruma bakmayın..
yurtdışı/ikinci vatandaşlığımda yok.
siyasi mikserin içine girip, köpük olmaya da niyetim yok.
yetki sahipleri müdehaleye cüret etmiyorsa, 19 yıldır da etmediyse, sorumluluk onlarındır..
devlet-halk ilişkisini koparmayı amaçlayan,
1917-20 propaganda pampletlerinin aynısını/güncelini tekrarlamaya gerek yok.
makam ≠ şahıs, devlet ≠ parti, halk kanuna/yasaya uyar, makama saygı gösterir.
üçü giderse film kopar.
benim duruşum budur.
İhraç ettiğin malın %90 ı ithal ettiğin ara mal ve hammaddeden geliyor ihracatın yükselmesi için katmadeğeri yüksek ürün üretip ihracat yapman gerek o da yok. e neymiş dış ticaret fazla verecekmiş dolar düşecekmiş beyin yok bunlarda ya
STK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En üst te yer alan videyo
https://www.google.com.tr/search?q=y...&client=safari
Doktor doğru söylüyorsun da, bulgur kömür belediyede kadro dağıtarak 'oy satın almayı' keşfettiler, dolayısıyla sistemi 'hack' etmeyi öğrendiler. Sistemi hack et, sonra devlet ol, kanun da benim, devlet de benim, sistem de benim, sensin ağam sensiiiin, durumu..
Kendileri bile söylüyorlar, bu gücün denetlenmesi lazım demeye başladılar, kaybedecekleri noktada gücün farkına vardılar. JEDİ gücü gibin oldu, gücü hisset :p