Silinen gönderiye istinaden..
Evet, herkesin gördüğü, görebildiği şeyler, belki internet çağının da etkisi bu...
Teşhis var, tespit var, ama çözüm yok.
Bence de Büyük Adam Yaklaşımı önemli, yüzyıllarca süren Hakanlık, Hanlık, Padişahlık idaresi genlerimize işlemiş, yadsınamaz.
Ama sorun lider kadar, temel doktrinle de alakalı.
Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle ters bunlar, kimdir bunlar diye bakıyorsunuz, evet FETÖ cüsü, İkinci Cumhuriyetçisi, DHKP lisi, Ermenisi, Kürtçüsü, liboşu... ne ararsanız var...
Sol mu bu yapı, sol gibi ama halkçı olmayan bir sol..daha çok liberal..
Atatürkçü mü? Zinhar değiller, hatta Atatürkçülükle en problemi olanlar...
Ne bunlar? Garip bir kanaldan, klikten besleniyorlar, kesinlikle Amerikancılar, NATO cular...
E napalım, biz de ABD NATO karşıtı değiliz sonuçta diyorsunuz, yok öyle değiller. Şamil'in yetiştirmesi var, bir kadın, Arnavut galiba, dengeci olmaya da karşı, dengecilere sektiriyor.
Aynı abla, mesela Karamollaoğlu'na da uzanıyor, muhtemelen Şamil' in kendisi bu, avatarı yani.
Kim bunlar? 15 Temmuz'da Büyükada'da toplantı halinde olan Ortadoğu uzmanı prof.lar kimse, bunlar da o...
Sağa da sola da etki ediyorlar. Bir çeşit ABD ci yapı.
İhvan projesinin tutmamasına hayıflanıyorlar, aynı eksende SP üzerinden yeni bir hareket geliştirmeye çalışıyorlar.
Abla, parfümünüz güzelmiş, buram buram Stratford kokuyor dedim, anında blokladı beni.
Yani Abdullah Gül'le Kılıçdaroğlu'nun, ikisinin de içinde olduğu bir anlayış.
Misal, İmamoğlu aday olacak diye akılları gitti bunların. Oradan, İmamoğlu başka bir klikten güç alıyora, ya İngiltere ye da Almanya, yordum, ama tam çözemedim, ya da kafa yormadım diyelim.
TSK' ya, ya da eski yol arkadaşlarına diyelim, tezkere geçmeyince meclisten operasyon çektiler, bunun için de AKP ye el verdiler. AKP de sırf Cumhuriyet Devrimlerinin intikamını almak için kabul etti, FETÖ yle işbirliği yaptı, nihayetinde FETÖ yle çatıştılar ve bu günlere geldik.
Şimdi kendilerine birebir uyumlu, İslamcı, liberal, Kürtçü bir siyasi ortam dizayn etmeye uğraşıyorlar, bu uğurda seçimi kaybetmeyi bile göze alıyorlar, yani alacaksak biz alalım, biz alamıyorsak bir Kemalist yapı alacağına, hiç alınmasın tercihi..
Çünkü Kemalizm demek, milli menfaat demek, bunu kendilerine en büyük tehdit addettiler.