:)))))))))))))
Klima gazıyla alakası yok ulla.
Yanıcı olmayan gaz basılır.
Hava basılır deyip geçelim. Allah muhafaza, bu işlerde dalga geçilmez.
Printable View
:)))))))))))))
Klima gazıyla alakası yok ulla.
Yanıcı olmayan gaz basılır.
Hava basılır deyip geçelim. Allah muhafaza, bu işlerde dalga geçilmez.
Geçen sene bu günler USD kuru 7.32, MB faizi %8.25 idi. Bu hesap ile bugün kur 7.92'nin altında olsaydı TL'de kalıp, faiz alanlar kazanacaktı ama olmadı kur 8.80'leri gördü. Şu an ise kur 8.62 , faiz ise %19 seviyesinde. Gelecek sene Ağustos'ta dolar 10.25 ve üstü olursa dolarcılar kazanır altında TL'ciler kazanır. Sizce ne olur?
https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/dashboard/990
Bu sitedeki oranlar üzerinden, grafikten Ağustos'un 3'ü ile 10'u arasından seçebildiğim oranları seçince 100bin tl ile 2011 Ağustos'ta başlattığım vadeli TL mevduatı 2020 Ağustos'ta 304bin tl oluyor. 19%'dan 1 sene daha ekleyince (2021 için) 362 bin tl oluyor para.
1 Ağustos'ta Dolar 1.71 imiş, şimdi 8.63. Tam 5 kat yapıyor. Tarihi geçen seneye (kur 7.30) alırsam 4.3 kat çıkıyor.
Yanlışım varsa düzeltin.
ytd
Ben yurtdışında gezmeyi çok severim ama bu aşı mevzusundan o derece kıllanıyorum ki kalan ömrümün tamamını sınırdan öbür tarafa tek adım geçmeden geçirmeye razıyım.
Bizim memleketimizde her şey var. Korumasını bilirsek Avrupa'dan da güzel dünyanın geri kalanından da :)
Çok geriye gittiniz. O kadarı anlamlı değil. Maksat bugünden yarını tahmin etmek. Yarın
- dolar 8.62 faiz %19 olursa Ağustos 2022'de USDTRY 10.25 üzeri
- dolar 8.80 faiz %19 olursa Ağustos 2022'de USDTRY 10.50 üzeri
- dolar 9.00 faiz %19 olursa Ağustos 2022'de USDTRY 10.75 üzeri
olması lazım ki dolarda kalmak mantıklı olsun. Ben eğer iktidar kredi veya para hacmi büyümesi veya faiz indirimi olmazsa bu değerleri gelecek sene için zor görüyorum. Lakin, bu dediklerimden birisi için piyasa sinyali alırsa dolar kısa vadede kendi yukarı atar diyorum. Mesela 12 Ağustos'ta RTE'ye rağmen faiz indirimi gelmez veya hatta yükseltilirse USD için sıkıntılı zamanlar başlar. Faiz indirimi gelirse, indirimin boyutuna göre yukarı yönlü sert hareketler olabilir
Bir de şu var aşıyı yaptırmış gibi yapıp da aşı pasaportunu alsam kim nereden bilecek? Eminim ki böyle yapan bir sürü insan vardır. Burası Türkiye her şeyin kolayı var. :)
samreit ve Patrick bey kararlarınıza saygı duymakla beraber aşı olmanın veya olmamanın risklerini düzgün şekilde değerlendirebildiğinize inanmıyorum. Çevremde bu şekilde insanlar var, bilimsel olmayan bir gözlem ile çoğunun kaygı bozukluğu, anksiyete ve güvensizlik sıkıntıları olan insanlar olduğunu gözlemliyorum.
Benim eşim de benzer durumda, ve çoğu zaman olası risklerin gerçekleşme ihtimalini gerçekten çok daha yüksekmiş gibi algıladığını gözlemliyorum. Örneğin, dünyada yılda toplam 13 kişi köpekbalığı saldırısı sonucu ölüyor. Türkiye'de bilinen vaka yok, her yıl en az 25 milyon insan denize giriyor 20 yıldan alsan 500M insan deniz girmiş 1 tane ölen yok. Ama o Ege'de yüzerken etrafı izliyor ki, köpekbalığı yüzgeci var mı acaba diye. Bu insanlara da saygı duymak gerek zira bana ne kadar saçma gelse de, eşim yüzerken hissettiği korku son derece gerçek.
Abi bu kadar çok mu korkuyorsun aşı olmaktan kah kah
Ben hastaneye yakın oturuyordum aşı olan deve kadar adamlar
bir eli omuzunda
kafa yere bakıyor
zannedersin mızrak yemiş
sorsan osmanlı torunu kah kahGT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.