tüsiad saydırıyor :he:
hey yavrum hey.
Printable View
tüsiad saydırıyor :he:
hey yavrum hey.
Kk kayseride konuşuyor salondakiler hep partili
Korkudan ne bürokrat ne teknokrat ne esnaf ne iş adamı var. Bu ülkeye yabancı gelir mi?
2001 krizinde sektör devletten umudunu kestiğinden tahtakaleden döviz temin etmişti,üstelik o zamandan bile çok kötü durumdayız,zaten bir dedikleri diğerine uymuyor,uçuyoruz,kıskanıyorlar,peşi kurtuluş savaşı veriyoruz,yastıkbank vs bu kriz bizi teğet geçecek,sanki yabancının güveni var ülkemize ve onları istemiyor piyasa,süre uzadıkça ülke devamlı girdabın derinliklerine inmeye devam ediyor.
Abdullah çiftçiyi ben çok severim.Genelde iktidara direk laf etmez hatta savunur gibi konuşur.Neyse geçen bir videosunda faiz düşürme konusunda global sermayeye ters düştüğümüzü söyledi.Bu savaşı normalde kazanamıyacağımızı söyledi. reisin bildiği bir şey varsa bir yerde anlaşması yapılmış bir para varsa iş değişebilir dedi.Ama bu savaşı devam ettirirsek ve o para da yoksa ne olur derseniz dedi ,ne olacak afrikada da ülkeler var insanlar önlerine yaprak bağlayıp geziyorlar onlara da bir şey olmuyor dedi güldü.Yani subliminal bir mesaj var orda da neyse.Benzetmeye on dakika falan güldüm.Hayır kurtuluş savaşı veriyoruz falan diyoruz da işi bilen hükümete antipatisi olmayan bir analist bile olacağı diyor işte.Bağlarız yaprakları önümüze gezeriz diyor.
Bence şöyle olacak tahminim. Böyle yaptılar yeşil sever stokcular kar ettirdiler baktılar bozmuyorlar kar almıyorlar dincinin hakkından dinci gelir diyip reel faiz e geçebilirler.
Stokcular kalpleri dimbirdaya hoplamaya başladığında işler stabillesir.
Ayrıca dolar 8 civarında da bunlar yastık yorgan dolap yatak içlerini doldurmuştu. Değişen bişey yok hallerinden memnunlar.
Aslında esas bomba su olurdu
ABD dolaşımdaki dolarları değiştirme kararı alsa yeni para şeklinde. Eskiler geçersiz dese.
Ben sana söylüyorum sen dinle fiziki yesilciler yataklarında ambulans bekler.