Çok çalışarak bilime fayda sağlayan, aziz sancar gibi bilim adamlarımızın ailesinin çok zengin olduğunu düşünmüyorum....
İdealist bilim adamlarının para tercihi 2. plandadır....
Çok çalışarak bilime fayda sağlayan, aziz sancar gibi bilim adamlarımızın ailesinin çok zengin olduğunu düşünmüyorum....
İdealist bilim adamlarının para tercihi 2. plandadır....
O başka mesele. Akademide, elit kesimin arasında yükselmeye çalışanlardan bahsediyorum ben.
Yoksa inşaat, arsa, emlak, otomobil vs al/sat kovalayabilenler farklı yoldan güzel yerlere geldiler ama onlarda da işte bir görgü, kalite, eğitim, fular eksikliği var.
Gider Nişantaşı'nda, Amsterdam'da da yaşar isterse parayı basıp ama çevresi her daim kendisine denk tiplerden oluşur. Parası olsa da aslında sınıf atlamış sayılmazlar pek.
Ne milyoner, milyarder adamlar var. Emlak zengini, bankada milyonlarca dolar ama oturup iki laf edemezsin sokakta görsen acıyıp cebine para sıkıştırırsın :oleyo:
Bu yukarıda bahsettiğim şeyi milyon dolarlar satın alamaz. Nesilden nesile yavaş yavaş oluşan bir kültürdür.
Arkadaşım vardı ünide bir tane babası aynı böyle okumamış müteahhit. Çocuğun altında bmw. Çalışmaya falan da ihtiyacı yok aslında. Bölüm de Türkiye şartlarında para eden bölümlerden birisi. Babası çok ısrar etmiş okusun diye. Sırf onun ısrarı ile girmiş.
10 senede bitirdi o okulu.
Sebebini biraz düşünün bakalım.
Pakistan'da likit döviz varlıklarının azlığı, ekran kuruyla fiziki kur arasındaki farkı açmış. Naylon değil, ithalat yapmak için gerçek dolar isteyenler %8 fazla ödüyorlarmış. Ne sıkıntılı ülkeler var arkadaş ya :-)
https://twitter.com/e507/status/1552...byF4VBIvwh4Q6A
Arkadaşlar garip olacak belki ama bu sayfadaki reklamlardan ben çok sıkıldım, her yeni sayfada tepeden sağdan soldan reklam fışkırıyor, devamlı reklam kapatıp duruyorum. Adblock da işlemiyor buraya, bunlardan kurtulmayı başarabilen var mı? Hiçbir forumda böyle bir saçmalık yaşamıyorum emek memek filan bir yere kadar, .okunu çıkarmanın da bir manası yok yani.