Hissede hacım yapıp yukarı alıyorlar . Yukarıdan satış haberleri veriyorlar. Ne zaman bitecek bunların satislari
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hissede hacım yapıp yukarı alıyorlar . Yukarıdan satış haberleri veriyorlar. Ne zaman bitecek bunların satislari
Bir gun piyangodan vs milyonlari vurursam, bitiricem satislarini onlarin. Ama yok iste maalesef.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Değerli kardeşlerim; Malumunuz Genpaz'ın adı Genart olarak kısa süre önce değişmişti.Bildiğiniz gibi eskiden Genpaz'ın elinde olan %18 Gentaş hissesini satmaya başlamışlardı.Bu satılanlar o hisseler ama elbet kendi hesaplarına alıyorlar.
Hala yeniden değerleme yapılmamış haliyle PD/DD 0,94 olan hisseyi gerçekte dışarıya satmaları düşünülebilir mi? Şirketin şu an piyasa değeri sadece 48 milyon USD.Siz gidin 100 milyon USD vereyim deyin kürekle peşinize düşerler.
Bunların oyunları bitmez.Adamlar iş yapacaklarına bütün gün sanki ky'yi nasıl kandırırız diye düşünüyorlar.
Ne yani patron sattı diye bizlerde mi satacagiz. Kendi adıma ilk fırsatta ilave alım yapacağım.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu*(EPDK),*elektrik fiyatlarına 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 2,89*zam*yapıldığını bildirdi.
Anadolu Ajansı
Ne kadarda can sıkıcı oldu. Patron biraz daha satta heyecan gelsin.
Derinlik paylasabilirmiyiz.
temettu haberi yok mu hala....allah allahhhhhhhhh
bozdur bozdur harca artık temettuyu,
olum elinizi cebinize atın beee..akrep mi var o cepte
Gözümüz aydın,
Temettü ve bedelsiz haberi göndermişler , 15,5 milyon tl bedelsiz ve temettü kararı çıkmış.
8800000 bedelsiz kalanı (6600000 net )temettü.
Yani % 8 bedelsiz , % 6 net temettü.
YK genel kurula bu şekilde teklif edecek.
Bence güzel bir oran...
31 mayısta temettü ödemesi ve bedelsiz işlemi gerçekleşecekmiş...
Kap haberi düştü...
bedelsizleri nakte çevirsene kardeş...bakkal tl istiyor
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/671947
Dağıtılacak kar payı da açıklandı bunda olumsuz olan nedir. Allah sizin belanızı versin adiler..
bu hisse az kar açıklar düşer düzenli temettü verir düşer , patronu satar düşer , bedelsiz verir düşer süper kar açıklar yine düşer , sanırım tek ihtimal kaldı o da zarar etmesi herhalde zarar edince yükselcek.
o ağzını düzelt
Temettü ödemeleri olduğu günlerde yine düşer. Beklentisi olani sürekli o an gelince....
Patron hisseyi ucuzlatiyor, millet neden alsın ve tasisinki. Temettü haberiyle direk tavana yapışması gereken hisse malesef birilerinin onayıyla düşüyor..
100 bin lot varsa 8000 lot bedelsiz
108 bin lotun olur
100 bin lot 6000 tl alırsın
Fiyat 1.71 olsa bedelsiz sonrası 1.51 civarı olur fiyatı..
Bu sene 31 milyon kar 110 milyon sermayeye karşı
2018 de yerli mala teşvik olayıyla 60 milyon kar getirse
Bir iki spekin dikkatini çekse
1.5 li fiyattan adam yukarı marjı temel olarak da teknik olarak da uygun görse..
Aşağı gitmesi için neden yok..
Çıkar çıkar
Endişe etmeyin
Bir de yılların birikimi..
Ytd
Kağıt sağlam...
Mesele şu;
Verilen temettü ve bedelsiz senet fiyatına göre iyi mi?
Faizler bu kadar yüksek olmasaydı mükemmel diyebilirdik.Ama faizler borsayı öldürüyor.Spekler yüksek faizlerden dolayı taşıma maliyetine katlanmak istemiyorlar.Normal olan da bu.
Burada esas olan şu; patronlar yıllardır karı daha az göstermek için yapmadık numara bırakmadılar.Kendi batık,özsermayesi eksiye geçmiş şirketlerini Gentaş'a istedikleri fiyata satıp şirketi finansal borçlara boğdular.Hem nakit gitti,hem de dünyanın faizi ödeniyor ve kar düşük geliyor.Yasal görünen ama gayri ahlaki olan bu haraketler ne yazık ki bizim ülkemizde normal karşılanıyor.
Sonuç olarak verilen temettü ve bedelsiz kötü değil.Ama senet fiyatının daha da yukarılara gitmesi için sebep de değil.
Her şeye rağmen pd ve fk oranları en iyilerden
Biraz akıllarını başlarına alsalar kar da uçar
borsadaki fiyatta
Bir de faizler ne olursa olsun borsacı borsadan başka bir şey düşünemez
Döviz bile almayan bir sürü insan var
Onun ezberi borsa
Ezberleri yıkmak da o kadar kolay değil sn behzat..
1000 lot için 80lot bedelsiz + 60 TL nakit toplamda burut 196 TL getirisi olacak. Oda 196/1710=%12
Toplamda 14 kademe eder. 1.71-0.14=1.57 ye denk gelir.
Birde dagitilmayan kar var.
2017 verilerine göre tüm beklentiler bitti. Burda kolay kolay ekmek yok. Pazartesi kartlar yeniden karilacak...
Hisseye gelen yatırımcıyı dağıtmak için yoğun çaba içine girildiği anlaşılıyor tahminlerinin üzerinde ilgi gördü galiba bir de yoğun bi algı operasyonu var Dikkat diyorum. Buradan eski uyutma taktiklerinin tutmadığı anlaşılıyor. Çok sayıda ky nın girmesi oyunu bozar üstelik bu girenler uzun vade beklemeyi de göze alıyorlar şimdilik endeksin bozulması işlerine geliyor Ancak çok sıkıştılar bu satış haberleri ondan yatırımcı çözülmüyor[emoji847] YTD
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir de yaptıkları adiliklerin yanlarına kalacağını sanıyorlar ancak herkes farkında aslında büyük risk alıyorlar yapılan işlemlerin zaman aşımı süresi TTK ya göre 10 yıl denetlenebilir bir bakmışsınız 4 koldan çökmüşler[emoji1][emoji1][emoji1] bu esnaf kafalı sonradan görmelere
Son 4 yıldır hisse üzerinde toplama operasyonu var, türlü bilanço oyunları gentaş İtaly, 4K gibi şirketleri kullanarak karı düşük göstermeye çalıştılar. 2015 öncesi net karın %40 dan fazla nakit temettü dağıtılırken, son 2 yıldır bu oran %25 e düşmüş durumda.
Tahminimce topmala operasyonunu tamamladıklarını düşünüyorum.
Bundan sonraki adım Genart’ın kalan hisselerinin tamamını satmak olacaktır. Tabiki satılan lotlaları yine patron toplayacaktır.
Ben genart’ın hisse satışı bitiği an, hissede hızlı bir yükseliş bekliyorum.
Yatas da 1.00 lirada uzun sure sürünmüştü.. yeni yatas bence gentas. Ytd. Benim hedefim 5.00 . Olmamasın icin de neden yok. Ytd.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gentaşın patronları tam bir şark kurnazı ve karı çeşitli çakallıklar ile kendilerine aktarmaktalar bir gün denetime tabi tutulduklarında ve kanıttırıldağa zaman yüzlerini görmek isterim.
Ha denetim olmaz ilahi adalet olur... veya bir deli çıkar kaybedecek bir şeyi olmayan belli mi olur...
hayırlısı..
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Bunlarda olan dalavere devam ettiği sürece yataşın y'si bile olamazlar. Yataş sermayesinin 1/10'u kadar kar ederken revizyona gitti şimdi sermayenin 1,5 katı kar ediyor. Bu da gentasin yıllık 165milyon kar etmesi demek . Sence o parayi göstere göstere bilançoya yansıtırlar mi? Yataş olabilmesi için bize böyle malzemeyle böyle tabloyla gelsinler. Çürük domatesleri elmas diye şirkete kakala kakala gelen karı huplet nereye kadar?
Değerli kardeşim;söylediklerinde tamamen haklısın. Şahsım 27 yıldır hergün her saniye borsadayım.Faizlerin %120 olduğu zamanlar da borsadaydım.Ancak o zamanlar aktif yatırımcı sayısı 3,3 milyon civarındaydı.Şimdi istatistikler aktif yatırımcı sayısının 35 binlere düştüğünü söylüyor.Uzun zamandır borsadaysanız 7-8 yıl öncesine göre bile borsanın ne denli sığlaştığını farkediyorsunuzdur..O zamanlar yatırımcıların ben dahil ekonomiden pek fazla anladıkları yoktu.Şimdi herkes ekonomist oldu.Evet, borsa tiryakiliği sigara tiryakiliğinden daha vazgeçilmez ama yatırımcı sayısını değiştirecek en büyük etken mevduat faizlerinin ve enflasyonun düşük olup milletin faiz harici alternatif yatırım araçlarına yönelmesi olacaktır.Zaten yazımın başında da faiz temettü ilişkisini bu yüzden yorumladım.
Döviz bile almayanlar var yorumunuz da doğru.Haklılar...2001 yıl 3 Kasım'da dövizin çıktığı en yüksek seviye 1773 TL idi.Geçen 16,5 yılda artış ortada.Oysa bundan sadece 12 yıl önce EGEEN 3 TL idi.O tarihten beri verdiği temettülerle 150 kat arttı.
Gelelim patronların akıllarını başlarına alıp almamalarına...
Bizim mantığımız göre doğrusu sizin dediğiniz gibi ama onlar çıkarlarını kendi politikalarında görüyorlar.Gentaş'a yatırım yaptığım tam 8 yıldır bu üçkağıt politikları hiç değişmedi.Artık numara yapacakları bir şey kalmadığını düşündüğüm zaman bile akla hayale gelmeyecek numaralarını görüyorum.Bunlar yakın zamana kadar senedin speki olan O.A'yı bile bıktırıp senetten çıkardılar.Bu sebeple Gentaş'ta alış ve satış zamanlaması konusunu daha dikkatli ayarlamam gerektiği bilinciyle haraket ediyorum.
1.71 kademesine bir sapık dadanmış
emri giriyor sonra siliyor ya 1 gün oyun oynamayın şunla ya
%6 net temettü, %8 bedelsiz
Hayırlı olsun
Genart mobilya 168 bin lot hissesini 1.71 e satmış kap
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Göstergeler Al verene kadar uzak durmak gerekiyor. Burda piyasa oluşması çok zor. milleti fena çarptılar.
Aracı kurum paylasabilirmisiniz
ASUS_Z00LD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düştükçe alınır çıktıkça satılır hissettirmeden azar azar kazanmak için başka bir yol vermiyor Şebeke hep bana hep bana diyor YTD
Tesekkur ederim
ASUS_Z00LD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 gündür takipteyim hisseyi alışlarda birisi 11 lot birisi 2 lot biriside 3 lot sürekli durmaksızın alıyor oyun oynuyorlar hisse ile aralarında iletişim yöntemimidir nedir anlamıyorum :) bi bit yeniği var ama ne ? Yatırım tavsiyesi değildir sadece gördüklerim...
Canı sıkılan bir yatırımcının işidir. Bir ara hektas da yapiyordum