Gerçi tabandan alım nerdeyse günlük işlemin %60-70 gibi
Printable View
Gerçi tabandan alım nerdeyse günlük işlemin %60-70 gibi
bir arkadasımızın bana şu verileri açıklamasını istiyorum
2020 yılı 6 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine nazaran, satışlarda % 24 , maliyetlerde ise % 21 oranında bir artış
meydana gelmiştir
---------------------------659.378.488 ---- 531.664.438------
Satışların maliyeti 12 -(466.578.037) ----- (386.392.319)
75 milyon vs 12 mılyon burda bir çelişki var
asıl demek istediğim şudur;
FİNANSAL VERİLERDE OYNAMA MI VAR? KAPASİTE OLARAK -Ortaklığın Çayırova'daki tesislerinde şekerleme, sakız, cikolata, tatlandırıcı ve aroma üretilmektedir.
Tesislerimizde genellikle üç vardiya halinde çalışılmaktadır. 2020 yılı 6 aylık hesap döneminde kapasite
kullanım oranı şekerlemede %25, sakızda % 20, çikolatada % 6 , tatlandırıcıda % 23 ve aromada % 1 olmuştUR YANİ TAM KAPASİTE ÇALISMIYOR KENT EKSTRA FABRIKADA YAPMAK İSTİYOR FAKAT KARIMIZ CİDDİ ARTTI PATRON SİZCE FİNANSAL VERİLERLE OYNAMA YAPIYOR MU? YADA DAHA ÖNCEKİ VERİLERDE KAR GİZLEME Mİ YAPILDI?
Çok basit bir örnek geçen sene 6 ince uzun sakız paketi önce 50 krş sonra 75 krş şimdide 6 yerine 5 adet li paket 1 lira satılıyor
Dediğiniz gibi rakamlarda girdi çıktı oranı o şekilde ise mutlaka düşük gösterme yapılmıştır .yukarıda bahsttiğim örnekte ise başlangıca göre hesaplanırsa fiyat ne kadar artmış olduğu buna benzer bir gofret muadil olayda ise fiyat yakalansın diye yavaş yavaş ürünün ebatı dşürülmüş örnekleri mevcur illle o bu firma değil hepsi
Taban serilerinin sona erdiği günde muhteşem bir bilanço gönderdi....!!!
Ben zamanında süs tavukçulğu yaptım....Piyasada canlı tavuk 20 tl ama süs tavuklarında fiyatı 20 bin tl olan vardı....!!!
Borsada böyle sığ hisselerde böylesine ASTRONOMİK fiyatlamalar oluyor....Herkes KENT i bu şekilde değerlendirmelidir....!!!
Bu tür hisselerde terse yakalanırsanız OCAĞINIZ SÖNEBİLİR....!!!
Kazana da voleyi vurabilir....Bunları bilerek bu tür hisselerde işlemler yapınız...!!!
GÖKAY5 GÖKAY5 şu an forumda
Yeni Üye
Duhul
May 2020
Gönderi
49
Alıntı Originally Posted by trader42 Yazıyı Oku
biz o ortalık karıştırmaya çalışan arkadaşı hiç mühimsemedik bile. Tam aksine hisse sayımı artırdım
zaten bedellı haberı cok eskılerde gelmıstı.o tarıhte kımse cıddıye almamış.ne zaman dıllendı haber o zaman revaçta olmuş.
Yatırım haberı geldıgınde hısse 190 cıvarlarındaydı.Bedelli haberindede 250 ler civarı..o tarıhten berı toplarım sevdıgım ınsanlara anlatırım.
Esas fırtına ruchanlar acılınca kopacak.demedı demeyın.
190 LARDAN BERİ MİLLETE ALIN ATIN KENARIYA DEMEKTEN BIKMISTIM ZAMANINDA .GERIYE DONUP BAKTIM SIMDI...HARBI HARBI 5 MAYISTA BAYA BAYA YAZMISIM.SPK CEZA VERIR MI UYUZ OLDUM SIMDI ....
Üfürmeye şişirmeye devam...
Spekinin nefesi çok güçlü imiş!
6 taban yaparken ortada olmayanlar ilk tavanda karalamaya başlamışlar.
Hem de böyle güzel bir bilanço gününde :)
182 lot satıcı ile tavanız 7311 lot tavanda alıcımız var hayırlı olsun...
Bugün topiğimize gelecek töt laleleri lütfen bu yazıyı okuyunuz.! 6 tane taban gördük ve hergün sişzler gibi uyarı yaptıgını zanneden lalelere kapak denılebılecek laflar söyledik. yazı yazıp topuk yapıp gitmeyin BURADAKİ HERKES KAĞIDIN HÇOGU BİLGİSİNİ BİLMEKTEDİR UMARIM SİZDE OKUMANIZ YAZMANIZ VARSA ÖGRENMEK İÇİN GAYRET GÖSTEREBİLİRSİNİZ. BU KAĞIDIN HALKA AÇIKLIĞI %0.51 ÇOK CANLAR YAKIYOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Ben biseyi merak ediyorum spk nın baska getıreceği tedbir kaldı mı. Yoksa yapacak bir şeyi kalmadı mı acaba .
demek istediğim her şey boş piyasa ne derse o oluyor. piyasa da beklenti hala gerçekleşmediği için yola devam bence ytd.
Bugün sadece A1 Kapital almış 169 adet satan dağınık
Borsada fiyat yoktur , trend vardır.Trend varsa fiyat önemsizdir.
üstat 2019/06 dönemiyle kıyasladığımızda ;
1) satışların maliyeti önceki yılın aynı döneminde cironun %72,68 sı iken, 2020/06 döneminde %70,76.. geçen yıldan yaklaşık %2 daha iyileşme var.. 10 milyon burdan artımız var..
2) diğer kalemler genelde benzer.. Geçen yılın aynı döneminde 25.399.290 TL finansman gideri var.. Bu yıl yok..
OLUMLU !
daha yatırım devreye girmeden büyüme devam ediyor maşallah..
6 aylıktaki ciro, nerdeyse 2016 yılının tamamına yaklaşmış..
Kent var malbora var
https://t.co/8k1fGWbPET?amp=1
sabah seansı;
dün evelsigün alan kurumların satışının karşılandığı ve maşallah ciddi alımların olduğu, %7,51 artı ile açıldığı bir seans oldu.
en güzeli bu yolculukta satmak isteyen ve almak isteyene pazar açık,
YTD
Arkadaşlar bişey sorcam şöyle komik video yokmu link atabilecek?
layiklik elden gidiyeah irtica geliyeah gibi? yada ne bilem akrabasına tencere atarken balkondan atlayan adam gibi? önerilerin hepsine acıgım
https://www.youtube.com/watch?v=6PIeu7RPe_0
oldu mu bilmiyorum ama Antalyalı, Manavgatlı yüreği temiz "zavadak Bekir"".
https://youtu.be/T4cXeRDFqSc
Buyrun 🤣
Videolar için teşekkürler...
Yarın artık hayırlısı diyelim birde bugün toplantı haberi vardı ne oldu ne bitti bilgi mevcut ise iyi akşamlar
https://www.youtube.com/watch?v=-RivFmt4Aig
Bir borsa, trade hikayesini anlatan video.Umarım beğenirsiniz
Günaydın 1536 lotla tavana yakınız. bugun haber cıkmazsa yarın taban olabiliriz. risk görecelidir!
SAHSEN BEN RİSK ALIYORUM. GERÇİ TOPİĞİMİZDEKİ YATIRIMCILAR BİLİNÇLİ MAŞALLAH KİM NE YAPACAĞINI GAYET İYİ BİLİYOR...
Afyon'da bedelli sermaye artırımı epey zaman almıştı batık spor hisselerinin paylarını hemen onayla isterse onay vermesin
Diyelimki bugun onay geldi. Elimizde olan eski kentlerin fiyat olarak durumu nasıl olacak. Ben 1600 liraya almıştım. Alış fiyati ve satmak istesem satış fiyatı 1600 olacak yoksa bölündüğü günkü fiyat tan mi satma hakkım olacak.
Megap kapasite arttırımı için bedelli yapınca 4 ay gibi bir zaman sonra spk onayı geldi
Aynı kefe meselesi değil mesele aynı amaç için sermaye artırımı tek fiyat varken spk bülten göndermez zannetmiyorum bende kent hissesi var ama olumlu olumsuz düşünmek zorundayım tek fiyat varken ozgyo bedelli yapmıştı vakti zamanında Borsada fiyat yoktur , trend vardır.Trend varsa fiyat önemsizdir.
SENIN KAC PARAYA ALDIGININ ONEMI YOK. BOLUNDUGU GUNKU FIYATIN ONEMI VAR.
2000 TL'den bolunurse 2000/7.59 yapacaksın cıkan sonucu elındekı lotla carpacaksın.yanı 263 x elındekı lot sayısı
oncekı sayfalarda ayrıntılı acıklamalar mevcuttur..bu hesaplama bolunmeye katılmak ısteyenler ıcındır.
Nestle 250mılyon tllık çikolata fabrikasını Bursa karacabeye yapacakmış.
,
,
Ülkemizde 114 yıldır faaliyet gösteren beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé Türkiye, Nestlé Health Science'ın yeni üretim tesisi için Karacabey'de hazırlıklara başladı. Tıbbi Amaçlı Beslenme Ürünlerinin Yerelleştirilmesi projesi kapsamında aldığı kararla Nestlé Türkiye, Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan üretim tesisi içerisinde Medikal Beslenme Ürünleri fabrikası açacak. Yeni tesiste, Nestlé Health Science için medikal beslenme ürünleri üretilecek.
Önümüzdeki üç yıl içerisinde toplam 250 milyon TL yatırım yapılması planlanan fabrika, ihracat fırsatları ve lokal büyüme yaratarak 29 farklı Nestlé Medikal Beslenme Ürününü üretecek. Üretimin Ağustos 2021 döneminde başlaması öngörülüyor
Kentle alakası yok paylaşmak istedim...
:)
Türkiye'nin stratejik öneminin, pazar dinamikliğinin farkındayız vs vs diyorlar..
Bizim o KENTE çoktan göçtük.. yatırım yarılandı.. yatırım tamamlanmadan bile 2020/06 bilançomuzda 531 milyon cironun 236 milyonu İHRACAT maşallah..
Kent , en kötü zamanda 50 milyon dolarlık yatırım yapıyor.. TL bazında 350 milyoncivarı maşallah..
Bilançomuzda 162 milyon "yapılmakta olan yatırımlar hesabında" haziran sonuna kadar yapılan harcamalar yer almış durumda.. Yatırım da tamamlanınca YENİ KENT maşallah.. Bu halimizle bile geçen yıl ki karı 5,5 a katladık..
Atalarımız ne demiş, ERKEN KALKAN YOL ALIR !!
Bizim eşşek daha çok sürü çeker maşallah..
(en güzeli, alacak olana da satacak olana da imkan veriyor maşallah.. arada bir zigzag olacak, eşeğimiz Yeşilvadi'ye )
Bugün de gelmedi bedelli onayı. Hayırlısı bakalım