Bu akşam gelen kap haberini yorumlarmısınız
Printable View
Bu akşam gelen kap haberini yorumlarmısınız
14.07.2023 tarihli özel durum açıklamamızda Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak yatırım tutarının 80.000.000 ABD doları + KDV olarak revize edildiği ve söz konusu projenin finansmanının bir kısmının karşılanması için ana ortaklığımız Koç Holding A.Ş.’ye tahsisli sermaye artırımı yapılmasına karar verildiği, diğer finansman kaynaklarının kullanımının ise piyasa koşullarına ve yatırım sürecine bağlı olarak belirleneceği; 24.10.2023 tarihli özel durum açıklamamızda ise ana ortağımız Koç Holding A.Ş.’ye tahsisli sermaye artırımı ile 1.200.000.518,50 TL tutarında finansman sağlandığı kamuya duyurulmuştu.
Gelinen aşamada söz konusu yatırımın finansmanına katkı sağlamak ve şirketimizin işletme sermayesi ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 2016 ve 2018 yıllarında pay sahiplerimize ayrılma hakkı kullandırma yükümlülüğü kapsamında şirketimizce alınan 260.798 TL nominal değerli ve şirketimiz sermayesinin yaklaşık %3,74’ünü temsil eden Şirketimiz paylarının SPK’nın Geri Alınan Paylar Tebliği ve ilgili diğer düzenlemelerine uygun olarak, Borsa İstanbul A.Ş. pay piyasasında, piyasa koşullarına göre belirlenecek süre içerisinde satışına başlanmıştır.
Bu kapsamda, 07.11.2023 tarihinde Şirketimiz sermayesinin % 0,26 'sını temsil eden 18.022 TL değerindeki paylar, pay başına 1.125,83 TL fiyatla Borsa İstanbul'da satılmıştır.
Konuya ilişkin önemli gelişmeler özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.
bu şu anlama geliyor şirket artı koç holding artı spk artı anlaştıkları üç beş tahtacı dolandırıcılığa ortak olup milleti perişan etmek ve kendi ceplerini doldurmak için yaptıkları üç kağıt anlamına geliyor.bir gün önce tavan yapıp tavandan satmayan çünkü tavandaki alıcının gerçek alıcı olmadığı aşikar olduğu için gerçek olsa tavandan satar geçer,bir gün sonra gerçek alıcılara vermeye çalışmak olan planı uygulayan organize bir örgütle karşı karşıyayız.bugüne kadar onca devre kesti ama ceza yemedi onunda nedeni anlaşıldı aman ceza yazmayın yoksa malı satamayız telkini.kurumlarda alsın komisyonunu patronlarda alsın sömürsün milleti düzen hep aynı.borsa gerçekten sadece bu tahtada değil birçok tahtada bitmiş oldu gözümde...
kimsenin aklının ucundan geçmeyecek haber yolladı 2016 da 260.000 bin lot almış şirket ve bugün 18000 lotunu sattık satmayada devam edecez diyor.tahsisli kullandı koç 1 sene satmayacam kuralı var ona güvendik şimdide bu çıktı bunca sene satmadında şimdi milletin bu güvenini kullanıpmı satmaya başladın dolandırıcılık bu başka bi şey değil.yandaşlarına satar sürekli buda üç kağıttır ama uğraş dur bu namussuzlarla...
Benim aklıma gelmişti.
Adamlar ilk tahsisli açıkladıklarında dikkatimi celbetti bu geri alınan paylar. Hatta dedim ki bu payları piyasaya satarak fiyatı düşürüp sonrasında BIST e başvuru yaparlar diye almak için acele etmeyeyim dedim baktım ki öyle bir durum olmayacak atladım trene.
80.000.000 ABD Doları + KDV lik bir yatırım için ilk etapta diyerek 45 milyon USD tahsisli koydular kalan 35 milyon USD için "Diğer finansman kaynaklarının kullanım şekli, zamanlaması ve tutarları hakkında bu aşamada alınmış bir karar bulunmamakta olup, öngörülen finansman yapısı piyasa koşullarına ve yatırım sürecine bağlı olarak değişebilecektir."
dedikleri için bu payları satabilirler dedim ama bu kadar erken bir satış beklemiyordum filhakika.
Velhasılı satış yapılacak öyle yada böyle buradan bir 10 Milyon USD daha gelecek diyelim.
Kalan 25 Milyon USD için nasıl bir finansman kaynağı bulunabilir şimdi bu soruyu da soralım?
Adamlar dürüst davranıp beher paya 826 TL den parayı koydu.
Öncesinde bu lotları satarak daha düşük fiyattan da alabilirdi. 700 den alsa 1.700 bin lot yapardı yaklaşık.
Sattığı da yanına kar kalırdı.
Ayrıca fiyatı şişirip de satabilirlerdi daha yükseklerden.
Bence iyi zamanlama, alıcı bulunur 900 üzerinde
''İşletme sermayesinde kullanılmak üzere''
Maliyeti 11,67 tl olan hisseyi 1125 tlden satınca neredeyse tamamı kâr yazacak. %35 civarı gelir vergisi verecek ya da bedelsiz sermaye artışı ile işletme sermayesine katacak. Aralık sonuna kadar bu işi bitirmeliler.
YA DA bütün harcama kalemlerinin ödemesini Aralık sonuna kadar bitirecek ki kâr gözükmesin. Bu ne kadar mümkün?
Hisse satışında alım satım arasındaki fark doğrudan kâr hanesine yazılıyor. Bunu da unutmayalım...
Son olarak bu hamle yapıcısının elini güçlendireceği de aşikar...
Tahsisliden sonra olan olayları gözden geçirirsek;
1-O civarda oturan birisine Antalya Belediyesi'ne otelin imarıyla ilgili dava açtırttılar.
2-Tahsisli onayı beklenirken sürekli yukarı aşağı yaptırtılarak kağıdın ceza alması sağlandı.Madem daha çok paraya ihtiyaçları vardı SPK'ya 1350 m olarak başvurulan ve onayı alınan tutarı maliyetlerdeki olumlu gelişmeler var gerekçesiyle 1200m olarak daha az bir tutardan kullanıldı?
3-Tahsisli onayından sonra da yine devre kestirilerek büyük ihtimalle yeni bir ceza daha alınarak brüt takasa sokulması beklendi.
4-Tam hersey yoluna girdi denilirken de 2016-2018 yıllarında alınmış olunan 260 bin adet payın satışına karar verilmiştir denildi.
Burada hiç bir iyi niyet göremediğim gibi tamamen art niyetli davranılarak bu süreçte kaptırdıkları malları nasıl korkutup geri alırız hinliği içinde olmaları vardır.Bundan sonraki adım herhalde otelin yapımından vazgeçtik yıkımına karar verdik açıklaması olabilir!!!YTD
şirket elindeki mali cuma ya kadar bitirir gibi bilemedin haftaya biter dile kolay 260 bin lot...dün 18 bin lot satildi, bugun 40 bin gitti gibi kaldi 202 bin lot...alan kisilerin maliyeti 800 ile 900 arasinda olacak... eee bunlarda kazanmak icin biseyler yapar...en onemlisi kalan 25 milyon dolar icin bedelli olacak gibi duruyor...sirketin elindeki hisseleri satmasinin nedeni bu gibi...
Kartları yeniden dağıtıyorlar…
Satmak isterse bitirir ama piyasanın düzelmesini beklerse zor biter. Bu satış olayının bitmesi lazım yoksa baskı oluşturacağı muhakkak.
Bedelli seçeneği de büyük ihtimal olabilir. Başka nasıl bir kaynak sağlanabilir oteli satacak hali yok ortak alacak hali yok krediler zaten çok yüksek en güzeli bedelli olur ama o da bir müddet fiyatı baskılar.
Ben pozisyonu kapadım dün itibarı ile duruma göre tekrar pozisyon açabilirim
Dünya kadar bedelsiz potansiyeli oluşmuşken ve yıllardır da bu kadar düşük sermaye ile çalışıyorken SPK daha önce bedelsiz yapmadan bedelli sermaye artışına izin vermez.YTD
Bagfs vardı zamanında yaptı. Düşük orandaydı o yüzden tırt oldu. Kasada para yoksa bedelli yapılır. Ama bu fiyatlarda yapılan bedelli bedelsiz etkisi yaratır.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size Koç Holding Yatırımcı İlişkileri maillerimi paylaşıyorum:
Merhaba,
Öncelikle bu maili Divan Talya yatırımcı ilişkilerine değil de size göndermemim nedeni Divan Talya Yatırımcı İlişkilerinin yetersiz ve vasıfsız olmasından dolayıdır. Mailin içinde bahsedeceğim konular da Divan Talya’nın vasıfsız kişilerce yönetilmesinin sonucudur.
Yaklaşık 5+ senedir Antalya Talya(Maalt) otelinizin borsaya kote olan kısmından ortaklığımı sürdürüyorum. Yatırım tarzımın dışında olmasına rağmen her mt2sinin değerini özenle hesapladığım için bir çok volatil hareketlerle beraber bu noktaya kadar ortaklığımı kararlılıkla devam ettirdim fakat geldiğimiz güncel durumda artık yapılan işlemler Koç Holding çatısının altındaki bir şirketten çok uzak hareket etmekte. Tahsislide 1 sene hisse satışı söz konusu olmazken şirketin tahsisli öncesi aldığı payları hiçbir satış kademesi göz etmeksizin tabanlara kadar satış koyarak satış yapması sizce ne kadar doğru? Madem satılma planı vardı, neden hissenin alıcısı varken yapılmadı? Şirket bu satılan payları sermayede kullanıcak bile olsa bunun bir düzen içinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar beceriksizce, ısrarla, alıcısı olmamasına rağmen neden satış yapılıyor? Bunu yapan Koç Holding grubu dışında bir şirket olsaydı bu maili atıyor olacağımı sanmıyorum. Biz yatırımcılarınız olarak üzüntü ve hayretle karışık duygularla izliyoruz.
Tüm bunlara ek olarak internet sitenizde şirketlerinizin içinde Talya Otel bulunmamakta, bunun da nedenini söyler misiniz?
Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
—
Sayın Güler,
Öncelikle Topluluğumuza ve şirketimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Mesajınızda paylaştığınız konularla ilgili olarak özellikle belirtmek isteriz ki yapılan satış işlemi bir ana ortak satışı olmayıp tüm hissedarların sahip olduğu Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri A.Ş.’nin (Marmaris Altınyunus) 2016 ve 2018 yıllarında geri aldığı kendi paylarının borsada satışıdır ve söz konusu satıştan elde edilen gelirlerin, bağlı ortaklığımız Marmaris Altınyunus’un Antalya’daki Divan Talya Oteli’nin yapımı ve konferans merkezinin yenilenmesi ile işletme sermayesinde kullanılması planlanmaktadır.
Ayrıca, Antalya’da yapım süreci devam eden Divan Talya otelinin finansmanını sağlamak için şirketimize yapılan tahsisli sermaye artırımı da Marmaris Altınyunus’un yatırımcılarını zor durumda bırakmamak adına nominal değerden değil TSP’de oluşan piyasa fiyatından yapılmış olup bu açıdan tüm finansman yükünün şirketimiz tarafından karşılandığını da belirtmek isteriz. Bu konuyla bağlantılı olarak sermaye artırım sürecini ve tahsisli sermaye artırımında oluşan fiyatı etkilememek için Marmaris Altınyunus’un sahip olduğu kendi paylarının satışından önce sermaye artırımının tamamlanmasının beklendiğini de ifade etmek isteriz.
Son olarak Talya Otel şirket niteliğini haiz bir tüzel kişilik olmayıp şirketimizin KAP sayfasında “Genel Bilgiler” bölümünde “Bağlı Ortaklıklar, Finansal Duran Varlıklar ve Finansal Yatırımlar” başlığı altında yer alan şirket listemizde Marmaris Altınyunus yer almaktadır. KAP’ta yer alan şirket listemize buradan ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Koç Holding Yatırımcı İlişkileri
Dediğim gibi adamlar gayet dürüst davrandılar. Sayın Laylow un mailinde ki cevap da bunu kanıtlıyor.
900 üzerinde alıcı bulunur demiştim ama yanıldım piyasa malesef iştahsız. Bu ortamda piyasada satılması zor bu kadar lotun.
827 TL altında satış yapmayacaklarını düşünüyorum lakin fiyat onun da altına inebilir mevcut iştahsızlık artarsa.
Bilançoda sermayeye eklenmesine mevzuatın izin verdiği fonların bulunması hâlinde, bu fonlar sermayeye dönüştürülmeden, sermaye taahhüt edilmesi yoluyla sermaye artırılamaz. Hem bu fonların sermayeye dönüştürülmesi hem de aynı zamanda ve aynı oranda sermayenin taahhüt edilmesi yoluyla sermaye artırılabilir. Artırım genel kurul veya yönetim kurulu kararının ve esas sözleşmenin ilgili maddelerinin değişik şeklinin tescili ile kesinleşir. Tescil ile o anda mevcut pay sahipleri mevcut paylarının sermayeye oranına göre bedelsiz payları kendiliğinden iktisap ederler. Bedelsiz paylar üzerindeki hak kaldırılamaz ve sınırlandırılamaz; bu haktan vazgeçilemez.
TTK MADDE 462 3.fıkra .SPK bu maddeye aykırı davranarak bedelli sermaye artırımına onay verebiliyor ancak açılacak bir dava olursa bedelli sermaye artışının iptali sağlanabilir.YTD
MAALT ... Satışına karar verilen 260.000 lot hisseden dört günde satılan lot 72.387 lot, kalan 187.613 lot.
Kardeş emeğin için teşekkürler,
Şu hususu da yazsanız iyi olurdu sığ olan bu tahtada bu kadar lotun satilmasi hem hisse fiyatıni çok düşürecek buda hem şirketin hemde bireysel ortakların zarar etmesine sebep olacaktır.
Blok olarak kurumsal alıcı bulunmasi yolunun secilmesi yöntemi saglanabikirdi,yada özel emirle koç ailesi alabilir di.
Yeni bir maille durumu iletirseniz memmun oluruz siz baslattiniz devamını da sizin yapmanız daha uygun olur düşüncesiyle,
Sagliklar
Ne demek… Aslında yazdığım mailde ana tema sizin söylediklerinizin etrafında dönüyor. Ben bu maillerine cevap olarak:
Merhaba,
Eksik husus şu: Talya otelin şirket olarak adının geçmesinin mümkün olmadığını maddesininde mutabıkız. Marmaris Altınyunyus şirketi niçin listede yok ve satıştaki acele neden? Otel açılışına kadar azar azar ve piyasa fiyatı üzerinden tesir oluşturmadan satmak da mümkünken. Tekrardan altını çiziyorum. Yapılan satış çok amatör ve piyasa bozucu şeklinde yapılıyor.
Teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Yazdım. Eğer cevap gelirse sizin söylediklerinizi de altını çizerekten iletirim.
Benim ekstradan kafama en çok takılan durum, aralıksız, amatörce satılması.
Neden bu telaş, acele????
Kardeş sabredemedin bende bugün uzun bir mail attım ,
Kısaca hissenin sığ olduğu bu kadar satisin gerek şirket gerek bireysel yatırımcıları 3 günlük durumda da anlaşılacağı üzere zarara ugratacatagi,
Satışın kurumsal,bireysel veya koç ailesi üyelerine özel emirle tahsisli fiyattan aşağı olmaması gerektiği,
Piyasada satılan alsa bunun en azından tahsisli fiyattan aşağı olmaması gerektiği,
Hisse satış kararından vazgeçilmesi gerektiği hususunun yönetim kurulunda görüşülmesi ile karardan dönülmesi hususunu belirttim.
Sagliklar
Yaa bırakın hala dürüstlükten bahsediyor burda bir kaç kişi.Resmen dolandırıldık.Birde utanmadan şirket satmadı ortaklar sattı açıklamasına ohh ne güzel ne dürüst şirket diyorsunuz.Ortak satsa kapa ismiyle yollamak zorunda.Hani hangi ortakmış bunlar isimleri neymiş.üç beş gün önce tavan kitle 45000 yaz tavana ozaman niye satmadın kendi tuttuğu adamları kendi yazdığı alışları bizi dolandırmak için yazdığı alışları çünkü.bir gün önce tavan kitledi yazdı 15bin tavana o gün niye satmadın.organize dolandırıcılık çünkü.koç ailesi ve şirket kimin eseri bu sizmi başkasımı verin hesabını kimsede savunmasın bunu.spk sı bisti nerde bu kurumlar.mrshl daki olan beklentiyi hareketi kullanıp organize bir hareketle bizi dolandırıldık kim dolandırdı bizi.dünya kadar zarara soktu haram olsun hepsine inşallah tez zamanda çıkar acısı...
Açıkça düze düze dürüstlük yapıyorlar .10 günde %40 düşürmüşler ve 3 hafta önce kullandıkları tahsisli fiyatına getirmişler kağıdı siz hala bunlar çok dürüst adamlar çığırtganlığı yapıyorsunuz.Bunu yapan da Türkiye'nin en büyük ve en güçlü gurubu.Yazıktır,günahtır,ayıptır,vicdansızlıktır.
Yıllarca üvey evlat muamelesi gören Maalt ve yatırımcıları bir kez daha yüzüstü bırakıldı. Ne yapmak istediklerini 20 senelik yatırımcılara bile sordum fakat kimse bir kalıba sokamadı.
Aralık sonuna kadar beklemek zorundayız. Yapılan bu muameleye katlanamayan şirketle beraber satış tarafında yer alabilir.
Bu arada Maalt'ın yatırımcı ilişkiler mail adresi aktif değil...
Mailinize eğer bulabilirseniz muhatap ve yanıt bulabileceğiniz adres Koç Holding Yatırımcı İlişkileri...
Şirketimiz'in 07.11.2023 tarihinde yapmış olduğu açıklama kapsamında, 13.11.2023 tarihinde Şirketimiz sermayesinin % 0,20 'sini temsil eden 14.112 TL nominal değerli paylar , pay başına 836,62 TL fiyatla Borsa İstanbul'da satılmıştır. MAALT
sonuçta bu mallari karşilayan biri varmi var...ee hazir ben 260 bin lotu satacam derse alacak kişi salakmi 1000 tl üstünde alsin...satsin bakalim en son nereye dusurecek ve en son malı nerede birakacak ona bakmak lazim..satilan mallari biri istif ediyordur mutlaka... ha biri demiş alcele satmak nedir diye belliki bişeye hazirlik olabilirmi?
benim aklıma ilk bedelli sermaye artirimi geliyor...ilk önce bedelsiz ardından bedelli gelebilirmi diye düşünmeden edemiyorum...biz bu kagiti 240 - 250 bandinda toplarken siz kalkip 1000 tl ustunde alirsaniz veryansin edersiniz...bunu alip bekleyecek kişi 2024 sonunda otel acilisini gorecek kisi almasi lazim aksi halde burasi ağlama duvarina döner...dogrumu sayin laylow
Doğrudur Sayın Deniz :) Laylow a sormuşsunuz ama ben atladım.
Bugün itibarı ile 800 altından alabildiğim kadar aldım. 826 TL altında satış yapmayacaklarını düşünüyorum.
Koç holding yönetimine de mail atarak kalan lotları 826 TL bedelle almanız yatırımcılar için çok doğru bir karar olacaktır vs babında uzun bir mail attım .
Bedelli sermaye artırımı yapılacağını düşünüyorum ben de kalan finansman için.
Rüchan fiyatını yüksek tutup nominali minimumdan artıracak bir bedelli sermaye artırım bedelsiz etkisi yapabilir.
Sayın denizozbilek’e katılmakla beraber, Sayın zor’un hamlesi de çok mantıklı olmuş tebrik ederim. Nakitim olsa bende bugün kademeli alım yönünde ilerleyecektim, şuanlık eldekilerle devam ediyoruz. :whistling:
Bugün satışta yoklar. Ben burdan 826 altında satmayacaklar demek ki diye düşünürüm(zaten satsalar neler neler düşünürdüm orası ayrı). Akılları varsa kalan lotları bedelsiz yapıp satarlar… Aralık sonuna kadar her şeye gebeyiz…
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1218247
Bunun Maalt'la alakası ne derseniz, 3.sayfa...
Sermaye arttırımı ama firmalar farklı değil mi bize nasıl yansır ki yatırım yatırım tavsiyesi değildir…
bugun 174299 lot ozel emirle işlem olmuş...maaltın eldinde kalan miktarda ne tesaduf ki 174299 lot...kap haberi gelsin gayri...kim almis koc holdingmi yoksa family danismanlik mi?
Şirketimiz’in 07.11.2023 tarihinde yapmış olduğu açıklama kapsamında, 16.11.2023 tarihinde Şirketimiz sermayesinin % 2,50 'sini temsil eden 174.299 TL nominal değerli paylar , pay başına 893,00 TL fiyatla Borsa İstanbul A.Ş.’de özel emirle blok satış yöntemiyle yurt dışında yerleşik yabancı bir kurumsal yatırımcıya satılmıştır.
Gerçekleştirilen satış sonrasında 16.11.2023 tarihi itibarıyla Şirketimizce sahip olunan geri alınan pay bulunmamaktadır.
MAALT