Bugun itibari ile 20.14%, temettulerin cogunu yeniden alima kullanarak elde ettigim rakam.
Syg,
Printable View
Suanda %19 benimki
%30 hisse
%40 doviz bazli
%30 ppf
Mayıs ayında getiri sadece ppf’den geldi.
Walla ben 2018 başından beri biriktiriyorum. Tamamı hisse. Sadece %4 artıda. Ancak söylediğim gibi biriktiriyorum, hic satmadım. Alternatif getiriler ile karşılaşırsam %30 40 felan zarardayım. Bir yola girdik hakkımızda hayırlısı.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-4.66% 2 yıldır minik alımlar ile devam ediyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar , herkese şimdiden iyi bayramlar.
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben %15 kardayim yilbasindan bu yana sadece hisselerde
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018 yılı %-3, 2019 %19
2014 den beri uv temettü yatırımı yapıyorum. 5 yıllık getiri ise yaklaşık olarak %200 temettuler dahil
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amacım 5 yıl sonra yıllık maaş gelirim kadar temettü geliri elde etmek.
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu sorunun cevabı belki de sadece dudu da vardır. örneğin ben, hisseleri elimde sabit tutmadığımdan yani hisseleri satıp faize, faizden hisseye geçtiğim için sadece hisse kazancım söz konusu olmuyor. yılbaşından beri artışım % 30. lakin bu yanıltıcı bir sonuç olur. zira 2018 e baktığımda pek bir kazanç gözükmüyor, belki % 5-10 gibi birşey dir. yani 2018 de maliyet düşürücü işlemler yapmışız, ocak ayındaki yükselişte de kar yazmışız. son 10 yılda parayı erittik. 10 yıl önce total portföy 9 br dolar iken bugün 6,5 br seviyesinde.
Kusura bakmayin yanlış anlamışım. Investingte öyle bir özellik yok kafamdan bir hesap yapmaya çalıştım ve yüzde 28-30 gibi bi şey buldum. Portföyüm resimdeki gibi
https://i.hizliresim.com/GZ1nMy.jpg
%25 Tüpraş
%20 soda
%20 egeen
%10 kords , hekts diye düşünebilirsiniz. Temettü alımları hariç bu sene alım yapmadım.
Bende de durum farkli degil. Son 10 senede patinaj cektik dolar bazinda sefim.
Kazigin buyugunu 2017 Eylulden bugune kadar yedik hizlanan deval ile.
Bakalim ne kadarini ne zaman cikarabilecegiz?
Hatta cikar mi bu kazik acaba ondan da emin degilim.
Girdik bi yola gidiyoruz iste korun degnegini belledigi gibi.
Syg,
Bazen uvy konusunda suphe duydugum oluyor.
Ulke uygun olmayabilir bunun icin.
Gelismis ulke borsalarinda enflasyonu dusuk bir para biriminde baslamis olsaydim borsa yatirimina 1988 de simdi cok cok farkli bir yerde olurdum herhalde.
Syg,
Temettü alımlarını portföyde nasıl gösteriyorsunuz ?
Hisse başı net temettü miktarını maliyetten düşüyorum gelen nakitle de yeni alım yapıp onu işliyorum ben.
Maşallah getiriler çok güzel. Endeks yatay ya da düşen trendde iken defansif portföyler avantajlı, olurda son çeyrek sonrası ralli moduna geçersek defansif hisselerde ağırlık azaltıp, ofansiflere ek yapmak uygun olur bence.
Hep söylediğim gibi...endeksi her yıl ortalama %10 yenmek başarı, %20 ve üzeri yenme ise büyük başarı olur... ama başardım demek için en az 10 yılı baz almak lazım,
Yine kazanan enflasyon oldu.
Yine fakirlestik.
Bugun pazara gittim.
Biraz meyve misir ot cop aldim 135 kaat biraktim geldim.
Syg,
Selam,
Ben $ kazandığım için sadece onunla kıyaslıyorum. Portföyün genel durumu $ karşısında fecaat. Ama işte realize etmediğim için giren çıkan yok.
Can sıkıntısına geçen sene kıyaslamaya başlamışım. Hisse yerine $’da kalsaydım ne olurdu diye.
Özetle 31 Temmuz 2018’de portföy $5145 getiriyormuş. Mayıs 2019 sonu $13800 içerideyim. Bizdeki “sarı bela”nın bana maliyeti kabaca $19bin [emoji3064]
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Naçizane önerim şudur... kendim de yapıyorum bunu.
Güzel bir xls dosyası hazırlayacaksın,.,ismi de portföy takip dosyası olacak:) her hafta endeks ne getirmiş, portföy ne yapmış hisse bazlı takip edeceksin....portföydeki hisse getirilerini, hisse ağırlıklarıyla çarpıp ortalama getiri bulunabilir. Temettü etkisini, bedelsiz vs bu dosyada işlenip, değerler normaline edilebilir.
Yani portföyün olduğu ana hesaba giriş çıkışlardan portföyün tl olarak artışını az çok bulabilirsin...ama hisse bazlı, haftalık takip vs bu şekilde zor....ayrıca portföyde boşta duran paranın neması vs de var.
Haftalık takip dosyasının dezavantajı da sat-al yapılınca buradaki kar portföy hesabına yansımıyor,,, bu nedenle ben iki yöntemle de takip edil ortalamasını almayı daha doğru buluyorum.
Ayrıca alımlarım hep x tl şeklinde....hisse miktarı çok artmadıysa ya da kar zarar aşırı fazla anında görebiliyorum kar zararı:)bir de temettüler gelince hemen hisseye çeviriyorum gelen parayı.
ben ziraat yatırımı bu yönden seviyorum. temettü verdiğinde maliyetim inmiyor. bu sebeple ben direk bu değeri dikkate alıyorum. temettü ile de ya elimdeki kağıdı alıyorum yada daha düşük değerde olduğuna inandığım kağıdı alıyorum.
temettüyü elde ettiği kardan şirket bana pay verdi diye düşünüyorum. yatırdığım parayı ise ona ödediğim para olarak düşünüyorum. bu sebeple maliyeti düşürmüyorum. çünkü şirket verdiği temettü ile değerinin değişmemesi gerektiğine inanıyorum.
Haftasonu 22.hafta ve ay kapanışını yaptık.
Sene başından beri getiri %21
Nisan sonu daha yüksekti. Mayısta negatif performans gösterdi
Benim hesap söyle; 31aralık birikime yönlendirdiklerimle 100K param olsun.
Ocak sonu 104K oldu ise %4kar.
Ocak sonu maaştan 3K ayırdım diyelim. Şubata 107Kdan baslıyorum. ve ay sonu 112,4K olursa %5 getiri oluyor. 2aylık total getiriyi %9 sayıyorum..
YTD
Guzel bir Borsa kursu. Hazir indirim varken deneyin derim beğenmezseniz iade var zaten.
https://www.udemy.com/borsa-101/
Burada saydırıp durduğum bes fonu bile benden çok kazandırmış. Gerçi onlarda hisse yok.
Yaşar Emminin de temel analizle ilgili video şeyleri var .....
Yaşım 49, kamuda 30 yaşında çalışmaya başladım. 1989 dan beri borsayla ilgiliyim 94 krizinde battım.1999-2000 rallisinde biraz kazandım.Kamuda çalışmaya başlayınca borsayı bıraktım. 2016 kasım ayında uvy için her ay düzenli alımlara başladım. Displin içinde maaşımın %10 ile alım yapıyorum. Bu %10 unda %80 ile 10 tane hisseye yatırım yapıyorum %20 nakit tutarak devam etmekteyim.
2,5 yılda excel aylık tuttuğum verileler göre %70 kardayım bu yıl ise %16 kardayım. Bu zamana kadar edindiğim tecrübe ne kadar az sat-al yaparsam o kadar iyidir oldu. Trade ederken SAsa yı Hekts kaçırdım. Bu yıl 5 aydır hep alım tarafındayım bu düşüşler bana yaradı lot sayımı artıyorum. Portföyüm 10 ana şirketten oluşuyor. Yüzde 15 payı geçen yok. Bu yıl temettü de almaya başladım onlarla tekrar hisse alıyorum. En az 10 yıl devam edeceğim inşallah. 2,5 yılda gelinen noktadan memnunum. İnsana güven veriyor düşüşlerden korkmuyorsun. Poltk - Kozal- Kords- Hekts- dan güzel karlar elde ettim. Kront ve Asels üzdü bizi. Onlardanda lotlarımı artırdım. Gedza Karel de vasat bir getiri var. Sasa geçen ay yeniden döndüm.
Knfrt gıda var %3 oranında yeni ekledim Nisan ayinda
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında tam bir sistem oluşturacak kriterlerim yok. Toplu sermayem olmayınca ancak tasarruf ederek belli bir düzeye cıkacagımı idrak edince uvy başladım. Temel analize merakım vardı. Bilançodur faaliyet raporudur okuyarak ve sosyal medyadan temel analiz konusunda uzman olanları takip ederek başladım. İlk oluşturduğum portföy büyüme odaklı gelişmekte olan riskli hisselerle başladım. Bir miktar parayı 3 bölerek başlangıç yaptım. Ve sonra aylık alımlarla devam ettim. Riskden korkmuyordum çünkü aylık alımlar cüzi olunca fazla göze gelmiyordu. 2017 iyi geçmesine rağmen Sasa yı trade ederek kaçırdım. POltk Seykm Ozrdm RTLB gibi B gurubu hisslerden zamanla Poltk harici çıktım. Cünkü patron odaklı şirketlerdi kurumsal değildi bunu zamanla öğrendim. Hepsinden karla çıktım bu arada. 2018 in ikinci yarısından sonra daha güçlü kurumsal yapısı daha profsyonel olan temettü veren hisselere geçerek bu portföyü oluşturdum. Bu portföyü zamanla 5 temel hisseye düşürmeyi düşünüyorum. İlk aylarda her ayın 17 si saat 17 de alım yapıyordum . Şimdi ay içinde alımları böldüm . %20 nakitle de şok düşüler de ekstra alım yapıyorum. Yani tek tavsiyem olur hisse seçimlerini yapın kademeli alın ve unutun. 2 sene sonra farkı görmeye başlarsınız.
sadece 2016 kasım ayındaki ilk yatırım % kaç artı ya da ekside ? bir de her ay yatırım yaptığınız tarihle paralel o günkü ortalama 32 günlük mevduat faiz oranından da sanal işlem başlatsanız , bileşik faiz karşısında portföy kıstası açısından ...
örnek 2016 kasım ayında 932 tl lik hisse aldım ( masraflar dahil ) paralel hesapta 32 günlük mevduata 932 tl yi yatırdım...
aralık 2016 da 932 tl lik hisse aldım ( komisyon dahil ) paralel hesapta 32 günlük mevduata 932 tl yatırdım , 2 gün sonra da kasım ayında bağladığım 932 ana para + faiz gelecek onu da gene 32 günlükden bağlayacağım.....
pratik olması açısından 32 günlük kırık mevduat bileşik getirisi kıstası yapıyorsam , borsadaki alımlarımı da 32 günde bir yaparım
Benim portföy de böyle... Hepsi de eşit oranda...
TRAKYACAM TOFAS SASA AKSA ASELSAN ALKIM SODA ISKENDERUNDÇ EGEEN
hektaş ve kordsa çok ilgimi çeken hisseler ancak benimkilerden hangilerini bırakacağıma larar veremiyorum bir türlü.
Hep iyiler için yorum yapılıyor, size bendekilerden hangileri zayıf halkalar ???