Bizde 50 milyon lot yok ama günlük takası paylaşayım...
https://borsacaddesi.com/15-nisan-20...onu-islemleri/
Printable View
Bizde 50 milyon lot yok ama günlük takası paylaşayım...
https://borsacaddesi.com/15-nisan-20...onu-islemleri/
Bizde 50 milyon lot yok ama bir yerde aşağıdaki yorumu buldum, bilgilerinize...
--------------------
RSI ve fiyat aşağıyı, MACD yukarıyı gösteriyor.
Yani bir uyumsuzluk söz konusu...
Bugün yarın ya aşağı ya yukarı kıracaktır sert şekilde.
Bizde 50 milyon lot yok ama günluk takası paylaşayım yine...
https://borsacaddesi.com/16-nisan-20...onu-islemleri/
citibank yabancı son 1 haftada alım-satım yapıyor nette 10 milyon lotluk bir alışları var....
Bizde 50 milyon lot yok ama bütün büyüyü bozdunuz şimdi, hay Allah :ok:
Dün diğer forumda paylaştığım yazı, burda da bulunsun istedim..
"GLCVY ve ADESE tahtacısı aynı galiba, yüzdesel ve eksi yön artı yön hareketleri çoğu zaman aynı. Alt alta takip ediyorum ve çok kez şahit oldum buna, burda not olarak kalsın. Ayrıca beceriksiz bir ekip tarafınca kontrol ediliyorlar."
Yıllık %50 enflasyon olsa bile 1 yıl sonra öz kaynaklar en kötü 12,6 milyar TL olacak enflasyon muhasebesi sonucu. Mevcut piyasa değeri sabit kalsa bu durumda seneye bu vakitler 0,17 civarı pd/dd değeri oluşur. Bu fiyatlar orta vadede burada zor kalır görünüyor. Kişisel hesabıma göre en kötü 1 yıl sonra 2-3 katını görebilir o da 0,34-0,51 pd/dd arası birşey olur, o haliyle bile yine çok ucuz kalmış olur. Ben uzun süre hiç bir gayrı menkul şirketinin bu kadar ucuz fiyatlandığına şahit olmadım. Ayrıca enflasyon muhasebesi sonucu piyasanın ilgi odağı pd/dd değerleri olmuşken illa ki birileri pozisyon alır. Bu istisna olabilir mi bilmem. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu iş grafklerlen,tahminlerlen yürümez,bizde biliyoruz ucuz olduğuna,zamanında 2.50 iken neden 1.60 altına indi onu sorgulamak lazım,oradan pat 3 üstüne neden attı,şimdi 2.20 sürünüyor,adamlar tahtacı olan dümbeleklerlen vurkaç yapıyor,zaten yobaz hissesi,bu ülkede yobazların ne yaptığı malum,üstelik iktidar tarafından kollanıyor,esas bunun yeri gözaltı pazarı,peki sen neden takılıyor dersen,ben yatırımcıyım,çok düşenleri kovalarım trade yaparım,zaten böyle piyasada anca böyle olur,zaten borsadaki çoğu kağıtlar bunun gibi,malum borsa para aklama yeri:whistling:
Kendi görüşlerimi yazdım, hemfikir olma zorunluluğu yok. 2014-2016 arası RYGYO’da da benzer hareketler oldu. Sonrası malum. Bir yerden sonra tutamazlar burada. Ama zamanlaması konusunu bilemez kimse. Çok ucuz hep çok ucuz kalmaz, en kötü ucuzluğa evrilir. Borsaların genel teamülüne aykırı bu durum. Hiç bir tahtacı bir tahtayı sonsuza kadar kontrol edemez. Velev ki kontrol etti, hep aynı fiyatlarda tutamaz. Yüzlerce örnek verilebilir bu konuda. Ucuzluğa evrilmesi bile birkaç katı demektir. Bıktırıcı bir süreçte kalan olur olmaz orası başka. Kimi trade eder, kimi vadesini uzun tutar, kişiye göre değişir durum. Ben kişisel olarak uzun vadeli değilim. Ancak seneye aynı vakitler yazdıklarımızı karşılaştırırız. YTD.
bakalım bi r grafiğe grafikle olurmu olmazmı bilmem OBO demişiz nereden nereye düşmüşüz, e bizde grafiğe saygı duyulmuyorsa grafik göndermeyiz olur biter, zaten herkezin kazanması mümkün değil birileri kaybetsin
Ben de yazmayayım diyorum ama olmuyor. 7 milyon lot ne zaman 50 milyon lota çıktı arkadaş ? Yaşlıyız ama bunak değiliz...
Bizde 50 milyon lot yok ama aynı otobüsteyiz, inşallah zaman kaybıyla kurtarırız.
Bu kadar sert hareket beklemiyorduk, demek ki 3 üstünden epeyce yolcu doluşmuş.
Ama buralar benim gözümde dip, 1.80lere inerse bedava der kenarda beklettiğim dolarları bozdurur alırım.
1- ben otobüsten indim, özel otomobilimle yola devam ediyorum, 2- sen galiba hepsonradan arkadaşından etkilenmişsin 3- gerçekten yakınlık derecenizi merak ettim 4- buradan dönerse 1 80 in hesabını veremezsin 5- sizi OBO da uyarmıştım tersi nedir acaba 6- selamlar saygılar LİMONCU kardeşim
mesele yanlızca otobüs meselesi değilki diğer konularda var
Hisse ararken gözüm e adese çarptı,belki alırım dedim.Birde ne göreyim halka açıklık %93 vaybe adamın hiç riski kalmamış hissyi zaten halka dağıtmış.şimdi bu hisseyi kim neden yükseltsin .yok yok kalsın hoşcakal.ben buraya hiç uğramamış olayım.
Yazmayacağım dedim ama satasmalara yanıt vermem gerekir. Yahu 5 sn bi arastirin düşünün de öyle yazın, sırf yazmak için yazıp da kendinizi rezil etmeyin. En az 5 ayrı yerde şöyle yazdım : ben + yakin cevremde 7,3 mio lot var... Bizim haricimizdeki 4-5 adet büyük kylerde ise 40 kusur mio lot varmış; yani büyük kylerde toplam 50 mio lot var, bunları dökmeden götürmem diyor adam, bunun anlasilmayacak veya hatalı anlasilabilecek neyi var?
Bu arada yarın sabah vadeli dönüşüm var, 600bin lot daha alıcam blok halinde. 8 mio lota çıkıyoruz böylece. Endeks 9bin altına gelse 2.00 altı garanti ancak ne de olsa uzuncuyuz ha 2.00 ha 2.27... Tahtaciyi Kudurtmaya, tahtayı kitlemeye devam... "Ben sizin hilelerinizle baş edemedim bu bana dert oldu, ama önünüzde diz çökmüyorum da bu da size dert olsun"
Ha bu arada gyolarda yillik bilancolar sonrası ort pd dd zaten 0.50lere kadar düşmüş olmalı. Şu an yeşil GYO pd ddsi 0.13 mesela !!!
Anlaşılan siz kimde ADESE kaç lot var tek tek biliyorsunuz? Bu lotlar yüzünden tahta kalkmayacak (sizin söyleminiz bu) onu da biliyorsunuz. Bekleyelim bakalım kim rezil kim vezir? Bende tek lot yok vardı sattım. Tekniğini beğendiğim için tahtayı yakından takip ediyorum. Bilinmez belki geri dönerim. O zaman da yazarım geldim diye. Şimdilik dışarıdan izleyeceğim.
Şu var ki; ikili oynuyorsunuz. Hissenin kalkmayacağı yönünde iddianız var. Hisse kalkmazsa öngörünüz tutacak. Tersini düşünelim, o zaman da para kazanacaksınız. BJK'li birisinin mağlubiyetine iddia oynayıp takımının kazanması gibi... Mağlup olursa para kazanacak galip gelirse BJK'li taraftarımız onurlanacak.
Ben aldığım hiç bir hissede bunu yapmadım. Ha ümitsizliğe kapıldım mı evet. O başka bu ikili oynamak başka. Bence bu numaralar eski...
Üstadım ben bu kağıtta kendimi rezil ettim, çevremde aldirdiklarima da rezil oldum. İnan büyük vicdan azabı çekiyorum. Başka hisseleri altını doları vs geçtim bu parayı vadeliye bağlasak hem kafamız rahat olurdu hem de bu kepazeliğe ortak olmazdık. Yahu şimdi şu durumda ben haklı çıkmışım haksız çıkmışım bunu mu onemseyecegim? Keşke kağıt 3 ayda 10 lira olsa da hepiniz beni burada yerin dibine soksanız alay etseniz. Sizden bi tık ötede bilgi sahibiyim sadece, bunlara yakin bilgi kaynaklarım var. O it 50 mio lotu almadan götürmem demiş, bu bana iletildi, ben de kendi adıma 1 lot satarsam itogluitim dedim. Bu benim için izzeti nefsim gurur meselem artık. Satmayı bırak her fırsatta ekleme yapıyoruz. Çok yanlış insanlarla inatlasiyorlar. Yarın sabah 600bin lotu blok olarak alacağım, inanmayanlar için işlem anında emrin bilgisini de veririm. Muhtemel bedelli için bile paramız hazır. Ya 10 liraya getirir biz elimizdeki 8 mio lotu veririz, ya da bizim sadece 20 milyonumuz erir, kendisinin yüz milyarlari erir bu tahtada.
Ben de diyorum ki "Deveden büyük fil var"
Piyasadan büyük kimse yok. Sizin bir hedefiniz var. Bu hedef illa ki gerçekleşecek. En fazla zaman kaybedilerek. Siz inatlaşsanız da inatlaşmasanız da...
Bugün size yarın başka birine gözdağı verilecek. Bu ama sözle ama işlemle...
Mızrak çuvala sığmaz denilen gün geldiğinde umarım siz de bunlara gülüp geçeceksiniz.
Benim kızdığım nokta "Benim ya da bizim yüzümüzden gitmiyor" söyleminiz.
Doğru söylüyorsanız bile bu, burada yatırım kararı alan kişileri negatif yönde etkiliyor. Size inanmış olanlar ürküyorlar tahtadan.
Farkında olup olmadığınızı bilmiyorum ama fırsat eşitliğini zedeliyorsunuz gibi geliyor bana.
Benim diyeceklerim bu kadar. Burada ADESE'ye yatırımı yapmış kimseyi kırmak istemem siz de dahilsiniz buna. Ben gördüklerim ifade ettim. Yanlışsa da yanlıştır.
Bir küçük anı ile neden böyle düşündüğümü de anlatırım ileride belki...
İyi de bizim yüzümüzden gitmiyoru ben demiyorum ki hocam; direkt patron, aracılar üzerinden bize söylüyor 🙂 az once de yazdım aynı şeyi...ben onun yalancısıyım. Piyasa adnandan büyüktür lafı da 5 yıldır yazılır durur bu forumda, kimin büyük olduğunu adnan 5 yıldır hepimize gösteriyor.
Neyse az da olsa bugün biribirimizi anladık sanıyorum. Bekleyip görelim hocam. İyi geceler...
IMASM.E (Yıldız Pazar), Alıcı Üye: IYF Satıcı Üye: IYF (Fiyat: 16,70 TL , Miktar: 11.000.000 adet). İşlem gerçekleştirilmiştir.
183.700.000 TL daha nakit girişi oldu hisseye son satış ile birlikte
4 nisan da da 11 milyon lot hisse satılmıştı 16,50 tl fiyat ile
bu satış ilede kasaya 181.500.000 tl girmişti....
iki satıştan kasaya 365.200.000 tl taze para girmiş oldu...
ya yeni gayrımenkuller satnı alınacak ya da otel için genişletme filan yapılacak...
iki türlüde şiretin gayrımenkul pörtföyü artmış olacak
İsmail Tarman gibi baba girmediği sürece diğer alıcılar Adnanı korkutmaz. Yatırımcılar birleşip ortak hareket edebilir ve genel kurulda hesap sorarsa bir ihtimal. Pandemi sonrası piyasada oluşan fiyat hareketlerine göre Adese yatırımcısı büyük zarara uğradı. Olumlu gelişmelerin hiç biri fiyata yansımadı.
Kendi adıma göltaş çimento ve raysigorta hisselerimi adese le değiştirdim. Göltş 45-50X raysigorta 200 - 250x yaptı
Büyük bir servet kaçırdım. Nasipten öteye geçilmiyor...
Bizde 50 milyon lot yok ama tüm çocuk ruhlu dostların bayramını kutluyorum.
Atatürk ne kadar ileri görüşlü olduğunu çocukların geleceğini hesap ederek göstermiştir.
Rahmet ve saygıyla anıyorum, mekanı cennet olsun.
Tek lot dahi satmadım, bilesiniz :cool:
bizimde küçük bir miktar var ama mottomuz take and forget....
illa bir gün artacak...
4 te 1 fiyatına olan başka hisse yok borsada....
Bizde 50 milyon lot yok ama takas bilgilerini paylaşayım.
Algı bahçesinin güllerini dermeden...
https://borsacaddesi.com/25-nisan-20...onu-islemleri/
Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş rüyasında derler kral , uçta fazla uçma :)
https://hizliresim.com/nhbkvu4
Inanmayanlarin alayina kapak olsun. Bu bendekiler... 4,5 milyon lota yakın da yakın akrabalar ve arkadaşlarımda var. Maliyet max 1,00 lira( 2.50 - 3.20 arası çok al sat yaptığım için aracı kurum maliyeti yukarıda kaldı) ... 10 lira altında tek lot satmayacağız. Kitlendik ama tahtayı da kitledik, kaybettik ama çakallara da kaybettiriyoruz.
1.99 - 2.00 kademesinden ilave alımlarımız olacak. Hedef 10 mio lot...Endekse kar satışları gelince elbette ki burada da düşüş kaçınılmaz.
Üstad satıncada yazarsan sevinirim sen satıncaya kadar ben beklerim