Şu dakika (11.09) itibariyle ben hala giremiyorum...
Merkez bankası açıklamış yıl sonu enflasyon tahmini 13,9 muş artık buna kargalar bile gülmez gülemez en az 16 çıkar bekleyip görücez
tcmb başkanına
Financial times muhabirinin sorusu ;
siz göreve getirilirken sizden önceki başkan hukuka uygun görevden alınmayıp siz getirildiniz.
bu da yetkinin tcmb da olmadığını açıklıyor.
peki siz bu durumda görevinizi nasıl yapabileceğinize inanıyorsunuz...
Sayın TCMB Başkanı Reel Faiz konusunda bir seviye belirtmemiz uygun olmaz dedi. Bana göre bu cümlenin anlamı mudilerin parasını eritecek bir oran üstünde çalışıyoruz demek.
31 Temmuz Çarşamba 11:43 UYSAL: İHTİYAT AKÇESİNDEN GELEN KISMIN YAKLAŞIK YARISI HAZİNE HESAPLARINA GEÇTİ
31 Temmuz Çarşamba 11:43 UYSAL: SWAPLARLA DAHİL SİSTEMİN 130 MİLYAR TL FONLAMA İHTİYACI VAR
İstedikleri Enflasyon oranını tahmin edebilirler ve tahminleri tutar, bu 13,9 da olabilir, 5.9 da hiç dert değil onlar için.
TR firsatlar ulkesidir..
Firsatlar bitmez ama kacar..
Birisini kacirinca arkasindan kosulmaz.
Bir sonraki dongu beklenir veya ne dusuk kaldi ise o kollanir..
Piyasalarla dans bir sanattir..
Herkes beceremez.
Beceren erken emekli olur, beceremeyen 65 e kadar surunur..
Syg,
Çok kaçamak cevap veriyor gibi geldi bana nedense.
Baksanıza Osman Kavala’ya tahliye isteyen mahkeme başkanı gitti, yerine mutlaka olası tahliye kararına direnecek olan bir mahkeme başkanı gelecek, ah Türkiyem ah, benim yalnız ve güzel ülkem.
Akli, bilimi referans almadikca bunlar devam edecektir..
Syg,
Paraşütsüz :thumbdown:
https://resmim.net/f/aWMh32.png
Yabancılar tahvil toplamaya devam ediyor bakalım onlar mı haklı çıkacak.
Bugun icin birkac banka ile gorustum vadeliler daha berbat 19.25 ten yukari oran kalmadi oda maksimum ..oranlar 17.50 ye kadar indi genel aralik 18-19 araligi tum bankalarda ....yalniz bizim milltte krediye adeta acmis 1 haftadir bircok banka subesi ile isim oldu kredi cekenler ve kredi cekmek icin arayanlar birhayli cogalmis insaat sektorunde de bir kipirdanma var marangoz bir tanidigim 2 ay once dukkani devredecek yi is yok diye bugun ugradim 43 dairelik is birikti 2 isci aldim dedi gorune o ekonomi buyumeye gececek ......tabi biz tl mevduaatcilar da bunu dusuk faizle fonlayacagiz oranlar hergun 0.50 dusuyor ya geberik oranlar ile baglayin ya doviz alin ordan da kaybedin altin borsada dusuyor yani araba ev alin deniyor hergun faiz ve dovizi dusurerek sonuc cikarim bu .
Arkadaslar bu denizbanktan 900 bin tl yi 1 günde nasıl eft yapabılırız. Max eft limiti 500.000 tl oluyormus galıba?
VK6 Ppf hala günlük 22% üstü veriyor.
YTD...
[Saki ha ivazsiz intikale girersin yuklu vergi odersin DİKKATQUOTE=kafkaf;3637947]400bin TL yi aynı bankada güvendiğiniz birine (eş, çocuk,...) havale edin. Sonra Siz 500k ve o kişi 400k aynı anda eft yapın.[/QUOTE]
İlginç :-) yapıp ödemeyen varsa :-)
Kanunlar aksini söylüyorsa, kanuna uymak lazım...
İşin ilginci kimi banka 250k limit diyor, kimi 500k...
Eşi ve kendi 250k + 250k eft yapan vergi verecek, ama 500k eft limiti olan bankadan tek seferde 500k çıkaran vergi vermeyecek!!!
Bana mantıksız geldi...
İvazsız intkal nasıl oluyor .
benim peder internet bankacılığı anlamıyor onun parasını bankadan yatırıp ona eft edersem vergi mi vermem gerekiyor
zaten parayı peder veriyor bunun mantığı yok mudur ki .
İşleyiş nasıl yürüyor bu konuda
bir yurt içi yerleşik olarak aklımın ucundan bile geçmedi satmak,başkasını bilemem 5.70 altında 3 defa daha alım yaptım 5.65-dün 5.59 bugün 5.53 en iyi makas fibabankta keşke daha önce geçseymişim neredeyse makassız alım yaptırdı bugün ing cuma günleri hariç 1.30-1.40 yukarıdan veriyor asla ing kullanmam artık dolar için.tüm dövizi de fibabankın kiraz hesabına attım 3.5 günlük işleyecek,dolar düşerse kademeli almaya devam edeceğim faiz indirimi yapıldığı gün demiştim tl biriktirmeyi bırakıp dolar toplamaya başlayacağım diye 5.52 kurundan gözlerim kapatarak aldım siz düşünün.son 1 haftadaki satışların tamamen kamu kaynaklı sabah yüklü sığ piyasada at koşturmacası olarak görüyorum,ülkeye giren döviz varsa belli başlı kalemlerde görülmesi lazım böyle bir şey yok,ibrahim kahvecinin iddiası en akla yatkın gelen teori sanırım,mudilerin %15i anlaşıp döviz çekmeye kalksa doları kaç liralarda buluruz merak ediyorum,kısacası hükümete güvenmiyorum,güvenerek defalarca hata yaptım hiçbir kararları rasyonel değil.