Yarin son gun bilanco icin.
SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Yarin son gun bilanco icin.
SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
6 aylık bilanço yaklaşık 50 milyon açıklamasını bekliyorum.Fazlamı oldu dersiniz.Yarın göreceğiz.YTD
Ana Ortaklık Payları: 42.641.000- 30.678.335
2018/6 2017/6
Bilanço geldi 6 aylıkda 40.781518 tl 2.çeyrekte 25.490248 tl
Yorumlayacak arkadaşlar varmı acaba. Teşekkürler.
Kendi kaynakları ile yatırıma başlayan bir şirket için gayet olumlu bir bilanço,
seçim nedeniyle daha düşük ciro bekliyordum
brüt marj aynı kalmış net marj biraz düşmüş
kısa vadeli yükümlülükler kayda değer artış var
para arzı az olduğu için bütün şirketlerin bilançolarında finansman maliyetleri en önemli kalemlerden biri olarak ön plana çıkacak
uluse net borç pozisyonun ekside olması en önemli tercih sebeplerinden
bu dönemde güçlü finansal yapısı rakiplerinin önüne geçmesini sağlayacaktır
Ne kadar başarılı yönettikleri rapordaki şu notlardan belli,
yurtiçi talep daralmasını(%2 artışı daha doğrusu) %248 yurtdışı satış artışı ile aşmışlar
4.2.FAALİYETLERİMİZE İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER
Ulusoy Elektrik, Türkiye ve Cezayir pazarlarındaki önde gelen pozisyonunun yanı sıra, Irak,
Rusya, Türkmenistan, Endonezya, Kuzey & Batı Afrika, ESBÜ, Ortadoğu ve Güney Amerika
ihraç pazarlarında da aktif durumdadır. İş geliştirme faaliyetlerimizin sonucu olarak;
uluslararası pazarlarda mevcut portföyümüze ek olarak Dubai, Tunus, Irak, Kazakistan ve
Latin Amerika bölgelerinde de satışlarımız artış göstermektedir. Almanya’ da açmış olduğumuz
Avrupa Bölgesi satış ofisinin iş geliştirme faaliyetleriyle Avrupa pazarındaki satışlarımız
artmaya devam etmektedir.
Hedeflediğimiz pazarlarda, ürünlerimizin akreditasyonuyla ilgili çalışmalarımızın yanı sıra, ArGe
faaliyetlerimizde, yeni pazarlara uygun ürün geliştirme çalışmalarımız da sürmektedir.
Ülkemizdeki elektrik dağıtım şirketi, üretim santralleri, sanayi, konut ve altyapı yatırımlarındaki
yavaşlamanın etkisi ile 2018 yılının ikinci çeyreğinde yurt içi satış hasılatımızdaki artış sınırlı
kalmış ve 2017 yılının aynı dönemine göre %2 büyüme göstermiştir.
İş geliştirme faaliyetlerimizin sonucu olarak; uluslararası pazarlarda mevcut portföyümüze ek
olarak Dubai, Tunus, Irak, Kazakistan, Latin Amerika ve Avrupa bölgelerinde de satışlarımız
büyümeye devam etmekte olup, yurt dışı satış hasılatımız 2018 yılının ikinci çeyreğinde, 2017
yılının aynı dönemine göre %248 artış göstermiştir.
2018 yılının ikinci çeyreğinde, 2017 yılının aynı dönemine kıyasla; hava yalıtımlı modüler hücre
üretim adetleri %4 azalmış, gaz yalıtımlı hücre üretim adetleri %11 ve trafo üretim adetlerimiz
%208 oranında artmış, beton köşk üretim adetlerimiz ise %21 azalmıştır
bilanço güzel, ama beklentiler dahilinde...yarın bilanço etkisi nötr olur bence.
Karlılığını sürdürmesi önemli bir faktör.iç pazar daralmasına rağmen bu açığı dış pazarla karşılaması TL nin değer kaybetmesi nedeniyle ihracatdaki artışın gelecek dönem bilançolarına yansıması daha farklı olacaktır.Geçen yıla göre altı aylık bilançodaki 30,6 milyondan 42,7 milyona ulaşan artışın %40 a ulaşması şirket büyümesindeki olumsuz olabilecek görüşleri ortadan kaldırmaktadır.Kimsenin zaten bir ralli beklemediği hissemizin yatırımcılarını memnun ederek yükseleceği kanısındayım.Bugünkü açılış ne olur o birazda tahtaya yön verenlerin bileceği iş.Ancak patronun elinde bulundurduğu son dönem aldığı 3 milyon lot kolay kolay bu fiyatlardan blok satış dışında borsada satışı zor gibi.Patron istemedikçe tahtada düşüş yaşamayız görüşündeyim.YTD
http://www.ulusoyelektrik.com.tr/pag...filmleri-cr-10
Bilançodan okuyamamışsanız ULUSE ne yapsın.Patron tüm hisselerini toplayınca peşine takılmak isteyen çok olur.Şu dönemde yurtdışı satışlarını katlamış kasasına döviz dolduracak hissenin bu bilançoya rağmen taliplisi yok.Aracı kurumumların al demesini mi bekleyelim.ytd
Bilanço iyi geldigi için düştü allah muhafaza kõtú gelseydi kimbilir ne olurdu ?
Piyasa kaybetmekten ziyade ic piyasa zaten elinde.... Ondan buyume olmadi ic pazarda... Düşmemis olması bile gayet olumlu...
Yılın ilk yarısındaki satislarin yuzde 40 i ihracat satışlarından oluşmakta
Bu bir kar satış ı olabilir mi
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen sene 20 küsur kadar yúkseldi yani şimdinin 10 kúsur tekrar başa dõndük
Dünyanın en mükemmel hissesi olmayabilir ama endeksin 1 senede %13 düştüğü ortamda %60 küsür artış sağlamış.
Daha ne yapsın?
Son bir sene içinde bist 100 ile karşılaştırmalı grafik:
https://i.hizliresim.com/ND2PMk.png
Endekse takılma endeks belirli aylarda duşer çikar hissenin halka arz fiyatina ve geçen süreye bak ayrıca dolar euro çok yukseldi zararda olan yükselmiyecek hisseler bile çok iyi getiri sağladı
Ben endekse takilmiyorum da tum hisseler takiliyor endekse ozellikle aynı endekste iseler :)
Ne oluyor ben bir kar satışı olarak adlandır mış tım ama değil galiba
Kar ı kötü mü geldi bilgisi olan yazar mı
Yok bir allahın kulu bizi bilgilen dirsin allah rızası için
Patron mu satıyor yoksa
kar güzel geldi 6 aylık 42,7 geçen seneye göre %40 + DA Lakin hisse sığ.Birisi elinden çıkarsa yön aşağıya,diğeri almak istese yön yukarı.Uluse de ekrana bakma yıllık temettütü alırken fiyatına bak.borçsuz harçsız hisse.Satan malın kıymetinimi biliyor.Böyle günlerde uzak durmak lazım.YTD
Bu hissede heralde en uzun süredir duran benim. Söyleyeceğim tek şey no panik. Ben 1.5 yıldır ne dönemlerini gördüm. Söyleyin böyle güzel karı olupda bir hisse neden düşer. Ben biryildaha buradayım . YTD
Bugün ana hisselerde bir satış var siz de fark ettiniz mi
Pasta verebilir mi arkadaş
Akşam baktım deuc satmış 15 milyon a yakın ondan düşmüş
15 milyon lot
15 milyon lot satış, yanlışınız var Ulusoye de bir gün hatta bir ayda bile böyle satış olmaz tekrar kontrol edebilirmisiniz
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış yazmışım özür dilerim herkes den