:) ben demiyodum tam tersine FED daha fazla faiz artıramaz diyodum..Pause a girecek dedimdi..:)
2019 da 4 faiz 2020 de 1 faiz deniyordu o aralar
Bende enflasyon 2 lerde nereye 5 faiz daha 3.5 faizi neresine zoksun FED dedim di..
Printable View
Mb nin 1 milyar + tl kari vardi bu isten. Zarar etmez zaten. Mayistan beri short adamlar
Fed ve trump duydumuzda dolar dan kacin dedigimde kufur ediyorlardi biliyorsun
Abd de kurumlar bagimsiz ya :he:
Trump yapamaz yetkisi yok :kahkah:
Simdi gorunen dove dove eze eze abd faizlerini 0 a kadar cekecek trump bu global kriz cikarabilir ama tr de yabanci satisi bundan mi acaba diyorum
Yaptırımlari engellemeye yetkisi yok fed e karisamaz yetkiso yok orda demokrasi var he heee var
Alıcılı bugün piyasa hayrola
ZAR +1
Bizde ayak uyduruyoruz..
5.5150 2 gündür buradan 7 kuruş basıyodu paşa..
Bugün ne yapacak bakalım..:)
Şurdan İstanbuldan, Antalya veya Bodruma yola çıkın...Anadoluya doğru her benzincide ucuz mazot veya 10 numara yağ TABELALARI/REKLAMLARI alenen ortada...
Yasak değil herhalde bu satışlar...Kimse bişey demediğine göre veya kapatmadıklarına göre bu satış yapan yerleri...
sabah 5,47 den son 4k kademe altılmıştır. bayram öncesi son kademe. hadi hayırlı traşlar.
dolardan kazanmak istiyorsan AL ve YAT hatta unut,bunak ol doların olduğunu bile hatırlama. %100 garantili kazanç. bunak dedeler bile böyle zengin oluyor.
Selamlar, elimde 1 kg kadar altın var (maliyet 253), bayram öncesi ayni bugün satıp fona (YHT) geçmek mantıklı mıdır, altında mı geçirmeliyim bayramı sizce? Teşekkürler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Esas neden o olamaz on yıldır var o ama hiçbişey olmuyodu
Ne yani otobusler On yıl bekledi de yeni mi hortladi hadi hep beraber yanalim çocuklar
Muhtemel o kundizler iyice maliyet ucuzlatmaya tiner bazlı solventli bilmemneli yapma mazotla yola çıktı. On Numara yağda kolay kolay yanmaz çünkü
çok elektrik çeken kahve makinesi + su ısıtıcısı için otobüsü sanayiye götürüp elektrik tesisatında eklemeler yapıyorlar
bir de yalıtım malzemesi yangına dayanıklı değil, geç tutuşması lazım
Bu konuda BLBG Tv de M.Ali YILDIRIMTÜRK diye bir uzmanın yorumunu izledim.
Eğer ABD ve ÇİN anlaşırsa anında 1400 hatta altına geriler dedi altın için.
Ben olsam bu adamı dinlerdim.
Ancak siz olunca durum farklı, bayram sırasında Hürmüz'de bir torpido herşeyi bozar, 1600 - 1700 dolarlara çıkabilir.
İyi olursa Allah'tan biliyorsunuz.
Kararı kendiniz verin.
Ben kısmete inanırım.
5,47 lerden alışımı sabah biraz yaptım. şimdi düşünüyorum daha mı çok alsaydım..Ama düştükçe yine alım için bekliyorum. Kafamdaki son yer 5,38 -5,40 lardı gelmedi..gelirse bekliyorum..
Dün bir uzmanı izledim tv de otobüs yangınları ile ilgili.
Fabrika çıkışının üzerine o kadar ilave yapıyorlar ki dedi.
https://www.youtube.com/watch?v=uE-ivyJXM4I
Yotube Haluk Canberk adlı ekonomist yabancıların dolar sattığını tl aldığını uygun yerlerden tekrar dolara gireceklerini söylüyor..
Yorumunuz için teşekkür ederim, burada yazan herkesin fikrine saygım var ve önem veriyorum. Tabiki son kararı kendim vereceğim ama sizlerin fikirleri de benim için önemli. Bankalar kapalı olacağı için aradaki spread yüksek olacak ve zaten satış yapamayacağım (tabi bayram dönüşü fiyat yüksek açarsa o ayrı) o yüzden acaba bayram tatilini fonda geçirmek ne kadar mantıklı olur diye düşünüyorum. Spot piyasa fiyatı ile serbest piyasa fiyatı genelde bir kolerasyon için gidiyor izlediğim kadarıyla.
A planini yedik. B icerisindeyiz. Birde en son C var. 5,02 civari C nin dibi anlik.
12 aylik cari denge Hazirandan Hazirana yarim milyar dolar fazla verdi. Cari acik degil fazla var. O vakit sormak lazim. Ayni donemde reeskont kredi donuslerinden Botasa yapilan odemeler cikinca elde kalan yaklasik 20 milyar dolar, MB nin disardan borclandigi yaklasik 4 milyar dolar, hazinenin MB ye bozdurdugu 5,5 milyar dolar ve MB nin yiyp bitirdigi net rezervi nerede? Where is the money?
Hangi sektorlerin dis borcu azalmissa orada para elbette. Reel sektore tanzim dolar satisi.
Külçe altın mı? Külçe ise alım satım farkı sanırım oldukça yüksek olmalı.
Kaydi gram altın ise daha rahat ve daha düşük komisyonla işlem mümkün görünüyor.
Türkiye Finans Katılım Bankası'nın TFX Target uygulaması üzerinden hesabınızdaki gram altını TL veya Dolara çevirmeniz gayet pratik. Şahsen TL hariç altın veya USD'de kalmayı tercih ederdim.
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Lütfen yatırım kararlarınızı kendiniz alınız.
ema200'ün altında her türlü alırım. yoksa 5.20 olacak 5.34 olacak. ahaha bunlarla kafamı yoramam. siz bu boş muhabbetler ile vakit geçiredurun ben aldım bu sabah.
Gram altın. Tfx bir ara kullanıyordum ancak bir gün internet şubesinden EFT yapmak istediğimde limit yetersiz yükseltmeniz gerekiyor ve bunun için form doldurup Genel Müdürlüğe göndereceğiz 2-3 güne sonuç belli olur gibi bir cevap aldım. Bende şubeye giderek 2 gün sonrası için parayı şubeden elden çekmek istiyorum dedim ama yinede formu doldurduk 2 gün geçti hala bir cevap gelmedi Genel Müdürlükten. Ve parayı çekmek için şubeye gittim ve para yok cevabı aldım, şubeden EFT için ise 500 lira gibi bir masraf çıkardılar ve hiçbir indirim yapmadılar. Bende o masrafı vererek EFT yi gerçekleştirdim. Ve hesabımı kapattım. Biraz uzun oldu ama o yüzden tfx kullanmıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
SODA hissesindeki hareketlenme USD için işaret fişeği olabilir.
1500 ons/dolarda satim emirleri vardi , onlar karsilandi ve bi miktar geri cekilme oldu..
1800 dolar/ons benim hedefim var ; hedef benim gider gitmez birsey diyemem..
bende 220 den de , 217 den de , 240 dan da 253 den de toplam 150 gram altin var ve satmayi dusunmuyorum..
280 bu ay sonu hedefim var ; akabinde dolar degerlenir ve 300 rakamina ulasirim diye dusunuyorum..
yukseliste olan hicbir meta satilmaz, dusus trendinde alinmayacagi gibi..
20/50/100 ve 200 gunluk ort bakarak kendinizde kararverebilirsiniz, cuma bitsin bakalim neymis bu rakamlar..
benim en az 1 yil ihtiyacim yok bu paraya, kafam rahat yani..:)
Zaman zaman zorluklar çıkardıklarını şahsen biliyorum. Özellikle TFX Target uygulaması için hesabında boşta nakit bulunduranların piyasa kapanmadan önce Cuma günleri öğleden sonra başka bankalara para transferlerini zorlaştırmak, mümkün olduğunca kısıtlamak için internet/mobil para transferi limitini düşük tuttuklarını, limiti yükseltmediklerini tecrübe edinmiştim.
Yine de TFX Target uygulaması hafta içi 5 gün 24 saat döviz ve altın işlemleri için oldukça iyi fırsatlar yaratabiliyor. Örneğin bu sabah matrikste USD 5,4760'larda ile TFX Target inanılmaz bir şekilde 5,4650'lerden satış yapıyordu. Sanki dövizi baskılamak için kendilerine görev verilmiş gibiydi. Dünkü satış fiyatı ise tam aksine matriksteki USD fiyatın sürekli üzerindeydi.