Thanks the god . I saw th "çaydanlık" that producing steam on the oven. Steam turn the turbines. So we produce energy.
We called that cogenaration :)
Zabaa gadar burdayız
Printable View
Hocam denk gelmiş sanırım şuan piyasa değeri 1.620 milyon sizin hesap tam tamına piyasa değerinin yarısına 810 milyona denk geliyor. piyasa değerinin yarısı nakit çok güzel bir para bu kadar para gelirse borç çok azalır o zamana kadar azalma devam ederse bitme noktasına gelebilir bu parayı borç azaltmada kullanacağız demişlerdi.Ytd
Pamuklu çarşaf ihracatı çökmüş
https://i.hizliresim.com/83oeqmh.png
Pamuklu çarşaf ihracatı ülkelere göre
MART
Fransa 36 mlyn TL
İtalya 60 mlyn TL
Almanya 116,8 mlyn TL
ABD 27,63 mlyn TL
NİSAN
Fransa 22,4 mlyn TL
İtalya 43,6 mlyn TL
Almanya 133,4 mlyn TL
ABD 40,5 mlyn TL
MAYIS
Fransa 13,4 mlyn TL
Almanya 88,4 mlyn TL
İtalya 24,9 mlyn TL
ABD 33,8 mlyn TL
HAZİRAN
Fransa 24,5 mlyn TL
Almanya 214 mlyn TL
İtalya 61,8 mlyn TL
ABD 169,1 mlyn TL
TEMMUZ
Fransa 28,3 mlyn TL
Almanya 176,8 mlyn TL
İtalya 79,4 mlyn TL
ABD 97,1 mlyn TL
AĞUSTOS
Fransa 54,3 mlyn TL
Almanya 196,2 mlyn TL
İtalya 64,4 mlyn TL
ABD 142 mlyn TL
https://i.hizliresim.com/7m6mnn1.png
Temmuz ISO PMI raporu Tekstil için o kadar kötü lanse etti ki.
Sanıldı ağustos verileri berbat gelecek.
İşte meydan işte peşrev..
Yazdığınız aylara bakınca ilk üç ayda Abd ye yapılan ihracat almanya-fransa- İtalyaya yapılan ihracat oranı 0.19 iken son üç ayda 0.45 e çıkmış 2 kattan fazla artmıştır.
Son üç ayda Amerika’ya ihracat çok ciddi atılım yapmış doların değer kazanması nedeniyle çok akıllıca hamle olmuş sayın minikyatırımcının bahsettiği yeni ürünler bebek ürünleri gibi alanlardanda olumlu haberler alırsak tadından yenmez güzel paylaşımlar teşkkürler.Ytd
"En kötü haber en dipte gelir " by minikyatirimci :bravo:
adam verilerle konuşuyor kardeşim..
işkembeden değil :)
neymiş tekstil batmış bitmiş.. neymiş evro açığı varmış..
ayıp ayıp..özür dileyin..
insanların psikolojilerle oynamayın..
ha birşey diyecekseniz somut veri getirin..
yoksa insanları paniğe sevkedip hayal kırıklığına uğratmayın..
bi de aynı anda 500 farklı hisse ile kimse ilgilenmez.. detaylı bilginiz yoksa detaylı bilgisi olanları sessizce takip edin.. benim 3:45i takip ettiğim gibi :wave:
hocam adam menderes tekstilin ev tekstil ürünleri ürettiğinden bi haber..
don atlet tişört şort üretiyor modunda gelip burda ahkam kesiyor :kahkah:
bak bana kafamı menderes tekstil tarafından üretilen yastık kılıfına gövdemi yine menderes tekstil tarafından üretilen çarşafa koyup mışıl mışıl uyuyorum :bravo:
kuzey yarım kürede kışa hazırlık..
eylül ayı verilerinin de güzel geleceğine inanıyorum..
Üstad özür dile muhabbetine ve bu kadar sert sözlere gerek yok. Zaten burada hep haber ve veriye dayalı yorum paylaşılıyor. Tekstil tarafı ikinci çeyrek kadar iyi gelmeyebilir diyen de eğer iyi gelirse mutlu olur, çünkü hepimiz ortağız. Kaldı ki ihracat rakamları gibi veriler olmuşu söyler, kişilerin farklı nedenlere dayanan farklı gelecek beklentileri olabilir.
merhaba minikyatırımcı hocam nasılsınız
ilk 6 ayda sadece tekstilden ciro 1,131 gelmişti tarımdan 485 milyon 188 milyon enerji gelmiş 1,804 milyon gelmişti
ilk 9 ayda tekstil 1,600 milyar toplamda ise 2,6 milyar ciro gelir mi hesaplama yaptınız mı
net kar marjı % 16,63 olmuş 6 ayda
Sayın Uc_kırkbes, bu verilere ilgili aydan bir sonrai ayın sonunda mı erisebiliyorsuz. Eğer oyleyse Eylül ayinin verilerinide Ekim sonu- Kasım başı gibi öğreneceğiz demektir.
Bu durumda 3.ceyrek bilançosu gelmeden az önce tekstil tarafı ile ilgili veriler üç aşağı beş yukarı elimizde olacak diyebilir miyiz sizce.
Saygılar...
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam saygılar..
bırakıcam burayı zaten.. Twitter'dan devam ederim.. :wave:
üç beş küçük yatırımcıya laf yetiştirip uğraşıyoruz insanlar bilinçlensin diye.. sn 3:45i ve sn frqn21 i tanıdım forum sayesinde.. belki de en değerli kazanımlar kendileri oldu benim açımdan.. ikisine de katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım..
teşekkürler rıza bey.. sizler nasılsınız.. az kaldı bilanço açıklanmasına 30-40 gün içinde rakamları göreceğiz.. ben pozitifim..
net rakam koymak menderes gibi şirketlerde çok zor.. hele ki Savas enflasyon kur üçgeninde daha da zor.. o yüzden orta uzun vade yatırımlarım devam edecek..
evro bazında borç azalıyor mu onu takip edin.. arkadaşlar da bilanço sonrası paylaşırlar zaten..
3 farklı sektör olduğu ve maliyet yapısını tam kavrayamadığımız için net rakam ortaya koymak yanıltıcı olabilir ve en sevmediğim şeydir.. :)
Minikyatırımcı faaliyet raporu sever :)
43 No lu projemiz kapsamında geliştirdiğimiz % 100 Pamuk Post-Consumer Waste kumaşımızın PCT
araştırma raporu olumlu gelmiştir. Hollanda pazarından bu ürüne sipariş alınmıştır. Bu çerçevede Patent
başvurusu da yapılacaktır.
Tasarım Merkezimizde geliştirdiğimiz yeni kumaş kalitelerimizi ve yeni desen tasarımlarımızı 21-24
Haziran 2022 tarihinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Heimtextil 2022 fuarında 2 ayrı
stand ile tüm dünyanın beğenisine sunduk. Yeni geliştirdiğimiz ürünler ve tasarımlar ziyaretçiler
tarafından çok beğenildi.
Hollanda (MAYIS) : 5,4 milyon TL
Holanda (Haziran) :3,8 milyon TL
Hollanda (Temmuz) : 6,8 milyon TL
Hollanda ( ağustos) : 54 ,3 milyon TL
Hocam sona yakın ne zaman ben de tam bilmiyorum lakin olay şöyle ;
Daha ayrıntılılar daha geç açıklanır. Şimdi pamuklu çarşaflar açıklandı. Bir kaç gün sonra "Elle baskılı pamuklu çarşaflar" , "diğer baskılı pamuklu çarşaflar" açıklanır.
Ayrıntılılar daha geç açıklanıyor
hocam :)
https://www.youtube.com/watch?v=bE6juS21enI
ben de harranlıyam:bravo: