Arkadaşlar , aranızda Bitcoin alıp satan var mı ? Tavsiye eder misiniz ? Hangi internet sitesinden alış satış yapıyorsunuz ? Teşekkür ederim .
Printable View
Arkadaşlar , aranızda Bitcoin alıp satan var mı ? Tavsiye eder misiniz ? Hangi internet sitesinden alış satış yapıyorsunuz ? Teşekkür ederim .
Dow yine "Ben de irkek'im.." demiş coşmuş...
Coşsun bakalım bi şey demiyoruz.!.
Sayın Abc1980, ben bir hafta falan yaptım öğrenme amaçlı, Paribu yu kullanmıştım.1000 lira gibi cüzi bir miktarla yaptım ama komisyon oranı avantajlı mı, diğer platformlardan eksiği fazlası var mı bilmiyorum. Tavsiye kısmına gelecek olursak ben hareketlerini hiç öngöremediğim için ve biraz da sert hareketlerin vermiş olduğu stres nedeniyle başa başta işlem yapmaktan vazgeçtim. Ben biraz muhafazakar bir yatırımcı olduğum için paranın 1/5 i 15 dakikada gelgit yapınca korktum; 7/24 takip imkanım olmadığı ve zarar kes yapamadığım için.
Altın onsu hindistan tüketimi 0 a düştü haberiyle gevşedi bunu zaten piyasa biliyordu eğer yanılmıyorsam yeni yükseliş dalgası başlar.
Eğer fiziki altın baskısı olmasa altın rallisi çok daha hızlı olurdu likit dolar değerli maalesef....
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4/09/2020-19/12/2020 tarihleri arasındaki hareket tekrar ediyor gibi, inşallah yanılmayız, vadelide açtığım uzun kontratları 1 sene tutmayı düşünüyorum ama insan yine de kısa vadede haklı çıkmak istiyor :).Hayırlı ve bol kazançlar herkese.
Sayın Cannnn, vadeli kontratında elimdeki kontratların vadesi 8. ay ama 10. ay kontratlarındaki alım satım farkı normalleştikçe ve eğer kar edersem kar almak için 10. aya taşıyacağım pozisyonu. En azından 1 vade aralıkla pozisyon taşımayı düşünüyorum. Borsadaki paramı sigortalamak için bunu gram altın kontratında yapmayı planlıyordum ama malumunuz gram altın 1.5 ayda %30 gitti ve dolardaki oynaklık da son günlerde arttı. Gram altın belki durmaz yeni zirveler de görür ama ons kontratlarında yükseliş ihtimali daha makul geldiği için şansımı onsta deneyeceğim. Gram altında sabırlı davranamadım ralliyi kaçırdım umarım burada da ters pozisyonda yakalanıp hüsrana uğramam.:)
Sayın forum sakinlerinin ve sizin emtia piyasalarında sigorta amaçlı altın alımında önerileri varsa duymaktan memnuniyet duyarım.Planımın işe yarayıp yaramayacağından pek emin değilim. Teşekkürler.
Altin:1620
DJI:22.300
SP:2620
kenarda dursun
#XAUUSD #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05120853316230
Ucgen icinde devam...
Ne tarafa kirarsa o tarafa devam edecegiz..
Syg,
Haklı çıkıcağız inşallah Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar Altin fonu ile vadesiz altin alimini kiyaslayabilecek biri var mi aranizda? Neden soruyorum cunki altin fonunda gram altin gibi yuzde 1 makasi yok. Bunun yaninda yillik %1 yonetim ucreti ve gelir vergisi mevcut. Artilar eksiler olarak aciklayabilecek bilgide birinden cok faydalanabiliriz.
(bu konuyu biraz karistirdim bahsedildiyse de bulamadim)
Vakıf Katılım 0,80 - 0,90 kuruş özel kur sabah 9:00 akşam 21:00 arası.
Vakifkatilimda da bir süre işlem yaptım ama 2 tane yamuklarini gordum. Burada paylaşayım.
1) ana sayfalarında gözüken alım satım kurları aynı anda internet şubesinde işlem yapmaya çalıştığınızda bankanın sattığı daha yükseke cikiyor , aldığı ise daha düşüğe iniyor. Böylece marj alım oranı ana sayfada görünenden çak daha fazla oluyor. Zamanında bunları subelerinede müşteri hizmetlerinede söyledim, verdikleri cevap çok komikti altın alım satımı oynaktir ondandır dediler.
Be adam dedim, deneme için iki ayrı bilgisayarda yaptım birinde internet subesinde açtım diğerinde sadece ana sayfayı açtım orada bile çok oynaklık vardı dedim. saniye bile geçmiyor sadece gözün oradan oraya yönelmesi kadarkisa surede bu kadar oynarmi?
2) ikincisi ise daha canımı sıktı. Türkiye finans altına 3 aylık kar payı dağıtır. O zamanda 3 aylık kar payıyla yatirdigim altinlara 3 ayın sonunda net 0.7 gram altın yatmalı şeklinde gozukurken hesaba net sadece 0.25 gram altın yatmıştı.
Kavga dövüş ana sayfanin goruntusunude çekip aradaki eksik miktarı aldım ama sonra derhal altinlari kuveytturke aktardım. Vakıf katilimdaki hesabida kapatmistim.
Tabi kendilerine çeki düzen verdiler mi, bilemem?
Arkadaşlar son 2 3 gündür hafif bir çekilme var. Yarın sattigim hisselerin parası nakit olarak gelecek. Ciddi miktarda fiziki alabilirim biraz gamaçekilme olabilirmi. Alayım mı. Fikirleriniz alabilirmiyim.
kuveytturk'te ceyrek altin hesabimda bir miktar ceyrek altin var.
bunlari istedigim zaman, subeye gidip veya ATM'lerden fiziki olarak cekebilir miyim?
fiyat listelerinde, ceyrek altin cekim ücreti olarak 12 lira bir fiyat belirtmisler.
yani ben simdi, hesabimda bulunan ve fiziki olarak cekmek istedigim her bir ceyrek altin icin 12 lira ücret mi ödeyecegim?
kuyumcudan daha ucuza geliyorsa, bu yolu düsünebilirim cünkü. merakim ondan.
Bernanke 2008de Rubikon'u geçmemişti Powell bugün geçti..
Çok övülen "Kapitalizm zarar eden kötü şirketleri piyasada yaşatmaz.." ilkesi rafa kalktı.
Fed şirket borçlarını satın alacak Zombi şirketler yaşatılacak..
Bu da gol sayılmazsa ne gol sayılacak!
https://www.zerohedge.com/markets/fe...-you-need-knowAlıntı:
The Fed Is Now Buying Bond ETFs: Here Is What You Need To Know
Gram altın düşecek (mi acaba?)......
Arkadaşlar yurtdışında yaşıyorum.
Türkiye deki TL hesabımdan online olarak ONS/Altın ve ONS/Gümüş alıp/satabileceğim alım satım marjı düşük bir site/kurum tavsiye edebilirseniz sevinirim.
Konuya vakıf değilim.
Daha önce burada muhakkak konuşulmuştur.
Rahatsızlık verdiğim için kusura bakmayın.
Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
buda altin gunluk
https://i.hizliresim.com/avwUa8.png
Altın roket.
1.727
Hele ki gram altını topla tüfekle yıkamıyorlar.
Gümüşe son haftalarda çok dikkat çekmiştim, beklediğim gibi altından çok daha sert bir şekilde yukarı gidiyor.
Fed, tarihinde ilk kez uygulamaya koyduğu programın ilk gününde 305 milyon dolarlık özel sektör tahvil ETF'si satın aldı.
Altın ve gümüşe yarayacak haberler gelmeye başladı. Fed bas bas paraları leylaya bir daha mi geleceğiz dünyaya moduna girdi bir kere.
Salgın, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimleri, iflaslar ve işsizlik artarak devam ediyor.
Bunlardan sınırsız para basma ve negatif faizle kurtulmaya çalışacak devletler.
Bitcoinin parabolik ralliye girmesi gibi altın ve gümüşte büyük ralli yapacaktır zamanı geldiğinde.
Gümüş sol kulvardan yardırdı geliyor. Maşallah sonunda beklediğimiz hareketleri yapmaya başladı gümüş.
Ons altında bugün 1740 üstünde kapanış yapabilir çok güzel bir haftalık kapanış olacak.
Dolar tl bu hafta karımızı törpüledi ama ziyanı yok. Ons altın ve ons gümüş iyi gitti.
Valla kural kuraldır altın gümüş rasyosu 100 ün altına gelince altından gümüşe geçerim demiştim.Ama bugünkü hareketi görünce baya altından gümüşe geçiş yaptım.Trend devam ederse peyderpey gümüşe geçişe devam ederim.Bugün yüzde 20 oranda geçiş yaptım.
İşte böyle....
Gold/Silver oranım 5/2 idi tersine çevirmek için iyi yermiş...
Emme elimiz titredi yapamadık, fırsatı kaçırdık gibi..
Neyse ileri bakalım Egon keyif verici şeyler yazmış...
https://goldswitzerland.com/total-ca...rrency-system/