800 mn 1 milyar dolar pd si olabilecek şirket bence ama 2020 den beri öldürdü bizi ...
Printable View
800 mn 1 milyar dolar pd si olabilecek şirket bence ama 2020 den beri öldürdü bizi ...
Dolaşımı %46,22 olmuş. Piyasadan mal çekip bunu azaltmaları lazımken habire satıp dolaşımı fazlalaştırıyorlar. Çok ağır. Bu ağırlıkla zaten yürümesini beklememek lazım.
1 milyondan fazla lotlari olan düsünsün :)
cevabi asagida :)
05.12.2022 tarihinde ALKIM payları ile ilgili olarak ortalama 46,0662 TL fiyattan 300.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi
ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte 25.496.290 sermayesindeki paylarım/oy haklarım 05.12.2022 tarihi itibariyle %
16,9975 sınırına gelmiştir.
Twitterde Patronun hisse satılmaları hakkında ilginci iddialar var , :Sad:
Aklıma birşey takıldı. Yatırım tavsiyesi değildir. 20 lerde hareket ederken, çocuğun kumda oynadığı gibi bizim tahtacıda tahtayla oynuyordu. O zamanlar bunun elinden malı aldılar. Bu daha o malı toparlayamadı. Arkında 2 dir satış yapıyor. Arkın bu malı tahtacıyamı veriyor. Aksi piyasa pek arkının satışını sallamadı. Yada arkın tahtayı sıkıştırmak içinmi satış yapıyor. Senelerce satsada bunda mal bitmez. Bunun paraya pula ihtiyacıda yok. Bu işin içinde birşeyler var. Kazanan kim olacak bakalım.
Tahtayı sıkılaştırıp germenin mantığı nedir onuda anlayamadım. Kalanların pek gitmeye niyeti yok. Sasada yapılan oparasyondan sonrada bakkal amca gelip senet almaz. Niyetleri zaten birilerine mal satmak değil uzaklaştırmak. Sasa hikayesininde burda bir geçerliliği yok. Borsadan anlamayan ky nin kucağında patlayan bomba baya baya büyüktü.
Millet olarak kaos teorilerinde uzmanız ama ateş olmayan yerdende duman çıkmaz der eskiler. Mertlik bozuldu. Ona bakarsan diyorlarki sasanın patronu açıklamayı çok önce yaptı ama servis edilmedi. Her yerde ali cengiz oyunları var. Bizden uzak olsa bari.
Bizim fiyatlayamamış sağlam bilançolarımız var. Enflasyonumuz var. Bizim durum işlem gören çoğu senetten farklı. Koralar bunları hangi çuvala sığdıracak. Mızrak çuvala girermi. Elbet biryerde deler.
Arkın kendi şahsına ait malları satmıyor bildiğim kadarıyla kora holding adına işlem yapan diyor kap açıklamasında ama reha bey de bu satışın aksine konuşmalar yapmıştı.Babalarının bıraktığı şirket vizyonuna yakışmayan hareketler gibi geliyor.Bir babayiğit gelecek ne var ne yok silip süpürüp götürecek onu istiyorlar hakediyorlar...
Ha ın kardaş koranın o holdıng..
Şey etti herif
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evlere şenlik dabana gidiyor.
Noldu şirket battı da bizim mi haberimiz yok ?? :(
ortaklardan Kora holding satışa devam ediyor herhalde
Bir yılda 15 liradan 46 liraya gelmiş... şirketlerin kendi hisselerinden borsa'da satış yaparak para kazanmaları, yatırımcısını b.ok gibi ortada bırakmaları, zarar ettirmeleri ne kadar hazin bir durum... yazıklar olsun...
Yazacak birşey yok. Sözün bittiği yer. Yazıklar olsun.
kORA halen hisse satışına devam ediyor mu ? bitmedi mi daha acaba
37 leri görmeyiz inşallah.. zor toparlanır
40.72 de gap var sanki. Onamı sulanıyor nedir. Sinyaller yukarı yöndü, Koraların satışı herşeyi tersine çevirdi. İnsanı kızdıran düşmesi değil. Sanki tavan serisi yapmış, sonra kar satışı yapan hisseler gibi davranması. Ne verdinki ne alıyorsun. Yüzsüzlük bu.
Koral ar düşerken hisse satmaz..
Önce topu birileri havalandırır.
Sonra Yükselen e çakarlar..
Yatırımcısını korumayan, tam tersi borsa yatırımcısının sırtından para kazanan bir şirket... ayıp ayıp
,En son bu satış görünüyor. (bu seviyeleri bu an için satışa uygun görmüş gibi)
05.12.2022 tarihinde ALKIM payları ile ilgili olarak ortalama 46,0662 TL fiyattan 300.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi
ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte 25.496.290 sermayesindeki paylarım/oy haklarım 05.12.2022 tarihi itibariyle %
16,9975 sınırına gelmiştir.
Hektaş'ta, kontr'da, sasa'da, Alkim'de ve daha bazı hisselerde patron satışları ile yatırımcı büyük zarara uğratıldı...
SPK nın yeni bir düzenleme yapması ve buna dur demesi lazım...
Patronların asli işi hizmet ve emtia üreterek para kazanmak... yatırımcının sırtından para kazanmak çok çirkin... iğrenç...
Arkadaşlar, sıkıntı yapmayın, patronun bir miktar mal satması orta-uzun vadede sorun oluşturmaz.
Hissemiz çok primli değil, hatta iştiraki alka'nın yatırımı düşünüldüğünde uygun fiyatlarda sayılır.
Önümüzdeki günlerde dengesini bulacaktır, rahat olun:)
YTD
150.000.000 lira ödenmiş sermayesine karşılık 9 aylık bilançoda
453.446.981 lira gibi müthiş kâr açıklayan bir şirketin hissesi
zaten doğru düzgün yükseliş yapmamış, paramız enflasyon karşısında erimiş
Buna karşılık bir de patron satışlarından kaynaklı düşüş olunca doğal olarak
insan hayal kırıklığı yaşıyor, şirkete güven sarsılıyor...
Bundan sonra yoluna hızlı bir şekilde devam eder inşallah...
Daha önceden su soruyu sormustum
Arkın Kora neden Alkimde hisse satiyorda Alkada hisse satmiyor,
Cevabini ögrenmis oldum...
1 yildir atil duran bir fabrika var,
birseylerin degismesi lazim,
Satmaya devam edecekler, bundan emin olun. Bilinçli kaldırıp üstüne satış verilen bir art niyet var. Bu olmamış olsaydı belki satmazlar derdim.
Fabrikayı söküp taşıyacağız dendi. Başka gelişme varmı? ne durumda? bilmiyoruz. Faydalı kaplar genelde geç atılır yada faydasıza dönünce atılır. Gereksiz olanlarda anında atılır.
Benim maliyetim komik rakamlar. Yerde bulsan almayacağın miktarlarda. Üstten maliyetlenenler olduysa ALLAH kolaylık versin. Belki sonraki bilançoları değerlendirir.
Bir zamanlar sayın Yak, yönetimdekiler arasında çekişme olabilir demişti. Baya ileri görüşlü birisiymiş.
Kora Holding'in ALKIM Hisse Satışları Hakkında
Arkın KORA 09.12.2022
https://www.linkedin.com/pulse/kora-..._share-article
Kora Holding A.Ş. Hisse Satışları ve Alkim Alkali Kimya A.Ş. Yönetimi Hakkındaki Yorumlarım
2019 yılından bu yana Avrupa'da yaşıyorum ve bugün itibariyle şahsi şirketim Kora Holding A.Ş. üzerinden Alkim Kimya A.Ş. (Alkim) şirketine ait %16.99 ALKIM imtiyazsız hisse sahibiyim. KAP açıklamalarından da görüleceği üzere bir süredir nisbeten limitli miktarlarda Alkim hissesi satmaktayım. Satışlar sadece şahsıma ait olup başka hiçbir hissedar ile beraber hareket etmiyorum.
Satışlarımın asıl sebebi Alkim dışındaki kişisel yatırımlardır. Bu önemli detayın dışında benim gözümde Alkim olması gerektiği yerde midir? Samimi olarak belirtmek isterim ki ben Alkim'i bugün olduğu yerin üzerine büyüyen ve kurumsallaşan uluslararası bir şirket olarak görmek arzusundayım. Bu hedefe ulaşmak için dinamik, yeniliklere açık, üst düzey tecrübe ve becerilere sahip bir yönetimin şirketi bu hedefe götürmesi lazım. Fakat mevcut durumda şirketimizin üst yönetiminin (yönetim kurulu + üst düzey yöneticiler) büyük bir kısmı bu dinamizmi ve yenilikçi atılımları şirkete yansıtamamaktadır. Ben yirmi beş yılı aşkın bir süredir bizzat yönetim kuruluna yukarıda bahsettiğim hedeflere ulaşmak için yeni projeleri, değişim ve hatta uluslararası firmalarla işbirliği önerilerini gündeme getirmeme rağmen yeterli desteği, olumlu yaklaşımı bulamamaktayım. Halbuki Alkim eğer yenilikçi, değer üreten yeni projeleri ve bunları gerçekleştirecek ekibi destekleyen bir üst akıla sahip olursa şu anda bulunduğu konumdan çok daha yukarıda olması içten bile değildir yeter ki bu projeleri bugünden itibaren tarlaya ekecek zihniyete açık olalım, kıymetli çalışanlarımızdan da daha iyi faydalanalım, gerekirse de yeni insan kaynaklarını bünyemize katalım. Tabii bu yeni filizleri eylem noktasında arzu edecek bir üst akıla da ihtiyacımız var.
Şunu söylemeliyim ki, Alkim, tüm yılların birikimi, yüksek teknolojisi ve altyapısı ile mevcut halinden daha büyük, bir 'bölgesel uluslararası şirket' olmayı hak etmektedir. Fakat bu potansiyelin hayata geçebilmesi için vakit geçirmeden en temel ve kapsamlı sistemik değişimlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Arkının yorumu iyi olmamış. Açıklama ahlaken pek yakışmamış. Şirket içi sürtüşmeleri, bilyaları alınmış çocuk gibi buraya yansıtmak, buradaki yatırımcıya zarar vermekte. Önceden planlı satardı artık alenin yapmakta. Yapmış olduğu açıklama art niyetli. Hisse üzerinde etki oluşturmak. SPK'nın buna müdahale etmesi lazım.
Bu açıklamalar doğrudan biz borsa yatırımcılarına zarar ettirecek türden açıklamalar :(
Yıllardır böyle bu aile
Parçalı yapıda
Her sene satalım kaçalım modundaydılar..
Arkın Kora'nın Kora Holding üzerinden Alkim'de ortaklığı var, bunu kap'ta şirket bilgileri sayfasında görebilirsiniz.
Ama Alka'da doğrudan payı yok. Sadece Alkim ortaklığından kaynaklanan dolaylı payı var.
Yani istese de Alka hisse senedi satamaz, çünkü elinde Alka hisse senedi yok:)
Boşluğu kapatır dedim, yalancı çıkarmadı.
Bu şahsın kim oldugunu bilmiyorum ama onunla ilgili birkaç şey söyliyecegim.(Satışlarımın asıl sebebi Alkim dışındaki kişisel yatırımlardır.) dıyerek gerçek satış sebebini beyan ediyor.Ayrıca (uluslararası firmalarla işbirliği önerilerini gündeme getirmeme rağmen yeterli desteği, olumlu yaklaşımı bulamamaktayım. Halbuki Alkim eğer yenilikçi, değer üreten yeni projeleri ve bunları gerçekleştirecek ekibi destekleyen bir üst akıla sahip olursa şu anda bulunduğu konumdan çok daha yukarıda olması içten bile değildir ) diyerekte yönetimde kendisine ve fikirlerine yer bulamadıgını itiraf ediyor. EEE napalım şimdi ben küstüm oynamıyalımmı diyorsun.Son paragrafta söyledigi dahada ilginç:(Şunu söylemeliyim ki, Alkim, tüm yılların birikimi, yüksek teknolojisi ve altyapısı ile mevcut halinden daha büyük, bir 'bölgesel uluslararası şirket' olmayı hak etmektedir.) diyerek yönetime çaktırmadan kara çalmaktadır. Biz sizi anladık şimdi bir şirketin asıl önemli olması gereken özelligi yüksek karlara yelken açmasıdır üretim ve kar artışı varsa işler yolundadır, şirketimizin boş konuşanlarla macera arama işi olmamalıdır. Sana hayırlı işler ve bol güneşler, sayın ortak