Hey gidinin heyyyyy...
Printable View
Hey gidinin heyyyyy...
https://www.youtube.com/watch?v=YREYCH1kChk
Aywaaa....!
Sıra HİSAR-U'da .... be yaaa...
https://www.millisavunma.com/hisar-u...-fuze-sistemi/
devletimizden yana olalım ... ne abd ne rus...
Biz tek başına çekim merkeziyiz.... kutup yıldızıyız..
Borsada Ekonomimiz büyüsün diye uğraşıyoruz .
borsamız dürüst ve kurallı olsun, bankaların kredileriyle değil, halkın hissedarlığı finansmanıyla şirketlerimiz kurulup her türlü büyük yatırımlar yapılsın (mesela sinop nükleer santrali) uçarak kalkınır ülkemiz.
Çok geç kaldı be ya...Alıntı:
Rusya Savunma Bakanlığı: “Özel askeri operasyonda şu ana kadar 498 Rus askeri hayatını kaybetti. 1.597 yaralımız var.”
“Ukrayna ise 2.870 asker kaybetti. 3.700 yaralıları var.”
Ahmet
@AhmetBeyefendi
·
37d
CDS 602.181, USDTRY 14.1295.
Bu pandemi işi bitti...Alıntı:
Sağlık Bakanı Koca: "HES kodu uygulaması kaldırıldı."
İsviçreli bilim adamı Jean-Jacques Babel, varlığının son 5.600 yılı boyunca insanlığın 14.500 savaş yaşadığını ve bunun sonucunda Dünya'nın şu anki nüfusunun yarısı olan üç buçuk milyar kurbanla sonuçlandığını hesapladı.!
Bütün dünya şehirlerinde, park halindeki araçların yakılması muhtemeldir.Alıntı:
Audi, Porsche, Bentley ve Lamborghini gibi markaların otomobil ve SUV'larını taşıyan kargo gemisi Felicity Ace batmış.
Felicity Ace,çeşitli Volkswagen Grubu markalarından yaklaşık 4.000 araç taşıyordu.WV ve Audi modelleri de dahil olmak üzere bir dizi araç tamamen elektrikliydi.
Gidip, Nato'nun kucağına oturuverirsiniz.Alıntı:
#SONDAKİKA
4 Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti.
— İsveç Hava Kuvvetleri
Katılmıyorum. BM'deki oylamada bence çekimser kalınmalıydı.Alıntı:
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Rusya'nın saldırganlığının "sebepsiz ve haksız" olduğunu belirterek "Kurallara dayalı uluslararası sisteme karşı bir meydan okuma eylemidir. BM Sözleşmesine hakarettir" dedi.
Alıntı:
Cem GÜRDENİZ
@cemgurdeniznet
MSB Montrö açıklaması hakkındaki görüşümdür:
Kdz’ en uzun kıyıya, en büyük Münhasır Ekonomik Bölge ve Türk boğazlarını kontrol eden Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne sahip Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmada Karadeniz’in deniz ortamında istikrarı ve statükoyu korumalıdır.
Alıntı:
Bu ancak Montrö Sözleşmesinin Türkiye’nin aktif tarafsızlığı üzerinden uygulanması ile mümkündür. Karadeniz’de İkinci dünya Savaşından bu yana tuzlu suya kan karışmamıştır. Bu da Montrö Boğazlar Sözleşmesi sayesindedir.
Şu ana kadar hükümetin uyguladığı siyasetin bu kapsamda doğru olduğunu değerlendiriyorum. MSB tarafından yapılan açıklamada Sözleşmenin 19, 20 ve 21.maddelerinin toplu olarak yorumlanarak uyguladığını;Dışişleri Bakanının açıklamalarından da 19. Md.uygulanıyor olduğunu anlıyorum.
Bu kapsamda NATO’nun Ukrayna’ya askeri araç yardımı kararı almasıyla 19. Maddede tarif edilen savaşan taraf statüsüne geçtiği yorumunu yaptıklarını ve bu nedenle Karadeniz’in tüm savaş gemilerinin giriş çıkışına kapalı tutulması kararını verdiklerini değerlendiriyorum.
..........................................Alıntı:
Türkiye’nin bu kararının tarafların en kısa zamanda ateşkese ve diplomatik çözüme erişmesi için katkı sağlayacağını değerlendiriyorum.
Bu karar sonrası Karadeniz’deki limanlarına dönmek isteyecek kıyıdaş savaş gemilerine izin verilmesi gerekeceğini vurgulamalıyım.
Recep Tayyip Erdoğan
@RTErdogan
·
14s
Türkiye devlet görevlisi
Bakü’yü düşman işgalinden kurtaran, modern Türk savunma sanayiinin öncülerinden Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Killigil Paşa’yı vefatının yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum.
aman deyim urusun dostluğu biti kanlanıncaya kadardır... ABD düşmanım olsa 10 km öteden boğulur gider... ama urus dediğin stalinde olduğu gibi ver bana karsı ardahanı boğazları der geçer... suriyede askerimizi bombalar, kapısında bekletir...
taraf olmayın tamam ama ben tarafım ve urus tarafında değilim. TÜRKİYE tarafıyım
Ruslar büyük ihtimal birazdan Odessa'ya çıkarma yapacaklar. Amfibi çıkarma gemileri Odessa'ya dogru gidiyor. Yine burada kuzeye dogru hava indirme harekati beklenir.
Ikinci adimda da Transdinyester ile birlesirler. Hedef basindan beri burasi olmaliydi.
Kiev'in disindaki, 65 km uzunlugundaki konvoyu cok dusundum. Hani bizim sihalar konvoylari vuruyorlardi? Açıkta, savunmasız orada durupduru.
Orada Çeçen Birlikleri var. Pek çok video izledim, normal davranmiyorlar. Sanki haplanmis gibiler. Kiev'e gir emri verilirse, katliam yaparlar. Videolarda bıçak bileyen, deli deli bakan geri zekalilar var.
Burada bütün Müslümanlarin üzerine yapıştırılacak bir katliam olabilir. Ve Putin'in hedeflerinden biri de bu olabilir. Hatta Abd'nin, Ingiltere'nin vs. Hatta Zelenski'nin.
Bizim istihbarat bunu onleyemez ama olaylar olurken ve olduktan sonra ne soylenmesi gerektigini simdiden dusunmesi, bizim politikacilara, dişişlerine gerekli raporlarin simdiden yazilmasi gerekir.
Yapiliyordur...Isallah...
Hitit Duası. M.Ö 2000
Tanrım, beni yavaşlat.
Aklımı sakinleştirerek, kalbimi dinlendir.
Zamanın sonsuzluğunu göstererek, bu telaşlı hızımı dengele.
Günün karmaşası içinde bana, sonsuza kadar yaşayacak tepelerin sükûnetini ver.
Sinirlerim ve kaslarımdaki gerginliği, belliğimde yaşayan akarsuların melodisiyle yıka, götür.
Uykunun o büyüleyici ve iyileştirici gücünü duymama yardımcı ol.
Anlık zevkleri yaşayabilme sanatını öğret.
Bir çiçeğe bakmak için yavaşlamayı, güzel bir köpek ya da kedi okşayabilmek için durmayı, güzel bir kitaptan birkaç satır okumayı, balık avlayabilmeyi, hülyalara dalabilmeyi öğret.
Her gün bana kaplumbağa ve tavşan masalını hatırlat.
Hatırlat ki, yarışı her zaman hızlı koşanın bitirmediğini, yaşamda hızı artırmaktan çok daha önemli şeyler olduğunu bileyim.
Heybetli meşe ağacının dallarından yukarıya doğru bakmamı sağla.
Bakıp göreyim ki, onun böyle güçlü ve büyük olması, yavaş ve iyi büyümesine bağlıdır.
Beni yavaşlat Tanrım ve köklerimi yaşam toprağının kalıcı değerlerine doğru göndermeme yardım et.
Yardım et ki, kaderimin yıldızlarına doğru daha olgun ve daha sağlam olarak yükseleyim.
Ve hepsinden önemlisi...
Tanrım, bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek için sabır, ikisi arasındaki farkı bilmek için akıl ve beni aşkın körlüğünden ve yalanlarından koruyacak dostlar ver.
İki hafta önce nerede okumuştum?
"Ruslar 40.000 tabut sipariş verdi" diye....
Kurmayları 40.000 askerlerinin ölmesini öngörmüşler demek ki.... :(
Yukarıdaki rus kayıpları en az, ama özünde itiraf taşıyan rakamlar.
Benim askerliğimde ruslar 1'e 6 ile taarruz ederler. Nato standardı 1'e 3 taarruzdur... diye öğrenmiştik.
bizim tümenin karşısında 6 rus tümeni vardı....
bir de şunu öğrenmiştik, taarruz eden, savunmadakine göre çok daha fazla zayiat verir...
:whistling:
aywaaa...!
Borsamız ukrayna-Rus savaşına alışmış gözüküyor..
Var mı başka sürprizler borsamızı bozmak için....:notr:
Ünlü ABD.li uluslarası ilişkiler teorisyeni John J. Mearsheimer 'in Batı-Rusya-Ukrayna bağlamındaki görüşleri.
2015 yılı
https://twitter.com/turkdegs/status/1499273910583447553
Şubat 2022 ;
https://www.youtube.com/watch?v=k3mSLiDMItQ&t=1273s
Aslında bu başlıktakilerin zaten vakıf olduğu görüşler. :whistling:
https://t24.com.tr/haber/ukrayna-lid...tmuyor,1018686
"...... Rus ordusu kat kat fazla büyüklükte. İki üç kattan bahsetmiyorum. Tankları düşünmek lazım ya da birliklerin kuvvetlerini düşünmek lazım. 5 kat daha kuvvetliler....."
Ruslar krematoryum getirmiş... cesetleri yakıyorlar.... diyor Zelenski...
Rus doktrini devam ediyor.. be ya...!:oleyo:
Zenginlestirilmis uranyumun pesindeler.
2 santral daha var. Iyot bulundurunuz.
https://militaryland.net/ukraine/deployment-map/
ukraynada neler oluyor?
diye soranlara bir link.. (daha önce paylaşmış olabilirim.... :whistling:)
Alıntı:
Dr. Bekir Pakdemirli
·
11 Ara 2021
Nesli tükendi deniliyordu…
:))))))))))))))))))))))))))))))Alıntı:
Dr. Bekir Pakdemirli
@bekirpakdemirli
·
12 Ara 2021
Belki de yalnız yaşamayı sevdiğinden kimse ona ulaşamamıştı.
:))))))))))))))))))))))))))))
https://youtu.be/bethK5Pge6o
"Tesettürlü alamıyorum" olmaz. Ama "tesettürlüsünüz, burası içkili, dinen burada bulunmaniz dogru degil" diyerek almayabilir mi? Tartisilir...Bence almayabilir.
Gerçek faşist Ukrayna yonetimi ve Zelenski'dir. Putin Reyis katiksiz faşistlerle savasiyor.Alıntı:
Ukrayna-Rusya müzakerelerinde Ukrayna’yı temsil eden heyetten Denis Kireev’in Ukrayna güçlerince infaz edildiği bilgisi var. Kireev müzakerelerden sonra vatana ihanetle suçlanıyordu. Ukraynalı vekil Al. Dubinski de telegram’da bildirdi. Resmi açıklama ve ayrıntılar bekleniyor.
Batı, "Korku ve Yalan Imparatorlugudur".
Ukrayna'ya siha satilmasi cok yanlis bir istir. Keser doner sap doner....
Ethem Sancak ise Mit, Dişisleri ve Genel Kurmay ve Savunma Bakaninin bilgisi olmadan konusamaz.
Sancak'in konusmasini %100 destekliyorum.
Gücün varsa korursun.Alıntı:
soL Haber
@solhaberportali
·
12d
Milli Savunma Bakanı Akar: Montrö statüsünün bozulmasının kimseye yararı yok, bunu hep birlikte koruyalım.
Putin:
Ukrayna'nın askeri altyapısını yok etme kararı aldık.
Elon Musk, ‘bazı devletlerin’ taleplerine rağmen sahibi olduğu Starlink'in Rus haber kaynaklarını engellemeyi reddettiğini duyurdu.
"Mutlak ifade özgürlüğünün destekçisi olduğum için özür dilerim”.
https://pbs.twimg.com/media/FNE5YbrX...jpg&name=small
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://twitter.com/RusenPress/statu...MANs4Th3Q&s=08
Ukrayna ikinci dünya savaşı öncesindeki "ıspanya iç savaşı" gibi bir oluşuma gidiyor gibi gözüküyor bana...
Var mı bir görüşü olan?
Barak Ravid
@BarakRavid
BREAKING: Israeli Prime Minister Bennett travelled secretly to Moscow. Meeting Putin now.
Rusya Dışişleri Bakanlığı:
"İngiltere açıkça Rusya ile bir çatışmaya girmeyi tercih etti."
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
24d
Rusya devletine bağlı medya
Rusya Devlet Başkanı Putin: Ukrayna'da anayasa karşıtı darbe, Batılı ülkeler tarafından aktif olarak desteklendi. Bunu saklamadılar, bunun için 5 milyar dolar harcadıklarını doğrudan söylediler.
https://www.trthaber.com/haber/dunya...ti-660913.html
İngilizler, İngiltere'de de güvende olamazlar. Çocuk oyuncağı değil bu iş.Alıntı:
İngiltere, Rusya'daki vatandaşlarından ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.
https://artigercek.com/haberler/soka...benzettim-dedi
Alıntı:
Sokakta yürüyen kadını sırtından bıçakladı, ‘Başkasına benzettim’ dedi
Alıntı:
NÜKLEER SANTRALDE SON DURUM!
#Zaporizhzhia Nükleer santralindeki 6 reaktörden ikisi çalışıyor ve radyasyon seviyelerinin normal olduğunu IAEA'ya ilettim. Ayrıca Rus birlikleri, Nükleer santralin bulunduğu Enerhodar şehrini terk etti.
—Zaporizhzhia valisi Oleksandr Starukh
.................................................. ............Alıntı:
Ne yazık ki, Rus birliklerinin Enerhodar'ı tamamen terk ettiği bilgisi doğru değil. Şimdi şehrin çevresini kontrol ediyorlar ve nükleer santraldeler.
—Yerel kaynaklar
Şerrefsizler...Alıntı:
ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sherman/Habertürk [Türkiye'nin S-400 alımı ve ABD'nin karşı çıkması]:
▪️"Artık bu problemi çözmenin farklı bir yolunu aramanın vakti gelmiştir."
▪️"Koşullar böyleyken hiçbir şeyin imkansız olduğunu söylememek lazım."
Rusya ile anlaşmalıyız...Alıntı:
ABD’li yetkili: Boğazlar konusunda Türkiye ile Rusya anlaşamaz ve Ankara NATO’dan yardım isterse Harry Truman uçak gemisini bölgeye gönderebiliriz.