Israrlı alıcı olmamak lazım çünkü tahtada devamlı satan bir yada birkaç tane mal var aşağılardan almak her daim mümkün. Yılan gibi sakin ve kararlı olmak lazım .
Printable View
Israrlı alıcı olmamak lazım çünkü tahtada devamlı satan bir yada birkaç tane mal var aşağılardan almak her daim mümkün. Yılan gibi sakin ve kararlı olmak lazım .
BİST KAYMAYA DEVAM,SPK soruşturması ne oldu ki...
Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu tarafından;
Tarım ve seracılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 250.000,00 TL (iki yüz elli bin Türk Lirası) sermayeli bir anonim şirket kurulmasına karar verildiği daha önce kamuya duyurulmuştu.
Söz konusu şirket, "Seraverde Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'' unvanı ile kurulmuştur. Bu husus İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olup 24.02.2025 tarihinde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilmiştir .
Kamuoyuna duyurulur.
BU ŞİRKET BU YATIRIMLARI YAPIYORSA
Tarıma 300 milyon dolar, Merama varlık tabanı için 125 milyon dolar, yatırıma 40 milyon dolar, turizme 50-100 milyon dolar ( GYO dan) yatırımlar yapıyorsa ve bu yatırımlar bir şekilde müptezelin yazmaya çalıştığı gibi (çağdaşın üslubu gitgide ortaya çıkmaya başladı ama çağdaş sanki daha özenli ve edepliydi en azından cinsel fantezilerini ortaya dökmezdi) holdingin içini boşaltmıyorlarsa yatırımlar hisse başı 1 dooları geçiyor bu sene için... sadece CENAL payı zaten holdingin değerine eşit. o zaman bir yerlerde birileri yanılıyor...
elalemin akıllısı biz değilsek daha da düşebilir. ama bu memlekette az da olsa akıllı adam varsa daha dibe düşmemesi lazım. velev ki ülke için problem ola...
kendi adıma kenara çekilmiş ve seyrediyorum. elimde yatırım yapacak para olmadığı için hisse alamıyorum, bilançoda bir çok takke düşecek inşaAllah bizimki olmaz görünen keller. zaten saç maç kalamadı :) :) :)
https://www.linkedin.com/company/als.../?feedView=all
Gemicilikte bir usul var. Her gemiyi ayrı şirket yaparlar, gemiyi satacakları zaman şirketi devrederler...
Seracılıkta da belki böyle bir metot uyguluyor olabilirler...
Yine de isterseniz ozgur.kalyoncu@alarko.com.tr Yatırımcı ilişkileri sorumlusu Özgür KALYONCU'ya sorabilirsiniz.... Belki açıklayıcı bir cevap verebilir.
Bilanço tarihi belli mi?
Dibin dibi de varmış ....
Son bir yılın en düşüğünden de kapattık
Ya sabır
Haaa eğer ki 1 sene sonra 150-200 arasına geleceğine inanıyorsan, ha 76 dan almışın ha 80 den bir önemi yok.
Ama birçok yatırımcıda ne para kaldı ne moral kaldı ne psikoloji kaldı malesef.
piyasa tövbekarı yanlış anladı ! hisse fiyatı 2 dolar olmayacak. HBK 2 dolar olacak dedi adam. Kendinize gelin...
Bu kadar kötü körüne satış olamaz. Bankalar ayakta durma saydı BIST 100 eksi 3-4 civarı olabilirdi. Sanki çok olumsuz bir haberi öncesinde fiyatliyor havası var endeksin. Koskoca şirketler bu kadar hacimsiz, bu kadar saticili, bu kadar alicisiz düşemez. Agica satış da hacmi desteklemez oldu. Merkez doları tutmak için çok çaba sarf ediyor, rezerv yakiyor. Bu neyin fiyatlamasidir ben anlamadım. Garip bir karamsarlik içinde destek bulamadan düşüyoruz, alark da misliyle bu düşüşe ayak uyduruyor. Her kademeden alan hep zarar yaziyor. Düşüncesi, bilgisi, tavsiyesi olan var ise paylasir ise sevinirim. Herkese bol kazançlar.
Katılıyorum fakat kimsenin birşey bildiği yok.
Koskaca peter lycnh ,Buffet dedemiz bile zamanlama yapamadık, yapan kimseyi de tanımıyoruz diyorsa, kimse geleceği bilemez.
Ben kendi adıma bu fiyatları ucuz buluyorum. Haa dip neresi bilemeyiz. Enflasyon ve faizler düşmeden işimiz zor.
Du bakalım ne olacak ?
zamanlama yerine teknik yerine temele bakan bendeniz daha önce mesela Naci Ağbal krizinde söylediğim 200 milyon dolar kar etme potansiyeli olan şirket 200 milyon dolara el değiştiremez demiştim.ç o dönemde alanlar çok karlı bir iş yaptılar... aynı şeyler sanırım şimdiler için de geçerli...
900 milyon dolar kar potansiyeli olan bir şirket 900 milyon dolara el değiştiremez... şirket eğer 1 yıllık yatırımını sermayesi kadar yapıyorsa ( dikkat yatırım Dolar sermaye TL) yani hisse başlı 1 dolar yatırım yapabiliyorsa ve önümüzdeki 3 yılda da Hisse başı 4 dolar yatırım yapacak kapasitesi varsa bu fiyatlardan satan ya akılsızdır ya da fazla sıkışmıştır ya da kumarbazdır. Kumar masasında bırakın lüks saatleri eşini bile ortaya koyan salak yok mu bu da böyle bir durum. ve ayıldıklarında iş işten geçmiş olacak...
benim düşüncelerim bunlar herkes kendi hesabını yapsın ve kısa vadeli düşünmeden en az 10- 15 dolar edebilecek bir hisseyi bu fiyatlardan elden çıkarmasın. ben öyle yapıyor ve önce bilançoyu sonra 2028 i bekliyorum
yukarıda bir örnek verdim kumar masası ile ilgili... yanlış anlaşılmasın mantıklı çerçevelerde birileri alım satım yaparken bazen eşeğin fiyatını abarttıkları gibi olmadık şeylere para verebiliyorlar.
lale devrinde bir soğana 100 000 dolar verdiklerini unutmamak lazım. krizden sonra ise uçtu gitti. şimdi bir ara aynı şey coinlerde olacak. pazarlanan sistemdi ama ortaya çıkan sanki aslı yok yaylasındaki 1500 koyunun satılması idi... birileri nasılsa yükseliyor diyerek alıp satmanın cazibesine kapıldı...
aynı şey bir şekilde emlak piyasasında da yaşandı. halka da benzer bir şey var. İstanbulda bazı semtlerde 120 milyon TL ye daireler var ise bir yerlerde bir problem vardır. bazı yazlıklarda siteler oluşturmuşlardı. ben sadece emekliliğimde o aidatları ödemek zor olur diye saçma bulmuştum. muhtemelen bazı yerlerde durum buna doğru gidiyor.
elinizde bir mal vardır değerini tayin ederken yapım maliyetine bakarsınız. ankarada bazı yerlerde epey bir uzak olan yerlerde ev fiyatları sosyetenin tercihine binaen uçuktur. orada yaşamak istemem. son metro istasyonundan 1 saat daha gidiyorsunuz... benim evim gerektiğinde işyerinden zor da olda yürüyerek ulaşılabilecek bir yerde olmalı. metro istasyonuna da en fazla 10 dakika yürüme mesafesi... neyse bu yapıma arsa eklersiniz biraz da kar o kadar... efendim arsalar çok pahalı; anlayamadım miamiden alırım daha ucuz evladım ( bana bir emlakçı Keçiborlu için aynı şeyleri söylemişti 5 yıl önce ben de ankarada arsa ile başa baş takas yapamaz mısınız diye dalga geçmiştim. efendim bu fiyatları veriyorlar. ulan manuplatör herifler madem öyle bana kakalamaya çalıştığınız evler hala satılmadı bunca yıldır...
bir de bunun tersi var... ya da şu anda borsada var...
ilgi alanım değil ama anadolu efes sahip olduğu coca cola hissesi fiyatına el değiştiriyorsa bir şeyler terstir. Rusyadaki kayyum buradaki mallara el koyabilir ise olabilir. biraz izan lazım...
geçmişte örnek verdim . bir ara 50 kuruşa alınan hisseler ( yatırım ortaklıkları) yıl geçmeden 5 lira temettü vermişlerdi.
Kadirhan Öztirk söylemişti. ALARKOnun hedeflerinin yarısı bile gerçekleşse hisse fiyatı 8-10 euro olmalı diye... mal meydanda eğer hesap yapmasını biliyorsanız, firmanız batmayacak ise sadece 4 işlem ile elde edeceğiniz rakamlara bakın ve biraz beklemeyi düşünün. eğer kumar masasında değilsenizbugün borsada bir çok hisse bir kaç yılda fiyatlarını temettü olarak verecek kapasitedeler... eee kimse almıyor. normal onlar arsa fiyatlarının tavan tavan tavan olduğu yerlkerde darei aldıkları için geliş gidiş problemlerinden dolayı kafalarını toplayamıyorlar. şaka bir yana gerçekten bir çok şey açıkça görülmez. balık suyu göremez biz de havayı... görebilecek olsalardı zaten borsadan zengin olunmazdı...
ilaveten eğer trader iseniz bilmem. ama siz paradan para kazanacak sürekli takla attırarak paranızı ayda yılda 3e beşe katlaytacağım diyorsanız o mamada bakarsınız uyutucu vardır. don gömlek dışarıda hatta böbrekleriniz alınmış olarak uyanabilirsiniz...
Şubatta yabancılar 4 milyon üzeri, fonlar 3 milyona yakın, Global -ki o da sanırım fon 1,5 milyona yakın satmış...
bizim bazı oyuncularımız da kar peşindeler linkte
https://www.youtube.com/watch?v=Ungc0D-Ln0U
12. dakikadan itibaren izlerseniz neler döndüğünü görebilirsiniz
Borsanın iki katı düşen, yarısı kadar çıkan hisseniz var, sağ olsun🙃😅
Hele bir bilanço gelsin, intikamimiz fena olur.😄
https://x.com/gedikyatirim/status/1894778346786967723
9A24’te enflasyon muhasebesi nedeniyle Alarko Holding’in net kârı %97 düşerek 140 mn TL oldu. 4Ç24’te net kârın 2,5-3,0 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.
2025’te 20 milyar TL yatırım planlanıyor. Yatırımlarının yarısı tarıma, geri kalanı gayrimenkul ve enerji dağıtımına ayrılacak.
2024 yılı kârından hisse başına 1,5-1,8 TL brüt temettü dağıtılması öngörülüyor. Bu, yaklaşık %2 temettü verimine karşılık geliyor.
Mevcut 2,1 milyar dolarlık NAD’nin 2028’e kadar 4 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Enerjinin NAD’deki payı %40’a düşerken, tarım, havacılık ve enerji depolama gibi yeni iş kolları toplamda %30’a ulaşacak.
Sn.tovbekar forex anketi beklentisi 3150 civarında. Buna rağmen neyin satışı gerçekten anlamadım. Global her gün satacak kabaca 500 bin lotu nerden bulur, neden satar onu da anlamadım. Hissenin bu fiyata yüzüne neden bakan olmaz, neden aklıselim birileri hisseyi almaz da, saçma sapan satışlar olur bilmiyorum. Tek bildiğim hissenin bu fiyatlara kelepir olduğu ve 80 altı her fiyattan alım yapacak olmam. 2023 Agustosunda 124 liradan aldığım bist30 hissesi, o kadar dönem karına ve enflasyona rağmen şimdi bu fiyatta ve kimsenin dikkatini çekmiyor, gerçekten garip.
101 Bey rica etsek son 1 ve 3 aylık takas paylaşır mısınız ?
Tarihe not : hisse fiyatı : 75,95
Koskoca holding piyasa değeri : 906,19 milyon dolar.
bugün hisse fiyatı 75,15 ile son 1 yılın en düşüğünü gördü.
Yaktın bizi leyla abla..
Ne olacak böyle bekle bekle nereye kadar
Fiyat 75 kusur, 904m$. Saka gibi bir fiyat. Bunlar napiyor bilmiyorum ama bu fiyatin sirket operasyonlariyla bir ilgisi yok. Insanin aklina ister istemez bilmedigim bir sey mi var demek geliyor ve bu durum su ana kadar olanlarin hepsinden cok farkli. Bu kez farkli, bu kez bittik herhalde diyesi geliyor.
Ama muhtemelen hic bir sey yok ve sacma bir fiyat manipulasyonu icindeyiz. Yeterince hisse el degistirsin diye mi bekliyoruz, bilmiyorum. 1-2 ay da boyle gecsin, hadi 6 daha boyle gecsin. Karabiga ve Meram gercekligi diye bir sey var. Spekulasyona karsi duyarsiz kalmak, yatirimci olarak sorumlulugumuz.
sn whisperer
sanırım 2018 de böyle bir dönem olmuştu...
CENAL devreye girmiş ve üretimdeydi. hisse fiyatları bir ara galip girdiği için 4 liraya ( bölünmüş hali temettü düşülmedi) vurmuştu sanırım çabuk pes ettirdiler ve vazgeçti.
Fiyat 3 liraya, 2.5 liraya düştü. yüklendik yükleneceğimiz kadar... ama fiyat düşüyordu... Çağdaş şimdiki hastagde yaptığı gibi tepemizde boza pişiriyor sürekli - özkaynakları dile getiriyor, odun kömürcüler vs diye dalga geçiyor her gün muntazaman yıldırma taktikleri uyguluyordu. sn emekli kumandan ve diğer kişiler söylediklerinin yazdıklarının fasarya olduğunu dile getirseler de ispatlasalar da bu defa küfür ediyor ettiriyor ama ona küfredenler ceza alıp kodese gidiyorlardı... bir çok insan yıldı ve önce topici sonra hisseyi terkettiler...
2.5 tan alan bizler 2 den az biraz aldık ama inanın 1.77 den yüklenmemiz gerektiği halde alamadık... halbuki o dönemlerde ayda en az 1000 lot alırken bazı aylarda 2000 lota kadar çıkabiliyorduk. bu fiyatlarda arabamızı dahil satmak inananlar için en doğrusu idi. ama yalanlar ve yılgınlık psikolojisi hepimizi mahvetti. dirençli olanlarımız satmadı...
sanki benzer bir dönemdeyiz. muhtemelen çalışıyor olsaydım belki bazı aylarda 1000 lota yaklaşabilirdim alımlarda. ama emeklilikte artık alım falan olması mümkün değil. şirkette eğer söylenen işler yapılmıyorsa bunlar suçtur ve bu suçlar bir şekilde cezasız kalmaz ama saçma sapan bir algı operasyonundan profesyonel yönetimi kimse suçlayamaz. bence en iyi yatırımları yapıyorlar ve bu enerji fiyatının düşüklüğüne rağman kar etmekteler...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir
sn. Tövbekar aklıma getirdi....
2018 kasım ayından bir yazımRakamlar şirket hakkında mutlaka bir fikir verir, ancak şirketin değerini mevcut rakamlarda değil, potansiyelinde aramak lazım...Alıntı:
Bakın ben şimdilerde alımdayım.
Aldığımı da devamlı açıklıyorum.
En son 1.93 ten alarko aldığımı topikte paylaştım.
Bu yılbaşı bilançosuna inancımın bir tezahürü.
Hayırlı işler diliyorum
İnsanların çoğu günü yaşar, biz borsacılar yarını tahmin mecburiyetindeyiz.
Mezara kadar değil, pazara kadar ortağım, diye yazmaktayım...
Daha potansiyelli hisse/ler görünce onlara da merhaba der borsacı. Ne kadar isabet ettirir? O ayrı bir soru...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=28051 Eylül-Ekim-Kasım 2018 yazıları sizlere çok fikirler verebilir...
2018 eylül bilançosunda büyük zararlar açıklayacağını bildiğim halde taşıdığım alarko hissesine ilave yüklendim. İyi ki öyle yapmışım.
.... Beaaa...! :wave:
O karanlık, kaotik günlerde bile pusulayı şaşırmamışsınız Sn. 0101
[IMG]https://i.hizliresim.com/fz51o6c.PNG[/IMG]
"Karabigayı bilin mi sen..... kara- bigayı....?" Çok güldüm.:ok:
Bugün nereye bakacağız. Karabiga zaten cepte.
Seralara mı ? :)
Sn. Value; seralara hevesle bakıyorum... İlk aldıkları ve sonradan hizmete giren seralarda kaçıncı mahsulu aldılar? bilmiyorum...Alıntı:
value adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.
Kârsız olduğunu görseler çoktan cayarlardı..... herhalde..
Organik Gübre fabrikası kurdular. Meyve kurutma fabrikası kuruyorlar.
İnşaat ekiplerini sera inşaatına yönlendirdiler....
Yeni seralar edindiler..
Demek ki bir mama gördüler beaaa..! :yahoo:
Enerji depolama ve uçak tahavvülü işinde dişe dokunur bir gelişme yok.. Soru işareti o taraf...
Enflasyon muhasebesi uygulaması da bilanço analizi kabiliyetimizi dumura uğrattı....
Not: Bir fantezi; acaba diyorum, kargo uçağı dönüştürme işini kendi domateslerini ve milletin mallarını nakletme işine çevirirler mi?
Hava Kargo işi bu aralar pek popüler de... :whistling:
3. çeyrekle birlikte enflasyon muhasebesinin kaldırılacağı konuşuluyor o dönem belki önümüzü çok daha rahat görebiliriz.
Kaça kadar düşer sormak dibi biliyormusun demek ile eşdeğer birisi size teknik analiz bilgisi ile bunun cevabını verebilir ama bu 50% olasılıkla doğru çıkar o yüzden dibi bulmaya çalışmayın bu seviyeler gerçekten inanılmaz o yüzden dip yerine paranızın 30% u ile açılış yapın sonra aşağı da gitse yukarı da gitse paçal olarak alın derim . Ben açılışı çok yukarıdan yaptım o yüzden mermim oldukça azaldı hiç kimse dip neresi bilmez kendinizi yormayın. Zaten teknik analiz de benim inanmadığım bir analiz çünkü "Para tekniği çize " cümlesindeki anlamı çözerseniz aydınlanırsınız. Saygılar,
peki biz biliyoruz da bu fiyatlar çok düşük. Satanlar niye satıyor peki ?
sen bilin mi karabigayı ? hee kara-biga...
şimdi kursan yarısı 1 MİLYAR DOLAR...
DU BAKALIM NE OLCEK ?
Satan varsa alan da olur. Ayrıca Bu kadar çok satış olduğu nereden belli. Belli ki satan bir kurumdan basarken diğer aracı kurumdan alıyor. Çünkü satışların hesabı aktif satış ile aktif alış arasında fark satıcılı anlamında oysa aktif a kurumundan satan pasiften B kurumundan alış yapıyor olabilir.
BTC ne ? aslı yok yaylasında binbeşyüz koyunum var benim... olsa ne olur olmasa da. birileri çıkıp o yaylada alış yapıyorsa bu metaversedeki satışı andrıyor. alıcısı olduğu müddetçe satarsınız.
arsa bir mülktür. hiç bir şey yoksa gider üzerine çadır kurabilirsiniz...